Kako sami odrezati petlju u skroru?

Anonim

Hinges vrata su jednostavan mehanizam koji omogućuje otvaranje / zatvaranje lista vrata, njezin gust u susjedstvu okvira vrata. Da biste ugradili samonu petlju u vrata skroom, morate obratiti pozornost na njihov dizajn, budući da postoji niz mehanizama koji zahtijevaju samo stručnjaka.

Kako sami odrezati petlju u skroru?

Od kvalitete instalacije petlje izravno ovisi o vijek trajanja vrata.

Od kvalitete instalacije ovog proizvoda ovisi, koliko dugo će vam unutarnja vrata trajati , Shema boja nije toliko široka, u osnovi koristi imitacija raznih metala: zlato, nikal, brončanost ili bakar. Proizvodi mogu biti sjajni i mat.

Vanjske prekrivene petlje

Vanjski mehanizmi iznad glave su atraktivni i jednostavni za izvođenje, oni se najčešće koriste za dizajn vrata u starom stilu. Proizvod se sastoji od 2 dijela, ploče su spojene šarkama. 1 ploča je pričvršćena na zid, a 2. - na vratima platna.

Kako sami odrezati petlju u skroru?

Najjednostavnije u instalaciji su vanjske vanjske petlje.

Instalacija je iznimno jednostavna:

  1. Potrebno je primijeniti šarke na vrata, minimalna udaljenost od dna i vrha weba je 15-20 cm. Ako su vrata teška, onda je najbolje koristiti 3-4 petlje koje će premašiti teret ,
  2. Nakon toga, potrebno je obaviti istu sličnu marku na zidu, ističući mjesta za vijke.
  3. Izbušite rupe pod pričvršćivačima, nakon čega je potrebno popraviti prvi dio na zid, drugi - do vrata bljeska. Nije potrebna komplicirana radnja.

Alati su potrebni najjednostavniji

  • crta;
  • Jednostavna olovka;
  • bušilica;
  • odvijač.

Unutarnji smrdljivi i brendirani

Unutarnje petlje iznad glave također se nazivaju kartice, sastoje se od 2 dijela koji su pričvršćeni na vrata i okvir vrata. Kako ispravno izrezati petlju ove vrste? Prvo morate staviti oznaku, odaberite drvo duž konture strogo na dubini, koja je jednaka debljini jedne kartice. Uzima se u obzir tijekom označavanja i kako će kartice biti priključene.

Članak o temi: Ocjena najpoznatijih proizvođača kuhinja u Rusiji

Dizajn je sljedeći:

Kako sami odrezati petlju u skroru?

Shema instalacije univerzalnih petlji vrata.

  1. Oskretna os je središnji element koji osigurava kretanje mehanizma.
  2. 2 kartice, tj. Zakrenite ploče koje su montirane na platno i na okvir vrata.
  3. Ukrasni čep i zglob.
  4. Vijci za samo-tapkanje za pričvrsne ploče.

Da biste izrezali petlje u vratima snimanja, zadržavajući najatraktivniji izgled, morat ćete naporno raditi. Možete instalirati posebne whirlpool proizvode, oni nisu lošiji od drugih analoga. Izvana, oni su cilindar kompaktnog veličine. Dizajn mehanizma je iznimno jednostavan. Uključuje 2 dijela u obliku cilindara za list vrata i kutiju. Same tanjure su savršeno montirane, ne postoji ništa komplicirano u radu. Ali važno je odabrati pravi mehanizam ovisno o težini i vrsti vrata. Proizvodi su izrađeni od plastike, aluminij, čelik. Oni se razlikuju u broju igle: obično 2, ali možda 3-4, ako je platno ozbiljno.

Instalacija je sljedeća:

  1. Potrebno je na površini platna i oznaka kutija ispod petlje.
  2. Nakon toga, bušilice bušilice, šarke postavljene na istaknutim mjestima.
  3. Vrata se mogu provjeriti, izvedbom mehanizma.

Kako instalirati skriveni mehanizam?

Kako sami odrezati petlju u skroru?

Shema instalacije skrivenih petlja vrata.

U nekim slučajevima, nosači vrata ne uklapaju se u cjelokupni interijer i pojavljivanje prijenosa vrata, stoga se koriste posebni mehanizmi skrivenog tipa. Kako smanjiti petlju ove vrste? Dizajn petlji razlikuje se od ostalih, nakon zatvaranja, oni su potpuno vidljivi vani, jer su postavljeni izravno u kraj dio weba. Dizajn kompleks, na skladištu 3 okretna osi:

  • Zakretna središnja os;
  • okreću fiksnu osovinu, koja nije vidljiva na površini čak ni u otvorenom obliku;
  • Pomične osi su uključene za otvaranje ili zatvaranje vrata.

