Vrste pjene za izolaciju i dekor

Anonim

Ekstrudirana polistirenska pjena naširoko se koristi u građevinarstvu i običnom životu. Jednostavno, izdržljivo s snježnom bijelom površinom, lako se obrađuje i ima proračunsku vrijednost. Kazalište čini dekoracije od pjene, koristi se kao grijač za fasade, napravite dekor koji zamjenjuje tešku štukaciju. Za razliku od žbuke, polistirenska pjena ne stvara teret na temelj, dobro je zadržan toplo. Kada izgaranje, ističe tvari štetne za ljude, ali se već pojavio samo-borbeni polistiren. Ako želite, rad s pjenom može se obaviti s vlastitim rukama. Lako se obrađuje i ne zahtijeva posebne vještine.

Vrste pjene za izolaciju i dekor

Koje su vrste pjene?

Proizvodnja polistirena pjene i njegovih sorti

Vrste pjene za izolaciju i dekor

Stiropor

Navečer smo se odmarali s Vadikom i razgovarali o tome, bolje je izoliranje stare kuće njegove tete. U isto vrijeme riješili su kako ukrasiti fasadu. Predložio sam dekor prijatelja iz pjene. Za izolaciju zidova stare strukture također koristite polistirensku pjenu. Naravno, morao sam odgovoriti na pitanje da je to bilo i kako je napravljena pjena.

Najpoznatije vrste pjene plastike koriste se za pakiranje, izolaciju, zaštitu od buke i stvaranje dekorskih elemenata. Odlikuje se:

  • Poliuretanski blagi i elastični obično se nazivaju pjenastom gumom;
  • Polietilenski film s mjehurićima zraka;
  • Polivinil klorid se koristi za pakiranje, meko i elastično;
  • Polistiren - poznate ploče pjene.

Polistiren se koristi za izolaciju i dekor. Napravljen je na dva načina:

  • PS - Pritisnite, granule su spojene na visokom tlaku;
  • PSB - PRESTORI, Priključak kuglica uzima visoki tlak.

Pritisnite ambalažu kućanskih aparata, ukrasa iz pjene i štukade elemenata, zamjenjujući gips. U trgovinama, prodaja dekorativnih elemenata iz polifoam je napravljena bez zaštitne premaz. Puty i slikanje su napravljeni nakon lijepljenja na zidu i stropu. Pjenasti stupovi, paneli i drugi proizvodi prekriveni su dekorativnim akrilnim filmom pod različitim materijalima:

  • mramor;
  • stijena;
  • drvo.

Članak o temi: Whirlpool Perilice rublja i kvarovi

Takvi proizvodi su skuplji i nakon instalacije nisu obrađeni. Pjena štukatura je uzemljenje i prekrivena bijelom bojom ispod gipsa. Zaštitni pripravak se dodatno primjenjuje na vrh za čvrstoću. Kako bi se poboljšala prianjanje ljepilom i bojom, glatka površina se obrađuje mehaničkim načinom. DIY hrapavost se stvara pomoću posebnih gradova za pjenu.

Korištenje laganog materijala u građevinarstvu

Vrste pjene za izolaciju i dekor

Izgradnja pjene kuće

Materijal otporan na vlagu s niskom toplinskom vodljivošću i niskom specifičnom težinom široko se koristi u izgradnji za vanjsku izolaciju zgrada i podova. Uglavnom se koristi ekstrudirana polistirena pjena. U označavanju postoje slova i brojevi. Na primjer, PSB-C-25 znači brand samoprocjene pjene s gustoćom od 25 kg po kubičnom metru.

Gustoća pjene utječe na njegovu težinu i snagu. Toplinska provodljivost iz njega praktički ne ovisi. Koristi se u raznim čvorovima u izgradnji zgrada. Najtraženiji - brand PSB-C-25. Samopouzdani materijal je jednostavan i dovoljno izdržljiv za uporabu u izolaciji fasada. Dobro upija buku.

