Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Anonim

Instalacija snimljivih vrata odnosi se na jedan od najsloženijih popravaka. To je zbog činjenice da dizajn vrata zahtijeva vrlo precizno centriranje - i okomito i horizontalno. Nije lako postići potonje.

Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Kutije za demontažu

Dizajn blok vrata

Vrata snimanja mogu se izvoditi u dvije verzije: s okvirom vrata i bez njega. Drugi slučaj uključuje instalaciju platna u starom ili jednostavno gotovom okviru, prvi je instalacija cijelog bloka na vratima.

Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Prva opcija je poželjna iz više razloga.

  • Deformacija je stara kutija, čak i zadržavajući izgled, u određenoj mjeri deformiran. "Native" Web je doživio promjene s njom, što znači da je nekako kompenziralo. Nove prikladne promjene ne sadrže, pa stoga stari okvir vrata jednostavno ne sjedi.
  • Dimenzije - parametri otvora su rijetko standardni, osobito nakon popravka. Kada instalirate vrata, čak i posebno proizvedene, nastaju poteškoće. Da stane kutiju ispod otvora, a zatim ispod platna znači proširiti instalacijski rad najmanje tri puta, a bez jamstva rezultata.
  • Opterećenje - okvir vrata, platno, petlje i zaključavanje u bloku su dizajnirani za određena opterećenja. Ako je dizajn proizveden jedan modul, raspodjela opterećenja već izračunava proizvođač i implementiran. Inače, to će morati obaviti vlasnika.

Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Takvi visoki zahtjevi prikazani su uglavnom na ljuljačka sustave. Klizni dizajn su nešto lakše instalirati vlastitim rukama, jer, prvo, najčešće se ugrađuje na otvaranju, a drugo je mnogo standardizirano.

Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Kako rastaviti blok skroženih vrata

Ugradnja okvira vrata pojavljuje se uzimajući u obzir materijal zida. Prema tome, demontaža s vlastitim rukama također će zahtijevati različite alate i tehnike.

  1. Vrata će biti uklonjena iz petlji - za to, kraj brda nalazi se ispod krila, kraj brda se postavlja i postupno uklapa, dok platno ne izlazi iz petlji. Preporuča se premjestiti krila u isto vrijeme na malu udaljenost desno i lijevo.
  2. Kako bi se rastaviti platfords, osi sjekire je pokrenuta između platforma i vertikalnog okvira. Napor se primjenjuje u smjeru iz kutije dok se ne formira praznina. Fotografija prikazuje trenutak razdvajanja platforma.
  3. Isti se postupak ponavlja na mjestima pričvršćivanja, a zatim je uklonjena platforma. Obično rastavljajte novčanik bez oštećenja, jer se tanke trake koriste za njegovu proizvodnju.
  4. Ako možete pronaći nokte na kutiji - i pod višeslojnom slikanjem, to nije uvijek moguće, onda ih trebate ukloniti: bar je izrezan oko kapica da oslobodi prostor, a zatim se nokat uklanja krpelja ili nokat , Ako govorimo o metalnom okviru vrata, onda je potrebno rezati igle.
  5. Na udaljenosti od 60-80 cm s poda, se popravlja okomiti postolje. Ako je mjesto za pričvršćivanje vizualno određen, tada se od njega povuče 20 cm. Zatim se nalazi os sjekira ili nokta između nagiba i otpornog ispod mjesta rezanja, a RAM se pritisne. Također uklonjena i vrh stalka. Na fotografiji - Odvajanje dna stalka.
  6. Horizontalna križanja se uklanja bez piljenja, pritiskom prema dolje. Rastavljajte drugi okomito stalak kao i prvi.

Članak na temu: Kako prilagoditi ulaznih vrata: Alati, preporuke

Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Metalna kutija se uklanja na sličan način, ali primijenjeni napor je mnogo veći, jer su regali u njemu zavareni nosačima. Šteta na zidovima i padinama u ovom slučaju mnogo je više.

Ako govorimo o betonskim zidovima, onda uz pomoć perforatora, svi ostaci betona se uklanjaju u otvor. U otvaranju opeke, očituje se cjelokupni izolacijski i lisni materijal.

Kako sastaviti vratara

Najteži dio u procesu montaže je instalirati okvir vrata vlastitim rukama. Ako je okvir vrata uključen u sastavljen oblik, onda možete odmah nakon odgovarajuće pripreme otvora, početi montažu. Ako je kutija dostupna u obliku skupa regala, prvo se morate prikupiti.

Kako prikupiti i rastavljati vratara vrata

Ugradnja bloka vrata preporučuje se da se provodi nakon žbukanja i slikanja zidova, ali prije nego što je wicked by wallpaper.

  1. Nakon sklapanja i prije instaliranja morate pokušati na vratima i kutiji - razmak od 3-4 mm treba provesti između komponenti okvira i krila. Duljina regala, odnosno, treba biti jednaka duljini platna manja od 10 mm - krila ne dodiruje pod.
  2. Petlje su izrezane u stalak. Furnitura se nalazi na nekoj udubljenju u drvenom šipku na takav način da se sprema željeno klirens. U fotografiji - plasman petlje u stalak.
  3. Prije sastavljanja vrata, petlje i bravu su također instalirane na platnu.
  4. Kutija je montirana u otvor, strogo centriran i uz pomoć klinova koji su začepljeni u jaz između regala i nagiba, položaj se podešava sve dok regali ne uzimaju točno okomito mjesto, a horizontalna prečka je strogo paralelna s poda ,
  5. Tkanina je obješena na petlju i podesiv. Ako je jaz između krila i regala bio nedovoljan, preporuča se ukloniti web i podesiti položaj petlje.
  6. Utori između padina i okvira krvare se montažnom pjenom. Nakon sušenja, pjena je obrubljen, a platfords su montirani.

Članak o temi: Arch dizajn u apartmanu s vlastitim rukama: fotografija i opcija za dekorativni kamen i pozadinu

Proces okupljanja i demontaža unutarnjih vrata detaljno se razmatraju na videozapisu.

Čitaj više