Prednosti su sljedeće:

  1. Pogodni su za bilo kakve internet vrata, gotove platnene i kutije za vrata koje su ugrađene petlje često prodaju.
  2. Izgled petlje u otvorenom stanju omogućuje vam da vidite dizajn samo s bliskim pregledom (potrebno je pozorno doći na list vrata), u zatvorenom mehanizmu je neizmjerno.

Članak o temi: Izrada laserske razine vlastitim rukama

Ali postoje nedostaci:

  • Do-it-yourself instalacija je problematična;
  • Cijena je visoka.

Ugradnja petlja vrata leptira

Kako sami odrezati petlju u skroru?

Nadzemni šarke (leptir) lako se izvode i imaju atraktivan izgled.

Loop na vratima snimanja može se montirati drugačije. Sve ovisi o dizajnu petlji, samog vrata, instalacijske značajke na okviru vrata. Postoje pričvršćivači koji zahtijevaju umetke u platnu, a već je teže. Morat ćete odabrati komad drva i učiniti to jasno uz konturu petlje. Postoji vrsta skrivenih mehanizama koji mogu biti u mogućnosti instalirati majstor, bez potrebno iskustvo, možete samo pokvariti vrata.

Proizvodi se posebni mehanizmi "leptiri". Ovo je nadzemna vrsta petlje, jedna ploča nalikuje oblik i oblik krila leptira. Ova vrsta mehanizama naziva se i kartica.

Prva ploča je slična leptirnom krilu, ugrađena je u šupljinu 2. tanjura, tj. Karte.

Izvana, nakon instalacije, mehanizmi izgledaju pažljivo i atraktivno, nije potrebno nikakvo posebno iskustvo, sama rad se brzo provodi. U ovom slučaju, nije potrebno smanjiti petlje, oni su jednostavno postavljeni i pričvršćeni na površinu.

Proces instaliranja mehanizma je sljedeći:

Kako sami odrezati petlju u skroru?

Montažna shema šarki leptir vrata.

  1. Prvo, morate nanijeti oznaku na površini lista vrata, odlazeći 20 cm od dna i vrha. Nakon toga, karta krila se nanosi na kraj dio vrata, kontura će biti spaljena olovkom, zakazane su rupe, gdje će se pričvršćivači biti.
  2. Samoštinska kartica čvrsto je pričvršćena na površinu, možete unaprijed izbušiti rupe za pričvršćivanje.
  3. Zatim morate instalirati 2. dio na okvir vrata. Da biste to učinili, dovoljno je primijeniti oznaku, s obzirom na položaj gotovih dijelova tako da nakon instalacije platno vrata ne pomakne. Drugi dio je pričvršćen samo-prešanjem.
  4. Kada su pojedinačni dijelovi fiksirani na površini, vrata skroženice moraju doslovno staviti na petlju okvira vrata.

Članak o temi: Panel u spavaćoj sobi Učinite to sami: glavni razred

Obično, "leptiri" ne zahtijevaju prilagodbe, oni su jednostavni i praktični. Imaju i značajke. Na primjer, nakon umetanja, vanjska ploča je labavo u susjedstvu krajnjeg dijela vrata. Taj se problem može lako riješiti, dovoljno ispod karte staviti tanku traku kartona tako da je na malom kutu.

Nadzemni "leptiri" su savršeno pogodni za vrata svjetla, ali za tešku težinu je 40-50 kg, oni više nisu prikladni. Za obične i laminirane vrata, ova opcija je optimalna. "Leptiri" su jeftini, jednostavno montirani i izgledaju sjajno.

Rad će zahtijevati takve alate i materijale:

  • "Leptiri" (obično zahtijevaju samo 2 komada);
  • vijci samo-tapka (mogu se završiti s mehanizmima);
  • odvijač ili odvijač, bušilica;
  • crta;
  • Jednostavna olovka.

Da biste ugradili petlju, najprije morate odabrati vrstu mehanizma, nakon čega je moguće odrediti koliko je prikladno za određena vrata bljeska. Instalacija je obično jednostavna, iako postoji niz petlji koje mogu isporučiti samo stručnjaci. Najčešće se koriste jednostavni mehanizmini mehanizmi za domaće unutarnje vrata, gdje samo trebate pričvrstiti 2 dijela, montirati ih zajedno. Instalacija ne uzima puno vremena, dovoljno da ne potroši ne više od sat vremena.

Čitaj više