Tablica pokazuje kako gustoća pjene utječe na čvrstoću i gdje se koristi. Vrijednost materijala je izravno proporcionalna gustoći i težini. Odabrana je debljina pjene ovisno o stupnju zaštite zgrade od vanjskih utjecaja.

Ocjena.Vlačna čvrstoća, MPAToplinska provodljivost, w / (m2 * OS)Područje primjene
PBS-C-150,070,042.Zagrijavanje mansarda, vagona, kontejnera, privremenih zgrada, kućanstvo
PBS-C-250,18.0,039Zagrijavanje fasada zgrada, particija, balkona, podova, preklapanja
PBS-C-350,25.0,037Baze za toplinu i hidroizolaciju, temelji
PBS-S-500,350,04.Polaganje podova, među-kata kata, bazu cesta u močvarama, toplini i hidroizolacija industrijskih zgrada, garaža

Vrste pjene za izolaciju i dekor

Stiropor

Ojačana pjena primjenjuje se kao podloge. To je mnogo jače od uobičajenih, sastoji se od čvrsto postavljenih istih granula u veličini. Ojačavajući sloj mreže omogućuje da se ne razbije s jakim točkama za savijanje.

Članak na temu: Ploča za mjehurić s vlastitim rukama: Uputa korak-po-korak

Vadik je bio zainteresiran kako napraviti pjenu, bez velike sobe, s vlastitim rukama. Za proizvodnju, trebate kupiti ekstruder i drugu opremu. Svi agregati će stati na garažno područje. Trošak izrade malog partije za odvajanje doma, ne isplatiti. Nadalje, ako ćete uspostaviti proizvodnju pjene dekorativne ili izolacije tipa cigle iz pjene za prodaju.

Elementi vanjskog i unutarnjeg uređenja

Vrste pjene za izolaciju i dekor

Vanjski ukras pjene

Najveći elementi dekoracije su stupovi pjene. Oni su instalirani na fasadi iu unutrašnjosti, često se koriste u kazališnom uređenju pjene. Najčešće se koriste zajedno sa štuko prilikom projektiranja u stilu:

  • klasično;
  • Grčki;
  • Rimski;
  • barokni;
  • Gotički;
  • Arapin.

Izrađeni su veliki elementi od nekoliko dijelova. Polu-stupac i lukovi su pridružili. Zasebno stojeći pjenine mogu se dodatno spojiti duž osi.

Stucco iz pjene izgleda kao gipsa. Da biste stvorili jedinstvenu sliku fasade i završavali kod kuće unutar, pjenasti materijal ima, ispred klasičnih, prednosti:

  1. Polistirenska pjena ne apsorbira vodu.
  2. Mali udio omogućuje vam da montirajte ukrasne elemente u bilo kojoj količini bez stvaranja opterećenja baze kuće.
  3. Polifoam cigle istovremeno ukrašavaju i izoliraju zidove.
  4. Foam Stucco se nalazi nekoliko puta jeftinije od žbuke.
  5. Suočavanje polistirena može se isperiti.
  6. Fleksibilan materijal je dobro lijepljen na kovrčavim površinama, lukovima, trezorima.
  7. Kolumne pjene i druge proizvode se ne boje vlage. Oni ne pokreću gljivice, kalup. Insekti ne žive u ekspandiranom polistiren.

Vrste pjene za izolaciju i dekor

Zidna izolacija pjena

Nedostaci materijala odnosi se na ljubav glodavaca i gusaka. Granule koje nisu prekrivene zaštitnim slojem će biti navedene kada pokušate izolirati kuću za perad. Od udaraca čvrstih predmeta na mekoj površini se formiraju. Životni vijek dekoracije je manji od gipsa. No, cijena i jednostavnost zamjene nadoknađuje sve nedostatke. Kit i boja, akrilni film stvaraju pouzdanu zaštitu.

Članak o temi: Dekorativni dizajn: Je li moguće lijepiti dekorativni kamen na pozadini?

Čitaj više