Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Anonim

Izbor i ugradnja dvorca na ulaznim vratima je uobičajeni slučaj za medicinske sestre ili za one koji su odlučili ojačati ulaz u svoj dom. Slučaj je uobičajeno, ali izbor nije jednostavan: razne različite vrste i modeli brave za vrata nude domaće i strane proizvođače. Nije vrijedno žuriti u takvom izboru: osiguravanje stambene sigurnosti zahtijeva promišljen pristup.

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Zaključavanje ulaznih vrata osigurava pouzdanost cijelog stana, tako da ne vrijedi uštedjeti na njemu.

Osim toga, kao što znate, nema novca se ne događa, tako da je potraga za bravom za ulazna vrata obično povezana s nevoljkošću za preplaćeno za njega dodatni novac.

Pristup stjecanju dvorca

Prije odabira brave na vratima, trebali biste odlučiti o nizu vrlo važnih pitanja:

  • Koliko brave treba imati ulazna vrata;
  • Koji modeli pružaju bolju zaštitu od hakiranja;
  • što je bolje koristiti, nadzemne ili mortize verzije;
  • Koje vrste uređaja za zaključavanje iz svih sorti dvorca najprikladnije po kriteriju cijene / kvalitete.

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Dijagram brave cilindra.

Praksa zaštite stambenih objekata instaliranjem zatvora na ulaznim vratima pomogla je oblikovati opći sažetak sljedećih preporuka za one koji još nisu odlučili o zaštitnim događajima:

  1. Bolje je staviti na vrata 2 brave od 1, ali 3 je već višak koji dovodi do povećanja vremena za otvaranje i zatvaranje vrata, što samo po sebi može biti nesigurno i također oslabiti platnu vrata.
  2. Stavite 1 dobar dvorac bolji od korištenja 2 niske kvalitete.
  3. Visokokvalitetna brava s predviđenom zaštitnom funkcijom može zamijeniti 2 dobro, ali ne i mora zaštititi modele.
  4. Poželjno je koristiti na vratima 2 brave, ali fundamentalno različite dizajne.
  5. Kada instalirate i instalirate uređaje za zaključavanje na ulazna vrata, treba pamtiti da vrata također sprječava neovlašteni pristup tim uređajima kao što su oni - otvor vrata.
  6. Bolje je potrošiti velika sredstva za zaštitu stana, uključujući brave nego trošenje novca za obnovu ukradenog objekta.

Dakle, uzimajući u obzir prikazane preporuke, možete nastaviti s procesom odabira takav željeni uređaj za zaštitu kuće.

Mehanizmi zaključavanja za ulaz vrata

Nadzemne i mortize brave

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Shema uređaja za zaključavanje iznad glave.

Uređaji koji šalje vrata u zatvorenom stanju i sprječavaju ih od otvaranja bez upotrebe posebnih uređaja (ključevi, kartice, kontrolne ploče), razlikuju se u metodi ugradnje i, prema tome, podijeljene su na nadzemne i mortize. Prvi pripada mehanizmi zaključavanja koji su pričvršćeni na vrata i okvir vrata sa svojim dijelovima. Do 2. - brave, glavni mehanizam se srušio u platno vrata, i zatvoreni dio - u okviru vrata.

Ponekad čak i takvi kompleksi blokiranja, koji imaju mobilne dijelove, nazvane vijak, mogu, staviti naprijed, blokirati vrata kroz 3. smjerove: gore, dolje i horizontalno.

Trenutno, nadzemne brave su izgubile atraktivnost iz razloga što metoda pričvršćivanja takvih uređaja nije mehanički pouzdana. Ako se koriste, onda u starim kućama ili u par s glavnim blokiranjem mehanizma.

Stoga, želeći steći zaključavanje češće zaustaviti odabir na Modeli Modeli, koji su predstavljeni na modernom tržištu u velikoj količini.

Postojeći uređaji za zaključavanje mortize mogu se razlikovati u mnogim dizajnerskim značajkama, od metala koji se koristi za proizvodnju održavanja voznih dijelova tih uređaja. Da biste prevladali određene blokade metodom koju daje programer, to znači primijeniti ključ za zaključavanje.

