Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Anonim

Slanje tijesto je jednostavan materijal koji vam omogućuje stvaranje jedinstvenih stavki dekoracije. Pogodite što su napravljeni, ponekad je vrlo teško, jer se tijesto može stilizirati s gotovo svemu. U tom slučaju, proizvodni proces je jednostavan i ne zahtijeva višak troškova. Ispod je majstor korak po korak za proizvodnju sova iz soli, koji njegov izgled podsjeća na izuzetan proizvod s stabla više.

Počinjemo s tijestom

Za proizvodnju takve sove, najjednostavniji recept za podizanje: čaša brašna pomiješana je s pola soli i 125 mililitara vode. Za viskoznost u tijestu možete dodati žlicu škroba ili PVA ljepila.

Prilikom pripreme testa i sušenja proizvoda treba slijediti neka pravila:

  • Koristite finu sol i samo pšenično brašno;
  • Prvo pomiješajte sol s brašnom, dodajte potonju vodu;
  • Ne osušite proizvod u pećnici na visokim temperaturama.

Najbolje je dati sova da se osuši na svježem zraku, ali ako trebate ubrzati proces, potrebno je sušiti u pećnici na minimalnim temperaturama. Štoviše, da se proizvod preporučuje na hladnom limu za pečenje tako da nije spaljen. Ako se tijesto pripremi za obrt unaprijed, potrebno je pohraniti u zatvorenom spremniku ili paketu na hladnom mjestu, budući da se brzo isuši i prekriven kore.

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Idite na polaganje

Za proizvodnju neobičnih ptica također će trebati:

  1. Škare za nokte;
  2. Datoteka za nokte ili stog s kojim u testu možete formirati trokutaste udubljenja;
  3. Ako želite, boje hrane, boje i lak, pričvršćivanje za proizvod i ljepilo.

Napomena! Većina testa u proizvodnji sova će ići na njezino tijelo, prije početka rada, potrebno je odvojiti mali dio za proizvodnju očiju, kljunu i šapa.

Od većine testa formira se elegantni oval, lagano suženi knjiga, kao što je prikazano na fotografiji:

Članak o temi: Manikura s hvatačima iz snova - Ideje

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Na ovom billetu će se nalaziti i glava (sa širom strani) i tijelo sova će biti smješteno. Na vrhu obratka morate napraviti dva produbljivanja iste veličine, u kojoj će se oči nalaziti. Tijesto između njih može biti malo smat, podizanje gore - ovdje će biti kljun.

Oti se oči odmahuju odvojeno. U tu svrhu, tri kruga različitih promjera treba oblikovati iz testa, a zatim ih kombinirati između sebe od više na manji. U gornjem, najmanju krugu, datoteka noktiju je produbljena - to je budući učenik sova. Najveći krug, niži, u cijeloj ravnini ukrašeni su uzdužnim udubljenjima - to je iris. Rezultirajući dizajn se nalazi u produbljivanju glavnog liketa.

Važno je zapamtiti da slano tijesto pričvršćuje vrlo brzo ako priprema dijelova traje puno vremena, za bolje montažu, možete ih lagano navlažiti vodom. U slučaju da to nije pomoglo i nakon pečenja, dijelovi su još uvijek iskopani, mogu se lako popraviti ljepilom.

Kljun je također izrađen od odvojenog dijela testa - za to što je potrebno za okretanje lopte, a zatim ga lagano plamte na strane. S jedne strane, njezina je površina izglađena i u njemu se škara produbljuje, kao što je prikazano na fotografiji.

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Rezultirajući kljun je pričvršćen na glavni balketa između očiju sova.

Sljedeća faza će biti ptičji rep. Da biste to učinili, oko očiju s pilom ili stog je izvučena.

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Naknadno perje sova već su učinili pomoću makaza za manikure.

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Ako ima dovoljno prostora iznad očiju, redovi pera ponavljaju ih okrugli oblik. Pod očima treba nastojati osigurati da je linija perja stekla oblik polukružne, raspoređene prema dolje - paralelno donji dio same izrare. Kada rezanje perja najbolje se stavljaju u redoslijed kontrole. Važno je zapamtiti da rezovi ne bi trebali biti previše duboki tako da se rupe ne formiraju na poleđini proizvoda. Osim toga, perja ne bi trebala biti previše tanka - tako će sova trajati cjelinu.

Članak o toj temi: Master klasa na rupnim tratinčicama: Shema tkanja za početnike s fotografijama i videozapisima

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Šape sova se odmaraju iz preostalog tijesta. Mora biti zrelo u "kobasicama", koji su zatim spojeni na tri komada. Kandže se mogu napraviti odvojeno, oštrim ih škarama, a možete se odmah formirati na šape. Reljef je pričvršćen na stog.

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Za bolju privrženost šape u tijelo, potrebno je unaprijed napraviti dva depozita, bez ometanja crteža perja.

Nakon pečenja, gotov proizvod je obojen svim dostupnim bojama - gouash, akril ili čak ulje. Da biste osigurali boje, možete koristiti lak. Ako se želi, boje za hranu se odmah dodaju u tijesto pri modeliranju, ali treba pamtiti da nakon pečene, mogu promijeniti svoju boju ili značajno pomaknuti. Da biste dovršili sliku, gotova sova može se zalijepiti na podlogu s gorivom, i staviti živu granu ili udariti do svojih šapa. Ako to nije potrebno, petlja se može pričvrstiti na sam proizvod na poleđini, ali već pouzdaniji ljepilo.

Sova od soli Dough korak po korak: master klasa s fotografijom

Video na temu

Više jednostavnih majstorskih razreda o tome kako korak po korak po salty test, prikazani su u ovim videozapisima:

Čitaj više