Kako otvoriti vrata snimanja: preporuke

Anonim

Svi znaju priče kad su skočili u stubište, a ulazna vrata su se zalupile, ali se takva situacija može pojaviti s snimkom. To je moguće kada u kući postoje mala djeca, ponekad životinje mogu postati krivci situacije. To se događa da je to da je samo dvorac zaglavljen, to jest, razlozi mogu biti različiti, ali ih ujedinjuje u jednom - pitanje je kako otvoriti vratara vrata?

Kako otvoriti vrata snimanja: preporuke

Najčešće, sustav zaključavanja ne uspijeva nepažnjim, i stoga, kako bi se izbjeglo da je potrebno na najmanjim znakovima lošeg rada dvorca da kontaktira stručnjake.

Načini otvaranja vrata

Nije bitno zbog čega su vrata zatvorena, ali mora biti otkrivena. Najlakši način je nazvati čarobnjaka u kuću, ali to nije uvijek moguće. Na primjer, usluga je vrlo skupa ili majstor zauzet sljedećih nekoliko dana i tako dalje. Vrata se moraju otvoriti tako da ga ne oštete. Pa, ili barem čine minimalno vidljive štete, pogotovo ako je nova ili kupnja koja nije uključena u vaše planove za sljedećih nekoliko godina.

Kako otvoriti vrata snimanja: preporuke

Najlakši način da otvorite vrata za sjećanje je zatražiti pomoć u otvaranju brave.

Ne biste trebali odmah početi tući u histeriji, pogotovo ako je dijete zaključano u sobi - čut će vaše uzbuđenje, i da ćete ga pogoršati i sami i njega. Duboko udiše, smire se i zauzme. Možete pokušati otvoriti vratara na nekoliko načina:

  1. S plastičnom karticom.
  2. Pomoću žbica.
  3. S noktijem, ukosnicama, žicom.
  4. S odvijačem i drugim sličnim objektima koji će se naći.

Izbor određene metode ovisit će o instaliranom uvodnom mehanizmu, od vaše vještine i sreće.

Često je samo prisutnost plastične kartice dovoljna za rješavanje problema. Ova metoda je prikladnija za one modele koji su opremljeni redovitim "jezikom". U ovom slučaju, sve je lijepo: uzmite karticu i potrošite ga uz bravu vrata, a zatim kliknite na ručku.

Članak o temi: Kako napraviti stolić za kavu iz drva s vlastitim rukama

Praktične preporuke

Unutarnja vrata opremljena drugim mehanizmom - zasun, potrebno je otvoriti drugačije. Za početak pokušajte provjeriti ručku ako se ne pojave promjene, a zatim odnesite odvijač (kada se ne uklapa u pilu, nož, žlicu i tako dalje) i odvrnite vijke koji su na ručici.

Nakon toga morate ukloniti bravu (samo brava, bez ručke) od platna vrata. Zatim uz pomoć nečega (isti odvijač, olovka ili nešto slično) treba pronaći zasun mehanizam (izgledat će kao tuberkl). Čim su pokvarili - malo ga stavite i istovremeno okrenite ručku, otvarajući vrata.

Kako otvoriti vrata snimanja: preporuke

U slučaju da su vrata zalupila, a ključ je ostao s obrnute strane, onda možete koristiti bilo koji tanki metalni objekti, vrstu igala ili klinova da ga gurnu.

Unutarnja vrata postoje oni koji se zatvaraju na dvorcu, a to se događa da su vrata zalupila, a ključ se nalazi s druge strane. U ovom slučaju, možete pokušati gurnuti ključ. Da biste to učinili, trebate to busiona da možete skliznuti ispod vrata. List (karton, novine i tako dalje) moraju se staviti u jaz između poda i weba na takav način da je ključ pao na njega s suprotne strane, ali da možete dobiti list s ove strane.

Onda morate uzeti nešto akutne i duge vrste pletenje iglice, žice i nešto takvo i pokušati gurnuti ključ, ali ne i oštro tako da ne padne daleko. Čim je ključ pao na novine - povucite u sebe, podignite ključ i otvorite vrata.

Postoje takva unutarnja vrata koja su opremljena ručkom s već ugrađenom zasun, tzv. Ključ. Ovaj zasun radi na sljedeći način: Kada su vrata zatvorena, pritiskom na tipku ga zaključava iznutra, i nije je moguće otvoriti vani.