Članak o toj temi: Kako se osloboditi vatre u apartmanu od strane ljudi

Vrste blokiranja sustava koji se koriste u mehanizmima zaključavanja

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Povezivanje elektromagnetske brave.

Prema konstruktivnim vrstama i metodama za blokiranje neovlaštenog otvora brave, uređaji za zaključavanje podijeljeni su u mehanizme u kojima se provodi specificirana funkcija: mehaničke, mehaničke električne i mehaničke elektronske metode.

Prva vrsta uređaja koristi u svom dizajnu kao kombinacija dijelova mehanizma za zaključavanje i umetnutog ključa, koji eliminira slobodno otvaranje proizvođača i zatvaranje zaključavanja. U mehanoelektričnim sustavima, otključavanje mehanizma za zaključavanje provodi se uvođenjem kombinacije koda električnih impulsa pritiskom na odgovarajuće gumbe upravljačke ploče za zaključavanje. Blokiranje mehaničkih elektroničkih sustava uklanja se elektroničkim signalom koji dolazi iz kontrolne magnetske kartice, kroz čitač i kontroler, na odgovarajuću magnetsku bravu.

Izbor električnih i elektroničkih uređaja za zaključavanje za dom - rješenje je vrlo rijetko, jer je njihovo dobro funkcioniranje povezano s konstantnom dostupnošću električne energije. Ne mogu svatko priuštiti financijske i resursne troškove konjugat.

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Shema instalacije nevidljivog dvorca.

Međutim, u novije vrijeme, modeli elektromehaničkih brava pojavili su se na tržištu, nazvani nevidljivi brave, počeli su se koristiti u potražnji. Mehanizam takvih uređaja za zaključavanje pokreće se iz signala koji dolazi s mobilne upravljačke ploče. Rad takvog mehanizma osigurava električni pogon koji ponovno zahtijeva prisutnost izvornih električnih izvora energije u stacionarnom uređaju. S druge strane, za opremanje kequaches za takve modele nema potrebe koja je nesumnjiva prednost. Potencijalni napadači neće biti lako odrediti gdje se nalazi brava i kako se može otvoriti.

Mehanički sustavi zaključavanja za uređaje za zaključavanje ne zahtijevaju dodatne resurse treće strane. Takve vrste brave su vrlo jednostavne u instalaciji i pouzdane u radu, tako da više potražnje. Pogotovo jer je odabir takvih uređaja vrlo velik. I točna, kompetentna provedba ovog izbora moguće je na temelju promišljenog i detaljnog studija o tom pitanju.

Vrste mehaničkih brava uređaja za zaključavanje

Modeli dvorca, čiji je dio blokiranja čisto mehanička, proizvodi se mnogo više od drugih. Objektivno, to je sasvim objašnjeno: razdoblje postojanja mehaničkih uređaja za zaključavanje je mnogo veće od električnih i elektroničkih modela. Tijekom svog postojanja, mehaničke brave iz jednostavnih uređaja koji se mogu otvoriti s nokatom, pretvorene u remek-djela ljudske misli. Trenutno se brave koriste s mehaničkim blokirajućim sustavima mogu se podijeliti u nekoliko vrsta:
  • žuriti;
  • cilindar;
  • disk;
  • Suwald.

Rush brave, njihova uporaba

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Rush brave su vrlo vođene i nisu blokirane u odsutnosti ključa.

Rush Zaključavanje uređaja su karakteristični za ono što su otvoreni jednostavnim unosom u ključnu bravu s nagnutim posebnim utorima, bez dodatnih okretaja. Za svaki uređaj je instaliran broj slotova, njihov karakter i nagib. Uneseni ključ sa svojim utorima interagira s elementima mehanizma (regali) na takav način da se sustav vijka uklanja u kutiju brave, otvaranje vrata. Uređaji ovog tipa obično su vrlo teški i lišeni željenog dizajna. Tipke za njih imaju veću duljinu i odgovarajuću težinu, koja je izuzetno neugodna kada mobilne tipke. U obliku i materijalu ključeva, izbor je mali: oni su ili okrugli ili ravni, izrađeni od metala. Prilikom otvaranja takvih brava može biti potreban veliki mišićni napor. Najčešće, takvi modeli stavljaju na ulazna vrata posebnih zgrada, kao što su garaže ili šupe. U odsutnosti ključa, mehanizmi takvih modela nisu blokirani. Rigel se može jednostavno udaljiti ako ga organizirate pristup.

