Glavne prednosti i nedostaci stropova

Anonim

Prednosti i nedostaci stropova protežu su jedna od najpopularnijih i najpopularnijih tema o svim vrstama mrežnih foruma posvećenih građevinarstvu i popravcima. Od strane korisnika koji se želi upoznati s ovim pitanjem i odražavati izvedivost instaliranja takvog dizajna, cijeli protok informacija se povećava, često kontradiktorno i kontroverzno. U tako obilje mišljenja i argumenata, nije lako shvatiti i dobiti objektivnu ideju o atraktivnim stranama stropova i njihovih minusa.

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Raznovrsnost vrsta stropova omogućuje vam da napravite popravke u sobi u bilo kojem stilu.

Vrste stropova

Rasno opravdano prosuditi kvalitete stropa proteženja, prvo ga prvo pogledate. Ideja suočavanja s stropom ispruženom platnu pojavila se u Francuskoj, tako da se strop s rasteglom često naziva francuski. Trenutno se koriste 2 vrste takvih struktura:

  • s tkaninom iz tkanine;
  • S filmom polivinil klorida (PVC).

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Instalacija stropa s rastezanjem metodom klina.

Najpouzdaniji sa stajališta troškova je rastegnuta strop iz vinilnog filma, ali je moguće nazvati jeftinim samo u usporedbi s stropom s rasteživanjem tkiva. U odnosu na druge vrste završnih obrada (suspendirane strukture, žbuke), čak i PVC strop je skuplji, razlika u cijeni će biti prilično opipljiva.

Strop od tkanine ima drugo ime - besprijekorno. Doista, na takvom stropu se nikada ne događa i ne može biti šavovi, jer je montiran samo u čvrstom obliku. Maksimalna veličina prostorije u kojoj se može isprati strop s rasteglom nedavno. Stoga, u većini slučajeva, vinil stropovi su zavareni šavovi. Ne bi se trebalo brinuti o snazi ​​ovog šava: provodi se pomoću visokofrekventnog električnog zavarivanja i, kao i test pokazuje, je više izdržljiviji od samog PVC filma u svom čistom obliku. Međutim, na nekim vrstama filma (ovisi o fakturi), postaje vidljiva.

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Ugradnja rastezljivog stropa s harpunom: 1 - zid, 2 - pričvršćivanje bagete, 3 - strop napetosti, 4 - harpun.

Vrlo je uobičajeno mišljenje prema kojem su stropovi od tkiva napravljeni samo od prirodnih materijala. Ovo nije istina. Da bi se proizveo takav tkiva, koristi se poliesterska nit, dodatno, gotova platna je impregnirana poliuretanom.

Članak o temi: Dekorativni beton: tiskani i ovjereni vlastitim rukama, dekor i tehnologiju formulacija, video i pritisnite

Stretch stropove kao što su tkanina i vinil, učvršćeni su na okviru aluminijskih ili plastičnih dasaka, koji se nazivaju bageti. Baguete su pričvršćene na zidove pod stropom kapitala tijekom cijelog perimetra prostorije. Kada koristite standardne veličine daske, visina sobe će se smanjiti za 30-40 mm. Ali postoje posebne sorte - takozvane mini-baguete. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, omogućuju vam da smanjite jaz između glavnog stropa i zatezanja do 15 mm.

Instalacija stropa tkanine je vrlo jednostavna i ne zahtijeva uporabu posebnih tehničkih uređaja. Vinilni strop Nakon pričvršćivanja na okvir, potrebno je zagrijati toplinski ispiranje na temperaturu od 80 °. Nakon hlađenja, film će se protezati, formirajući glatku i besprijekorno glatku površinu. Mnogi pogrešno vjeruju da proces zagrijavanja vinil filma neko vrijeme pretvara sobu u saunu i dovodi do katastrofalnih posljedica za drveni namještaj, prozore i vrata. Ne bojte se takvih učinaka. Samo se strop može zagrijati, a budući da najfinjiji vinil film (0.15-0.25 mm) ne daje vidljivo infracrveno zračenje, promjene temperature mogu se osjetiti samo na udaljenosti od nekoliko centimetara iz nje. Istina, uporaba toplinskog pištolja može dovesti do neželjenih učinaka u vezi s kućnim biljkama, tako da je u vrijeme instalacije bolje da ih izvadite iz sobe.

Razmotrite prednosti i nedostatke ove vrste stropova.

Prednosti stropova

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Faze montaže stropa.

Glavna prednost rastezanja stropova bez obzira na vrstu web je njihov učinak izravnavanja. Oni čine idealnu ravnu ravninu, a taj se rezultat postiže mnogo manje napora nego s žbukanjem ili montažnim suspendiranim strukturama.

