Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Anonim

Nakon rada i kretanja duž bučni grad, puni automobili, želim se opustiti u tišini, disati čist zrak. Takva prilika osigurava prirodne završne materijale. Bambus paneli vode među njih. Velike pravokutne platnene su dizajnirane za zidove. Kvadratne stropne ploče. Ova podjela uvjetovana.

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Bambus panel

Bambusova obitelj žitarica

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Uređenje zida od bambusa panela

Vadik mi je ponovno došao s pitanjima. Bilo je zainteresirano za materijal za zidove i strop, koji će stvoriti noge punog odmora za tijelo i dušu - opuštanje. Ne mislim o bambusovim panelima. To je najučinkohičniji i prirodniji završni materijal. Oni se proizvode za zidove i strop. Koristi se za fragmentarnu dekoraciju namještaja.

Bambus raste do 40 metara visoko, iznad mnogih stabala. Zapravo, ovo je dugoročna trava, odnosno biljka obitelji žitarica. Teško je zamisliti, ali struktura bambusovog debla je ista kao pšenica i raž, samo skala od nekoliko drugih.

Unutrašnjost koristi samo nekoliko vrsta od 1200 sorti nevjerojatne trave. Minijaturne vrste se koriste kao unutarnje biljke. Giant debla se obrađuju za dekoraciju, graditi zidove u južnim zemljama i napraviti krov. Od bambusova šupljih bambusa, drevne civilizacije napravile su svoje prve vodene cijevi.

Prirodni bambus paneli za zidove

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Unutarnja zidna dekoracija od bambusa panela

Od svih završnih materijala za zidove, bambusovni paneli su najbolji. Oni omogućuju zidovima da udahnu i čiste zraku u zatvorenom prostoru. Postoje ploče izrađene na različite načine:

  • Wicker paneli za zidove i strop;
  • od prešanog bambusovog furnira;
  • 3D ploča.

Članak o temi: Plywood stolica: izrada vlastitih ruku

Od bačve se uklanja pomoću tankog gornjeg sloja. Ona ide na proizvodnju prve dvije vrste zidnih materijala. Preostali dio je slomljen ili cvjeta na vlaknima. Ona prima mnogo različitih proizvoda, uključujući 3D panele, tkanine, niti.

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Bambuso paneli u unutrašnjosti u kuhinji

Bambuso paneli su dobili najveću popularnost. Izrađene su od ručno isprepletenih traka i široko se koriste u unutrašnjosti, fasadne obloge i proizvodnji namještaja.

Broj slojevaDebljina, mm.Dimenzije panelaPrimjena
jedanjedan600x600.Strop
2.2.600x600, 1900x1000, 2440X1220Zidovi, strop, strop s rastegljivanjem
3.3.2440x1220.zidovi
petčetiri2440x1220.Zidovi, fasada namještaja
7.6.2440x1220.Zidovi van i unutar, namještaj

Osnova bambusovog platna vodite ručno. Različiti uzorci se stvaraju naizmjeničnim listovima lica i iznutra, koriste se nijanse trave. Kao rezultat toga, dobivene su tepisi s dvostranim uzorom. Nakon toga se dodaju biljni ljepilo i listovi prolaze kroz tisak. Višeslojne platnene su zalijepljene zajedno. Nakon lakiranja, bambus paneli su spremni s jedinstvenim uzorcima.

Stropni trim bambus ploča

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Bambus paneli za dekoraciju zida

Za strop, kvadratna ploča sa strane od 60 cm je napravljena. Oni su zalijepljeni izravno na preklapanje. Radnje o završetku jednostavnog i popravka lako je napraviti vlastite ruke, promatrati jednostavna pravila:

  1. Površina stropa i zidova trebala bi biti glatka. Velike kapi su poravnate s žbukom. Završno pražnjenje se vrši s kitom. Prianjanje i čvrstoća površine će ojačati prajmer.
  2. Revidirati bambus panele i definirati s prednjom stranom. Obrnuti lagano očišćeno s plitkom kožom kako bi joj dala hrapavost.
  3. Primijenite posebne ljepilo ili tekuće nokte s tankim zikzags i pritisnite ploču na strop.

