Izgraditi ljetni tuš: lako i jeftino

Anonim

U ljeto, u vikendici nakon vrtnog posla ili jednostavno u toplini ne postoji ništa ugodnije nego stoji pod tušem. Nije teško izgraditi tuš u kućici vlastitim rukama, a razina udobnosti će se ponekad povećati.

Izgraditi ljetni tuš: lako i jeftino

Prije svega, odlučite s mjestom: tuš tank treba stajati na sunčanoj strani.

Materijali iz kojih možete izgraditi ljetni tuš vlastitim rukama, veliki set, a izbor ovisi samo o vašim mogućnostima. Najviše dekorativnije na Dachas drvenim zgradama, najpraktičniji tuš kabine od polikarbonata, i najjeftinije i jednostavne u proizvodnji duše sa zidovima plastičnih zavjesa. Ostale jeftine opcije: zidovi iz OSB-listova, od metalnog profila (grijani na suncu), od CPSP listova (teška težina).

Početak izgradnjom ljetne duše vlastitim rukama, određuje mjesto: trebat će vam parcela zaštićena od vjetra. Osim toga, nadamo se da će se voda za pranje u spremniku biti zagrijana od sunca, potrebno je smjestiti tuš na vikendicu osvijetliti cijeli dan tijekom dana, a ako planirate zagrijati vodu uz pomoć Struja, a zatim imajte na umu praktičnost stavljanja žica koje možete učiniti i sami.

Ljetni tuš u kućici mora imati dimenzije od najmanje 110 * 140 cm. Pogodno je izgraditi veličinu 140 * 190 cm, onda ćete imati dovoljno prostora za svlačenje i ispod odjeće.

Dakle, razmislite o izgradnji duše na Dachi s vlastitim rukama korak po korak.

Potrebne materijale

Državni tuš može se obaviti s svlačionicama.
  • pijesak;
  • blokovi cementa ili betona;
  • 4 metalne cijevi promjera 90 mm, duljine 800-1000 mm;
  • Drveno drvo 100 mm ili metalni kutak;
  • Zidni materijal (drvena obloga, polikarbonat, baner tkanina, tuš zavjesa);
  • metalni lim za krov;
  • spremnik od plastike ili metalne vode;
  • polikarbonat ili polietilen;
  • dizalica;
  • Curenje s crijevom;
  • Vrpca za fum;
  • adapter;
  • tri ili četiri stare automatske udarce R13-15 ili septička jama;
  • tuš ladica;
  • vrata;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Silikatno otapanje;
  • Antiseptička impregnacija za drvo.

Članak na temu: LED svjetiljka radi sami

Obavezni alati

  • lopata;
  • Piljevina / lobik;
  • električna bušilica;
  • nož;
  • Boer;
  • četka.

Nizozemski tuš s vlastitim rukama: Faze izgradnje

Mjesto postavljamo mjesto za izgradnju ljetnog tuša u kolibi odabranih veličina.

Direktno pod tušem kopaju jamu, gdje biti zasićena slojem pijeska i stavite stupac 3-4 automobilskih guma. Vrhunska guma mora obavljati iznad razine tla. Praznine između jama jame i guma moraju zaspati i kompaktne. Umjesto guma, možete instalirati posebnu posudu za sepcu ili plastičnu ili metalnu cijev bez dna. što više nije potrebno u zemlji.

Izgraditi ljetni tuš: lako i jeftino

Shema grijanja vode u ljetnoj duši.

U kutovima postavljenog područja ispod tuš kabine, rupe ili bušilice, na dnu od kojih smo krenuli mali pijesak i instaliramo metalne cijevi tako da se uzdižu iznad zemlje Zemlje oko 20-25 cm. Gaše Između cijevi i zidova izlio se beton (ako je mem beton vlastitim rukama, sjećam se da je to mješavina cementa, pijeska i vode u omjeru 1: 3: 0.5). Ili umjesto cijevi, instalirati gotove betonske blokove. Betonirani temelj suši tjedno. Naglašavamo da je opasno izgraditi tuš u zemlji bez pouzdanog temelja i okvira: spremnik za vodu ima mnogo težine i može se srušiti na osobu za pranje.

