Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Anonim

Vrata brava - sastavni dio bilo koje sobe, stambene zgrade, apartmana, ureda itd. No, kako bi se osigurala potpuna sigurnost imovine, potrebno je steći visokokvalitetnu sigurnosnu jedinicu.

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Dvorac Dijagram s Reigielom: 1 - Lock Rigel; 2 - profil ploča; 3 - ključna brada; 4 - Suwalda.

Vrste brave vrata s ručkama

Mehanizmi vrata s ručkama podijeljeni su u tri skupine: mortize, nadzemne i montirane.

Mehanizmi promjenjivih vrata smatraju se najpouzdanijim i zahtjevnim mehanizmima kao pouzdanom i glavnom sigurnošću. Ostale skupine brave često se koriste kao dodatna sredstva za zaštitu kuće.

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Uređaj za blokiranje mortize.

Parametri za koje želite obratiti pozornost pri odabiru:

  • kvaliteta materijala;
  • Dizajn uređaja;
  • tajnost;
  • Proizvođač tvrtka.

Prilikom odabira brave vrata s ručkom, vrijedi jasno kakvu se zaštitu kupuje i na koji način zaštite stana, na primjer, ako je na prvim podovima multi-kata zgrade.

U tom slučaju morate odabrati vrstu koja se ne može otvoriti iznutra bez ključa, čak i ako su lopovi pogodili sobu kroz balkon. Do danas, proizvođači nude klijente mortise brave za desna i lijeva vrata, vrijedi obratiti pozornost na njega.

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Mehanizam za zaključavanje vrata cilindra.

Mehanizam u mortizama ima neupadljiv pogled, nakon instalacije uređaja, gotovo je umanjen, samo su na površini vidljivi samo bušotine i ručke vrata, smještena na obje strane.

Instalacija mortize brave ni u kojem slučaju neće pokvariti izgled ulaznih vrata, a mehanizam skriven u sredini će spriječiti uljeze da otvori vrata.

Mehanizmi vrata na kopnu služe kao određena suspenzija od hakiranja. Oni su pričvršćeni izravno na vrh vrata, zauzimaju malo prostora, ali pokvare pogled na prekrasan materijal vrata. Oni su lako otvoreni, jer je njihova tajna vidljiva izvana, takav mehanizam može lako izbaciti nekoliko udaraca na vrata.

Članak o temi: Elegantan i jednostavan toaletni stol do-it-yourself

Brave za vrata uređaja s ručkom, njihovim vrstama

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Dijagram uređaja Beehlock.

Vrata brave su podijeljene u nekoliko vrsta mehanizma tipa:

  • Suwald;
  • cilindar;
  • disk;
  • Biometrijski.

SUWALD strukture - Tajni dio takvih vrsta brave s ručkom zastupljen je u nizu nekoliko ploča, koji zajedno nude pouzdani mehanizam za zaštitu. Ploče rade jednostavno zajedno s kovrčavim rezovima, koje, kada se otvaraju, u kombinaciji s izbočinama na mjestu ključa ključa.

Unatoč jednostavnosti mehanizma, tip Suwald ima najveći stupanj pouzdanosti, ali također ima nedostatak. Uređaj za tipa Suwald ima veliku veličinu bušotine, na kojoj se može lako provjeriti nekoliko pranja različitih vrsta i alata s primjenom fizičke sile. Moderni proizvođači ovog tipa već su poslali svojim klijentima Suwald dvorcima s dodatnom zaštitom, sada je teško za hakerima da uđu u potrebne žljebove. Uređaj zaključavanja vrata s ručkom obdarena je sustavom prepoznavanja sustava i zaštite hakiranja snage. Sam mehanizam prilikom pokušaja otvaranja brave bez ključa blokiran je nedostatkom.

Takav mehanizam rada ne samo da upozorava od hakiranja, nego i upozoriti vlasnika pokušaja zlonamjernih radnji.

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Krug brave dvorca na vratima.

Cilindar brave, ime ime sugerira da je osnova rada cilindar. Uključivanje cilindra, to jest, otkriće se događa izravno okretanjem punog ključa.

Ova vrsta cilindričnih brava često se koristi u svakodnevnom životu, iako nije tako zaštićeno kao suvalden uređaja. Vjeruje se da se vrata s mehanizmom zaštite cilindra mogu lako otvoriti primjenom malo fizičke čvrstoće.

