Kako popraviti stara vrata: Upute korak po korak

Anonim

Bez obzira na skupe i visokokvalitetne ulazne ili snimljene vrata, nakon vremena će i dalje izgubiti svoje izvorne karakteristike i morat će biti obnovljena ili fiksna. Popravite ulazna vrata, kao i vraćanje unutarnjih vrata, možete, s vlastitim rukama. Samo trebamo pravilno pripremiti za posao iu svemu slijediti upute.

Kako popraviti stara vrata: Upute korak po korak

Najpopularnije metode malih popravaka i obnove vrata uključuju njegovo brisanje s daljnjim slikanjem, mijenjanjem oblika ili pročelje lista vrata, primjenom željene matrice.

Priprema za popravak i restauracija vrata

Trenutno postoje mnoge tehnike koje će vam omogućiti da popravite drvena vrata vlastitim rukama, kao i povratak na bivšu ljepotu platna iz drugih materijala. Među najpopularnijim metodama malog popravka i obnove može se dodijeliti:

  1. Skidanje vrata s daljnjom slikanjem.
  2. Promijenite oblik prijenosa vrata.
  3. Mijenjanje fasade proizvoda.
  4. Nanesite željenu matricu.

Kako popraviti stara vrata: Upute korak po korak

Uklanjanje manjih drvenih defekata vrata.

Prilikom odabira određenog rješenja potrebno je uzeti u obzir prije svega stupnjeva trošenja i / ili loma od vrata, njegovu funkcionalnu svrhu, materijal proizvodnje i unutrašnjosti sobe. Da biste sami popravili vrata, morate pripremiti brojne instrumente. Uređaji su vrlo jednostavni, a možete odmah ovladati značajkama rada s njima čak iu odsutnosti vještina. Pripremite sljedeće:

  • Stroj za mljevenje;
  • šmirgl papir;
  • nekoliko različitih četki;
  • boja;
  • avion.

Ovisno o prirodi razgradnje i značajki restauracije, mogu biti potrebni dodatni alati.

Upute za korak po korak za popravak drvenih vrata

Rad zahtijeva strogo usklađenost s uputama i faznoj provedbi. Prvo morate učiniti sljedeće:

  1. Uklonite tkaninu s petlji.
  2. Uzmite staklo, ako ih ima.
  3. Uklonite zasune, ručke i druge elemente.

Kako popraviti stara vrata: Upute korak po korak

Alati i materijali za uklanjanje hrđe na metalnim vratima.

Članak o toj temi: Zavjese za gardinu i laptop - kako se prijaviti u unutrašnjosti

Nakon toga, možete se kretati izravno na obnovu vrata. Rad podrazumijeva sljedeće operacije:

  1. Čišćenje površine od postojećeg premaza.
  2. Uklanjanje ogrebotina i drugih nedostataka.
  3. Obradu površine vrata antiseptičkim sredstvom.
  4. Pokriva platno s bojom, lakom ili drugim sastavom.

Prvo, stara vrata pažljivo očišćeni strojem ili brusnim papirom. Potrebno je pažljivo ukloniti stari premaz i zatvoriti postojeće nedostatke. Da biste to učinili, možete koristiti kit. Nakon što se suši, platno se obrađuje antiseptik. To će spriječiti oštećenje stabla pod utjecajem gljivica i drugih štetočina. U završetku, morate pokriti vrata boje ili laka. Ako želite, možete koristiti usporedbu ili druge dostupne spojeve.

Odabir određenog kompozicije za završnu obradu ovisi o vrsti vrata. Dakle, najjednostavniji način ažuriranja starih unutarnjih vrata je monofonska slika. Ako želite, možete probuditi vrata pozadinom. To neće trebati mnogo novca i vremena. Pričekajte da je sastav za bojanje potpuno suh, vratite sve pribor na mjestu i ugradite vrata natrag.

Više opcija tehnološke obnove

Ako želite, možete koristiti jedan od složenijih i spektakularnijih prema konačnom rezultatu metoda obnove drvenih unutarnjih vrata. Mogućnosti su dostupne:

  1. Instaliranje pokrovne fasade.
  2. Restauracija uz pomoć matrice.
  3. Zamjenjujući fasadu.

Kako popraviti stara vrata: Upute korak po korak

Podešavanje dodataka PVC vrata.

Koristeći matricu na vratima možete primijeniti željeni uzorak. Da biste primijenili crtež, primijenite boju kontrastnu boju od one koju su vrata oslikana izravno. Možete napraviti šablone sebe ili kupiti u specijaliziranoj trgovini.

Još jedna dobra i jednostavna opcija je ukrasiti vrata naljepnicama vinilnog filma. Možete naručiti takve naljepnice u bilo kojoj tvrtki specijalizirana za oglašavanje na otvorenom.

