Kako zatvoriti jaz između zida i poda: preporuke

Anonim

Izrada popravaka, svi su naišli na takav problem kao brtvljenje slotova između zida i poda. Neka bude nužno ne samo za ljepotu i red. Na primjer, u privatnim domovima ili u apartmanima koji su na prvim podovima, ovaj problem može rezultirati pojavom vlage, neželjenim insektima i nacrtima. Stoga je potrebno riješiti ovaj problem odjednom bez odgađanja u dugoj kutiji. Prije svega, morate shvatiti nego zatvoriti jaz između zida i poda.

Kako zatvoriti jaz između zida i poda: preporuke

Zahvaljujući bogatom izboru završnih materijala i manifestiranoj fantaziji, možete doći do vašeg načina brtvljenja jaza u blizini zida. Jedini uvjet - dizajn bi trebao biti pouzdan i estetski.

Postoji dosta mogućnosti, ali sve ovisi o veličini praznina. Ovaj rad je jednostavan, ali također zahtijeva malo treninga.

Uz male veličine razmaka, do 3 cm, možete koristiti samo montažnu pjenu. Utor između poda i širine do 1 cm lako se zapečaćuje s kitom, žbukom ili cementom mort.

Ako je veličina proreza veća, tada će biti potrebno zatvoriti, koristeći druge materijale i pristupiti joj mnogo više.

Rad i značajke takvog uređaja

Da biste zatvorili prorez između zida i poda, prvo morate ukloniti pozadinu i, ako postoji, uklonite sloj boje.

Držanje vas je potrebno za ispiranje, a zatim dajte zidu da se pažljivo osuši.

Kako zatvoriti jaz između zida i poda: preporuke

Brisanje stare boje je bolja uz pomoć posebnih sredstava.

Ako ste se nadali zatvoriti praznine, ne pokrećući ni mali kozmetički popravak, onda su te nade uzalud.

Morat ćete ukloniti i postolja, ispod njega sve se temeljito oprati i očistiti. Potreban je pripremni rad, jer je inače brtvljenje praznina samo indorodu vašeg interijera.

Članak o temi: Vez s križnim dijagramima za stanice Slike: Mali za djecu, svjetlo 50 do 50 za početnike

Ako imate nove pozadine i ne namjeravate ih promijeniti, možete pokušati raditi na brtvljenju slotova nježno.

Pokušajte zatvoriti dno pozadine s filmom, možete koristiti hranu. Moguće je montirati pomoću konvencionalnog tiskanice ili iglice šivanja.

Također možete koristiti stare novine, ali je manje pouzdan. Budući da će se voda koristiti u procesu i vjerojatno ćete dobiti na pozadinu.

Ako ne namjeravate promijeniti pozadinu, onda radite s montažnom pjenom kao pažljivo i u mehaničkom skidanju (koja je navedena u nastavku) ne oštećuju pozadinu.

Što trebate zatvoriti prisutnost velikog jaza

  • Kriške cigle, plastika, pjenasta
  • Pjena za montažu

Kako zatvoriti jaz između zida i poda: preporuke

Kada uljepšate predstave s montažnom pjenom, nemojte prskati previše pjene, ispunite prostor za trećinu, kao posljednje odmaralište, pola, jer se pjena povećava i povećava veličinu nekoliko puta.

Da bi zatvorili vrlo veliku jaz između zida i poda, trebat će im komade cigle, pjene, plastike itd.

Punjenje potrebnog mjesta ovom materijalu je prvi korak. Poželjno je da su komadi mali da ispune samu rupu što je moguće bliže, ali to nije vrlo malo smeće za pad tamo. Dijelovi bi trebali biti manji u promjeru, potičući ih u rupu, niste povećali svoj volumen.

Nakon toga, možete ga izliti s montažnom pjenom. Pomoću slomljenih opeka, itd. Pomaže vam uštedjeti montažnu pjenu. Dakle, ova opcija je prilično ekonomična, sredstva će potrajati samo na kupnju električne pjene balona.

