Kako izrezati dvorac na vratima vlastitim rukama?

Anonim

Čovjek bi trebao biti u stanju ispuniti bilo koji početni posao: za nokanje police, popraviti dizalicu ili ugraditi bravu na vrata. Sav taj posao ne zahtijeva samo vješti ruke, nego i znanje. Zatim će se dati upute o tome kako ispravno izrezati bravu na vratima. Ovaj proces nije tako kompliciran, ali zahtijeva određenu razinu pripreme, koju bi svaki vlasnik kuće trebao imati.

Kako izrezati dvorac na vratima vlastitim rukama?

Dijagram uređaja za pričvršćivanje.

Skup potrebnih elemenata za zaključavanje dvorca

Da biste ugradili element za zaključavanje na vratima od prvog puta ispravno, bez oštećenja materijala i ne deformiranjem površine, morate imati potreban alat pri ruci. Nemojte činiti bez bušilice ili odvijača koji mora imati funkciju izvođenja bušenja. To je potrebno kako bi se otvorila rupa na vratima. Da biste odrezali otvor ispravnog oblika i željenu veličinu, trebat će vam skup okruglih kruna.

Kako izrezati dvorac na vratima vlastitim rukama?

SUWALD-tip Mrtve vrata vrata.

Oni su prikladni za bušenje stabla. Također trebate imati čekić i dlijeto pri ruci, s kojima je rupa lako anketirati i staviti uređaj na zatvaranje vrata. Kako bi se napravila potrebna mjerenja, trebat će vam rulet, ravnalo ili centimetar. Da biste označili željene točke na površini vrata, možete koristiti jednostavnu olovku. Da biste popravili bravu, nemojte činiti bez odvijača. To je sve osnovne alate koji su dužni obaviti zaključavanje dvorca vlastitim rukama.

Prije nego što ugradite mehanizam za zatvaranje, potrebno je odrediti njegovu lokaciju na površini vrata. Da biste odabrali maksimalnu prikladnu poziciju brave i ručke, jednostavno pokušajte otvoriti imaginarna vrata dok su ispred vrata vrata bez brave. Na kojoj će razini biti ruka, tamo i morate napraviti rupu za otvaranje i zatvaranje bilo je jednostavno i udobno. U slučaju da postoji dijete u obitelji, potrebno je instalirati bravu malo niže, tako da dijete nema nelagodu kada manipulacija s ručkom za zaključavanje. Mjesto koje je definirano eksperimentalnim putem, morate odrediti olovku izravno na površinu vrata. Pripremni rad je gotov!

Članak o temi: pomstable pod - što je to i gdje se primjenjuje

Ravnina za obavljanje posla

Kako izrezati dvorac na vratima vlastitim rukama?

Zatvor za rezanje vrata s konstipacijom cilindra.

Sljedeći korak u procesu umetanja uređaja za zatvaranje je napraviti rupu u materijalu vrata. Prije bušenja morate odrediti mjesto gdje bi se trebala nalaziti vježba s krunom. Da biste to učinili ispravnim, morate sami zauzeti zatvaranje mehanizma i odrediti s distancom ruleta od njegovog vidljivog ruba do pin rupe, koji organizira svu rad ovog uređaja.

Upravo ta udaljenost od ruba vrata treba zabilježiti na visini, koja je prethodno određena. Nakon definiranja prostora za bušenje, morate odabrati krunu za vježbu.

Kompetentan izbor kruna za vježbu - jamstvo kvalitete rada

Glavne poteškoće pri odabiru krune za bušenje je ispravan odabir njegovog promjera. Trebalo bi biti dovoljno široko tako da je mehanizam za zatvaranje i tako uska tako da rupa nije vidljiva zbog vanjskog dijela zasuna. Da biste to učinili, morate izmjeriti visinu vidljivog dijela zasuna i uzeti nekoliko centimetara s ove udaljenosti. S ovim promjerom rupe, mehanizam mora proći unutar prostora vrata, ali rupa neće biti vidljiva ispod poklopca kućišta dvorca.

Za one koji se boje da budu pogrešni u izračunima, postoje posebne krune koje se proizvode za rupe ispod brave vrata. Obično se takve krune prodaju u skupu od 2 alata različitih promjera. Nakon što se naprave potrebna mjerenja promjera rupe, možete nastaviti s bušenjem. U procesu bušenja postoji jedan trik koji vam omogućuje da radite kvalitativno. Da biste to učinili, ne burite ne s jedne strane, već i na oboje. Prvo smo bušiti do sredine jedne strane, a zatim još jedan. Dakle, rupa će biti što glatka i glatka.

Članak o temi: Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Kako smanjiti rupu rupa na kraju?

Nakon što je rupa na avion bila izrezana, trebate učiniti isto na vratima vrata. U ovom prostoru, sam mehanizam će biti umetnut kako bi zatvorio vrata, pa je potrebno napraviti rupu uredno i pažljivo. Kruna bušilice mora biti poslana na takav način da se ispostavi da je točno u sredini kraja vrata. Veličina krune mora se odabrati u skladu s principom sličnim procesu odabira promjera rupe na površini. Da bi se zaključavanje dvorca smatralo potpunim, morate napraviti još jedan barkod. Potrebno je napraviti malo produbljivanje tako da se zasun može biti potpuno skriven na kraju. Ako to nije učinjeno, može se držati vrata dovratnika, koja će stvoriti probleme s otvaranjem vrata.

Tada je potrebno umetnuti mehanizam za zatvaranje i zaokružiti svoj vidljivi dio s jednostavnom olovkom. Nakon toga, zasun se može izvući. Sada morate razmazati prazninu unutar vrata pomoću dlijeta. Produbljivanje, koje bi trebalo dobiti kao rezultat ovog rada, trebalo bi biti dovoljna za točno smještanje vanjske ploče. Morate izvesti ovaj rad što je moguće bliže, jer previše praznog prostora može pokvariti vrata, a mehanizam će biti spojen. Stoga je poželjno imati iskustva s dlijetom.

Instaliranje brave u rupu

Kako izrezati dvorac na vratima vlastitim rukama?

Gumb za ručku vrata s nedostatkom slojeva.

Kada su sve rupe i udubljenja spremne, možete se preseliti u završni dio - ugradnju brave. Vrlo je važno ne biti pogrešan prilikom instaliranja brave vrata. Isprva se može činiti da nema razlike između strana uređaja za zaključavanje. Međutim, ako je opremljen čepom, onda je ta razlika. Lock štapići se najčešće zaista okreću u oba smjera, ali čep radi samo u jednom. Stoga je potrebno da se usmjerava prema kraju. Čep se može kontrolirati pomoću ključa ili zasebnog zasuna.

Članak o temi: Izvorna uporaba postolja u unutrašnjosti

Rupa za zaključavanje u vratima dovratnika

Glavna stvar nije zaboraviti da je rupa za jezika zasuna treba biti na vratima dovratnika. Da biste ispravno učinili, morate početi mjerenja nakon što je dvorac bio ugrađen, a vrata se visi na petlji. Ova rupa mora biti tamo gdje se jezik leži na vratima dovratnika. Dubina otvora ne smije biti manja od jezika za zaključavanje. Napravite produbljivanje vrata Jamb je prikladniji uz pomoć dlijeta.

Svaki čovjek bi trebao znati kako ugraditi dvorac u vlastitim vratima.

Naravno, mnogi bi imali povjerenja ovog pitanja profesionalno, ali je uvijek ugodnije ispuniti težak posao. Tada će rezultat dati sadašnje zadovoljstvo, a osoba će dobiti neprocjenjivo iskustvo.

Čitaj više