Ograničavajući vrata s vlastitim rukama: čep, tkanina

Anonim

Izbjegavajte izgled na zidovima stana tragova s ​​ručke vrata, otvaranje lasera, pomoći će limitera vrata s vlastitim rukama. Može se razlikovati u svom izgledu. Oni se razlikuju u ograničenjima kao projektiranju, obliku, materijalu, boji, cijeni i mjestu njegovog privrženosti. Glavna stvar je da ova stavka izvodi svoju svrhu, zaustavljajući vrata oko zida pri otvaranju.

Ograničavajući vrata s vlastitim rukama: čep, tkanina

Limiter se koristi kako bi se otvarali vrata, ručka nije tukla oko zida, a time nije razmazila njezin premaz.

Ograničivač vrata na otvorenom

Takav nezamjenjiv pribor može se kupiti u trgovini. Ali moguće ih je učiniti na miru. Najjednostavniji limiter je izrađen od čeličnog lima. Za proizvodnju morate kupiti:

  • željezo;
  • Škare za metal;
  • metalna vježba;
  • čekić;
  • Corolninic;
  • olovka;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • Vijci.

Ograničavajući vrata s vlastitim rukama: čep, tkanina

Podni limitar može biti izrađen od samodostajanja, vijak na njega drveni ili metalni gumb.

Možete izrezati samo traku čelika i savijati ga pod kutom od 90º ili čak uzeti i izviđaju kutak namještaja koji se koristi prilikom instaliranja namještaja. Ali ne treba mnogo vremena i dati list uz pomoć zamršenih oblika škare. Imajući širi raspon alata pri ruci, kroz čelični limitar možete napraviti kraj do kraja ili graviranje. Ali, ako nema takvih alata, možete napraviti sliku ili sloj laka.

Nemojte raditi na čep zvučnicima u smjeru vrata dijela, jer će pokvariti njezin premaz. 2 ili više rupa se izbuše na donjoj strani, koje će limiter biti pričvršćen na pod. Prilikom montaže na tepih treba biti posebno pažljivo, jer se gomila može namotati na vijku i kao rezultat toga, formira se žurba. Bolje je odmah smanjiti rupu u veličini čepa i tek nakon toga je fiksna.

Članak o temi: Vanjski plinski kotao: Instalacija s vlastitim rukama

Možete organizirati ograničenje vrata vlastitim rukama na bilo kojem pogodnom mjestu, ne postoji jasna pravila za svoju lokaciju. Oni su obično na liniji od sredine bljeska vrata i do vanjskog ruba. Što je približio naglasak na vratima, više opterećenja padaju na šarke vrata, koji su slobodni u isto vrijeme nego inače. Stoga se oko sredine nalazi čep oko sredine, lagano se kreće prema rubu.

Kada je odabrano mjesto za lociranje čepa, vrata su otvorena tako da je udaljenost od ručke brave do zida bila najmanje 1 cm. Na ovom mjestu je postavljen limiter. U podu su smješteni i izbušene 2 rupe, u kojem je umetnuta nosač za zaključavanje, a drugi je pin ili vodič prst. Dowel je začepljen u potrebnu rupu, ograničavajući se na mjestu, dok je potrebno pažljivo pratiti PIN i PIN. Dizajn je konačno fiksiran.

Možete odrezati čep s drveta, ali ovaj materijal ne može se nositi s opterećenjima iz stalnog otvaranja vrata. Takva figura nužno je pokrivena nekoliko slojeva izdržljivog parketa.

Ograničivači mekih vrata

Ograničavajući vrata s vlastitim rukama: čep, tkanina

Mekani limitar može se šivati ​​iz bilo kojeg tkanine i ukrasiti ga lukovima, perli i gumbima.

Figura takvog limitera može biti svaka životinja ili figura. Oni su ušiveni iz bilo koje tkanine. Da biste instalirali, ne trebate posebne alate, a za šivanje trebat će vam praktički standardni skup:

  • praćenje;
  • tkanine;
  • Sinptu, hollofiber;
  • Olovka ili oznaka za tkaninu;
  • niti u tonu;
  • mašina za šivanje;
  • niti u boji;
  • škare;
  • Pononovo igle;
  • dizač utega;
  • Pribor za ukrašavanje čepa.

Uzorak se prevodi na stazu ili se izravno crpi na njega. Veličina, u pravilu, ne prelazi 40 cm, ali ne bi trebalo biti mnogo manje, jer će takva figura biti teško nositi se s njegovim dužnostima. Svi dijelovi su izrezani iz praćenja i sutraženih na tkanini. Slika može biti kruta, ali životinje često šivaju uši i rep, a ponekad šape. To daje slobodu u šivanju i ponekad štedi tkaninu.

Članak o temi: Kako su rimske zavjese pričvršćene na zavjesama na plastičnim prozorima: Značajke i nijanse (fotografija i video)

Sve stavke, uključujući torzo, nogu, uši i rep, napravljeni su par. Ako ih izrežete iz tkiva različitih nijansi, figura će imati živahnije, i izgledat će zanimljivije. Da biste glatko izrezali dijelove, oni su pričvršćeni na tkivo s igle, prije vožnje u krede. Rezanje, trebali biste zapamtiti naknade za šavove, koji bi trebali biti najmanje 1,5 cm. Upareni dijelovi su presavijeni prednjim stranama i postaju mljeveni šavovi na šivaći stroj, svakako napuštanjem područja okrenite dio i pakete.

Ograničavajući vrata s vlastitim rukama: čep, tkanina

Uzorci mekih ograničavanja su tipičan bik s vrtložnim repom, a glava može biti svaka životinja.

Uši, šape i rep s njihovom raspoloživošću u potpunosti su ispunjeni sintetičkim mekim punilom i privremeno se odgodi u stranu, budući da su ušiveni na fino tijelo u najmanju ruku. Pijesak nije izlijevao unutra hermetički polietilen paketi. S kamenčićima dolaze na isti način. Šljunak je bolje izabrati bez oštrih kutova, jer mogu slomiti tkaninu i oštetiti vrata ili zid tijekom rada mekog čepa.

Preostali slobodni prostor unutar je čvrsto punjen sintetičkim punilom, a zatim je otvor za pakiranje temeljito ušiveno s malim tajnim šavovima. Šape, uši i rep su zašili na svoje mjesto ako su dostupni. Životinjska figurica može se dodatno ukrasiti gumom, ovratnikom ili zvonom na vratu. Mortalne životinje ukrašavaju svaki po volji, šivanje kuglice, gumbe ili crtanje očiju, nos i usta.

Završeni mekani čep može se objesiti na ručici vrata, u ovom slučaju treba biti dovoljno čvrsta da zauzme mjesto, više od udaljenosti od vrata ne može do kraja ručke vrata.

Možete ga ojačati na zidu na pravom mjestu tako da se ručka vrata umjesto da ga udari. Agent za ponderiranje pomoći će mu da ostane na mjestu, a ne da se presele iz strujanja zraka kada su se vrata otvorila. Možete staviti takvu igračku na pod, ali tamo će se brzo prljati. A ako ga ne učvrstite, ona će se pomaknuti s željenog mjesta.

Članak o temi: Polyfoam ili polistirena pjena: Što je bolje, što je razlika

Čitaj više