Na temelju temelja postavili smo okvir iz bara ili metalnog ugla. Pravokutnici zidova s ​​jačanjem resperata X-oblika. U gornjem dijelu ostavljamo izbočene šipke - nastavljajući okvir do visine spremnika. Oni će, prvo, služiti kao zaštita od kotrljanja spremnika, a drugo, postat će okvir za izolaciju spremnika.

Krov gradi jednu, nagib mora biti mali da bi se povoljno instalirao spremnik. Podovi krov: Stavili smo listu metala na sanduku, u kojem napravimo rupu za crijevo u dušu.

Kat pod: ugasiti vanjske ploče na sanduku. Uspostavljamo tuš ladicu, povlačeći kanalizaciju u septičku tenk. Možete izgraditi tuš vlastitim rukama bez palete. Zatim preko septika morate staviti podne ploče s prazninama kako biste dobili rešetku.

Članak o temi: Kako instalirati plastična vrata Harmonica

Državni tuš može se pričvrstiti na kuću.

Šivati ​​zidove ljetnog tuša s odabranim materijalom. Nije teško učiniti sami. Ako ste odabrali stablo ili drugi neprozirni poklopac ispod ljetnog tuša, ima smisla pružiti mali prozor na vrhu jednog od zidova. Može se umetnuti u IT staklo, polikarbonat ili jednostavno zategnuti mrežu komaraca.

Za duge usluge i estetske vrste, svi drveni elementi moraju biti obloženi posebnim antiseptičkim rješenjem od truljenja. Ako odlučite napraviti ljetnu dušu polikarbonata vlastitim rukama, onda imajte na umu da je debela boja (6 mm i više) manje transparentna od bezbojne tanke. Za neprozirnu i dekorativnu, možete koristiti samoljepljivi film "ispod šivenog trgovine".

Zidovi ljetne duše mogu biti iz bannerske tkanine, plovite ili samo zavjese za tuširanje. Mogu se povući na okvir, a možete jednostavno unijeti pričvršćivanjem zupčanika na zupčanike - teške orašaste plodove, vrećice itd., Dakle, kada pranje, oni ne drhti vjetar.

Ugradite posudu za vodu na krov. Može biti metalik ili plastika. Metal je teži. Osim toga, spremnici od nehrđajućeg čelika su prilično skupi, au ostatku vode postaje zahrđala. Plastika je lakše, jeftinije, čistoća vode očuvana je u njima lakše.

Osnovni zahtjevi za spremnik za vodu: tamna boja (tako da je brže zagrijana od sunčeve svjetlosti) i prisutnost rupa za vodu koja slijeva i spaja tuš. Možete koristiti postojeće kontejnere, kako bi ih uklopili pod ovim zahtjevima vlastitim rukama, a možete kupiti već spremne posebne stan crni spremnici za ljetne cipele, koje su opremljene potrebnim rupama i mlaznicama, a često imaju takve dodatne Korisne funkcije kao električna voda za grijanje vode u slučaju oblačnih dana i pumpe za injekciju vode u spremnik.

Članak o toj temi: Što je Wallpaper bolji vinil ili Phlizelinov: Koja je razlika razlika, je li moguće ljepilo s vinilnim ljepilom, koji odabire, video

Kapacitet od 100-150 litara je dovoljan za dvostrani tuš. Preskočimo adapter iz spremnika u rupu na krovu, ispunite preostale praznine sa silikonskim mazivom. Pridružujemo se adapteru kroz crijevni crijevo s tušem. Činimo iznad spremnika na krovu "staklenika", povlačenjem polietilena ili polikarbonata. Takav trik će pomoći zagrijati vodu u spremniku brže.

Okrenite vrata. Guens to će biti susjedni, a manje nacrti i topliji pranje. Umjesto vrata, možete koristiti zavjesu. Ispunite spremnik vodom. Nizozemski tuš s vlastitim rukama spreman! Korisni bonus u radu tuš kabine u zemlji bit će svjetiljka: nije uvijek prikladno za pranje sa svjetiljkom, ali se potami rano u kolovozu, tako da vrijedi donijeti električnu energiju ili predvidjeti priliku za korištenje Dom.

Ljetni tuš također će biti ugodnije ako stavite gumeni mat ispod nogu, vijak policu za sapunu i ručniku i kuke za ručnike i odjeću. Tako da voda u spremniku ne cvjeta, sipajte ga dan prije uporabe. I nakon završetka pranja, ispustite cijeli spremnik.

Čitaj više