Članak o temi: Kako ukloniti prozore na balkonu: Savjeti i preporuke

Ponekad se događa da vrata s takvim mehanizmom ne smije bez prisutnosti osobe kada se pritisne ključ. Kako otvoriti ploču unutarnjih vrata ovog tipa: Vani je potrebno pronaći malu rupu ispod samog ručke i pokušati umetnuti nešto duge i oštre vrste igala ili žice, čak i nokat se može konsolidirati. Ova stavka će vratiti zasun na pravi položaj, a sva su vrata otvorena.

Postoje i druge opcije: Uzmite nož s dugim oštricom ili nečim metalnom tankom linijom, pažljivo voziti s vrha riglela i premjestiti nož u različitim smjerovima, ova metoda je slična onome što podrazumijeva korištenje plastične kartice.

Praktična metoda (iz radikala, kada vrata nisu šteta ili nitko od načina nije radio) - okrenite dlijeto ili nešto slično.

Chisel s čekićem treba voziti između kutije i weba i pokušati stisnuti jezik dvorca.

Kako otvoriti vrata snimanja: preporuke

Drugi način da otvorite dvorac zalupljenih vrata je njegovo rastavljanje. To se može učiniti sami, ali možete nazvati stručnjaka.

Druga radikalna metoda je pokušati rastaviti cijeli dvorac, onda ga možete zamijeniti - jeftinije je nego zamjena cijelih vrata.

Ako nijedan od načina nije pomogao nositi se s problemom, ostaje ili razbiti vrata ili nazvati majstore. Možete nazvati Ministarstvo izvanrednih situacija, pogotovo ako je netko u sobi.

Najčešće s problemom zabijanja, potrebno je suočiti se kada je dvorac niskokvalitetan ili vrata su instalirana ne-tehnologija. Zato je važno ne spasiti na vratima, komponentama, priključcima i majstorima rada. Posebno je važno kada postoje djeca u kući.

Strašno je zamisliti da će dijete ostati u sobi koje je jedno zaključano, jer roditelji nisu uvijek (i najčešće samo mame) može adekvatno procijeniti situaciju i djelovati samouvjereno. Histerična, panika i vriska počinju češće, a već je teže - izgubili smo sebe, bit će vrlo teško nositi se s zadatkom, trebate hladnu glavu.

Članak na temu: Profil vrata: Pregled kataloga i recenzije

Kako to spriječiti?

Kako otvoriti vrata snimanja: preporuke

Ako je brava vrata jednostavan jezik, možete ga otvoriti s tankim ravnim predmetom vrste plastične kartice. Ovaj predmet treba provesti duž dvorca da ga odgurne.

Odavno je poznato da ne postoji bolje rješenje za situaciju od njezine prevencije. U kući u kojoj se nalazi (ili planirano) djeca (iako ponekad mogu to učiniti, osobito s mentalnim poremećajima), bolje je da nigdje nigdje ne mogu udariti dvorce. Ni u ulaznim vratima, niti na skrorima, koristi, moderna vrata imaju alternativne mogućnosti. Ako je nemoguće, možete potrošiti preko svaka vrata s dvije strane dupliciranih tipki.

Kao opcija - na vratima za ugradnju brave više nego što dijete može doseći, ali opet, djeca rastu, a tamo, gdje se dijete ne izvodi danas, on će dobiti za nekoliko godina, dobro ili stolica će zamijeniti, djeca su bogata fikcijom. Iako postoje i druge mogućnosti - na primjer, ako je dijete uspjelo zatvoriti vrata iznutra, mogao je i otvoriti, tako da možete pokušati uvjeriti da to učinite, ali opet to ovisi o određenom djetetu, njegovoj dobi i situacija.

Ako primijetite da su se vrata počela zatvarati i otvoriti kao prije, može se reći da će mehanizam uskoro prekinuti. I stoga je bolje pozvati gospodare odmah, a ne čekati kad će se vrata konačno razbiti i zabraniti nekoga. Možete pitati u trgovinama o kojima mehanizmi koji mogu spriječiti udaranje. Pa, kada instalirate vrata, pitajte majstora - što učiniti u takvom slučaju.

Čitaj više