Visokokvalitetan kutni spoj profiliranog drveta

Anonim

Od 20. stoljeća došlo je mnogo zanimljivih građevinskih materijala, ali profilirano drvo se odlikuje među ostalima. To nije samo posebno zbog svog izgleda, nego i zbog specifičnosti dosljedne vertikalne veze. Međutim, kutna veza profiliranog traka je mnogo složenija, jer Potrebno je postići idealne pokazatelje snage.

Visokokvalitetan kutni spoj profiliranog drveta

Kutna veza na traku može se provesti na različite načine, svi su izdržljivi spojevi.

Procesna studija

Postoje mnoge mogućnosti za napraviti zglob, a situacija ne ovisi ne samo o željenom kutu, već i iz osobnih preferencija čarobnjaka. Prilikom odabira metode spoja 2 od majstora u 9 slučajeva od 10, bit će podijeljena na mišljenje, ali oboje će biti 100% u pravu, jer Većina načina je zamjenjiva.

Najpopularnija opcija je kvartarni žlijeb. Za njegovu provedbu, morat ćete učiniti:

Vrste kutnih priključaka drva.

  1. Na bilo kojem odabranom dijelu trake, osim za kraj, postavljene su 2 oznaka, udaljenost između koja je jednaka širini šire. Na kraju se takvi oznakovi ne mogu staviti, jer Šala će biti nepouzdana.
  2. Na označenom mjestu olovka se formira pravokutnik na visinu od 14 drva, a sličan je izvučen.
  3. Izvodi se rez označenih sektora.

Kao rezultat toga, 12 od debljine baze na ovom području ostaje, zahvaljujući kojem se barovi mogu presaviti bez straha. Ova je opcija posuđena iz kruga, ali tamo je poznat kao zglob u ruskoj zdjeli.

Za kutove je prilično prikladno koristiti pariranje trapezoidnog dvorca. Ova spoja metoda je izvorno nazvana "u šapi", ali je dizajn poboljšan kako bi se osigurala veća pouzdanost spoja. Ovdje se posao obavlja mnogo složenije, jer Bit će potrebno koristiti 2 vrste rezanja:

  1. Udubljenje ruba je jednaka širini drva, nakon čega je ostalo samo 13 u središtu, a na kraju proširenja do 23. Tako se dobiva improvizirani trapezij s produžetkom na kraju.
  2. Trapezij ne širi ne do kraja, već s jedne strane na drugu. Omjer treba savršeno spasiti.

Članak o temi: domaće betonske mješalice: ručni, električni

Uz dosljedan okomito dodavanje, možete dobiti savršeno glatke okomito na izlazu. Ponekad malo premašuje alineju, koja neće igrati značajnu ulogu, a nakon završetka instalacije, bit će potrebno jednostavno ukloniti elektrourubu ili kružno.

S masovnim radom koristi se najjednostavnija tehnologija Spike-groove. Za kutni spoj profiliranog šipke, ova je opcija čvrsto prikladna, ako se želi, prilično je lako prilagoditi:

Visokokvalitetan kutni spoj profiliranog drveta

Vrste kutnih zglobova izrezati iz trake.

  1. Pravokutni utor je izrezan u dubinu od 5 cm. Kada izreže ovaj utor, morat ćete koristiti malu promjeru motorne pile, jer Baza će i dalje imati malu ekspanziju. Jap će biti već, to bolje.
  2. Od okomitog traka previše se odsječe da ostavi odgovarajući šiljak. Smanjenje duljine 5 km je neznatno, tako da ne vrijedi razmišljati o tome.
  3. Spoj 2 elemenata.
  4. Ako to zahtijeva situacija, vodilice brazde s Raspilom (profiliranje ručnog procesa).

Zahvaljujući posljednjoj opciji, pojavila se mnogo više metoda koje koriste tehnologiju "gutljaj" (to je također složena od strane prženja) i utor sustav. Svaka od tih tehnologija ima vlastite karakteristike koje vam omogućuju organiziranje kutne veze profila.

Spoj prženja i polu-plodnosti razlikuje se samo udjelom pouzdanosti i složenosti proizvodnje. Obično se koristi potpuna opcija, ali pri povezivanju s akutnim ili tupim kutom, polu-opcija će biti savršena zbog svoje jednostavne prilagodljivosti. Veza s solidnom uslugom omogućuje radne aktivnosti vrlo brzo, ali je teško pripremiti za to.

Visokokvalitetan kutni spoj profiliranog drveta

Sheme bruse zglobova šiljka.

Ali rad s žljebovima omogućuje vam da formirate kutne zglobove bez manje brzine, ali pouzdanost će biti kromirana. "Native Schip" verzija je vrlo slična kvartarnom utoru, a ovdje nije potrebno napraviti takve duboke žljebove, ali je nemoguće koristiti zglobove na svakom redu, zbog čega svaki 2 bar ovisi o tome.

Članak o temi: Kako završiti vrata s MDF panelima to učiniti sami

Šiljak u plug-in je mnogo zanimljiviji u detaljnom razmatranju, jer Izvučena verzija je prilično primitivna. Ova metoda zgloba zadržat će zidove čak i s prosječnim bočnim tlakom, ali nije potrebno nadati za vrlo visoku pouzdanost.

Ponekad se šiljak koristi u kombinaciji s drugim varijacijama vertikalnih spojnica, za koje se nakon instalacije napravi okomita rupa, gdje je okrugli stalak. Ova će tračnica poslužiti kao dodatna stezaljka.

Rabljeni alati i zbrajaju

Kada radite, bit će potreban veliki skup alata i materijala:

Sheme za spajanje trake "u Polterev" i "u šapi".

  • rulet;
  • Olovka jednostavno;
  • Kružni;
  • motorna pila;
  • rastrganje;
  • Bar je profiliran;
  • bušilica;
  • Glodalica.

Koristite sve alate nisu u isto vrijeme i neće raditi. Izbor se obavlja ovisno o složenosti posla, tj. Za najfinije, motorna pila je također prikladna za grubu i kružnu, dok se ručni stroj za mljevenje koristi samo za formiranje najjednostavnijih žljebova.

Za spajanje 2 bara s vlastitim rukama, nije uvijek potrebno pažljivo odabrati opciju, jer Većina ih je zamjenjiva. Vrlo je važno povezati se na spojeve na krajevima, jer Njihov je dizajn prilično kompliciran, zbog onoga što može ostaviti malo duže od planiranog.

A u slučajevima gdje trebate smanjiti puno drva, bit će bolje napraviti predložak od lima čelika, koji će biti savršen kako bi se upoznali s radom.

Čitaj više