Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Anonim

Cvijeće u zatvorenom prostoru nisu samo lonci na prozoru. Unutarnje biljke čine sastavni element dobro namještenih dvorana i stambenih soba. Metode uređenja uređenja prostora također postoji način.

Trenutno, pripravci postaju sve popularniji u unutrašnjosti stanova i ureda, uživaju se pripravci: terariji, vrtovi u akvariju, unutarnji vrtići, bonsai, zimski vrtovi.

Ako trebate odvojiti velike prostore za zone, vertikalno uređenje okoliša daje jednu od najatraktivnijih mogućnosti u usporedbi s uobičajenim Shirms i particijama.

Soba sapik

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Ovo je dekorativni spremnik u kojem se nalaze nekoliko biljaka. Može se nalaziti na postolju ili na stolu. Možete sadržavati svog vrtića na prozorskoj dasci i izlagati u dnevnom boravku kada uzmete goste. Može biti mala ili velika, ali ovo je pravi vrt koji je fantazirajući fitodizain.

Unutar prirodnih zajednica vlada harmoniju. A kad stvorimo neku vrstu kompozicije ili mjesta u sobi, primjer nas bi trebao služiti ovom skladnom suživotu. Dakle, u sastavu, jedna od biljaka treba biti dominantna, u pravilu, biljka s ravnim čistama rasta, što je mnogo više od svih ostalih: na primjer, Ficus, Ciprus, Sparmanija.

Osim glavne biljke, mora biti onih koji ga obožavaju, kao i drugi - takozvani medijatori. Uloga "podređenih" pogodna je za Helsinu, Senpoliju, Balzamin, Primula, Piveya. "Posrednici" mogu biti hidrogena, jasmina, vrtovi ili paprati. Važno je da su svi elementi kompozicije dobro u kombinaciji s kapacitetom i interijerom.

Većina biljaka bolje raste u vrtu spavaće sobe nego u zasebnim loncima, jer u isto vrijeme korijeni su bolji zaštićeni od temperaturnih kapi, veću vlagu.

Pot-e-fleur (cvjetanje lonac)

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

To je u biti mali vrtić u kojem se posadi nekoliko ukrasnih unutarnjih biljaka. Prilikom stvaranja kompozicije između zemljišta ili lonaca, staklena ili metalna cijev nalazi se u treset, koji je ispunjen vodom, a zatim rez cvijeće se stavljaju u njega. Dakle, ispada stalno mijenjajući svijetli sastav. Na živoj zelenoj pozadini, vrlo atraktivna će izgledati kao vrt i divlje cvijeće.

Terarijum

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Ovo je stakleni spremnik ili prozirna plastika unutar koje su posađene biljke. Otvaranje terarija može se poravnati ili prekriti transparentnim materijalom. Pristup na otvorenom je ograničen, kao rezultat toga što biljke ne pate od nacrta i suhog zraka. Stoga, u terariju, mnoge nježne biljke se uzgajaju, kompleksni u unutarnjoj kulturi.

Izbor postrojenja za terarij ovisi o tome gdje se isplati. Paprati i druge biljke pražnjenja dobro su razvijene iz svjetla. U terasiju koji se nalazi na prozoru ili da je dio njega, orhideje i druge biljke kojima je potrebna izravna sunčeva svjetlost i vlažni zrak raste savršeno raste.

Članak o temi: privjesak u tehnici Macrame

Kutak krajolika

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Za dekorativni dizajn sobe moguće je stvoriti uređenu kompoziciju na temelju otvorenog terarija. Pejzaž može biti voda, planina ili napuštena. Na primjer, mala niska posuda nalazi se u širokom i niskom vazom kao spremnik. U daljini od "rezervoara", kliznik malih kutnih kamenja, prostor između "rezervoara" i "planine" ispunjen je pijeskom, glinom, šljunak, itd.

Na pijesku ili glinu, kao i među kamenjem u malim skupinama, biljke su zasađene, pred-izlijevanje u bunare za sadnju hranjivog tla. Biljke za slijetanje je bolje izabrati s malim korijenskim sustavom, kaktusi su prikladni (izgleda vrlo lijepo u "stjenovitoj pustinji" iz malog clamzita), sedum, eheveriju, kao i ukorijenjene reznice tracdana i becamia, mladih biljaka paprati i šparoga.

