Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Anonim

Ako su prednja željeznička vrata lišena dvorca, onda, u skladu s tim, izgubit će svoju izravnu svrhu - zaštititi stan od stranog. Ali to se događa da dvorac ne uspije iz bilo kojeg razloga, a onda postoji potreba za samostalnom intervencijom.

Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Shema dizajna dvorca.

Da biste ugradili dvorac u vrata željeznica, samo trebate zalihe posebnih alata. Ali želio bih odmah živjeti na činjenici da, unatoč sličnosti u instalacijskim procesima brave i na drvenom, i na metalnim vratima, neke razlike su još uvijek dostupne.

Glavna razlika između zaključanih ulaza i snimljivih soba je njegova svrha. Ako je u prvom slučaju brava je čisto formalna, tada se u drugom nalazi na njemu. Zato je bolje instalirati dvorac na željezna vrata i dva, i s različitim konfiguracijama i na daljinu nisu bliže od 30 cm jedan od drugog. Ali za dvorac služe učinkovito, samo vrata bi također trebala biti visoka kvaliteta.

Priprema potrebnog alata

Instalacija zatvora vrata može se napraviti samo uz prisutnost odgovarajućeg alata.

Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Alati za montažu brave: Mjerač, kliješta, odvijači, podesivi ključ.

Nemoguće je u tom procesu bez:

  • Milling drva;
  • Set odvijača ili odvijača;
  • električne bušilice;
  • čekić;
  • pernat bušilica;
  • tipometar;
  • Mjerna mjerna traka;
  • Olovka i papir;
  • samo-tapkanje i vijci;
  • slikarska traka.

Montaža dvorca zakrpe

Takva tehnologija je pogodna za ulazna vrata i za interru.

Glavni koraci:

Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Shema uređaja za zaključavanje iznad glave.

  1. Prije svega, morate provjeriti bravu, jesu li svi dijelovi dostupni. Uz proizvod, priručnik za uporabu, kao i pravila o instalaciji za rail vrata, s kojima je također preporučljivo upoznati. U nedostatku bilo kakvih elemenata, morate odmah kontaktirati mjesto kupnje.
  2. Nakon što se dokumenti i oprema provjeravaju, papir se uzima i silueta brave će biti spaljena olovkom na njemu. Crtanje bi trebao pohraniti gdje će se ključ dobro i montažne rupe biti smještene.
  3. Kako bi se točnije odredili dimenzije rupe za ključeve, vodič za ključeve dodatno se primjenjuje na skicu, a vodič za ključeve je unaprijed učitan i ponovno se mjeri tako da u slučaju da se ispravi crtež.
  4. Uz pomoć trake, dobivena skica je zalijepljena na odgovarajućem mjestu prijenosa vrata. Nakon toga, sve oznake se kopiraju na njega, što dobro označava bravu i pričvršćivanje dvorca. Budući da će instalacija biti napravljena na željezničkim vratima, onda morate razmisliti o zavarivanju pinova za pričvršćivanje.
  5. Sljedeće igle do vrata pričvršćene su kućište zaključavanja s već opremljenim vodičem. U ovom trenutku vrlo je važno kontrolirati kombinaciju svih žljebova namijenjenih ključu.
  6. S vanjske strane bljeska vrata morate instalirati dekorativnu sluznicu za ključ dobro.
  7. Dalje, uz pomoć ključa, iznijeli smo riglice (dva okreta) i zatvarači u omjeru zatvaranja. Da bi ovaj posao bio što jasniji, krajevi ventila pokrivaju boju, nakon čega je pokrivena vrata željeznicom, a zabilježeni ostaju na potrebnim mjestima. Možete se kretati gdje točno bušiti rupe za zatvor.
  8. Sljedeći korak bit će priprema gore navedenih rupa.
  9. Nakon što su brazde spremne, pričvršćena je odmazda, a zaključavanje se provjerava. Ako riglies imaju slobodan potez, instalacija je ispravno napravljena. U suprotnom slučaju potrebno je provesti "konfigurirati". Da biste to učinili, možda ćete morati ispraviti mjesto odgovora ili potrebu za izglađivanjem rubova pomoću datoteke.

Članak o temi: Kako zavjesa iz organizacije u unutrašnjosti: da vidimo

Metoda ugradnje mortize brave u željeznička vrata

Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Krug brave dvorca na vratima.

Red rada u ovom procesu sličan je radovima u prethodnom.

Potrebni alati:

  • Električna bušilica s metalnom mlaznicom;
  • Bugarski;
  • Filter, noge;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Građevinski rulet;
  • odvijač.

