Ugradnja stakla u skroumu radi sami

Anonim

Osim izravne funkcionalne svrhe - razdvajanje prostora, unutarnja vrata mogu ukrasiti sobu. Na primjer, staklo u unutarnjim vratima može se instalirati ne uobičajeno transparentno, ali raznobojan ili čak prikupiti mozaik uzorak.

Ugradnja stakla u skroumu radi sami

Vrata snimanja ne samo da dijeli prostor, već i dodaje originalnost u interijeru.

Instaliranje stakla na vratima ponekad može uzrokovati određene poteškoće. Međutim, umetnite čašu na samom vratima moguće je s urednom izvršenjem montažne sekvence. Naravno, za obavljanje posla na zamjenu naočala u unutarnjim vratima, možete privući čarobnjaka, ali osim financijskih troškova rada na ostakljenju, možda ćete morati zamijeniti cijeli blok vrata ako je majstor bargan.

Oduzimanje fragmenata ili starog stakla

Zamjena stakla mogu biti po želji povezani s oštećenjem: pukotine, podijeljene. Moguće je promijeniti boju, transparentnost stakla u unutarnje vrata zahtijeva promjenu stila interijera prostora.

No, bez obzira na razlog za ugradnju novog stakla, demontaža starog stakla mora biti vrlo pažljivo i nježno. Kako bi se osigurala sigurnost ruku, demontaža treba provesti u rukavicama iz guste, ali ne i debele tkanine. Osim instalacije stakla na vratima, trebat će vam:

Ugradnja stakla u skroumu radi sami

Dijagram ostakljenih vrata: 1. gornji list; 2. donji list; 3. Izolacija; 4. Rigel za bliže; 5. staklo; 6. Rake za staklo; 7. pečat; 8. mase za brtvljenje; 9. Rigel za ručku šipke; 10. petlja; 11. rupa ispod dvorca; 12. Korobka; 13. nadimak; 14. Izolacija.

  • stolarija ili široki odvijač;
  • mali čekić;
  • rulet;
  • crta;
  • staklorezac.

Osim toga, paket debelog papira, kao i metla i kašičica štitit će stanovnike kuće od udarca u fragmente.

Članak o temi: Kako koristiti ogledala u unutrašnjosti dnevnog boravka

Trebalo bi biti unaprijed ispitana metoda pričvršćivanja stakla u unutarnjih vrata, jer se može mijenjati ovisno o proizvođaču. Zatim biste trebali staviti rukavice i uz pomoć dlijeta i čekića potrebno je otpustiti pričvršćivanje stakla. Da biste sigurno uklonili staklo, gornje sjedište na prvi oslabljeni. Nakon toga, nježno uklonite staklo.

Ako je staklo slomljeno na vratima, onda bi se veliki fragmenti trebali izvući, a zatim početi mali. Svi fragmenti treba presaviti u gustu vrećicu kako bi se izbjegle ozljede. Ako ne samo staklo je oštećeno, ali i gumenu brtvu, možda je potrebno kupiti gumiranu traku.

Nakon što su svi fragmenti oduzeti od unutarnjih vrata, potrebno je ukloniti pod s metlom na mjestu gdje je obavljen rad. To će omogućiti zaštitu kućanstava od rana pri hodanju. Pa, sama igra je bolja nastupati u cipelama s čvrstim potplatom.

Kupnja stakla i mjerenja

Ugradnja stakla u skroumu radi sami

Vrste, oblik i mjesto vrata.

Najčešće se staklo stječe u trgovinama koje se specijaliziraju na njemu. Oni su izrezani u njima prema veličini kupca.

Zato su dimenzije novog stakla u vrata snimanja vrlo važna točka.

Moderne proizvodne tehnologije omogućuju vam da obavite čašu ne samo različitih boja, stupanj transparentnosti i olakšanja, nego i s povećanim karakteristikama otpornosti na udarce. Stoga, ako postoje djeca u stanu, onda biste trebali razmisliti o kupnji takvog stakla, što će osigurati njihovu sigurnost.

