Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Anonim

Nisu sve kupaonice dovoljne površine - u kućama stare gradnje, nije bilo moguće instalirati tehniku ​​jednostavno zato što nije bilo. Oni su kod kuće i dalje još uvijek iskorištavaju i vlasnici moraju riješiti složene probleme - kako i gdje instalirati kućanske aparate. Najčešće probleme nastaju s strojem za pranje rublja. Potrebno je da se kanalizacija i kanalizacija mogu biti u blizini, a postoje samo uvjeti u kupaonici i kuhinji, a kupaonica se razmatra prvenstveno. Čak i ako ima vrlo male veličine, postoji jedna dobra opcija - potonuti preko perilice rublja.

Koja je razlika

Iz obične ljuske preko perilice, postoji manja dubina posude, velike veličine i šljive posebnog oblika. Zdjela je što je moguće ravna. U prosjeku, njegova visina zajedno s protresom šljiva je oko 20 cm.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Crtanje s veličinama sudopera za ugradnju preko perilice rublja

U isto vrijeme, sudoper veličine su povećane - mora zatvoriti automobil koji stoji ispod njega, isključujući vlagu ulazak. Širina i dubina obično 50-60 cm, manji modeli su vrlo rijetki. Zbog ovog oblika - široka i ravna - ova vrsta školjki naziva se "vodna ljiljan".

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Vrste odvoda za sudoper

Različita i iscrpljena. Može se nalaziti u sredini, kao u konvencionalnim umivaonicima, a možda i sa strane, obično u pravu. Mala mlaznica za nekoliko centimetara spušta se dolje, a zatim se oštro vraća ili na stranu. Posebni sifoni su povezani s takvim šljivama. Ponekad se dođu s umivaonik, ponekad morate kupiti odvojeno.

Prilikom odabira sifona na pranje iznad perilice rublja, preporučljivo je pronaći takav model kojem možete spojiti odvod iz pranja. U tom slučaju, veza s kanalizacijom bit će potpuno jednostavna. Potrebno je samo umetnuti crijevo za odvod u odgovarajuće uklanjanje. Isto vrijedi i za mikser na sudoperu. Potražite model s dodatnim izlazom za kućanske aparate.

Što strojevi za pranje rublja mogu se instalirati pod sudoper

Pod stepen-bacač možete instalirati malim strojevima za pranje rublja. Trebali bi biti niski i plitki. Za ljude srednjeg rasta, umivaonici u kupaonici su instalirani na nadmorskoj visini od 80 cm. S činjenicom da umivaonik ima dubinu od oko 20 cm, visina pranja treba biti oko 60 cm. Za visoke osobe, normalno Visina ugradnje ljuske je do 100 cm. U ovom slučaju, pranje stroja može biti visina od oko 80 cm.

Članak na temu: Wenge boju vrata u unutrašnjosti: kombinacija s pozadinom i pod

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Primjer odabira perilice rublja ispod ljuske visine

Kada instalirate, ne zaboravite napustiti jaz između kućišta i sifona. Pod žarenjem, stroj može vibrirati tako da se vibracija ne prenosi i to je potrebno.

Dubina stroja je također odabrana na temelju veličina sudopera (ili obrnuto, ovisno o tome što je već dostupno). U prosjeku, s veličinom sudopera preko umivaonika 50 cm. Dubina, ispiranje 32-36 cm, pri ispiranju 60 cm - do 51 cm.

Kada instalirate, imajte na umu da sifon ne smije dodirivati ​​kućište. Razlog je isti - vibracija tijekom žarenja.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Odabir perilice ispod sudopera u dubini

Čvrsto odobrenje ostaje između tijela stroja i zida, u koje je kanalizacijska cijev uspješno slagana. Ako je njegov promjer više, može se djelomično skriven u zid.

Potonuti preko perilice rublja: vrste

Sudoper od linijetanja može imati ispusnu rupu u središtu ili strani. Modeli s šljivima u centru imaju veću dubinu - utičnici zahtijeva prostor. U prosjeku, dubina takvog umivaonika od 18-20 cm. Prilikom instaliranja između dna i gornjeg poklopca stroja postoji značajan jaz. S jedne strane, možete pohraniti male stvari tamo, s druge strane - nije baš prikladno za čišćenje. No, većina tih modela, budući da je s takvom strukturom, manji zahtjevi prikazani u balansiranje (održivost) perilice rublja - jaz dopušta ne brinuti o vibracijama pri radu.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Ostaje praznina

Sa stajališta električne sigurnosti, ova opcija nije najbolja - ako propuštanje sifona, voda je pakirana. U isto vrijeme, vjerojatnost da će pasti na trenutne dijelove, koji će uzrokovati kvaru vozila. Dakle, kada instalirate posebnu pozornost na pečat. Možda, osim brtvila i brtve ima smisla koristiti brtvilo. Samo nemojte uzeti akril, nego silikon, i bolje - za akvarije. Definitivno služi dugo vremena.

Šljive sa strane i straga

Damping na bočnu stranu rjeđe se sastaje. U ovom slučaju, mlaznica se pomakne natrag i bočno i stoji iza tijela stroja. S takvom strukturom, sudoper se može praktično staviti na gornji poklopac. Dno je gotovo ravan, ploče su ukratko s njom ili možda još nešto višom. Dubina takvih modela u prednjem dijelu je manje - oko 10-15 cm, a straga, gdje postoji odvodna mlaznica, također ima visinu od oko 20 cm.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Potonuti na stranu perilice rublja i straga - Paa claro

Članak o temi: zidni i strop bambus paneli - svježina šume u vašoj sobi

Modeli s takvom zgradom malo. U našim trgovinama (online trgovinama) postoji samo nekoliko opcija - Paa Claro Latvian proizvodnja. Keramička sapunica je postavljena iznad odvoda. U biti, jednostavno pokriva ispusnu rupu i, ako se želi, može se ukloniti. Skladišta obično imaju u bijeloj boji, ali ispod reda može se napraviti u boji - boje i nijanse više od 20.