Da biste stvorili zeleni travnjak, koristi se pila pila - osebujna biljka u obliku niske grana ranbele, potpuno prekrivene najmanjim tankim tankim (1-3 mm) delikatnih letaka. Biljka izgleda kao mahovina, zbog čega se njegovo ime dogodilo.

Unutarnji krajolici se mogu mijenjati tijekom vremena, posebno je lako učiniti, ispuštajući razne rez cvijeće i lišće bez stvari, slobodno plutajući na površini. Najveći učinak može se postići koristeći sobnu fontanu umjesto "spremnika", ali tada biljke moraju biti iznimno vlage (bez kaktusa).

Vrt u akvariju

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Vrt u staklenoj posudi s uklonjivim poklopcem je vrt akvarij. Napravljen je slično terariju: dodan je sloj malih šljunki i ugljen, pješčani sloj i zemlja debljinom od najmanje dva centimetra.

Padanje tla, također možete napraviti krajoliku sliku: brda i smanjuje se, koristeći male i velike šljunak za to. Stablo u pripravcima akvarija nije primjenjivo, jer U uvjetima visoke vlažnosti truleža.

Ovdje možete rasti egzotične biljke, stvoriti vlastitu džunglu. Dobro u vrtu akvarija će rasti nježne paprati, Marantoniju, Kaladiju, Kaladiumu, Fitoniju, Kryptantus, Selaginell, itd., I od cvjetnih biljaka - violet uzambara i malo orhideja.

Biljka biljka trebala bi biti slobodno tako da ne ometaju jedni druge. Nakon sadnje, zatvorite akvarij sa staklom i stavite dobro osvijetljeno mjesto, ali daleko od izravnog sunčevog svjetla. Briga za takav vrt je jednostavan: jednom nekoliko mjeseci vode biljke.

Vertikalno vrtlarstvo

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Za male prostorije i radne kutove, okomita raspored biljaka je prikladna, koja se također široko koristi u podjeli velikih prostorija na zonama. Živi zidovi od brzorastućih kovrčavih biljaka, kao i dekorativne rešetke s cvijećem koje se nalaze na njima primjenjuju se iu stambenim prostorijama i za dizajn predvorja i dvorana.

Članak o temi: Kukičani uzorci: Sheme i opis Šaft i Tunic s fotografijama

Najlakša verzija vertikalnog uređenja je položaj na razini poda pojedinca ili postavljen u cjelokupni cvijet lonaca s kovrčavim biljkama. Na zidu, dekorativna rešetka ili rešetka za koju će se grane držati.

Druga mogućnost može biti plasman zidnog caspo na različite visine u drugom redu, s obzirom na osvjetljenje situacije i njihove ulaganja. Ako dopušta, da biste dovršili sastav uređenja "odozgo prema dolje", može se postaviti pod uskim Kashpo (u jednom posudu) spremnika s bujnim zelenilom, na primjer, nekoliko klorofita.

Za prostorije za zoniranje, rešetke su instalirane iz različitih materijala koji mogu biti stacionarni i mobilni. Rešetka na različitim razinama ojačati razne police, držače itd. Ako se rešetke nalaze u slabo osvijetljenim mjestima, uz svjetiljku postoje dodatne svjetiljke.

Većina lian ljubav svijetlih soba s konstantnom temperaturom od oko 20 stupnjeva. Passiflora i Tetrastigm (luksuzan Lionan za velike prostore naširoko se koriste za skrbnik prostora (luksuzni dnevni boravak za velike prostorije, zahtijeva mnogo svjetla, mjesta, zrak).

Postrojenja za sjene uključuju prednosti, mreže zelenih, trgovaca, kovrčave fikuse, fikuse, cissor (dekorativna lijaca s bujnim lišćem).

Težeći

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Dekorativne lianas su uvjetno podijeljene u tri skupine: s originalnim oblikom ploče (čudovište, Roikissus, FutnSheder, bršljan), originalno oslikano i putovanje (ScinDinApsus, epipronci su zlatne, papar šafran Kombinirajući oba ova znaka (sinomiumi, hlapljivi oblici bršljana, čudovišta, presuda, neki od filoodendrona).

Postoji nekoliko općih pravila, nakon čega možete postići najveći učinak i sklad.

• U borbi protiv monotonije sobe, bolje je koristiti dvije ili tri vrste liana.

