Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na stropu?

Anonim

Kutija za gipsanu ploču na stropu je najbolje rješenje za dizajn sobe ili način za skrivanje raznih komunikacija: zračni kanal, klima uređaj, ožičenje.

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na stropu?

Kutija za gipsanu ploču na stropu može biti različitih dizajna utjeloviti sve fantazije.

Osim toga, kutija GCL se može koristiti za ugradnju dodatne rasvjete ili dekorativnog osvjetljenja. Ova djela se ne razlikuju složenošću, pa se mogu izvoditi vlastitim rukama. Gotovi dizajn gotovo se ne razlikuje od dvoslojnog spuštenog stropa. Razlika kutija za granice gipsane ploče je da ne dodiruju osnovni dio stropa. Ovaj se dizajn može izvesti u nekoliko opcija. Na primjer, napravite kutiju oko perimetra cijele sobe ili dogovorite bilo koji geometrijski oblik u središtu i ugradite svjetiljku.

Kutija za trup uređaja

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na stropu?

Čak i za najjednostavnije dizajne, prvo morate pripremiti crtež.

Montaža s vlastitim rukama ima brojne prednosti. Takav dizajn će koštati mnogo jeftinije od dvostupanjskog stropa. To će zahtijevati manje vremena i materijala. Prije početka rada na uređaju suhozida, potrebno je napraviti crtež budućeg dizajna za određivanje veličine i pripremiti sve potrebne materijale i alate. Pažljivo sastavljen crtež pomoći će u izbjegavanju pogrešaka u procesu montaže kutije od gipsa na stropu. Prva faza rada je izgradnja okvira. Da biste sve učinili vlastitim rukama, trebat će vam:

  1. Perforator.
  2. Odvijač.
  3. Škare za metal.
  4. Profil metala UD i CD.
  5. Dneli i nesebičnost.
  6. Razina.
  7. Nedostaje kabel.
  8. Čekić.

Prvo morate označiti. Naljepnica na stropu će odgovarati širini kutije od GLC, a naljepnica na zidu je njegova visina. Dovoljno je staviti jednu naljepnicu na suprotne strane zida ili stropa i spojiti liniju s preklopnim kabelom. Izrada oznake, potrebno je uzeti u obzir debljinu lista GLC-a. Preko uklonjenih linija morate instalirati profil UD vodilice. Pričvrstite ga na zid na tragu i držeći ruku, bušilice ispod kostila promjera 6 mm. Umetnite dowel i rezultat čekićem. Vodič profili su pričvršćeni jednako i na zidovima i stropu. Izvođenje ovog rada s vlastitim rukama potrebno je jasno držati oznake. Kada je instalacija dovršena, za provođenje kontrolnog mjerenja: Provjerite ponovno horizontal instalacije profila.

Članak na temu: Kako se riješiti mirisa mačke urine: video, savjeti, recepti

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na stropu?

Konačni rezultat ovisi o kvaliteti postavka napona, stoga nužno provjeravamo njihovu vodoravno.

Sljedeći korak je stvaranje kuta suhozida. Prvo morate napraviti ukočenost rebra. Razina mjeri udaljenost od dna vodiča smještenog na zidu do stropa. Ovo je duljina krutosti. Iz CD profila izrežite potrebne segmente. Osigurajte ih samo-skupštinama za metal na stropnom profilu s visinom od 600 mm. Da biste napravili kut, morate koristiti dva UD vodič profila. Malo za uštedu materijala omogućit će nam da koristimo cijeli profil segmenata. Profili su povezani na takav način da su njihove police usmjerene na suprotne strane jedna od druge pod kutom od 90 stupnjeva.

