WC dizajn: sami razviti dizajn

Anonim

Registracija jednog od najmanjih prostorija u apartmanu - WC je daleko od najlakšeg zadatka. Potrebno je koristiti čak i najmanji prostor optimalno, stavljanjem, ako je moguće, također malu ljusku. U tom slučaju, dizajn toaleta se sastoji ne samo od odabira završnog materijala, već i razvoj pozadina, spola, stropa, rasvjete.

Materijali za završnu obradu

Budući da je WC-a soba koja zahtijeva čest čišćenje uz uporabu deterdženata, zahtjevi za završne materijale su visoki. Oni bi se trebali dobro oprati, ne bojati se vode, a ne apsorbirati mirise, imati dugi vijek trajanja i ne mijenjati boju dugo vremena. Ne postoje toliko takvih materijala. Najčešće je to keramička, mramorna pločica ili porculanski kamen.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Porculanski kamen u toalet - za one koji ne žele keramičke pločice izvrsno izlazati

WC dizajn: sami razviti dizajn

Washbasin u zahodu neće povrijediti

WC dizajn: sami razviti dizajn

Opći oblik

Zasebno, vrijedi naglasiti mozaik. Ovi mali kvadrati izgledaju potpuno drugačije. Uz odgovarajuću kombinaciju s pločicama normalnih formata, možete dobiti mnogo zanimljivih opcija.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Kombinacija mozaika i keramike

Postoji još jedan materijal koji se pojavio prije nekoliko godina. To su ukrasna žbuka. Imaju različite vrste s različitim karakteristikama. Oni su s sposobnostima za crpljenje vode, a mnogi od njih mogu se oprati mnogo puta s četkima. Izgledaju moderno, služe godinama. Nanosi se na poravnate zidove s posebnim plastičnim lopaticama / noževima. Minus ove vrste završne obrade za WC je visoka cijena. Još jedan neugodan trenutak: nekoliko stručnjaka koji mogu položiti dekorativnu žbuku na prilično visoku razinu. Kompleks, čini se, ništa, ali bez iskustva puno "jagnjeva" - vidljivih šavova, slabo slomljenih komponenti, nepravilnosti itd.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Ukrasni flasteri su vrlo raznoliki teksturama, mogu imati biserne aditive

WC dizajn: sami razviti dizajn

Bež tonovi i tradicionalni materijal materijala

WC dizajn: sami razviti dizajn

Sa zlatnim razvodom i uzorcima

WC dizajn: sami razviti dizajn

Zidovi u WC-u su ukrašeni dekorativnom žbukom

Postoji opcija više proračuna - završava plastične ploče. Sigurno nije tako izdržljivo poput pločica, ali je mnogo manje, a to je montirano mnogo lakše i brže. Ako trebate jeftinu opciju - on je on.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Zidne plastične ploče - ekonomija verzija dizajna toaleta

WC dizajn: sami razviti dizajn

To su plastični paneli vrste rola

WC dizajn: sami razviti dizajn

Lijevi - zidni PVC paneli u kombinaciji s pranjem pozadine, desno - neobična boja

WC dizajn: sami razviti dizajn

Što odabrati boju za dizajn zidova odlučuje o sebi

Još jedan jeftini način da završite WC-a je zalijepite zidove s vodama. No, trajnost takve pokrivenosti je relativno mala, a cijene ne kažu da je to nisko. U tom slučaju, postoji dobar način - kombinirati plastične ploče i pozadine: plastiku za odvajanje donjeg dijela - do visine od oko 1,5 m, a ostatak prostora je uhvaćen od pozadine.

Odabir boja i dizajn

Prilikom odabira količine boje da završi zahod, potrebno je nastaviti od ukupnog dizajna stana. U načelu, dizajn toaleta ne bi trebao ispasti iz cjelokupnog koncepta. Ali svaki put kad promijenite pločicu u zahodu nakon što je pozadina okrenula, nitko neće definitivno. Stoga se koriste neutralni tonovi - bijela, bež siva. Razrjeđuju se s priborom na glavni dizajn stana. Ispada univerzalnu opciju.

Članak: Plasteliranje s perlitatom

WC dizajn: sami razviti dizajn

WC dizajn u neutralnim tonovima - najbolji izbor

Prilikom odabira tona - svjetlo-mračno - prvi pogled na veličinu sobe. U većini apartmana WC mali - 2 četvornih metara. m, maksimalno - 3 četvornih metara. Situacija nije previše komplicirana situacijom - često se nalazi ta situacija, odluke su poznate i razrađene.

