Električni računovodstveni štit 220 v

Anonim

U članku, naša web stranica vse-elektrichestvo.ru će reći kako sastaviti štit električne energije u seoskoj kući za 220 V. Proces montaže je odgovoran zadatak, tako da morate biti potpuno sigurni u svoje sposobnosti. Ako sumnja, onda je bolje vjerovati ovom radu profesionalcima.

Električni računovodstveni štit 220 v

Učitelj električne energije

Štit je potreban za račun električne energije koju konzumirate. Stoga su glavni elementi u dizajnu pult. Ako napravite pogrešku prilikom instaliranja, može se pojaviti kratki spoj. Prije početka, prvo trebate nacrtati preliminarnu shemu montaže.

Broj prekidača

Pokupite štit u kojem ćete postaviti sve elemente. Njegove dimenzije ovise o broju prekidača koji će se kasnije instalirati. Naravno, ako želite, stavite prekidač za svaki izlaz ili prekidač, ali to će biti suvišno. Ako je potrošnja u kući velika, onda 2 sobe mogu biti povezane jednim par automati.

Električni računovodstveni štit 220 v

Jednopolni prekidač

Ako uređaj u kući troši više od 5 kilovat, onda bi trebao biti spojen na zasebnu liniju i prema zasebnom automat. Također, mnogi električari preporučuju spajanje perilice rublja kroz zasebni stroj.

Odabir snage

Strojevi moraju biti odabrani ovisno o poprečnom presjeku ožičenja. Potrebno je da se uređaj može isključiti prije nego se žica počne topiti. Za žicu, koja ima poprečni presjek od 2,5 mm, potrebno je postaviti omjer od 25 A. Za žicu od 1,5 mm, trebate odabrati automat s kapacitetom od 16 A.

Odabir uzo.

Sada znate kako odabrati automatske strojeve i vrijeme je da se nosite s onim što UZO mora biti postavljen za električnu računovodstveni štit. Uzo je uređaj koji vam omogućuje da zaštitite strujno curenje. Ima iste denominacije kao i automat. Trebate zanemariti instalaciju, kao što možete očekivati ​​neugodne posljedice. Najčešće s kratkim zatvaranjem tuče struje.

Članak o temi: Vrste alata za moždani udar

Što treba ops

Nastavljamo rastavljati skupštinski štit za računovodstvo električne energije za 220 volti, a sada je vrijeme da razmislite o drugom uređaju koji ima ime OP-a. Ovo je limiter prenapona impulsa. Da biste osigurali ispravan rad - ovaj uređaj mora biti uzemljen. U štitu, OPS sustav treba instalirati paralelno s uvodnim strojem. Načelo rada ovog uređaja je vrlo jednostavno, a sastoji se u stvaranju kratkog spoja unutar.

Električni računovodstveni štit 220 v

Ograničenje prenapona pulsa

Stručnjaci tvrde da je to jednokratni uređaj, a nakon operacije treba zamijeniti. Izgled OP-a podsjeća na prekidač. Međutim, umjesto zastave na dizajnu postoji indikator. Ako spojite vikend parcela na mrežnu mrežu, tada je instalacija ops obvezna. U specijaliziranim prodavaonicama možete pronaći sljedeće kategorije:

  1. "B". Ovaj tip bi trebao biti montiran na ulaz. To vam omogućuje da zaštitite od munje, kao i prenapon.
  2. "C". Montirajte uređaj potreban je u distribucijskom štitu. Ova je opcija namijenjena zaštiti unutarnjeg ožičenja, kao i prekidačima. Kategorija "C" danas je najčešći.
  3. "D". Treba instalirati na potrošaču. OPS Kategorija "D" omogućuje vam da osigurate pouzdanu zaštitu od visokofrekventnih smetnji i prenapona.

Sada je vrijeme da razmislite o glavnom elementu Schu - brojača.

Odabirom brojila

Svi brojači mogu se podijeliti u mehanički i elektronički. Prvi tip je najčešći i sada instaliran u većini domova i apartmana. Elektronički brojač je opremljen zaslonom s tekućim kristalima koji prikazuje sva očitanja. Njegova pogreška može biti do 1%. Sada su mnogi modeli opremljeni dodatnim značajkama koje pojednostavljuju proces uporabe.

Električni računovodstveni štit 220 v

Dizajn CE6803V brojač

Ova vrsta se također može podijeliti na jedan idarični i dva kruta modela. Druga opcija smatra strujom u dvije tarife, toliko profitabilnije. Drugi kriterij je klasa točnosti, ali nije potrebno usredotočiti se na njega. Dimenzije pulta mogu biti različite. Ne utječu na performanse. Međutim, ako ga odlučite dovršiti u štit, preferencija je bolje dati malim modelima.

Članak na temu: Zamrzivač na balkonu zimi - mogu li staviti

Izbor računovodstvenog štita

Ako ste se odlučili za sve elemente koji će biti prisutni u štitu, vrijeme je da odaberete okvir. SCHU može biti plastika ili metal. Morate odabrati ovisno o uvjetima rada.

Na svakom štitu nalazi se oznaka, gdje je navedeno za koliko se prekidači za struju izračunavaju. Prostor za prekidače je bolje odabrati s marginom. Također se preporuča istražiti stupanj "izlučivanja prašine".

Proces montaže

Sada je vrijeme da rastavite kako sastaviti računovodstveni štit na 220 V. Skupština treba samo prema shemi. Još jednom podsjećamo da ako ne znate kako izgraditi, onda je bolje pretvoriti profesionalce. Ispod je shema montaže u kojoj je prisutan UDDO i Ops.

Električni računovodstveni štit 220 v

Shema zaštite strujnog računovodstva s Uzom i Ops

Pokrenite instalaciju slijedi iz uvodnog stroja. Zatim, paralelno s uvodnim strojem mora biti instaliran ops. Ovaj uređaj treba dodatno tlo. Tada će žice faze i nule ići na mjerač, a od pult na RCD. Faza faze će biti spojena kroz sve skupine automata, a žica "nula" ide u nultu autobus. Skupine automati između njih mogu se spojiti na posebnu gumu ili skakače. Ostaje samo za povezivanje "BA" s žicom za hranu.

Sada znate kako odabrati i prikupiti računovodstveni štit. Zatezanje kontakata je potrebno s maksimalnim naporom, jer se tijekom vremena mogu opustiti.

Bit će zanimljivo: vse-elektrichestvo.ru/elektromontazh/elektricheskie-shhy/sborka-elektrichecko-eshita.html.

Čitaj više