Kako napraviti gipsboard strop u kuhinji s vlastitim rukama

Anonim

Razmišljajući o kuhinji, obratite pozornost na strop. Trebala bi biti lijepa i savršeno u kombinaciji sa svim unutrašnjosti sobe. Osim toga, treba lako očistiti, jer u kuhinji, čak i uz dobru ventilaciju, čađa i prljavština i dalje ide. Vrlo dobra opcija za stropove u kuhinji bit će gipsana ploča.

Kako napraviti gipsboard strop u kuhinji s vlastitim rukama

Prednost stropa za gipsanu ploču je da se lako čisti i lako se instalira.

Gipsana ploča je gipsa obložena kartonom. Gipsumske strukture su prilično teške i izgledaju vrlo privlačne. Da bi ih vizualno ublažili i dali im više estetski izgled, koristi se karton. Nakon postavljanja gipsana ploča, mora biti obojana ili uhvaćena s pozadinom. Pojava stropova od gipsanih ploča u kuhinji ovisi o preferencijama vlasnika. Važno je stvoriti ne samo lijep dizajn, već da se uskladi sa svim elementima dekora i zadovoljan svojim bojama.

Strop od gipsane ploče u kuhinji i njegove značajke

Postoje mnoge mogućnosti za kako napraviti strop u kuhinji s vlastitim rukama, odlučuje ga dizajnom gipsane ploče. Svi će izgledati vrlo lijepo. Međutim, gipsboard zaslužuje naslov idealne opcije za dizajn kuhinjske strop ne samo sa svojim estetskim parametrima, već i zbog mnogih pozitivnih kvaliteta.

Prvo, uz pomoć suhozida, sve nepravilnosti na stropu savršeno su skrivene, omogućujući vam da se sakrij ispod njega, na primjer, sve neprivlačno ožičenje. Drugo, takav strop može izdržati različite vrste izloženosti, čak i vatru.

Kako napraviti gipsboard strop u kuhinji s vlastitim rukama

Hypotocarton struktura: (1-gipsa, 2-karton).

Osim toga, vrlo dobro apsorbira. Nije užasna voda, lako je čistiti, bez zahtijevanja velikog skrbi. Još jedna važna prednost stropova od gipsanih ploča u kuhinji je sposobnost da osvjetljavanje reflektorima, rasvjetom ili, naprotiv, zamračenje potrebnih dijelova.

Članak o toj temi: Kako ispravno instalirati vratara vrata (fotografija i video)

Takav strop u kuhinji može se napraviti vlastitim rukama na različite načine: stan ili s izbočinama na dvije razine, ili čak i više. Uz sve pozitivne nijanse instalacije granice gipsane ploče, ne zaboravite na jedan nedostatak: potrebno je nekoliko centimetara od visine prostora, zbog čega je nepoželjno koristiti ga prilikom popravka u maloj kuhinji. Još jedan nedostatak može se nazvati složenošću instalacije vlastitim rukama. Poslanice gipsane ploče su prilično teške, pa ako ste sami postavljeni strop, trebat će vam pomoć barem jednu osobu.

Osnovni alati i materijali

Podrška takvim alatima:

  • rulet;
  • olovka;
  • odvijač;
  • Perforator;
  • Laserska razina (ne sisanje i stjecanje, to će vam pomoći dobro).

Kako napraviti gipsboard strop u kuhinji s vlastitim rukama

Alati za montažu gipsana ploča.

Prema materijalima, prije svega vrijedi spomenuti suspenzije koje su pričvršćene na bazu. Da biste ih čvrsto priključili, potrebno je koristiti posebne sidrene klinove ili metalne nokte. Glavna stvar je ni u kojem slučaju montirati plastične suspenzije s plastičnim tipovima - ona je prepuna činjenicom da će se tijekom vremena pojaviti zatvarači i cijeli dizajn će se slomiti.

Nadalje, vodiči (profili) 7 cm široke su pričvršćeni na suspenziju. Zatim se kabiton ploča tada montiraju. Njihova standardna širina je 12,5 mm, ali ponekad možete savjetovati plahte širinom od 9,5 mm. Postoje mnogi sporovi na ovu temu. Ali još uvijek je bolje zaustaviti vaš izbor na listu s debljinom od 12,5 mm, budući da će biti jači, također će biti više otpornost na savijanje, koje, u skladu s tim smanjuje vjerojatnost opušanja. Ako je potrebno, možete pokupiti otporne na vlagu i vatrostalne ploče od gipsane ploče.

Strop s jednom razinom u kuhinji iz GLC-a radi sami

Ako se odlučite za sebe instalirajte takav strop, naučite dolje navedene informacije. Na samom početku potrebno je pronaći najnižu točku stropa u vašoj kuhinji, napraviti oznaku na ovoj razini, nakon čega mjerite perimetar budućeg stropa od GLC-a. Iskoristite ovu razinu zgrade i navoj markera. Prema označenoj liniji, najprije morate konsolidirati UD profil, nakon čega je važno izračunati cijeli CD profil (važno je to učiniti zajedno i preko). Potrebno je da je udaljenost između ploča iznosila 50-60 cm. CD profil je pričvršćen na strop s montažnim pločama i noktima za nokte. Udaljenost između njih bi trebala biti, između profila.

Članak o toj temi: Lagana zavjesa: vrste i značajke

Nakon ovih pripremnih radova ostat će samo da popravi listove gipsboard ploča s vlastitim rukama. Koristite za ovaj vijak, ostavljajući ništa više od 20 cm između njih. Da biste dobili potrebnu veličinu, koristite nož ili rezač. Nakon što imamo cijeli strop gipsane ploče, zatvorite sve šavove s kitom. Prvi sloj kita mora biti napravljen na šavovima, idite na malk zavoj i ponovno izoštravanje.

Razmislite da je nakon ovog gornja granica gipsa u kuhinji spremna. Ostaje za malu - da ga odvoji vlastitim rukama: obojite na desnoj boji ili uhvaćeni s pozadinom.

Čitaj više