Za mali WC, svjetlosna pločica ili kombinirana. Kombinacija je poželjna za to: tamno dno, svjetlo na vrhu. Ova podjela nije moderna, ali vizualno čini prostorijom mnogo šire i prostrane. Pogledajte fotografiju. Crveni i bijeli toalet izgleda mnogo šire nego u bež tonovima, iako su zapravo isti.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Različiti dizajn WC identične veličine

Horizontalna podjela daje još jedan učinak: jasna linija jer bi se "raspalo" zidove na strani donjeg stropa. U uskoj i visokoj prostoriji, to je potreban učinak. Ako je sličan dizajn toaleti s jasnom podjelom - uopće se ne sviđa, učinite nešto slično, mijenjajući ideju. Na primjer, kao na fotografiji ispod.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Crni i bež toaletni dizajn

Ideja je ista, izvedba je drugačija. Kombinacija crne i bež nije tako svijetla kao s bijelim, ali ugodnijim za oči. Odvajanje je također horizontalno, ali nije na istoj razini, osim pločica "pod Zebrama" na bočnim stranama odvlači pozornost, također optički "podižući" zidove na strane.

Još dva primjera fotografije. Na pravoj slici, udaljeni od ulaza u zid ima tamnu boju i na bokovima postoji tamni bend. Vizualna traka širi zidove na strane, ali tamni dugi zid postaje kao da još dalje. U ovom slučaju, a ne najosnovniju odluku. Bit će bolje gledati ako je ovaj zid lakši od bočne strane.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Metode vizualno stvaranje WC-a šire

Dizajn toaleta u standardnom apartmanu na fotografiji s lijeve strane izrađuje se pomoću nekoliko tehnika. Prvi je horizontalna podjela udaljenog zida, koji ga vizualno približava. Drugi je vertikalne pruge na bočnim zidovima koji služe istim ciljem: čine sobu više kvadratnih barem vizualno.

Sgledno učinite da soba ne tako visoka pomaže drugi način - postoji nekoliko redova pločica na zidovima, koji je bio korišten na podu. Izgleda dobro, stvarajući iluziju donjih stropova.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Nekoliko redova pločica odozdo ima istu boju kao i pod

Zanimljive vertikalne pruge. Proizvođači keramičkih pločica također su počeli proizvoditi svoje zbirke (poput pozadine) kako bi olakšali kombinirani. Svi njihovi medni elementi su dobro u kombinaciji, samo trebate odlučiti koliko različitih vrsta ćete koristiti - dva, tri ili četiri. Neke opcije za toaletne keramičke pločice mogu se vidjeti na fotografiji.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Glavna boja je svjetlo bež i dvije opcije za pločice s uzorcima - jedan vedro izražen, a drugi je lagano vidljiv

Članak o temi: Kamen u hodniku: Načini završetka fotografija

WC dizajn: sami razviti dizajn

Prilično komplicirana verzija kombinirane pločice u toaletu je tri boje, pa čak i umetci s uzorcima ... Slični dizajn toaleti treba biti nacrtan u dizajnerskim programima, inače se može pokazati nešto čudno

WC dizajn: sami razviti dizajn

Razlike - lakše i teže

WC dizajn: sami razviti dizajn

Boje iz jedne zbirke

WC dizajn: sami razviti dizajn

Pločica ne mora biti sjajna. Mat opcije također izgledaju više nego dobro

Kao što ste razumjeli, sve opcije dizajna za toalet je nemoguće. Previše opcija i varijacija, ali glavnih trendova i metoda koje smo opisali.

Lokacija vodovod

Kao što ste vidjeli, u mnogim WC-u, čak i mali na tom području, pokušajte staviti mali sudoper-plaću. Srećom, vodovod ima različite oblike i veličine. Za toalete koriste tzv. Mini-opcije. Njihova dubina može biti - 20-30 cm, postoje ravni i kutni, pa ako želite, možete pronaći varijantu za različite uvjete.

Razmotrite najtipičnije načine polaganja sudopera u zahodu. Ako se vrata nalaze tako da je jedan od najjednostavljiva malo više - možete staviti sudoper na ovaj zid. WC u ovom slučaju nalazi se tradicionalno - bliže suprotnom zidu.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Ako se toaletna vrata pomaknu na jedan od zidova (možete ih prebaciti tijekom popravka), sudoper se može instalirati na bočni zid

Uz isti raspored, možete odabrati drugu opciju - staviti zahod (po želji i bide i bide) duž dužeg zida i položiti mini-sudoper u kutu.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Druga mogućnost je mjesto vodovoda - duž duge zid toaleta i bide, sudoper - u kutu

Samo imajte na umu da bi širina prolaza trebala biti najmanje 60 cm. Inače će biti vrlo neugodno. To znači da se ova opcija nalazi mjesto vodovoda može se implementirati ako je širina svlačionice najmanje 1,2 m.

