Kako instalirati akrilnu kupku

Anonim

Akrilne kupke imaju prilično tanke zidove i zahtijevaju pouzdanu podršku. Instaliranje akrilne kupke moguće je na nekoliko načina: koristeći tvornički okvir, koji dolazi u kompletu ili na cigle. Još uvijek postoji kombinirana opcija - kada se koristi okvir, podupiranje dna na nekim mjestima s cigle. Ova metoda je potrebna ako se dno ispostavilo da bude previše tanka i "igra" pod nogama.

Okvir ili noge na akrilnu kupku ponekad dolaze u kompletu, ponekad u proširenoj konfiguraciji. Razlika između nogu i okvira je značajna, a ne samo u cijeni. Noge montirane na daske su pričvršćene samo na pojačanu DNU, obično za dva ili četiri samodostajanja. U isto vrijeme ostati bez podrške (donja fotografija s lijeve strane). Okvir, najčešće, masivniji, izrađen je od deblje profilirane cijevi (kvadrat), ima više točaka podrške. Dio nosača sa strane kupelji, drugi dio je pričvršćen na dno, podupirući ga (fotografija s desne strane).

Kako instalirati akrilnu kupku

Opcije akrilne kupke - noge i okvir

Bez obzira na vrstu okvira, nužno je pričvršćen na dno. Da biste to učinili, u dnu na desnim mjestima rupe su izbušene u kojima su vijci zatim vijak. Taj trenutak strah nije potreban. Ovo je akrilna tehnologija kupanja. U mjestima pričvršćivanja postoje ploče amplifikacije. Ali ne oštetiti kupku, pažljivo pročitajte upute, propisane su dimenzije pričvršćivanja koje se mogu koristiti.

Instaliranje akrilne kupke na okvir

Prema svakoj kupki, okvir se razvija, jer su nijanse montaže. Čak iu jednoj tvrtki, za različite modele jednog oblika, okviri su različiti. Oni uzimaju u obzir geometriju kupke, kao i raspodjelu opterećenja. Ipak, postupak za rad je čest, kao i neki tehnički trenuci.

Kako instalirati akrilnu kupku

Primjer okvira za akrilne kupke različitih oblika

Sklop narudžbe okvira je:

  • Okvir je sastavljen na kojem dno leži. U nekim slučajevima, ide zavareno i nije potrebno prikupiti. Okvir je položen na dno obrnute kupke, a ništa nije fiksno. Točno je izložen, kao što bi trebalo biti priloženo.
  • Pukovi su instalirani na police s pričvršćivačima. Stalci su ili komadi profila (kvadratne cijevi) ili metalne šipke s nitima na dva kraja. Moraju se pričvrstiti na kupke. Tvrtke obično razvijaju pričvršćivanje njihovog oblika. Na fotografiji - jedna od opcija.

    Kako instalirati akrilnu kupku

    Zatvarači za regale

  • Stalci se obično instaliraju u kutovima kupke. Na tim mjestima postoje ploče, mogu postojati rupe i možda neće biti - morat ćete se bušiti. Broj regala ovisi o obliku kupelji, ali ne manje od 4-5 i boljih 6-7 komada. Prvo, regali jednostavno idu i stavljaju na mjesto dodijeljeno im (do Crepaima).

    Kako instalirati akrilnu kupku

    Primjer instaliranja regala (svi dijelovi kompleta)

  • Druga strana regala je spojena na okvir koji podržava dno. Na kraju stalka je montirana matica s rezbarenjem, vijak u nju, spajajući okvir i stalak.

    Kako instalirati akrilnu kupku

    Druga strana regala povezuje se s okvirom

  • Nakon postavljanja regala, uz pomoć vijaka poravnajte položaj okvira. Trebalo bi se smjestiti strogo horizontalno, a to je čvrsto, bez praznina, dno bi trebalo lagati.
  • Nakon što je okvir glatko izložen, pričvršćen je na pojačano dno akrilne kupelji. Potrebno je koristiti vijke preporučene duljine, koji su uključeni u kantu.

