Učinite to sami topli kat u kupaonici

Anonim

Izlazak iz tuša ili kupke, želim dugo zadržati osjećaj nježne vrućine na kožu. Ali najčešće se pretvara u oštro buđenje iz slatkog Drema, čim vaše pete dodiruju hladnoću. Izlazak iz ove situacije bit će privlačnost takvog čudesa ljudske misli, kao što je topli kat, koji je postavljen ispod pločice.

Ako imate sve, i želite da započnete utjelovljenje sna što je prije moguće, naučite upute kako rukujete napraviti topli kat. Obratite pozornost na to kako ga montirati ne samo u kupaonici. Ali tamo se ispostavi da je to najpotrebnija stvar.

Ugradnja toplog poda

Učinite to sami topli kat u kupaonici

Kada ugradite topli kat u kupaonici, vrijedi obratiti pozornost na njegov izgled. Možete ostati na vodi ili električnoj verziji. Razmislite detaljnije kako opremiti topli kat vlastitim rukama u električnom dizajnu.

Možete samostalno okupiti komplet opreme kako biste napravili topli kat u kupaonici, ali također možete pojednostaviti svoj život kupnjom gotovih skupova. Prodaju se po stopi od 1 četvornog metra. Možete pronaći skup, već izračunati na standardnoj prostoriji za standardne prostore - to će uštedjeti novac i snage u potrazi za svemu što vam je potrebno.

Nema potrebe za zaustavljanjem najjeftinijih opcija, ali i ne morate se penjati na samom vrhu cijene. Odaberite prosječnu opciju, kupujete topli kat za kupaonicu, trošak u svojoj regiji možete izračunati, gledajući u najbližu trgovinu s završnim i građevinskim materijalom. Prosječna cijena je oko 1.500 rubalja za svaki četvorni metar premaz.

Zbog činjenice da rijetko postoje velike kupaonske sobe, topli uređaj neće biti tako skup.

Članak o temi: Kako šivati ​​zavjese s Lambrequinima učiniti sami: uzorci i rezanje

Standardni skup za topli pod

Posebni tepisiZakrivljeni električni kabel, koji je fiksiran na mrežu, širina elementa je 45 centimetara
TemoregulatorPopravke na zidu u kupaonici na bilo kojem prikladnom mjestu tako da uvijek možete poboljšati važnost temperature
ŽiceSpojni elementi

Kompleti u različitim proizvođačima mogu se detaljno razlikovati. Najpopularniji proizvođači toplim podovima: Teploux, Thermo, Electrolux, Devi. Ovdje možete slobodno odabrati vaš ukus koji su montirani vlastitim rukama.

Dodatno, ali je preporučio Trata je stjecanje podloge u obliku folijske pjene. Ovaj materijal koji je složen izravno na kravatu, ne samo da će uštedjeti toplinu, već će vam također pomoći u daljnjem znatno uštedu potrošnje na električnu energiju.

Faze rada

Prije polaganja grijaćeg elementa na pod, morate se pobrinuti za njegovu čistoću i prikladnost za rad. Za to, pod pažljivo je pomaknut i ispran prije početka završetka. Ako postoje neke nepravilnosti od bugova na podu, moraju se odrezati posebnim pisaćim strojem i poljski prerađeno mjesto.

Najbolja baza za polaganje električnog grijanja je betonski estrih. Ako imate drvene podove, bolje ih je uliti s posebnim rješenjem. To se odnosi na slučajeve gdje tretman poda ne daje svoj rezultat, a nedostaci će ostati previše istaknuti.

Učinite to sami topli kat u kupaonici

Da ne bi vidjelo vrijeme uzalud, izrada instalacije vlastitim rukama, odaberite rješenja za punjenje poda, koji imaju imovinu brzo suha. U građevinarnicama, oni su dovoljno predstavljeni od različitih proizvođača. Uobičajena pješčana i cementna smjesa bit će zarobljena oko dva tjedna.