Možete pokupiti vodovod i za vrlo usku i mali WC, područje od ne više od 2 četvornih metara. m. Postoje model toaletnih zdjela koje se mogu staviti u kut. Može se savršeno kombinirati s kutnim sudoperom.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Kutna toalet - izlaz za mali WC

Boja i tip

U većini slučajeva, vodovod odabire bijelo. Ali to mogu biti različite boje: crvena, crna, ružičasta itd. Još jedna stvar je da se obojeni toalet ili umivaonici uglavnom isporučuju na narudžbu, a potrebno je čekati nekoliko tjedana. Ali možete kupiti bilo koju boju.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Postoje vodoinstalateri različitih boja

Ako je moguće, bolje je instalirati console WC u malom WC-u. Zbog činjenice da počiva na zidu, a ne na pod, ne izgleda tako masivno, udobnije je za čišćenje. Minus to je visoka cijena. Za instalaciju je potrebna dovoljno snažna baza koja se skriva iza lažnog panela. Ovaj zid se može učiniti:

  • dio visine - zatvoriti montažni krevet;

    WC dizajn: sami razviti dizajn

    Prilikom instaliranja WC-a konzolnog WC-a, Falling zatvara montažni krevet. Napomena - postavljena je teksturirana keramička pločica - vrh je ukrasna žbuka

  • prije stropa, izradu vrata za reviziju ili instaliranje sanitarne role;

    WC dizajn: sami razviti dizajn

    Sanitarni roll u zahodu

  • Nastavite u obliku skloništa.

    WC dizajn: sami razviti dizajn

    Odozgo može napraviti police

Instaliranje toaleta konzola

Načelo instaliranja toaleta konzola prikazana je u videu. Vizualno i razumljiv slijed akcija.

Rasvjeta u zahodu

Tradicionalno, toalet čini stropno rasvjetom - jedna žarulja, a ne vrlo moćna, dovoljno za mali prostor. Ali rasvjeta je također jedna od metoda dizajna koja se mogu pobijediti čak i jednostavnu pločicu stvaranjem zanimljivih svjetlosnih efekata.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Na tradicionalne svjetiljke na stropu, možete dodati dva ili tri na zid

Ne biste trebali odbiti izvor svjetla na vrhu, samo možete dodati nekoliko svjetiljki u unutrašnjosti. Ako imate police, učinite ih pozadinskom osvjetljenju. U tu svrhu prikladnije je koristiti LED traku. Ona, iako nema opipljiv učinak na stupanj osvjetljenja, ali izgleda dobro (na fotografiji s lijeve strane). Druga mogućnost je instalirati svjetiljke u zid. Može biti obični ugrađeni modeli, ali izgledaju vrlo neobično na zidu (na fotografiji s desne strane).

Postoji još jedna opcija - montirajte pozadinsko osvjetljenje na dnu zida. Bit će lakše učiniti ako je moguće pronaći svjetiljke, koje se po veličini podudaraju s veličinama pločica i izračunajte njihov položaj tako da postanu potpuno. Ako ne radi, nije važno, ali pločica će morati smanjiti.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Pozadinsko osvjetljenje odozdo - zanimljiva opcija

Tehnički zahtjevi za rasvjetne naprave za toalet standard - Visoka vlažnost ovdje ne bi trebalo biti, tako da možete kupiti bilo koji model.

Stock Foto WC u stanu neobičnog dizajna

Počnimo s praktičnom komponentom. U mnogim apartmanima, tehnički prostori su toliko male da je mjesto za stroj za pranje rublja vrlo teško pronaći. Prije svega, to se odnosi na Hruščov, ali druge tipične visoke zgrade rijetko izazivaju u prostoru. Ako imate takav slučaj, možete pokušati instalirati stroj za pranje rublja u WC. Postoje dvije opcije - pronađite poseban pisaći stroj - kao na fotografiji s lijeve strane ili ga instalirajte u posebno napravljenu nišu zatvaranje cijevi. Samo bazni temelj potreban je snažan i stroj s minimalnom razinom vibracija.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Gdje instalirati stroj za pranje rublja u WC

Sada se okrećemo dizajnerovom istraživanju. Počnimo s pod. U posljednjih nekoliko godina, maseni podovi postali su moderni i mogu se napraviti s 3D učinak.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Figura u rasutom stanju može biti bilo koji

Slika na podu može biti bilo koja, bez ograničenja. To je šteta za ljubitelje nestandardnih rješenja i ekstrema ... čak i ako čak iu zahodu.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Zastrašujuć ...

Ispis fotografija može se obaviti na zidovima. Slike s fotografskom točnošću prenese se na keramiku. Kao rezultat toga, možete se osjećati na vrhu planine ispred početka skijaškog natjecanja, na primjer ...

WC dizajn: sami razviti dizajn

Osjećam se kao skijaški ...

Postoje prilično čudne zbirke pločica. Na primjer, u obliku prozora visokih zgrada. Izgleda zanimljivo, ali kako se udobno osjećate na takvom mjestu - pitanje je ...

WC dizajn: sami razviti dizajn

Čudna pločica

A ako želite, čak se mogu skladati čak i obični završni materijali, tako da dobijete magistarski dizajn.

WC dizajn: sami razviti dizajn

Dizajn WC-a s morskom stilom

WC dizajn: sami razviti dizajn

Futuristički dizajn vodovod

WC dizajn: sami razviti dizajn

Nestandardni ukras

WC dizajn: sami razviti dizajn

Cijelo prijestolje ...

WC dizajn: sami razviti dizajn

Neuobičajeno i elegantno

Članak o toj temi: Proizvodnja sustava Rafter s vlastitim rukama

Čitaj više