Nakon stakla izvedena iz unutarnjih vrata, mjerenja se izvode pomoću ruleta. U isto vrijeme potrebno je uzeti u obzir dubinu staklenog umetka u list vrata i dodati je na veličinu u uklonjenu. Da biste to učinili, koristite ravnalo, koji se postavlja na cijelu dubinu i izmjerena. Ako to nije učinjeno, staklo će se nepravilno izrezati i njegova ispravna instalacija će postati nemoguće.

Članak na temu: Kako podesiti plastične kućice balkona: Savjeti za iskusne

Zamjena stakla: Preporuke

Da biste umetnuli staklo u vratara, potrebna vam: brtvilo, građevinski pištolj, nova brtvena traka, ako je star neprikladan za daljnju uporabu, moždani udar, ako je oštećen u trenutku demontaže starog stakla. Strapkik bi trebao birati ili iste boje kao i list vrata, ili kontrastnu boju, koja će dodatno odabrati staklo u unutarnjim vratima. Ako se ne pronađe potreban, tada, umjesto toga možete koristiti olovku koja se prodaje u specijaliziranoj trgovini.

Da bi se izvršila ugradnja naočala u vratima snimljenih soba, platno vrata treba ukloniti iz petlji i postaviti vodoravno. U isto vrijeme, površina na kojoj će biti vrata, trebala bi biti glatka, na primjer, dugačak širok stol, na koji je u cijelosti postavljen.

Ugradnja stakla izvodi se u slijedećem nizu:

Ugradnja stakla u skroumu radi sami

Ugradnja unutarnjih vrata kruga sa staklom.

  1. Koristeći građevinski pištolj, primjenjuje silikonski sloj za prozore i naočale tijekom perimetra lista vrata, gdje će biti postavljeno novo staklo.
  2. Staklo se ponovno napuni u brtvu, nakon čega je uredno umetnuta u mjesto vezivanja. Ne smije se slomiti i požuriti: može uzrokovati oštećenje stakla. Ako su značajni napori pričvršćeni za umetanje stakla, onda je potrebno smanjiti brtvu na oštriju nož na oštrom nožem, koji se jasno ne podudara s prijenosom vrata.
  3. Nakon instalacije, staklo se ponovno koristi za brtvljenje.
  4. Novi ili prikladni za daljnju uporabu sjedišta mogu se fiksirati pomoću malih noktiju ili pomoću brtvila.
  5. Višak brtvila se odmah uklanja, ne dopuštajući da je zamrznuta, inače će to biti teško to učiniti.

Nakon silikona grabbies napokon (nakon oko 1-2 sata), platno vrata mogu se objesiti na petlju.

Ukrasni elementi koji se mogu postaviti na staklo mogu se popraviti pomoću tekućih noktiju.

Ali to se radi kada je platno vrata već gola i čvrsto fiksirana. Ali ako je to učinjeno prije toga, ali nakon što je brtvica zamrznuta, ispada se preciznije, a sama rad će biti prikladniji.

Članak o temi: Kako napraviti prijelazni okvir za radio s vlastitim rukama

Ako postoji nestandardan, neobičan stakleni oblik u unutarnjih vrata, tada se njegova mjerenja moraju provesti posebno pažljivo. Kako bi se postigla savršena točnost u veličini, povučeno stare staklo može se pričvrstiti na karton i pokriti konturu olovkom. U isto vrijeme, odstupanja pri izvođenju uzorka ne bi trebala biti više od 3-5 mm.

Ako, osim toga, staklo se sastoji od nekoliko elemenata različite boje, onda se ti pojedinačni dijelovi moraju mjeriti odvojeno i cijelo platno staklo. U ovom slučaju, s oznakom kompozitnih dijelova i izvođenjem novih dijelova budućeg stakla, maksimalna točnost će se postići, a pri lijepljenju, potrebne dimenzije će se dobiti kako bi se dobije krajnji staklo.

Čitaj više