Osim toga, test stropovi su svojstveni sljedećim pozitivnim kvalitetama:

  1. Estetske prednosti. Stretch stropovi - vrlo atraktivno rješenje sa stajališta dizajna, ali samo ako govorimo o PVC filmu. Ovaj materijal pruža dizajner za istinski neograničen skup značajki. Vinilni film može biti sjajan, mat ili proziran, njegovi različiti tipovi su mimiranje mramora, kože, drva. PVC stropovi s bisernim uzorkovanjem su vrlo popularni, s teksturom za metal, antilop ili oponašanje lakirane površine. Svaka od tekstura dostupna je u širokom rasponu boja - oko 200 različitih nijansi. Estetičke kvalitete stropova tkanine mogu se više pripisati nedostacima od prednosti. Svi stropovi ovog tipa imaju monotonu grubu teksturu, podsjećaju na futroted strop, a ne manje oskudno je i boju skalu - samo 10 neizrazita nijansa meke pastelne prirode.
  2. Brzina ugradnje. Instalacija stropa rastezanja može se izvesti u 3-4 sata bez obzira na područje prostorije.
  3. Izdržljivost. Različiti proizvođači rastezljivih dizajna pružaju svoje proizvode od 10 do 12 godina, ali stvarni vijek trajanja ove vrste stropova značajno premašuje to razdoblje i iznosi oko 50 godina. Tijekom cijelog tog vremena, strop od rastegljivanja neće zahtijevati popravak ili čak brigu.
  4. Vodootporan. Vlasnik rastezljivog stropa ne može se bojati poplava u svom domu, čak i ako susjedi pretvaraju svoj stan u bazen na vrhu. Platno stropovi od svih vrsta su vodootporni, prolazeći kroz neutje¹eno preklapanje vode jednostavno idu na njih, ne pada u sobu. U isto vrijeme, strop može odgoditi prilično čvrsti volumen vode: kao što su prikazane testove, 1 m2 m od platna podnosi teret od 100 litara vode. U tom smislu, vinil film je profitabilnija opcija od stropa tkanine. Prvo, ispruže se i stoga može primiti veću količinu vode. Drugo, nakon sušenja, PVC strop će biti potpuno obnovljen, dok će tkivo biti odbačeno samo.

Članak o temi: Kako napraviti dizajn dnevnog boravka u klasičnom stilu

Ostale prednosti

Stretch strop omogućuje vam da napravite nevidljivu brtvu cijevi, ožičenje ili ventilacijske kutije u jaz između njega i glavnog stropa.

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Kada poplavimo sobu odozgo, strop od rastegljivanja ovisi do 100 litara vode.

Moguća je instalacija ugrađenih točaka. Vrlo spektakularno rješenje je prozirno platno u kombinaciji s instaliranim svjetiljkama. Rasvjeta je mekana i kao pušenje nigdje.

Takva svojstva uključuju takva svojstva:

  1. Oznake toplinske i zvučne izolacije: Ova prednost je posljedica prisutnosti zračnog sloja između stropa i osnovnog. Za poboljšanje zvučnih izolacijskih svojstava, noževi s perforacijom.
  2. Nedostatak kondenzata: u sobama s visokom vlagom (kuhinja, kupaonica, soba s bazenom ili velikim akvarij) zbog temperaturne razlike na stropu mogu se formirati kondenzat. Nije dostupno za rastezanje stropova, jer zbog niske debljine platna, oni uvijek imaju temperaturu koja odgovara sobnoj temperaturi.

Nedostaci stropova s ​​rastezanjem

Unatoč tako velikom broju pozitivnih kvaliteta, zatezne stropove su svojstvene nedostacima.

Prvo, trošak. Instalacija rastezljivih stropa košta oko 30 USD na 1 sq. M, tako, u vrijednosti, ova vrsta završne obrade je značajno ispred drugih opcija. Nezavisna instalacija bez gubitka kvalitete je nemoguća, tako da neće biti moguće uštedjeti.

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Materijali korišteni u proizvodnji stropa na više razina odgovaraju standardima sigurnosti požara.

Drugo, osjetljivost na temperaturu. Blisko susjedstvo sa svjetiljkama može završiti za strop s rastegljivim. S tim u vezi, njihova snaga ne smije prelaziti 60 W za žarulje sa žarnom niti i 35 W za halogen, pod uvjetom da se koristi termički izolacijski prsten.

Svjetiljke s većom snagom moraju biti smještene na udaljenosti od 150 mm od platna. Na hladnoća, stropovi se također nisu prilagođeni. Oni se boje ne samo negativne temperature, nego i naglo hlađenje u rasponu od 5 °.

Članak o toj temi: Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Takva situacija je moguća ako, na primjer, klima uređaj umjesto načina grijanja ugrađenog pomoću hlađenja pogrešaka ili prostorije bilo je potrebno hitno pothvat u hladnom razdoblju godine.

Glavne prednosti i nedostaci stropova

Za brisanje.

Stropna platna je pucanja, oporavak je već nemoguće u ovom slučaju. Porast temperature je također nepoželjno jer može izazvati strop napetosti. Vjerojatnost takvog fenomena je viša od veće površine platna, dakle, ugradnja struktura ove vrste u prostorijama s površinom od više od 20 četvornih metara ne preporučuje se.

Treće, osjetljivost na pada tlaka. Razlika tlaka između glavnih prostora i prostora iznad stropa može dovesti do kolapsa. Pogotovo često takav fenomen se promatra pri otvaranju vrata ili prozora.

Četvrto, platno se boji oštrih predmeta. Snaga suspendiranog topa strop ne uzrokuje sumnju, kada ga testira lako izdržava težinu odrasle osobe, koja također može skočiti na njega. No, čak i jednostavan kontakt s oštrim predmetom završava rupturom materijala, nakon čega će ostati samo da ga baci.

Peta, složenost čišćenja. Stresite stropovi ne zahtijevaju nikakvu skrb, ali ako je blato nekako na platnu, nije ga lako ukloniti. Za to morate koristiti samo meke krpe ili spužve koje se ne mogu snažno pritisnuti na strop zbog specifičnosti svog uređaja.

Čitaj više