Vadik je već svladao poravnanje površine s raznim mješavinama i neovisno pripremio strop. Tada smo odlučili pojednostaviti rad i premjestiti oznaku s skicom koju smo napravili za izračunavanje materijala na stropu. Moj prijatelj je razvio složenu kombiniranu završnu obradu s bambusovim pločama.

Članak na temu: Zavjese za panel Učinite to sami (fotografija)

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Bambus paneli

Sredinom aviona određena je raskrižjem dijagonala. Počeo je s središnje ploče. Trebalo bi se nalaziti pod kutom do zidova. Primjena tekućih noktiju, stavite rubove pritisnute rubovima točno na liniji. Cress morate odmah pritisnuti preko cijele površine. Pozvani na pomoć svojih žena, jer su četiri ruke čak i s vlastitim prstima bile malo.

Ekstremni paneli su rezani velikim krojnim škarama. Zatim su zglobovi zalijepili poseban uže iz bambusovih vlakana. Možete koristiti ukrasne daske namijenjene za ovo. U zaključku, stavio sam sloj laka na vodu s kolavim ovratnikom, dajući stropu zlatnu nijansu.

Završni materijal iz prešanog bambusa i furnira

Rezanje trake s površine debla koriste se za stvaranje panela i pozadina iz prešanog bambusa. Furnir izrezan na gladak bar i pritisnut. Zatim ljepite na tkaninu. Paneli su napravljeni kvadrat sa stranama 90 i 180 cm. Širina daska uglavnom 50 mm.

Pozadina ide tankom furnirom. Koristeći razne nijanse debla, stvorite set obrasce. Odlikuju se prirodnim prirodnim i jedinstvenošću.

Univerzal za bilo koji unutarnji stil 3D ploče od bambusa

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Bambus kuhinjski paneli

Bambus paneli za dekoraciju zida s fotografijom 3D izrađene su od sjeckanog bambusa s dodatkom celuloznih vlakana i štapa. Homogena smjesa se pritisne u kovrčavim oblicima. Rezultat je volumetrijski uzorak na prednjoj strani. Prekriven je bojama na bazi vode.

Kao i svi završni materijali iz bambusa, 3D paneli:

  • imaju visoku propusnost pare;
  • otporna na vlagu;
  • Ekološki prihvatljivi, samo prirodne komponente;
  • lako zalijepiti;
  • izdržljiv;
  • odbiti prašinu i jednostavno oprati;
  • U kombinaciji s modernim unutarnjim stilovima.

3D paneli mogu se obojiti u bilo kojoj boji. Napravite nijanse pomoću teksturene površine. To se radi s mlazom iz prskalice na akutnom kutu na površinu, valjci i četkom. U unutrašnjosti površine, potpuno i fragmentarni odvojeni su. Bambuso paneli se lako kombiniraju s drugim materijalima.

Članak o toj temi: Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak-po-korak instrukcija

Moj prijatelj je napravio sobu za opuštanje

Zidni i stropni bambus paneli - svježine šume u vašoj sobi

Ugradnja bambusa panela

Vadik čini svoje ruke znači privlačenje mene, profesionalni graditelj, kao konzultant i komunalni radnik.

Opisao sam gornji strop gore. Učinili smo zidove bez privlačenja žena. Korištene ploče za završnu obradu niza. Top je zasjao troslojne ploče. Pod prijelaznom linijom instalirana je oblikovanje od čvrstog rezanja duž bambus bačve.

Daljnji dizajn moj prijatelj bio je angažiran u sebi. Kad sam stigao na njega na vrijeme, bio sam ugodno iznenađen. Na prozorima rimskih zavjesa napravljenih od tanke podloge. Namještaj s fasadama ukrašenim bambusovim pločama. Pletene stolice. Soba je doista odmarala tijelo i dušu.

Vadik u ovom trenutku bio je odvojen panelima u 7 slojeva vanjskih zidova na terasi. Materijal otporan na vlagu savršeno se ponaša kao okrenut prema fasadi. Samo na jugu, gdje sunce neprestano sja, poželjno je ne staviti - izgorio

Čitaj više