Zahtjevi za kvalitetu podne obloge prilikom postavljanja električnog grijanja zbog sigurnosne tehnike. Uz stalni kontakt s nepravilnosti, kabel će biti zaostajao i navijao. U konačnici, to može dovesti do oštećenja i loma cijelog sustava. Ovaj trenutak će biti smrtonosan. Takav kvar je gotovo nemoguće popraviti, osobito s vlastitim rukama. Zato nemojte ignorirati ovaj trenutak.

Članak o temi: Redukcija četverosobnog apartmana u kućištu panela

Topli materijali

Odabir toplog katu obratite pažnju na kvalitetu materijala za njegovu proizvodnju. Savršeni proizvođači ove vrste domaće opreme su Njemačka ili Švedska.

Možete ostati na dvostanskom ili nesvjesnom kabelu za bazu. Najviše otporna na habanje i sigurna je dvomjenska žica. Ali za kvalitetu i trajnost će morati platiti mnogo skuplje.

Prije ubadanja kabela obratite pažnju na mjesto gdje će termostat biti smješten na zidu. Ako je potrebno, vrijedno je opremiti zasebno ožičenje za topli pod i učiniti svoj vlastiti izlaz na ukupnom raspodjelu štita stana.

Podložno polaganje

Prije polaganja prostirki s kabelom stavite toplinski izolacijski materijal u prostoriju. Folol ima debljinu zaštitnog sloja od oko 14 mikrona, a na poleđini ima samoljepljivu osnovu. To uvelike olakšava polaganje materijala, slijedite materijal na zid i na rub materijala, posebno u kutovima, nije manji od jednog centimetra.

Učinite to sami topli kat u kupaonici

Pjena se proizvodi u obliku valjaka, mora se pažljivo staviti na betonsku površinu, poravnati, a zatim zalijepiti sklopnu traku - to je najbolji način pričvršćivanja.

Zatim je posebna montažna traka posipana, presavijena u obliku mreže, na kojem je električni kabel slagani. Ako kupite gotov komplet, i zasebne stavke - stavite kabel cikzag na kasetu, pričvršćivanje montažne trake za topli kat. Praznine između svakog skretanja ne smiju ne manje od 20-25 centimetara.

Termalni senzor u toplom temu interijera treba instalirati tako da je lako doći do njega, ako je potrebno, bilo je lako i brzo dobiti. Za to je obično skriveno u posebnoj valovitoj cijevi u sobi. Za termostat možete pokrenuti zaseban žlijeb na koji će biti položen električni kabel. Potrošnja električne energije izračunava se poprečnim presjekom bakrene žice u kabelu.

Članak o temi: Suspendirani stropovi: Karakteristike glavnih vrsta

Presjek 1,5 kvadratIzdržava maksimalnu snagu od 4k W i trenutni 19.
Odjeljak 2.5Izdržava maksimalnu snagu od 5,5 kW i struje 27 A.

Postavljanje kabela, provjerite je s njegovim performansama i pobrinite se da nema pogrešaka pri obavljanju posla. Ako sve dobro radi, a krajnji rezultat ne uzrokuje nikakve sumnje i pritužbe, možete ispuniti cementni estrih s debljinom od 4 ili 5 milimetara. Međutim, moguće je učiniti bez ove mjere i odmah počnete postaviti pločicu.

Učinite to sami topli kat u kupaonici

Polaganje pločica, u načelu, ne razlikuje se od uobičajenog procesa. Samo imajte na umu da će biti potrebna posebna ljepila za toplinu. Bolje je ne spremiti i odabrati poznate proizvođače. Za početak, postavite pločicu da zamislite kako bi trebala paziti na cilj. Nakon toga možete nastaviti s procesom počevši od jednog od kutova.

Kada kravata, ne spojite topli objekt u kupaonici, a ovo rješenje ne zamrznu na kraj kako bi se spriječilo deformacije i zakrivljenosti. Ljepilo pločica suši oko jednog dana, ali je također poželjno ostaviti ga u stanju potpunog odmora dok ne dobije dovoljno snage.

Čitaj više