Kut mora biti kopiran. Pripremljeni profil nosi se na ukrućenjima koji strše prema dolje. Pričvršćena je vijcima za metal. Nakon instalacije provjerite njegovu geometriju, povlačenjem konopca s jednog ruba na drugu. Ako je potrebno, ispraviti. Sljedeća instalacija kuta. Pričvršćivanje na zid osigurat će potrebnu rigidnost cijelog budućeg dizajna. Gotovi dio okvira postavljen je strogo okomito, a mjerena je veličina rebra krutosti. Pripremljeni učvršćivačima su pričvršćeni sa samostalnim izvlačenjem sa korakom od 600 mm.

Dizajn gipsane ploče

Nakon što je napravljena instalacija okvira okvira, možete pokrenuti poklopac s gipsanim pločama. Ovaj rad bez problema može se napraviti vlastitim rukama. Prije početka trim, morate razmisliti o ulozi kutije za gipsanu ploču na stropu. Ako se koristi za instalaciju dodatne rasvjete, a zatim se električne žice moraju popločavati, nacrtajte mjesto svjetiljki. Ako se gornja kutija zatvara, na primjer, cijevi, može biti potrebno izolirati. Da biste izvršili svoje ruke na okviru okvira, morate se pripremiti:

Kako napraviti kutiju za gipsanu ploču na stropu?

Za dekoraciju se mjeri potrebni listovi suhozida i pričvršćeni su profilima s samoizvladi.

  1. Listove gipsane ploče.
  2. Građevinski nož ili vidio za rezne listove.
  3. Rulet.
  4. Odvijač.
  5. Pile.
  6. Duga linija.

Članak na temu: hidroizolacija kupaonice ispod pločice: što je bolje odabrati

Da biste izrezali materijal na potrebne trake, morate napraviti širinu i visinu kutije. Izrežite list GLC noža uz pomoć duge linije. Stavite ga na ravnu površinu, primijenite veličine, pričvrstite ravnalo i režete uz njega. Ako ne postoji vladara, možete koristiti dugi dio profila. Sljedeći korak je ugradnja ubranih bendova. Montaža suhozida do okvira provodi se samo-crtanjem sa korakom od 150-200 mm. U procesu rada potrebno je osigurati da je došlo do profila u pristaništima na mjestima suhozida. U suprotnom, pukotine će se formirati na gotovoj površini kutije.

Završni dizajn gotovog dizajna

Kada je završena instalacija kutije za gipsanu ploču, on mora dati prezentirani izgled, za ono što treba obaviti završne radove. Za kit, morate se pripremiti s vlastitim rukama:

  1. Spatula 200x250 mm.
  2. Spatula 50x100 mm.
  3. Perforirani masni kutak.
  4. Grid za žbuku.
  5. Kit.
  6. Šmirgl papir.

Dvije spatule olakšavaju stavljanje kita. Pomoćna, 50x100 mm, koristit će se za primjenu smjese na radnu lopaticu (200x250 mm) i očistiti ga od ostataka. Obrada kutije vlastitim rukama, lopatica se pritisne i provodi se na površini. Kult bi trebao biti ispunjen svim udubljenjima, višak treba ukloniti.

Kutovi na kutijama za gužve za gipsane ploče. Da bi se formirao jasan geometrijski rub, morate instalirati masni kutak. Njegova instalacija na dizajnu kutije provodi se s kitom. Potrebno je to učiniti: stavite debeli sloj smjese blizu ruba, a zatim pritisnite kut. Zbog činjenice da ima perforiranu strukturu, višak smjese razmak će biti premješten prema van. Ostat će ga ravnomjerno distribuirati na površini. Tijekom rada treba provjeriti geometriju. Instalacija perforiranog kutka mora se provesti na svim licima kutije.

Futing kit napraviti posebnu mrežu pomicanjem s kružnim pokretima. Nakon potpunog sušenja smjese za obavljanje završne žlijeve brusnog papira. Ugradnja kutije je dovršena. Prema usklađenosti pravila o instalaciji, stropne strukture će služiti dugi niz godina.

Članak o temi: Kako kazniti pozadinu bez spojeva (fotografija i video)

Čitaj više