Balkonski trim sendvič paneli

Anonim

Sendvič ploča je troslojni materijal koji se sastoji od unutarnjeg izolacijskog sloja, izvana (s obje strane) s plastikom. Dekoracija balkona sendvič panela ne predstavlja posebnu složenost i može se izvoditi sama. U ovom članku, razmotrite prednosti i nedostatke sendvič panela prilikom završetka balkona.

Vrste sendviča panela

Balkonski trim sendvič paneli

Izolacija u sendvič panela za balkone može se koristiti polistiren pjena, pjena, mineralna vuna. Mineralna vuna ima izvrsne vatrogasne svojstva, dobro upija vlagu. Polistirenska pjena je otporna na vlagu i vodu, ima izvrsnu karakteristiku toplinske izolacije. Mrčice za označavanje pjene i lošije održavaju toplinu od polistirena pjene.

Kao vanjski sloj, plastika na bazi polivinil klorida, iverice, OSP, magnezit kuhala, metala se može koristiti. Metalni premaz je najtrajniji, mehanički opterećenje, ali težinski je mnogo teže od plastike.

Balkonski trim sendvič paneli

Sendvič materijal se koristi za dekoraciju, izolaciju zidova i za ugradnju toplog krova.

Paneli su široke 1000 i 1200 mm, debljine od 10 do 25 mm, duge do 12 metara. Dugi paneli su nezgodni za montiranje i transport, ali se taj nedostatak kompenzira zbog manje količine zglobova unutar dizajna neće prodrijeti vlagom.

Prilikom odabira ploče sendviča za izolaciju i završnu obradu balkona, morate uzeti u obzir dopuštena opterećenja na ploči balkona. Optimalna debljina 50-80 mm.

Prednosti i nedostatci

Balkonski trim sendvič paneli

Sendvič paneli su izvrsni materijal za brz i jednostavan za izvođenje radova na balkonu.

Njihove glavne prednosti:

  • visoka toplinska izolacija i indikatori zvučnog izolacije;
  • Jednostavnost, jednostavnost instalacije mogu se montirati bez ugradnje sanduka;
  • Materijal je prikladan za unutarnji i vanjski rad;
  • Površina ne zahtijeva preliminarno usklađivanje i eliminaciju kozmetičkih defekata;
  • mala težina, koja je vrlo relevantna pri završetku balkona;
  • Jednostavno pranje, nemojte apsorbirati prljavštinu, prašinu;
  • Obavlja dvije funkcije odjednom: izolacija i završna obrada;
  • Izdržati učinak visoke vlažnosti.

Članak o temi: Instalacija poliuretanskog postolja: Upute korak po korak

Balkonski trim sendvič paneli

Paneli s plastičnim gornjim slojem ne uključuju teške opterećenja

Nedostaci panela uključuju:

  • U slučaju loših priključnih ploča na mjestu priključka, zamrzavanje je moguće;
  • Ploča s plastičnim gornjim slojem nije prilagođen da izdrži teška opterećenja; Ako je potrebno staviti na njih, na primjer, police, zatvarači moraju početi dublje u zid; Ploča neće podnijeti težinu namještaja, sušila za pranje rublja itd.

Materijali za proizvodnju

Polistirenska pjena je izrađena od polistirena, ima staničnu strukturu, njegove stanice su ispunjene zrakom. Zbog tih kvaliteta, materijal ugrađen na balkonu dobro održava topli i ne propušta šum s ulice. To je ekološki prihvatljiv i siguran materijal, ne podložan truljenje, plijesni.

Balkonski trim sendvič paneli

Izgradnja sendviča

Poliuretanska pjena se odlikuje visokom gustoćom s blagim težinom, otpornim na učinke visoke vlažnosti, može biti u vodi bez ometanja gornjeg sloja 10 dana. Poliuretanska pjena ne počinje plijesni, nije podložan gljivičnim porazama. Osigurava visoku toplinu i zvučnu izolaciju u zatvorenom prostoru. Odnosi se na loše zapaljive materijale.

Fiberglass

Mineralna vuna ima vlaknastu strukturu, ne gori i ne boji se temperaturnih kapi, ne razgrađuje se pod utjecajem kemijski aktivnih tvari, ima visoku termalnu izolacijsku i zvučnu izolacijske karakteristike. Ima akumulaciju vlage.

Fiberglass se sastoji od mnoštva tankih staklenih niti, zahvaljujući ovom pripravku je prepreka prolazu buke s ulice. Siguran materijal ne izlučuje štetne tvari u zrak. Ne boji se vlažnosti, ne podliježe truli, plijesni.