Članak o toj temi: Kolijevka za novorođenčad Učinite to sami: Skupština

Brave cilindara i diska

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Dijagram brave cilindra.

Cilidne brave dobivene su iz oblika blokirajućeg elementa izrađenog u obliku cilindra. Ovaj element nosi blokiranje koda, koji se može ukloniti samo s ključem koji nosi odgovarajući kombinaciju odgovora. Strukturno blokirajući cilindar sastoji se od 2 dijela umetnuti jedan u drugi. Vanjski dio sadrži elemente blokirajućeg koda, a unutarnji s mogućnošću rotiranja oko svoje središnje osi je dizajniran za uvođenje ključa za odgovarajući oblik koji sadrži potrebne podatke za blokiranje za uklanjanje zaključavanja.

Kada primaći dio cilindra dođe u kontakt s unesenom tipkom, zaključavanje se uklanja (ako je ključ prikladan za otvoreni uređaj). Prijenos mehaničkog trenutka na rezanju brave provodi se zakretni cam, čvrsto spojen na unutarnji cilindar uređaja za zaključavanje. Ovaj CAM pomiče sustav bitke u željenom smjeru: da biste otvorili ili zatvarali vrata.

Odabir takvih brava omogućuje vam da biste dobili zaključavanje uređaja vrlo visoke otpornosti na pokušaje da ih otvori mogućim napadačima odabirom tipki ili pomoću mobilnih ključeva.

Ako u prvim modelima brave cilindra, blokirajući kôd je stekao korištenjem različitog broja posebnih igala instaliranih na izvorima, koji, bez da se "uvučeni" u neutralnom stanju umetnute ključ, bili su blokirani mogućnost premještanja Riglel, a zatim su moderni sustavi komplicirani. U njima, blokirajuće kodove mogu se zatvoriti pomoću mehaničkih i magnetskih sustava smještenih u cilindru umjesto blokiranja igle. Štoviše, ključevi i magnet za zaključavanje interakciju u beskontaktnom putu. Odaberite kombinaciju koda i stvorite odgovarajuću tipkovnicu za takve brave je jednostavno nemoguće - lakše je hack nego otvoriti. U slučaju ključa od takvog dvorca u nepoštenim rukama, ništa strašno neće se dogoditi. Napravite radnu kopiju od njega neće raditi ionako.

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Dijagram uređaja za zaključavanje diska.

Dvorac Disk Princip rada su slični uređajima za blokiranje cilindra: također u cilindru za blokiranje, stvara se kombinacija koda koja sprječava slobodno kretanje riglela. Razlika diska je da se kombinacija koda regrutira pomoću instalacije posebnih diskova s ​​strukturno određenim utori i utorima. Što više takvih diskova sudjeluje u skupu blokiranja, to je teže otvoriti bravu bez potpunog ključa.

Shema rada takvih modela nije složen: izvorni ključ uveden u dobro okreće diskove seta za zaključavanje prije primitka općeg uzdužnog žlijeba na njihovim rubovima, što odgovara veličini šipke koja prenosi silu otvora na Beel.

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Shema instalacije i rad zaključavanja rane reakcije.

Odabir modernih modela tipa cilindra ili diska omogućit će vam da ugradite bravu s blokirajućim kodom visoke složenosti na ulazna vrata kuće ili apartmana. To, s jedne strane, neće dopustiti mogućim napadačima da prodre u zgradu zaštićenu dvorcem otkrivajući mehanizam za zaključavanje, as druge strane, pojačanje takvih modela može jednostavno prekinuti kako ne provodi vrijeme da bi odobrilo blokiranje ,

Uređaji ove vrste imaju ranjivo mjesto u svom dizajnu: konjugaciju unutarnjeg isključivanja mehanizma s plug-in za blokiranje cilindra, koji se provodi kroz određenu stavku prijenosa. Ako uklonite čvor zaključavanja, uređaj se može tečno pomaknuti.