    Kako instalirati akrilnu kupku

    Popravite okvir do dna

  • Sljedeći korak instalacije akrilne kupke je postavljanje i fiksiranje regala. U visini su već prilagođeni, sada ih je potrebno postaviti vertikalno (kontrolirati razinu zgrade na obje strane ili provjeriti točnost postavljanja s vinom). Izloženi regali "sjede" na vijku za samostažunju. Duljina zatvarača je označena u uputama za svaku kupku, ali obično su manje od onih koji su fiksirali dno.
  • Zatim postavite noge na okvir.
    • S druge strane gdje zaslon nije, matica je pričvršćena u PIN, nakon čega su umetnute u rupe u okviru (ovisno o ovoj matici), pričvršćene na okvir druge matice. Pokazalo se da je podesiv dizajn visine - upletene matice mogu se postaviti u desno mjesto.

      Kako instalirati akrilnu kupku

      Instaliranje nogu bez zaslona

    • Montažne noge na bočnoj strani zaslona se razlikuju. Matica je namotana, umetnuta su dva velika podloška, ​​zaustavljanje za zaslon je umetnut između njih, druga matica je zategnula. Primljena podesiva duljina i visina zaustavljanja za zaslon. Tada je još jedna matica pričvršćena - podrška - a noge se mogu staviti na okvir.

      Kako instalirati akrilnu kupku

      Sklop na strani zaslona

      Kako instalirati akrilnu kupku

      Staviti na okvir

  • To ne u potpunosti instalira akrilnu kupku, ali bez ove faze rijetko trošak: Instalirajte zaslon. Ako ste kupili ovu opciju, ploče su uključene, što će ga podržati. Stavljaju se na rubove i u sredini. Stavite zaslon i podešavanje zaustavljanja na nogama, popravite ih u željenom položaju. Zatim, na kadi i zaslonu, postoje mjesta na kojima tanjure moraju biti fiksne, a zatim izbušene pod pričvršćivačima i pričvrstite zaslon.

    Kako instalirati akrilnu kupku

    Zatvori za zaslon stavljeni su na stranu

  • Zatim morate instalirati zatvarače za akrilnu kupku na zidove. To su zakrivljene ploče za koje se strane drže. Instalirani i stavljeni na razinu kupke se premještaju u zid, napominjemo gdje će se nalaziti strana, staviti tanjure tako da je njihov gornji rub manji od 3-4 mm. Pričvrstite ih na dowel, izbušene rupe u zidovima.

    Kako instalirati akrilnu kupku

    Stavili smo zatvarače na zidove za akrilnu kupku

  • Kada instaliranje kupke stavite na strane na vijčanim pločama. Instaliranjem, provjerite, točno je li to troškovi, prilagoditi, ako je potrebno, visine s nogama. Zatim spojite odvod i posljednju fazu - vijak zaslon na ploče instalirane na strani. U nastavku se jednostavno odmara na tanjurima. Dovršena je instaliranje akrilne kupke.

Kako instalirati akrilnu kupku

Ugradnja akrilne kupke s vlastitim rukama

Zatim će biti potrebno napraviti zglob bočnih kupelji sa zidom hermetikom, ali o tome u nastavku, budući da će ova tehnologija biti ista za bilo koju metodu instalacije.

Redoslijed instalacije akrilne kupke na noge

Sastavljanje akrilne kupke s nogama je mnogo lakši i brži - elementarnog dizajna. Ispunite dvije trake, četiri noge s igle, pričvršćenjem akrilne kupke na zid, brojne matice i vijke.

Kako instalirati akrilnu kupku

Potpunost akrilne kupke s nogama

Pronađite sredinu montažnih dasaka i dno kupelji, stavite oznake. Usklađivanjem srednjih oznaka, dvije montažne trake se ne okreću kadu, povlačeći se malo od ruba ploče za armiranje (3-4 cm), ugradite daske. Mjesta za ugradnju učvršćenja olovke ili oznake oznake (u pločama).

