Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Anonim

Stvorite vojsku u unutrašnjosti svoga stana - dati prednost do izuzetnog, modernog rješenja pri projektiranju stambenog prostora. Ovaj dizajn vam omogućuje rješavanje nekoliko važnih zadataka, a neki od njih mogu obavljati suprotne funkcije. Na primjer, ako je soba velika, luk može učinkovito zonatski prostor. To može biti učinkovito rješenje pri dijeljenju blagovaonice i kuhinjske zone.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Učenje za lukove od žbuke

U isto vrijeme, luk također može obaviti suprotnu funkciju. Ako postoji neugodna vrata između dvije sobe, može se ukloniti, zamjenjujući ga s lučnicom, na primjer, s police za raspored ukrasnih elemenata. Takvo rješenje može se primijeniti između dnevnog boravka i hodnika.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Prekrasan luk.

Stoga je zanimljiv pristup stvaranje luka žbuke, jer u ovom slučaju fantazija može igrati vrlo ozbiljno, a materijal je u stanju ostvariti sve ideje. Razmislite o tome kako možete stvoriti skrovne lukove iz gipsa kao što možete stvoriti, koristeći fotografije i video materijale za vidljivost.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Detalje o lukovima

Arch je učinkovit alat koji može oživjeti unutrašnjost, učiniti ga originalnim i atraktivnim. Prvi spomen lukova u povijesti poznat je još od vremena drevnog istoka, od kojih su se kretali kroz poznati stil antičkog Rima.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Vjerojatno, tako dugogodišnje rješenje objašnjava fleksibilnošću: luk se može savršeno u kombinaciji s gotovo bilo kojim stilom dizajna interijera, dok možete stvoriti dizajn najrazličitijeg oblika.

Ove se vrste mogu razlikovati:

  • Klasični - karakterističan luk jednog radijusa je stvoren;
  • Romantična je skladna kombinacija izravnih i zaobljenih elemenata;
  • Gotička - najviša točka provodi zrakoplove koji se približavaju malom kutu;
  • Moderni - Arc nalikuje elipse obliku.

Članak o toj temi: slikarska potrošnja za 1 m2 površine ovisno o teksturi i gustoći pripravka

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Koju mogućnost odabire? Sve ovisi o konkretnom slučaju: koji se dizajn koristi, između kojih su postavljene sobe, što dimenzije otvora, potrebne oblike i tako dalje. Ako su stropovi niski i otvor je mali, možete koristiti klasični portal - ravna vrata, bez luka.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Koliko je teško učiniti s vlastitim rukama?

U postupku ne postoji ništa arhentno. Ako je odlučeno napraviti luk iz gipsa vlastitim rukama, morate pripremiti alate za početak, napraviti izračune. I tek nakon toga kupiti materijale.

Treba napomenuti da postoje dva načina za razvoj događaja. Gipsum elementi mogu se kupiti u gotovom obliku, ali postoji mogućnost da ih stvorite vlastitim rukama. Da biste to učinili, možete kupiti odgovarajuće obrasce ili da ih napravite sami, s obzirom na dimenzije otvaranja i potrebnog rezultata. S obzirom na različitu složenost, svatko odabire put samostalno. Ako želite probati sebe kao umjetnika, onda možete ići na najteži način: izlijevanje proizvoda iz žbuke u obrasce napravljene ručno.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Na ovaj ili onaj način, aril dekoracija by žbuka će postati izvrsno unutarnje rješenje.

Izrađujemo oblik

Stvorite oblik za žbuku može se napraviti od silikona. U te svrhe bolje je koristiti dvokomponentnu sastavu. Brže je zgrabio. Dakle, ne morate čekati dugo vremena da počnete izlijevanje gipsa.

Kao što je navedeno, obrazac se može kupiti u gotovom obliku. To je pojednostavljeni put kako bi se postigao cilj - stvaranje strelice iz suhozida. Možete odabrati najoptimalniju opciju za određene uvjete. Dobro moderno tržište može ponuditi veliki raspon od različitih materijala.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Sipati proizvode

Da biste to učinili, morate početi s pripremom obrasca, kao i smjese gipsa. Potonji bi se trebale koristiti samo priznate marke. Općenito, gips je kosa vapna s potrebnim aditivima. Pripravak se prodaje u obliku praška, kao što je prikazano na fotografiji. Da bi se dobila gotova smjesa, voda treba izlijevati u spremnik, a zatim postupno dodati prah, stalno miješajući. U te svrhe bolje je koristiti mikser. Može biti posebna mlaznica za vježbu. Potrebno je postići dovoljno debelu konzistenciju.

Članak o temi: Foto pozadina Priroda u unutrašnjosti (49 fotografija)

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Nadalje, pažljivo iznesite dobiveni sastav gipsa u obliku tako da prodire dobro u sve depresije. U pravilu, potrebno je čekati na sušenje na 48 sati - sve ovisi o proizvođaču i debljini dobivenog proizvoda.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Učvršćivanje materijala u otvor

Koristeći različite oblike, možete postići vrlo spektakularan rezultat na vratima - dobiti luk vrlo originalnog oblika. Za pričvršćivanje proizvoda bit će potrebna posebna ljepila ili tekući nokti.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Pripravak se primjenjuje na površinu gipsa, koja će biti pričvršćena na zid. Zatim morate djelovati u skladu s uputama koje su pričvršćene na ljepilo. U pravilu morate čekati neko vrijeme, a zatim s naporom da pritisnete proizvod na površinu.

Unutarnji lukovi iz žbuke u apartmanu

Treba napomenuti da, naravno, prije otvaranja treba pustiti iz starih vrata i kutije, a površina zida očistiti i očistiti. Samo to može pružiti visokokvalitetnu spojku.

Nakon instalacije žbuke, spojevi se mogu brtviti s kitsom na bazi gipsa. Nakon toga, površina se može potpuno obojiti u željenoj boji. Najčešće, takve strukture pokušavaju napustiti bijelu. To će donijeti više svjetla i vizualno povećati prostor. Općenito, unutrašnjost će izgledati kao ispunjen zrakom.

Učinkovito rješenje za sve interijere

Svaki unutarnji stil može se ukrasiti s prekrasnim unutarnjim lukovima od žbuke. Možete ih dodati, na primjer, police. Također možete ukrasiti dekorativne elemente kao što je prikazano na fotografiji.

Čitaj više