Proizvođači uređaja za zaključavanje poduzimaju korake kako bi ojačali brojne elemente takvih struktura, međutim, načelo izgradnje se ne mijenja. Uopće, suwald modeli uređaja za zaključavanje izgledaju u ovom svjetlu.

Članak o temi: Kako odabrati crpku za zalijevanje vrta

Suwald dvorci

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Dijagram uređaja dvorca Suwalda.

Suwald brave su navedene prema nazivu unutarnjih metalnih ploča (Suwald), koji su uključeni u sustav zaključavanja uređaja za zaključavanje. Što više ploča sudjeluju u osiguravanju zaključavanja kretanja bitke za Reiglee, to je teže otvoriti bravu bez izvornog ključa.

Ključevi za takve uređaje su okrugli metalni štap (štap), promjer od oko 5 mm i duljinu od oko 120-150 mm, na jednom kraju je ravna glava plastike, na drugom - ravan metalni dio prilično složene konfiguracije. Ovaj ravni dio ključa, za dobre brave, obično se događa na obje strane štapića, ima utore, utore i izbočine koji odgovaraju skupu uređaja za zaključavanje. Kada unesete redoviti ključ za ključ za ključ i njegov okret, utore i izbočine ravnog dijela dolaze u interakciju s podlogom brave, izvadite trenutak blokiranja i prenose rotaciju tipke na bateriju.

Dakle, odabirom u korist modela Suwald Castle, moguće je dobiti prilično snažan, otporan na vanjski fizički uređaj za izlaganje, čiji je tajna, međutim, nije tako pouzdan kao model principa blokiranja cilindra.

Ako su Suwald modeli lakše otvoriti, ali teže za prekid od cilindara, onda je razumno kombinirati prednosti prvog i drugog.

Odabir dvorca za ulaznice - odabir sigurnosti u kući

Vrste ključeva za dvorac Suwald.

Ispada da je optimalni izbor instalacija na ulaznim vratima kuće 2-brave: cilindar i suvalidni model. Međutim, nije potrebno smanjiti dva pojedinačna uređaja na vrata. Suvremeni proizvođači mogu pronaći modele koji kombiniraju u jednom smještaju 2 neovisno aktivne brave s cilindrom i mehanizmom suvalden. Postoje slični uređaji u kojima cilindarska brava otključava Suwald, a potonji je već vrata.

Odabirom potrebnih uređaja za zaključavanje treba pamtiti da, osim izvorno prisutnih karakteristika, zbog vrste i vrste brave, trebate obratiti pozornost na njihove dodatne značajke.

Na primjer, preporuča se kupiti mortize brave s brojem riglskih od najmanje 4, izrađene od čelika visoke čvrstoće, ne-hacksaw za metal i odaberite uređaj u klasu sigurnosti koja nije niža od treće.

U ovom smislu, potrebno je razjasniti, za koju su vrata model namijenjen, budući da sustavi za montažu za metalne i drvene vrata imaju vlastite karakteristike.

To neće biti suvišno za dobivanje dodatnih informacija o materijalima koji se primjenjuju u proizvodu, podatke o kvaliteti proizvodnje i servisnog života. Praksa pokazuje da su dvorci proizvedeni od strane europskih proizvođača veći od razine kvalitete od domaćih ili kineskih proizvoda.

Osim samih uređaja za zaključavanje, vrijedi obratiti pozornost na dodatnu zaštitu.

Moderno tržište nudi posebne oklopne ploče za dodatno poboljšanje vrata. Ako je potrebno, možete instalirati zaštitnu prigušivač na lock dobro, koja se otvara i ponovno zatvara signal od kontrole mobilne ploče.

Međutim, treba napomenuti da je dvorac montiran na ulaznim vratima, što god to bilo divno, još uvijek neće riješiti pitanje sigurnosti kuće. Samo kompleks zaštitnih mjera, koji uključuje sigurnosni alarm uređaj i ograničavajući pristup neovlaštenim informacijama o dostupnosti vrijednosti u stanu, kao i dug domaćina u njemu, možete se zaštititi od uljeza.

Čitaj više