• Dekorativna lian Liana izgleda loše na motley pozadini, pa bi trebao biti bez crteža, mirne tonove.

• Mali listovi nekih vrsta su izgubljeni u pozadini velikih listova drugih vrsta.

• Snažni čudovišta, presudi i filodendroni mogu slomiti više elegantnijih sinonijaka, paprike i obroke.

• Livski listovi uvijek bi trebali biti čisti, jer to privlače pozornost, nose dekorativno opterećenje.

• Gornja ili donje pozadinsko osvjetljenje naglašava uzorak lišća, pozadinsko osvjetljenje je straga - njihova skulptura.

• Zrcalna pozadina daje pripravak dodatni volumen i ekspresivnost, doprinosi ravnomjernoj osvjetljenju.

Kao podrška, možete koristiti visoke jake štapiće umotane s mahovinom ili palminim vlaknima, raznim žičanama, rešeti, šarkama za draperiju velikih zrakoplova.

Lianami je povezan mnogo različitih princip i praznovjerja, najčešće negativan. Navodno, ove vampirske biljke koje uzimaju energiju od ljudi su uzrok razvoda i celibata, ojačati čežnju i usamljenost. Nije poznato nego uzrokovano takvim neprijateljskim stavom.

Članak o toj temi: Appliques iz prirodnih materijala s vlastitim rukama za vrtić

Na ovaj ili onaj način, ali posebno dotični ljudi, vjerojatno, ne biste trebali pokrenuti rožnato čudovište ili velikih filoodendrona. Ograničiti elegantniji cissus.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Unutarnje biljke omogućuju interijeru privlačnijom i zelenom bojom. Uređenje unutrašnjosti boja kućanstava način je da istovremeno ukrašavaju unutrašnjost i stvara ugodnije i bliske prirodnog ljudskog staništa. Međutim, postoji nekoliko općih trenutaka koji treba uzeti u obzir ako ukrasite svoj stan živim biljkama u loncima.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Najvažnija stvar je sposobnost pružanja svojih usanih biljaka s dovoljnim brojem svjetla. To je važno i za ne-cvjetanje biljaka i za cvatnje, čak i posebno za potonje. Vrlo je važno pronaći prozore na stranama svjetla i udaljenosti od prozora do biljke. Na temelju toga možete odabrati cvijet. Ako želite cvjetanje biljke krvavim, onda je potrebno pružiti im najbolju rasvjetu.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Zapadni prozor prozor su pogodni za fenomene palme, Begonias, Eucalyptus, Sansevier.

Sjeverni prozori su prikladni za biljke kao što su ciklama, čudovište, diffenbahia, paprati.

Na istočnim prozorima možete rasti Azalius, ljubičice, oleander, geranium, drame i mnoge druge biljke, jer je ovaj smjer prikladan za mnoge biljke.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Na južnim biljkama potrebno je s oprezom, jer mogu izgorjeti, osobito ljeti. Da biste zaštitili biljke od sunca, možete objesiti zavjesu ili staviti staklo s reflektirajućom folijom ili čak jednostavno smeće.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Općenito, orijentacija prozora na stranama svjetlosti nije tako presudno, mnogo važnije od količine svjetlosti prodiranja kroz prozor. Na primjer, južni prozori prvih katova nisu tako opasni u smislu viška sunčevih zraka poput vrha.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Houseplanti uvijek krase unutrašnjost, čineći ga živim. Međutim, kada su smješteni u unutrašnjost, kao i kod bilo kojeg drugog oblika ukrasa, treba promatrati zakone sastava - ne preopterećuju interijeru. Biljke mogu biti središnji dio cjelokupnog dekorata prostorije i "održavajte" cjelokupni stilist unutarnjih poslova.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Kada analizira unutrašnjost i dekor sobe ne zaboravite na potrebe živih biljaka - nemoguće ih je staviti u prelaze tamna mjesta u sobi ili su previše suha - na primjer, na radijatoru.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Svaka biljka ima svoje, optimalne uvjete za to "smještaj" - rasvjeta i vlažnost. Ako želite dugo vremena, molim vas s vlastitom vrstom - s njegovim potrebama treba uzeti u obzir.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Pogledajte više primjera zanimljivih ideja o korištenju zatvorenih biljaka u unutrašnjosti.

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Vrtlarstvo prostora - ideje ukrašavanja interijera biljkama

Čitaj više