Što se tiče zamjene fasade, u ovom slučaju sve ovisi samo o vašim željama. Najveća popularnost je 2 načina. U skladu s 1. - u fasadi, rupe su izrezane u staklo, u skladu s 2. - ove rupe su zatvorene. Ili jednostavno možete zamijeniti čašu novom.

Članak na temu: Vlakna za estrih: Potrošnja za 1m3, koliko dodati

Nadzemne fasade su montirane, u pravilu, uz pomoć PVA ljepila. Sve vrste šablona i raznih proizvoda bez određenih poteškoća i privremenih troškova zalijepljeni su na vrata vrata s ovim dobro poznatim ljepilom. Ako želite, ukrasite vrata s nečim čvrstom, morat ćete koristiti vijke, vijke i nokte.

PVC-based vrata popravak priručnik

Popravak vrata iz PVC-a je vrlo jednostavna. Na primjer, samoljepljivi film željene boje može se koristiti za obnovu takva vrata. Ili se vrata mogu naslikati istom tehnologijom kao i odbojnik automobila.

Najjednostavniji način obnove se izvodi u takvom nizu:

  1. Vrata su prekrivena premazom dizajnirana za rad s plastikom.
  2. Primijenjena je akrilna boja, sastav na temelju poliuretanacija ili nitroemalnih.

Prije korištenja bilo kojeg sastava za bojanje, provjerite kako će gledati na vaša vrata. Da biste to učinili, primijenite ga na gornji ili donji kraj proizvoda.

Čak i jednostavnija značajka restauracije plastičnih vrata je korištenje samoljepljivog filma s crtežima. Na taj će se način obnoviti vrata vrlo zanimljiva i atraktivna. Možete odabrati crtež koji će se najbolje kombinirati s unutrašnjosti sobe.

Osnovne metode obnove staklenih vrata

Za obnovu stakla možete koristiti jednostavan vitražni film. Ako se želi, proizvod se može obojiti u obojenim bojama. To se radi u sljedećem redoslijedu:

  1. Prvo izmišljate crtež i napravite skicu. Ako želite, možete naručiti ovaj rad u specijaliziranom studiju.
  2. Stvoriti matricu.
  3. Kupite tassole i boje.
  4. Nanesite željeni crtež na staklenoj površini.

U isto vrijeme, potrebno je zamijeniti glave za nove, jer Tijekom vremena, oni su otpušteni, zbog čega staklo može pasti. Na prodaju su dostupni i apsolutno nevidljivi i svijetli šarene udarce, tako da nećete imati problema s izborom.

Preporuke za popravak metalnih vrata

Obnova metalnih vrata je složeniji proces od popravka drvenog ili plastičnog dizajna. Jedan od najčešćih problema metalnih vrata je da ga baca. Postaje odmah vidljivo, jer Iskrena vrata su slabo zatvorena i ogrebotine prag. Paralelno s toplinskim izolacijskim i zvučnim izolacijskim svojstvima smanjene su.

Članak na temu: Home Horizon do-it-yourself: crteže, sheme, fotografije

Metalna vrata mogu se okrenuti, prvo, zbog trošenja vrata vrata, drugo, zbog prevelike mase samog platna. Čak i kvalitetne petlje mogu biti oprezni nakon nekog vremena i zaustaviti izdržati težinu prijenosa vrata, pogotovo ako je izrađen od višeslojnog čelika. Umjesto toga možete odrezati petlju i instalirati nove proizvode. Međutim, s takvim popravkom, ne svakog domaćeg majstora može se nositi sami. Također možete pokušati poravnati vrata, potaknuti pod osnivanjem dizajna klirije.

Još jedan čest problem s kojim se morate nositi s mnogim vlasnicima metalnih vrata, je da je tijekom vremena, materijal počinje hrđati. Možete eliminirati hrđu s vlastitim rukama. Prvo, vrata moraju biti spremna za takvu obradu. Uklonite brtvu i pribor. Krenite četkicu za metal i uklonite boju i hrđu. Pijesak, a zatim odmaći površinu produkta upotrebom posebnog otapala. Tretirajte oštećene dijelove platna s kitom. Još jednom brušenje površine i kuhati ga. To je prikladnije koristiti aerosol temelj za to.

Ne zaboravite obojiti vrata.

Boja se preporuča primijeniti dvostruki sloj: drugi se primjenjuje samo nakon potpuno sušenja prethodnog.

Pričekajte da se boja potpuno ne osuši i vratite uklonjeni pribor i brtvu.

Dakle, jednostavni popravci mogu se provesti samostalno. Trebate samo slijediti upute. Pogotovo jer postoji mnogo načina za obnovu i ukrašavanje vrata, nema poteškoća u njihovom malom popravku. Međutim, ako postoji previše ozbiljna i velika šteta, onda u odsustvu posebnih vještina, bolje je da se ne bavi svoj popravak - visoki rizik konačno pokvari tkaninu. Stoga objektivno cijenite vaše mogućnosti, pripremite potrebne alate, temeljito razmislite i nastavite popraviti. Dobar posao!

Čitaj više