Kako instalirati akrilnu kupku

Postavite montažne daske

Prema primijenjenim naljepnicama, rupe su izbušene na dubinu od oko 1 cm (možete lijepiti boju traku na vježbi da biste lakše kontrolirali dubinu). Promjer bušilice odabran je za 1-2 mm manje od promjera vijaka (navedenih u uputama ili se može mjeriti). Instaliranjem dasaka i poravnavanje rupe, pričvršćuju ih na vijak za samozadopljenje (dolaze u kompletu).

Kako instalirati akrilnu kupku

Ugradnja akrilne kupelji na noge vlastitim rukama: vijak daske

Sljedeća faza postavlja noge. Oni se okupljaju na isti način kao u prethodnoj verziji: jedna brava je namotavanje, šipka je umetnuta u rupu na montiranoj traci, fiksiran je drugim matičnim. Na nogama na strani pričvršćivanja zaslona, ​​potrebna je dodatna matica (na fotografiji).

Kako instalirati akrilnu kupku

Staviti noge

Zatim okrenite kupelj, izložite ga u horizontalnoj ravnini, vijak noge. Kontrola pozicije Razina konstrukcije. Tada morate instalirati pričvršćivanje na zid, s kojim je strana pričvršćena na zidove.

Kupka se prikazuje i visina, stavite na mjesto, označite tamo gdje se završava. Mi preuzimamo montažnu ploču, nanesite ga na naljepnicu tako da je gornji rub 3-4 mm ispod, označite rupu pod pričvršćivačima. Količina pričvršćivača je različita - jedan ili dva titka, kao i broj popravljanja ploča na zidu (jedan ili dva na zidu ovisno o dimenzijama). Bušilice rupe, umetnite plastične cijevi iz tikla, stavite brave, vijak.

Kako instalirati akrilnu kupku

Instaliranje akrilnog kupke u zid

Sada možete instalirati akrilnu kupku - podignuta je tako da su ploče veće od ploča instaliranih na zidu. Niže, pritiskom na ploču na zid, oni se drže za pričvršćivanje ploča. Instaliranje akrilne kupke na noge je gotova. Next - Brumska veza i može se koristiti.

Kako instalirati akrilnu kupku

Instaliranje akrilne kupelji na dovršene noge

Opcija kombinirane instalacije - na nogama i opekama prikazane su u sljedećem videozapisu. Nakon skupštine, dvije opeke su složene na otopinu, postavljen je značajan sloj otopine na vrhu (mora se miješati niskom plastikom, dodajući minimalnu vodu). Kada stavite kupku na mjesto, dio otopine je iscijeđen, to je uredno podizanje, rubovi preostalog dijela ispraviti. Kupka je napunjena (može se napuniti vodom) i ostaviti nekoliko dana - tako da se otopina uhvati.

Staviti cigle

Instalacija na opeke zahtijeva točnost i točnost - potrebno je postaviti potporu koju je u horizontalnoj ravnini u horizontalnoj ravnini.

Oni se obično stavljaju na dva do tri reda opeka položenih na krevet (na širokom dijelu). Broj cigle ovisi o položaju izlaza kanalizacije. Između cigle, tanki sloj otopine je popločen. Kupka stavljena na cigle, provjerite horizontalnu stranu strana, ako je potrebno, podesite, mijenjajući debljinu otopine između cigle (još ne nameću bilo što na vrhu).

Kako instalirati akrilnu kupku

Stavio sam cigle, pričvršćuje kut

Eksplicira, slavi na zidu na kojoj se razini nalazi ploča. U ovom oznaku je kutak montiran, koji će podržati stranu kupke. U kutu je bolji uzeti aluminij, širinu police - 3 cm, debljine - 2-3 mm.