Što trebate zatvoriti prisutnost srednjeg jaza

  • Moss, Jute se osjećala ili pala
  • Konopka
  • čekić

Za brtvljenje utora između zida i poda, mahovina se može koristiti, jute se osjeća ili prolazi.

Članak o temi: bračni krevet s ladicama vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Postoje određeni zahtjevi za uporabu tih materijala. Na primjer, mahovina ne bi trebala raspasti ni u kojem slučaju, a juta se osjećala sigurno treba biti pre-impregnirana s formalinom, inače će se tamo krenuti.

Kako zatvoriti jaz između zida i poda: preporuke

Usput, ako koristite mahovinu, to će ni na koji način biti izabran u vašim rukama, i to je poželjno da se upijaju osjećaju uz impregnaciju u formalinu - tako ćete ga uštedjeti od moljaca.

Osim toga, trebat će vam mala oštrica, postoje posebni odgojili, ali se može zamijeniti bilo koja prikladna lopatica.

Bez obzira na materijal koji odaberete, to je prikladnije za vožnju u "kobasici" u rupi. Tada se "kobasica" primjenjuje na potrebno mjesto i začepljuje u nju uz pomoć Cavina i čekića.

Veličina "kobasica" trebala bi biti veća od same rupe, kako bi se ispunila dovoljno čvrsto. Nije vrijedno stavljati materijal s malim dijelovima, to će povećati vaš rad na vrijeme i smanjiti gustoću koja bi trebala biti vrlo visoka.

Nakon penjanja rupa i kompletno sušenje možete napraviti dekorativnu opremu. Pa, ako ste bili bolesni s srp s srpom prije početka posla.

Usput, umjesto toga možete koristiti još jedno prikladno tkivo. Zahvaljujući ovoj opreza, na spoju se formira sloj izolacije pare.

Naravno, ovaj proces je isključen ako su pozadine već ljuti. Ovaj još jedan razlog da se pravovremeno brine o utorima.

Montažna pjena. Preporuke

Ako ćete koristiti montažnu pjenu u procesu ušutkanja utora između zida i poda, onda morate znati kako to učiniti ispravno.

Prije nego što ga nanesete, potrebno je navlažiti jazvu vodu za bolju interakciju s površinom.

Kako zatvoriti jaz između zida i poda: preporuke

Najpovoljniji uvjeti za rad s pjenom su prilično visoke temperature zraka plus visoka vlažnost.

Članak: Plasteliranje s perlitatom

To je najpogodnije veze s pištoljem za prskanje, ali možete koristiti uobičajeni sprej, koji je vrlo jednostavan iz uobičajene plastične boce.

  • Da biste to učinili, u poklopcu postoji nekoliko rupa, voda se izlijevala i sve, sprej je spreman.

Budući da montažna pjena ima nekretninu za povećanje volumena, to također treba uzeti u obzir. Usput, zahvaljujući dobru vlagu, pjena se povećava mnogo aktivnije.

Cilindar se zagrijava na oko dvadeset stupnjeva prije uporabe, za to, jednostavno stavite cilindar u spremnik s vodom zagrijanom do željene temperature.

Tada se balon dobro tresu, rukavice nose i možete se početi udati za praznine. To je vrlo pogodno za to s posebnim pištoljem, ali uobičajeni cilindar je također prikladan za rad.

Višak pjene se uklanjaju mehanički, ali tek nakon potpunog stvrdnjavanja montažne pjene. Kada pjena udari na površinu, koja se može oštetiti, bolje je odmah ukloniti s posebnom tekućinom ili acetonom.

Ali nemojte očekivati ​​da će ovaj proces biti jednostavan: uklanjanje pjene nije jednostavan posao. Sloj montažne pjene ne smije prelaziti 3 cm. Ako želite zatvoriti veliki razmak samo s njom, morate zamijeniti nekoliko slojeva, dajući svaki sloj da se dobro osuši.

Osim svih ovih nijansi, morate razmotriti sobnu temperaturu. Samo na temperaturama iznad + 5 stupnjeva može se udati za praznine.

Čitaj više