Pa ipak, brava cilindara s ručkom ima pouzdan dizajn, a lako je upravljati zbog jednostavnog mehanizma djelovanja. Kao i drugi mehanizmi zaštite u obliku brave, cilindar ima različite stupnjeve pouzdanosti, od najniže do najsloženijeg mehanizma. Prilikom odabira cilindra brave, potrebno je logično misliti, jer čak i najskuplja instanca ovog tipa nije u stanju u potpunosti zaštititi kuću od hakiranja, i, na primjer, izbočena larva će biti jednostavan cilj za prevaranti koje mogu samo ga ugrabiti.

Članak o temi: Kako izvoditi dizajn kuhinje u Hruščov 6 m2 s hladnjakom

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Zatvor za rezanje vrata s konstipacijom cilindra.

Moderna raznolikost dvorca cilindar s ručkom se sve više nalazi u domovima, apartmanima, uredima, hostelima. Ova vrsta brave se koristi na snimranim vratilima, ne može zaštititi od hakiranja, ali zatvoriti sobu (na primjer, ostavu) iz malog djeteta. Zgodan je koristiti takve mehanizme u uredima kako bi izgorjeli od stranih posjetitelja itd.

Pogled na disk zaključavanja vrata nema nikakve veze s modernim ulaznim vratima, a uređaj se ne uklapa u oblik ručke vrata. Ova vrsta radi uz pomoć rotacije redovnog ključa, koji, zauzvrat, pokreće diskove.

Unatoč jednostavnosti mehanizma, izgled diska koji ima ručku može pružiti izvrsnu zaštitu od hakiranja pomoću metode pečenja ili bunjenja. Da biste otvorili takav uređaj, trebat će vam posebne brave, pogotovo ako bravica ima dobro spojenu dobro. Ali ovaj dizajn se lako zadivljuje uz korištenje sile ili alata, kao što je bušilica ili vid za metal.

Takvi mahunasti u modernom svijetu savršeno se nose s pohranom bicikala na parkiralištima u velikim gradovima, i, naravno, još uvijek se koriste u selima kako bi zaključali domaće zgrade.

Metoda za instaliranje mortize brave

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Dijagram uređaja dvostruke cilindra.

Zabranjena brava, koja ima ručku, prilično kompliciran uređaj koji može pouzdano zaštititi kuću od hakiranja, ne zahtijeva posebne vještine kada je instaliran. Instalacija mortize brave se provodi bez mnogo truda, vještina i bez pomoći stručnjaka. Sve što je potrebno za ugradnju ključ je dobro za prikladne veličine na ulaznim vratima kuće ili apartmana. Pogotovo jer je mortize uređaj nepretenciozan i može se instalirati na vrata bilo kojeg materijala.

Instaliranje mrežnog uređaja fiksiranjem šipke na kraju vrata značajno slabi cijeli sigurnosni dizajn i čini ga ranjivijim na snazi.

Članak na temu: okrenuta prema zidovima. Postupak držanja polaganja pločica

Još jedan pouzdan način za ugradnju brave vrata neće koštati bez pomoći stručnjaka, ali ipak takva potrošnja su opravdana. Tijekom instalacije uređaj je ugrađen u vrata na svim stranama. Prednosti takve instalacije je da ne može utjecati na tvrđavu cijelog dizajna.

Zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Gumb za ručku vrata s nedostatkom slojeva.

Suwald Mortise brave koje imaju ručku nisu instalirane na unutarnjim vratima, to nema smisla, budući da je zadatak ovog tipa u čvrstoj zaštiti od hakiranja.

Sažetimo. U svakom slučaju, ako je prvo mjesto očuvanje imovine, nije potrebno uštedjeti ni na strukturama vrata ili na bravama vrata. Vrata brave moraju imati nekoliko Casova, koje se mogu instalirati na svim kutovima ulaznih vrata, tako da će hakeri biti teže odabrati ključ i još veću vjerojatnost da će ukloniti vrata ili ih oštetiti uz pomoć alata za djevojke. Možete postaviti par takvih brava s različitim tajnima, ali cijena takvih uređaja će biti prikladna.

To ovisi o materijalu dvorca i kvalitete metala, ovisi o snazi ​​i trajnosti u radu, tako da vrijedi proučavati materijal za snagu, inače će se uređaj morati mijenjati za nekoliko mjeseci. Također se primjenjuje i na proizvođača, samo odgovorna tvrtka neće uštedjeti na kvalitetu da ne izgubi svoj ugled.

Mehanizmi unutarnjih poslova trebaju manje pozornosti osigurati zaštitu prostora od hakiranja, ali zahtijevaju skrb u odabiru unutrašnjosti sobe. Takvi dvorci s pokretnim ručkama koriste se u bilo koju sobu, zaključana iznutra i izvana su vrlo česta u uredskom prostoru, hostelima ili spremištima. Ručka u takvim brava igra važnu ulogu u zatvaranju ili otvaranju vrata.

Čitaj više