Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Anonim

Prije ili kasnije svi smo suočeni s potrebom za popravcima. Netko preferira delegiranje tih djela profesionalaca, a netko ih nastupa. Izrada popravak po prvi put, pojavljuju se mnoga pitanja. Mi ne patimo od nedostatka informacija uopće, uvijek je lako otvoriti internet i proučiti sve u detaljima: gledati video i fotografske materijale, ali ponekad se ne može pronaći jasan odgovor.

Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Proces miješanja pozadine je u punom zamahu

U tom slučaju ćemo se usredotočiti na nijanse lijepljenja vinilne pozadine i vrijeme disanja. Odmah možete odrediti neke vremenske okvire, napomena: Vinil Wallpaper suši od 24 do 48 sati. Ali je li to, i pod kojim uvjetima, potrebno je više specifičnosti. Pokušajmo se spustiti u ovo pitanje i razmotriti sve vrste razvojnih mogućnosti događaja.

Pozadina za sušenje

Ako pristupite procesu lijepljenja pozadine sveobuhvatno i odgovorno izvršiti sve faze, rezultat će biti prikladan. U praksi popravaka bilo je mnogo slučajeva, kada je bio na procesu sušenja pozadine, bilo je neugodnih situacija, a rad je morao ponoviti.

Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Wallpapers više neće napustiti zid, možete otvoriti vrata i prozore za odzračivanje

Čini se da se može dogoditi ako je pozadina već pričvršćena na površinu i savršeno visi na njemu. Ali banalni nacrt je u stanju jednostavno oguliti pozadinu iz zida, a samo pada na pod.

Tehnološki proces mora biti ispunjen u potpunosti ako želite dobiti kvalitetne popravke.

Prva stvar koju treba obratiti pozornost je površina zida pripremljenog za lijepljenje pozadine, mora biti apsolutno suha i čista.

Priprema zidova

Da biste stvorili visokokvalitetne i lijepe unutrašnjosti, poželjni su glatki zidovi, barem ne imaju ozbiljne nedostatke. Kako to postići? Naravno, žbukanje ili odložite odvojena mjesta na zidu.

U trenutnoj većini standardnih domaćih stanova nemoguće je bez takvih djela, tako da preporučujemo učenje geometrije vaših zidina.

Nakon žbukanja, potrebno je dati vremena da se osuši rješenje. Proces sušenja ide dobro na udobnoj sobnoj temperaturi od 20 stupnjeva i minimalnu vlažnost koja teži 100%, dobro ili najmanje 80%. U suprotnom, skrućivanje žbuka može odgoditi na neodređeno vrijeme.

Članak o temi: Karakteristike i značajke petlje tepiha

Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Tako izgleda pripremljen zid.

Sljedeći optimalni učinak na pripremu zidne površine za lijepljenje pozadine bit će njegovo prvo. Primaranje se vrši posebnim pripravcima ili istim ljepilom za pozadinu, koji su kasniji lijepljeni pozadinu, samo se razveli u većoj količini vode.

Metoda zidova prtljažnika pomoću ljepila u pozadini obojen je detaljno na njegovom pakiranju.

Primer pomaže da se zidu prilagodi nadolazećem štapu, nazovimo ga. Osim toga, vrlo smanjuje potrošnju samog zida. Kao što već, vjerojatno je ponovno pogodio da je potrebno čekati sušenje površine zida, ali ovaj put će se dogoditi mnogo brže. Orijentir za prajmer za sušenje 5-6 sati.

Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Nije loš sastav za pripremu zidova za potresanje pozadine

Sada vi i zidovi su stvarno spremni za lijepljenje pozadine, i vrijeme je za početak osnovnog rada. Ali mi smo ranije željeli reći o negativnim posljedicama zida za brisanju.

  • Odjel - Budući da su zid i pozadina mokri, oni nisu spremni držati se međusobno. Pozadina lako odlazi od zida.
  • Deformacija - rastezanje i sužavanje pozadina platna na zidu, dok komad nema točnog položaja i može se kretati.
  • Razlika u zglobovima - posljedica deformacije će biti odstupanja između šavova koje će se privući barem pozornost i kako će maksimum pokvariti sav popravak.

To je neugodno i povrijeđeno, a svi ti problemi su samo zbog mokrog zida. Suha vinilna pozadina na takvoj površini je beskonačno duga, za to vrijeme rezultat rada se može pogoršati. Osim toga, dugo sušenje zaustavlja ostatak popravka: ugradnja stropa, postolja.

Važni trenutci

Glavno pravilo koje trebate biti vođeni za lijepljenje i sušenje pozadine je eliminacija svih mogućih nacrta. Da biste to učinili, potrebno je potpuno izolirati tu sobu iz uličnih zračnih masa, za koje je potrebno zatvoriti prozore, vrata i minimizirati propusnost prostorije. Ako ste tehnološki ispravno napravili lijepljenje, tada bi ova stavka trebala biti izvedena.

Članak o toj temi: Priprema zidova pod tekućim pozadinama: 4 glavne faze

Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Kada su radovi završeni, potrebno je staviti sobu

Osim toga, ne bi trebalo žuriti s instalacijom klimatske opreme tijekom miješanja pozadine. Na takve uređaje ćemo uzeti baterije, grijače i klima uređaje.

Vinilna pozadina će se osušiti oko dana, ponekad i više, ponekad manje. Nekoliko čimbenika utječe na brzinu sušenja:

  • Kvaliteta ljepila pozadine,
  • Iznos koji se koristi u radu,
  • Unutarnja klima: temperatura, vlažnost.

Kompleks tih čimbenika je u mogućnosti ubrzati sušenje ili, naprotiv, da ga poveća na nekoliko dana. U prosjeku se preporučuje da položi 1-2 dana, u standardnim uvjetima tog više nego dovoljno.

Vrijeme sušenja vinilne pozadine nakon lijepljenja

Soba je spašena od strane vinilne pozadine

Želim spomenuti da bez obzira na podlogu, bilo da je to fliseline ili papir, vinil tapeta će sušiti istu količinu vremena. Uostalom, do i velikim, pozadinom se ne osuši, već ljepilo na zidu.

Nadamo se da ćete sada nećete imati pitanje - koliko će se vinilne pozadine sušiti, čvrsto ćete to znati najmanje 24 sata. Za to vrijeme pokušajte učiniti sobu najviše, i, nakon što ste došli do toga nakon sušenja zidova, divite se vašem novom interijeru.

Za usporedbu možete pročitati koliko papirnati pozadine suši.

Čitaj više