Tu je njezin klon - bjeloruski model Belux ideje. Doista, u cijeni, moram reći ne previše - $ 234 za baltičku verziju i 211 $ za bjeloruski.

Postoji još nekoliko mogućnosti u latvijskim trgovinama: statio deja, politeri izlietne compactino. Ovo je također djela lokalnih tvrtki. Sličan model dostupan je ruska proizvodnja - Quatro Voda ljiljan.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Mogućnosti za umivaonika-vode ljiljan s bočnim odvodom

Što je dobro takva vrsta ljuske? Odvod je pomaknut natrag, što znači da čak i kada se pojavi propuštanje, voda ne padne na automobil, to znači da joj neće donijeti štetu.

Umire od iza

Postoji nešto više poznati tip - odvod je pomaknut natrag, ali bez smjena na stranu. Sve prednosti takvog dizajna su iste, kategorija je nešto brojnija - ne izgledaju tako neobično. Tu je i ne-standardna verzija Belux Eureka (bjeloruska proizvodnja) u ovoj skupini. U Evrici (na fotografiji s desne strane), ona se pomakne prema mikseru, kao dio pokriva dionice, uklonjiv - za mogućnost čišćenja.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Potonuti preko perilice rublja s pomaknutim rupom za odvod

Više poznati u obliku mnogo je više. Oni su oko onoliko koliko i šljive u sredini, tako da postoji izbor. Širenje na cijene je prilično pristojno - od ruskog Pilota Santk 50 (dimenzija 60 x 50 cm) za 36 dolara za finsku Ido Aniara 1116601101 za 230 dolara (veličina 60 * 59 cm). Ako pretražujete, vjerojatno možete pronaći i jeftinije, i skuplje.

S radnom površinom

Ako položaj s mjestom u kupaonici il sanuzel nije tako kritičan, možete instalirati sudoper iznad perilice rublja s radnom pločom. Stroj je instaliran ispod stola. Ova opcija u smislu električne sigurnosti je najpoželjnija. Postoji jedan minus - takve umivaonici sa stolom su vrlo skupi.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Perilica za pranje rublja može se staviti ispod vrha stola

Da bi se uklonilo disonantnost između okupiranog dijela tijela i praznog mjesta ispod sudopera, vrata su pričvršćena na drugi dio, a unutar police ili kutije za skladištenje kemije mogu se napraviti.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Potopiti preko perilice rublja s stolom

Postoje i drugi modeli - kutni, zaobljeni itd. Oni bi trebali biti izabrani pod svakim specifičnim unutrašnjosti vlastitim veličinama.

Članak o temi: Kako žbukati strop s vlastitim rukama?

Koji materijali rade

Školjke za ugradnju preko perilice rublja, kao i svaki vodovodni uređaji čine od porculana i faience. Favas veseli, ali ima više poroznu strukturu i sama je higroskopan. Za zaobilaženje tih nedostataka, površina je prekrivena glazurom. Sa svojim visokokvalitetnim aplikacijama, proizvod ima dobar izgled, ne mokar. Ali nakon nekog vremena, glazura može ispucati. Pukotine mikroskopske, ali začepljene prljavštine u njima, površina dobiva siću boju, a ništa se ne može učiniti. Stoga se Fairce često mora promijeniti.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Auto praonica

Porculanski umivaonici su skuplji, vagati više, ali su više izdržljiviji. Površina je glatko, ne podmiriti prljavštinu na njemu, lakše je održavati čistoću.

Često postoje umivaonici umjetnog kamena. Ovo je mješavina polimera s kamenom prašinom i mrvicama. Visoka masa duktilnosti omogućuje vam da dobijete bilo kakve obrasce, postići bilo kakve boje i nijanse.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Od umjetnog kamena pranje u veličini kupaca

Postoje tvrtke koje su spremne za pranje strogo u skladu s vašim veličinama. Naravno, individualni proizvođač je skuplji, ali raspoloživo područje se koristi racionalno.

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Druga pojedinačna opcija

Instaliranje umivaonika preko perilice rublja

Montaža ljuske preko perilice je standardna. Sve razlika je postaviti visinu perilice rublja, a zatim odaberite mjesto pričvršćivanja nosača tako da je dno sudopera na pravom mjestu. Koliko za podizanje nosača napisano je u putovnici proizvoda - to je varijabla vrijednost koju svaki model ima svoje i ovisi o vrsti nosača. Morate se smatrati sebe.

Nakon instalacije nosača možete napraviti odgovarajući: objesiti umivaonik i pobrinite se da je na traženoj visini. Nakon toga možete instalirati mikser i sifon. Siphon, kako se sjećaš, treba biti poseban, čiji se izlaz odmah okreće. Valoviti crijevo je spojeno na plastičnu cijev, koja je pričvršćena na zid (mogu plastične stezaljke).

Instaliranje ljuske preko perilice rublja

Siphon za pranje rublja ima poseban dizajn

Zatim postavite sudoper na zagrade. Neki od njih osiguravaju fiksaciju s vijcima. Isprva se ne okrećem do kraja da ostavim oko 5 mm. Zatim na stražnjem zidu umivaonika na gornjem rubu nanesite sloj silikonskog brtvila. Spriječit će da voda uđe u jaz između sudopera i zida. Nakon toga možete odgoditi vijke.

Sljedeća - spajanje na vodovod i kanalizaciju, nakon čega morate odmah provjeriti performanse umivaonika. Ako je sve u redu, možete spojiti stroj i staviti ga na mjesto.

Čitaj više