Mjesto brave treba odabrati uzimajući u obzir mjesto krutih rebara. Mogu biti dijagonalno i okomito jedni na druge. Zatim se ugradnja mortize brave provodi na sljedeći način:

  1. Potrebno je staviti krug kućišta brave na prednju stranu vrata, dok bi završna ploča trebala ostati vani.
  2. Aksijalna rupa se izlije s mlinkom, namijenjeno mjestom ključnog mehanizma. Zatim je potrebno na krajnjoj pločici, strogo u središtu, izrezati otvor koji će služiti za pričvršćivanje (samo-uzorci).
  3. Napravite oznaku za buduću montažu ručice vrata i električna vježba je izrezana.
  4. Dizajn brave se primjenjuje na platno od željeznih vrata. Na temelju toga, mjesto budućeg položaja bunara za ključ, bušite ga, promatranje uzdužnog oblika. Nakon izvršenja posla, brava se umeće u dobivene oblike i uspoređuje se točnost svih rupa. Na metalu može formirati "burles" koji su izoštreni uz pomoć pravilnog.
  5. Nakon provjere točnosti rupa, brava je pričvršćena samo-crtežom pomoću fiksacije krajnje daske.
  6. Kao što je gore opisano gore, potrebno je postaviti mjesto zaključavanja žlijeb na kutiju za vrata. Nakon što ih oznake boje označavaju, oni su također sušeni, a rubovi su izoštreni s datotekom, ako se bugarska još uvijek koristi u tu svrhu. U ovoj fazi, trebali biste znati da vrata mogu dati skupljanje. Stoga, tako da brava nije zaglavljena, pretučene rupe su napravljene za 2-3 mm ispod.
  7. Posljednji trenutak je provjeriti rad. Za to je brava otvorena nekoliko puta i zatvorena okretanjem ključa.

Budući da je jasno iz gore opisanih uputa, ugradnja brave u metalna vrata je prilično lagani proces, ali u isto vrijeme zahtijeva točne izračune i prisutnost alata.

Članak o toj temi: Odaberite unutarnja vrata boje anegrija: vrste i boje

Koja zaključavanje odabrati instalirati?

Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Dijagram brave cilindra.

Prije ugradnje struktura za zaključavanje, potrebno je znati da moderno građevinsko tržište nudi dvojicu svoje vrste: Suwald i cilindar. Svaki od njih ima vlastite karakteristike.

Model brave cilindra.

U svakodnevnom životu naziva se engleska brava. Sustav takvog modela podrazumijeva tajnski mehanizam koji će raditi samo ako je radni dio u pokretu samo pravi ključ. Zaključavanje se sastoji od ličinki i jezgre, koji se nalaze unutar standardnog kućišta.

U tom slučaju, praktičnost je da su larve takvih brava napravljene u skladu s određenim standardima. Stoga, u slučaju kvara nema potrebe za podizanjem određenog proizvođača. Oblik otvaranja ima veliku količinu udubljenja, rezova i kao dodatak i bočni kovrčavi oblik. Ova vrsta osigurava složenost odabira mahuna.

Instalirajte dvorac u željezo: tehnologija

Dijagram uređaja za zaključavanje vrata sažeta.

Cilindarska brava može biti pojedinačna ili bilateralna. Ovisno o tome, imat će dva ili jedan dobro ključ u ruke tako da ga je bilo moguće otvoriti.

Kada je takav model instaliran na željezničkim vratima, zatim u slučaju njezine izbočine iznad površine tekućih vrata, koriste se posebne oklopne obloge, koje su fiksirane iz stambene strane.

Suwald modeli brave.

Dizajn takve brave uključuje prisutnost tajnog dijela, koji uključuje reljefne ploče koje dolaze u pogon zbog izbočina koje se nalaze na ključu.

Svi suwalds su međusobno povezani i proljetni.

Sustav takve brave podrazumijeva radno stanje samo kada rotacija ispravnog ključa će staviti ploču u vanjskom položaju.

Takve strukture su vrlo pouzdane i povećale otpornost na upotrebu fizičke sile. Što je više riglskih prisutnih, to je veći otpor utjecaja. No, u slučaju oštećenja dvorca Suwalda, ploče se mogu zamijeniti ili potpuno demontaže i instalirati novu bravu.

Članak o temi: Kako koristiti ogledala u unutrašnjosti dnevnog boravka

Ali vrijedi obraćati pozornost na nedostatak - veliku veličinu ključnog dobrog. Zbog toga, s takvim bravama lako se nositi s pomoći koljena. Iako je moderniji modeli opremljeni dodatnom zaštitom: lažni utori, nedostatak značajke nedostatka, itd.

U svakom slučaju, stručnjak se preporučuje da koristi takve brave nikome, već u kompletu. Tako povećava sigurnost jamstva vlastitog stana.

Čitaj više