Da biste napravili osnovu estetske vrste, možete ih zamotati gipsanom mrežom, pokrenuti. Zapravo, žbuka također smanjuje higroskopnost crvene opeke, produžujući vijek trajanja podrške. Tako je ova faza preskočila nepoželjna.

Kako instalirati akrilnu kupku

Gipsano osnivanje cigle za akrilnu kupku

Nakon što je sagnuta slika za slikanje, čvrsto sloj cement-pješčane otopine nanosi se na vrhove cigle. U kutu se nanosi čvrsti sloj vodovodne silikone, nakon čega je kupka instalirana. Premješten je u zid točno da su praznine između bočne i zida glatke.

Kako instalirati akrilnu kupku

Priprema za instalaciju za kupku

Odabiremo izvanredan silikon, formirajući prekrasan šav. Možete ga izrezati s žličicom. Ako ne vodiš ruku s ruba do ruba, ispasti se i elegantni šav. Tada uklonimo ekstrudirano rješenje. Silikon je uklonjen ranije - to je brže "grasps". Otopina se mora odabrati najkasnije 20-30 minuta nakon polaganja, tako da i ne odgađaju.

Kako instalirati akrilnu kupku

Ovo izgleda kao akrilna kupka, postavljena na cigle.

Ako silikon nije bio dovoljan i nije bio stisnut - ne zastrašujuće. Mi tvori šav, ispunjavamo silikonski prorez odozgo. Na to je završena instalacija akrilne kupelji na cigle. Sljedeća - veza sifona i završne obrade, a to nije baš tema.

Brtvljenje kupka i zidni spoj

Koliko čvrsto ne držite kupku na zid, jaz i dalje ostaje. Uz akril, problem je kompliciran činjenicom da su njihove odbore usred malo savijene u iznudu. Stoga nije lako zatvoriti prorez silikon. Trebaju dodatna sredstva.

Najlakši način za popravak trake se prodaje u valjcima. Dovoljno jednostavno za brtvljenje s tri strane. Širina police 20 mm i 30 mm. Vrpce se kotrljaju uz rub kade, pričvršćene na silikon.

Kako instalirati akrilnu kupku

Odaberite spoj između akrilne kupke i zid može biti posebna vrpca

Tu su i razni uglovi za kupku. Izrađeni su od plastike, a rubovi su gumirani - tako da je šala čvrsto, a šavovi između pločica nisu teći. Profili i oblik kutova su različiti. Ima onih koji su montirani na vrh pločice, postoje oni koji dolaze pod njim. I mogu biti različitog oblika i boje.

Kako instalirati akrilnu kupku

Neke vrste kupki za kupanje i zid

Bez obzira na obrazac, oni se jednako uspostavljaju: u kutovima, donji dijelovi su izrezani pod kutom od 45 °. Kvaliteta zajednice se provjerava. Zatim se površina zida, strana i kut odmaštaju (poželjno alkohol), nanosi se silikonac na koji je ugrađen kut. Sve je ostalo za vrijeme potrebno za polimerizaciju brtvila (naznačeno na cijevi). Nakon toga možete koristiti kupaonicu.

U slučaju akrilnih kupki postoji jedna nijansa: prije nanošenja brtvila, oni su ispunjeni vodom, au takvom stanju, pripravak je ostavljen da polimerizira. Inače, s nizom vode i povećanjem opterećenja na bočnoj strani, na njemu će se pojaviti mikročitovi, koji će pasti vodu.

Nekoliko riječi o tome kako je brtvilo bolje koristiti prilikom gušenja zgloba kupelji i zidova. Najbolja opcija je brtvilo za akvarije. To nije manje izdržljivi od vodovoda, ali ima neke aditive, zahvaljujući kojem ne plijesni, ne mijenja boju i ne cvatu.

Članak o temi: Kako šivati ​​zavjese iz Flaksa: Detaljne upute za početnike

Čitaj više