Montaža Značajke MDF paneli - profesionalci

Anonim

U ovom trenutku, najbrži, jednostavan, ali u isto vrijeme kvalitetan način za razdvajanje prostora je lijepa - to je montaža MDF panela na zid. Naravno, takva otopina nije prikladna za svaku sobu, ali za hodnike, skladišne ​​prostorije, hodnici ili čak stubišta su savršena opcija.

Priprema zidova

U slučaju da se instalacija panela planira za plastičnu ili drvenu sanduku, nije potrebno sudjelovati u preliminarnoj pripremi zidova. Ova situacija sugerira samo brtvljenje dubokih pukotina, ako ih ima. Ako je PVC zalijepljen na osnovnu bazu, to će morati učiniti s čišćenjem stare boje.

Apsolutno je opcionalno ukloniti premaz iz cijelog zida, samo onih mjesta, gdje se zatvori bijela ili boja. Koristi se u modernim građevinskim adhezivima za PVC, lako prodrijeti u boju kroz sloj, s izvrsnom spojkom s površinom.

Montaža Značajke MDF paneli - profesionalci

Instalacija sanduka provodi se okomito na odabrani smjer ugradnje. Bruces od drva mogu se koristiti kao materijal za sanduk, ili kupiti gotov profil iz PVC-a u građevinskoj trgovini. Formiranje dizajna ne zahtijeva mnogo vremena. U početku, znoj vilu ili s avicom na razini instaliran je četiri udarca - dva na vrhu i dva na dnu, a kabeli se rastežu duž rubova.

U prostoriji standardnih veličina bit će dovoljna dva kabela, između koje su ostali dodatni restini instalirani u povećanju ne više od šezdeset centimetara. To će osigurati odsutnost PVC otklona u slučaju pritiska na njih.

Pričvršćivanje panela na zid

Uz pomoć elemenata iz PVC profila možete vezati površinu bilo koje složenosti. Prva faza je ugradnja kutnih profila na šipkama sanduka, a letvice treba instalirati ispod stropa i na podu. U slučaju stropa završava na isti način, morate montirati kutni profil unutarnjeg tipa.

Članak o toj temi: Standardna kutija širina unutarnjih vrata prema GOST-u

Posebni N-profili koriste se za pristajanje. U isto vrijeme, mjesto zgloba također se može obraditi i veličina površine svestranih kutova ili vanjskog postolja desne boje.

Montaža Značajke MDF paneli - profesionalci

Paneli za instalaciju su izrezane s ručni s malim zubima. Savjet: Vrijedno je početi rezanje iz zadebljanog dijela materijala, gdje se nalazi "šiljak", rezanje na početku s jednom, a zatim s druge strane. Tanji materijal se može izrezati pomoću konvencionalnog noža, a zatim se smiri.

Za složene slučajeve može se koristiti disk ili električni njurak.

Duljina narezanih ploča mora biti manja od veličine zida, s alinetom od pet milimetara. Ovo odobrenje je potrebno za daljnju ugradnju letaka. Još jedna značajka tih praznina je osigurati kompenzaciju izduženja od ekspanzije temperature.

Montaža Značajke MDF paneli - profesionalci

Sada, ako je soba povećava temperaturu, koja će dovesti do širenja završnog materijala, paneli se neće odmoriti na dnu oluka za primanje, koje će im pružiti deformaciju. Ista se situacija može pojaviti u slučaju visoke vlažnosti u sobi, u ovom slučaju jaz izbjegava deformaciju.

Ta količina jaza je relevantna za utjelovljenje pune veličine sjeckanog PVC-a, ako govorimo o skraćenom rješenju, tada se veličina jaza može varirati po potrebi.

Postoji nekoliko osnovnih načina za instalaciju MDF panela na zidove:

  1. Ljepilo na površini ploče. U slučajevima kada se bavimo glatkom površinom, ploča se može montirati pomoću posebnog ljepila i ništa više. Potrebno je samo primijeniti ljepilo na cijelu površinu stražnje strane ploče za kretanje ZigZaga. U isto vrijeme, ova metoda instalacije je vrlo relevantna u prostorijama, gdje je moguća temperatura temperaturnog režima, budući da je ljepilo prilično elastična i ne stvara prepreke prije ekspanzije temperature.
  2. Ljepilo na sanduk. U tom slučaju, ljepilo će se primijeniti isključivo na ta mjesta panela gdje se nalazi u blizini sanduka. Minus takve metode je iznimno mala površina lijepljenja, pa se preporuča povećati dizajn s dodatnim mehaničkim pričvršćivanjem.
  3. Mehanička pričvršćivanja: zagrade, vijci za samostakanje, nokte. Ova metoda se odnosi na pražnjenje jednostavnih i pouzdanih, ali u isto vrijeme ima jedan ozbiljan nedostatak - prepreka temperaturnoj produljenju PVC-a u slučaju ekspanzije temperature. Stoga se vrijedi primjenjivati ​​samo u zatvorenom prostoru sa stabilnom razinom vlage i režima temperature kako bi se izbjegla deformacija.
  4. Mehanička montaža: Clammeri. Identičan prethodnom, minus prepreke za produženju temperature. Klammeri su pričvršćeni na sanduk s gore spomenutim vijcima za samo-tapkanje, zagrade ili noktiju.

Članak o toj temi: Kako napraviti vizir na balkonu: tehnologiju i materijale

Ako je instalacija MDF panela na zidovima preuzela uporabu profila za uokvirivanje, na kraju je moguće obrisati gotovu površinu. Kako bi se izbjeglo stalno povlačenjem panela za prašinu, vrijedi koristiti antistatiku. Ako se ne koriste okvirni profili, zatim zatvaranje kutova dodataka može se zatvoriti pomoću univerzalnih kutova koji ljepilo za obloge s posebnim PVC ljepilom.

Octovka

Svaki zid koji je završio s MDF panelima također se mora rubiti. Za to se koriste posebne dekorativne trake, a instalacija se provodi uz pomoć silikonskog brtvila ili "tekućih noktiju".

Montaža Značajke MDF paneli - profesionalci

Postoji još jedna mogućnost ometanja, ali u ovom slučaju sve obloge površine zidova neznatno mijenja svoj izgled. Govorimo o profilima za montažu plastične obloge. Takvi profili obično imaju bijelu boju, zbog kojih se završaci namjerno izgledaju i blagotvorno se ističu. Često se takva ruba koristi za male prostorije, na primjer, balkone ili loggia.

Video "Paneli skraćenih zidova MDF"

Video na instalaciji MDF panela na primjer obloge loggia s izolacijom.

Čitaj više