Materijali za zaštitni i dekorativni sloj

Plastika je materijal otporan na svijetlo i vlage, ali ne može izdržati teška opterećenja. U isto vrijeme, može se lako oštetiti i izgrebati.

Balkonski trim sendvič paneli

Poliester proizveden od poliestera ne boji se visokih temperatura i izlaganja visokoj vlažnosti.

Pocinčani čelik ne podliježe koroziji, ali ako se povrijedi integritet zaštitnog sloja, hrđa se može formirati na mjestima ogrebotina. Trajnost ovisi o debljini cinkanog sloja, kvaliteti njegove primjene. Cink na kraju ima nekretninu za isparavanje, ali će biti vidljivo samo za 10 godina.

Premaz alucina je jači i stabilniji od pocinčanog. Izdrži utjecaj visoke vlažnosti i ultraljubičastog.

Montaža s vlastitim rukama

Ugradnja ploča sendvič je jednostavan za obavljanje neovisno, za koje je potrebno izračunati količinu materijala, pripremiti alate.

Potražite pojedinosti o videozapisu:

Članak o toj temi: Kako samostalno obraditi rubove zavjesa

Da biste obavili posao, trebat će vam:

  • Razina izgradnje, rulet;
  • Bušilica, perforator, odvijač, bugarski;
  • sendvič paneli;
  • nesebičnost, sidro;
  • montažna pjena;
  • Silikonski ili polistirenski brtvilo;
  • samoljepljiva traka za brtvene spojeve;
  • Profil metala, kutovi ili drveno drvo.

Balkonski trim sendvič paneli

Sendvič materijal se koristi za izolaciju i zidnu dekoraciju, za montažu krova. Mogu se instalirati okomito i horizontalno. Za balkon se optimalna opcija smatra materijalom s polistirenskom pjenom kao izolacijom.

Instalacija panela se provodi u nekoliko faza.

  1. Pripremamo površinu, uklanjamo prašinu s njom uz pomoć usisavača, zatvorite sve pukotine, proreze, obradu površine prajmera.
  2. Ako se odluči ne montirati sanduk na dovoljno ravnu površinu zida, slijedi ploču na montažnu pjenu, koja će stvoriti još jedan izolacijski sloj ili tekuće nokte. Za pjenu dobro je zgrabila površinom zida ili stropa, grupirana je brusnim papirom. Prije nanošenja pjene, površina mora biti montirana.
  3. Na uglovima možete koristiti plastičnu kutnu vezu. Moč stropa sa zidom sastavljen je s dekorativnim postoljem.
  4. Posljednji korak se izvodi završni prozor i padine vrata s sendvič panela. Od gore i na bočnim stranama padinama pričvršćene su na vijke drvene tračnice tako da njihov rub ne govori za razinu zida.
  5. Duž vanjskog ruba prozora pričvrstite početnu P-oblikovanu traku na vijku za samostažujući. Profil p-oblika ima žlijeb u kojem će se umetnuti nagib iz plastike.
  6. U početnom profilu instaliramo sendvič ploče narezane u veličinu, čiji je suprotan rub pričvršćen samo-crtanjem na drvene letvice dijagonalno.
  7. F-oblika profil i zglobovi postavljeni su brtvilo.

Kada radite s montažnom pjenom, sjećam se da ima imovinu značajno proširiti, dok može stisnuti sendvič ploču. Višak silikonskog brtvila dobro je očišćen komadom plastike.

Nekoliko važnih savjeta

Instaliranje panela je potrebno strogo u odnosu na razinu, a estetski tip završne obrade ovisi o njemu.

Članak na temu: Visina prozora na podu: Standard za GOST

Prilikom izrade okvira ispod panela drvenih šipki ili metalnih profila prije ugradnje, oni su prethodno obrađeni sa zaštitnim spojevima iz učinaka atmosfernih oborina, insekata, korozije. Za zamršenost montaže sendviča panela pogledajte ovaj videozapis:

Zaštitni film mora se ukloniti s ploče odmah nakon instalacije, inače pod utjecajem sunčevih zraka, zadržat će se na površinu koju će biti vrlo problematično.

Balkonski trim sendvič paneli

Ako trebate objesiti policu ili ormarić na vrh sendviča, potrebno je montirati na duge vijke, koji će duboko ući u zid tako da je težina elementa zadržala zid, a ne ploču.

Prije instaliranja sendviča ploča, neće biti suvišno naučiti neke nijanse od susjeda koji su prethodno vidjeli iste vrste tipa, kao i gledajte videozapise na internetu.

Čitaj više