Kako rastavljati metalna vrata: Uređaj za vrata

Anonim

Da biste zaštitili svoj dom, nedavno je postao uobičajeno instalirati metalna vrata. Njihova potražnja je također zbog ne zato što je nedavno broj stambenih zgrada narasla i oni su dobri oklop za kolekcionare, najvjerojatnije je element za mir samih stanara.

Kako rastavljati metalna vrata: Uređaj za vrata

Metalna vrata imaju dugi vijek trajanja. Međutim, i tijekom vremena su kvar i zahtijevaju popravak.

Naravno, metalne strukture služe dugu uslugu, ali se događa tako da postoji slom, naravno, potrebno je ispraviti. I rastavljajte metalna vrata - zadatak nije iz pluća. Da biste to popravili, morate znati njegov uređaj.

Metalna vrata

Modeli ekonomske klase uključuju samo nekoliko komponenti. Dizajn lista vrata sastoji se od pravokutnog okvira, rebra su zadovoljni u njoj, metalni listovi su zavareni na okvir s obje strane. Unutarnji dio proizvoda je aktiviran klapnom, laminatom ili kožom.

Dobra vrata je skupa, i ako je izabran jeftin model, tada će biti prikladna kvaliteta. Ovaj dizajn je prazna unutarnja šupljina. Tanke ploče od 1-2 mm presjeka koriste se za vanjsko omotač. Organizacija se koristi kao unutarnji punilo, vrata su prekrivena filmom namještaja različitih tekstura.

Kako rastavljati metalna vrata: Uređaj za vrata

Metalna vrata uređaja.

Ako odaberete skupe vrata ulaznog metala, njegova će kvaliteta biti prikladna. Vrata su napravljena s pojačanom debljinom i fiksirana na tri petlje za jačanje. Šupljina između čeličnih listova ima toplinsku izolaciju koja se sastoji od pjene i mineralne vune. Vanjski dio je prekriven laminiranim oblogom s različitim uzorcima.

Maksimalna trajna vrata imaju produženi kompletan set, ali su već proizvedeni od strane pojedinačnog reda.

Članak o toj temi: Instalacija plastičnih vrata s vlastitim rukama: Uputa (fotografija i video)

Metalna vrata u svoj dizajn uključuje nacrt okvira, okvir vrata i list vrata. Okvir vrata je pričvršćen na metalne igle do grubog okvira. S druge strane, pinovi se odvijaju u zid.

Da bi rastavili metalna vrata, mora postojati dobri razlozi, a može postojati nekoliko situacija.

Dvorac se razbio

Razmotrite što vam je potrebno:
  • odvijač;
  • kliješta;
  • sječivo;
  • čekić.

Najčešći uzrok popravka je prekid dvorca. Moguće je zamijeniti ako odaberete sličan dvorac. Da biste promijenili dvorac, morate rastaviti unutarnje obloge vrata.

Ako je instalirana brava cilindra, njegovi popravci mogu proizvesti, zamjenjujući larvu. Vrlo je lako rastaviti: trebali biste odvrnuti vijak za pričvršćivanje s kraja. Kada je složeniji dizajn umetnut u vrata, bravica se ne samostalno popravlja, ali bolje je pozvati ovaj stručnjak.

Upletana vrata

Metalna vrata je dovoljno težak dizajn. I tijekom vremena počinje se slabo zatvoriti, formiraju se nacrvi. Što je uzrok nakošenja?

Kako rastavljati metalna vrata: Uređaj za vrata

Dijagram petlje zamijeniti metalna vrata.

  1. Ozbiljnost. Dizajn metalnih vrata je višeslojni, i tako da je u pravom položaju, čak i najkorisnije petlje ne mogu se nositi. Nakon nekoliko godina, vrata gube svoju bivšu stabilnost i šalje. Ispravite ovaj problem je dovoljno teško. Naravno, možete zamijeniti petlje, ali to će popraviti situaciju samo nekoliko godina, a naknadno će morati popraviti.
  2. Petlje petlje. To je prirodni proces, i to se događa mehanički. Loplje se vrlo lako zamijeni. Ako su šarke pričvršćene, možete ih pokupiti s rupama koje će se podudarati s rupama na kutiji i na vratima vrata.
  3. Ako su se vrata okrenula kao posljedica skupljanja zgrade, tada će vam vrata instalirati vrata biti teška. U ovom slučaju, ne postoji samo da vrata prijelaze, već i okvir vrata, a onda morate potpuno zamijeniti vrata. U privatnim kućama ispod zabljene gradnje možete staviti klin ispod okvira vrata.

Članak o temi: Princip rada i mehanizam upravljanja roleta

Metalna vrata zahrđala je

Uz niske kvalitete premaz s završnim materijalima metalnih vrata od metala, može doći do lezija hrđe. Za popravak u ovom slučaju, vrata će morati rastaviti.

Kanva vrata je rastavljena, svi elementi i brtveni elementi se uklanjaju iz njega.

Koristeći metalnu četku, stara boja i hrđa opažena su iz baze.

Kako rastavljati metalna vrata: Uređaj za vrata

Demontaža metalnih vrata.

Zatim se površina mora brusiti s velikim brusnim papirom, a zatim hodati plitkom. Ako su vrata ukrašena proizvodima za kovanje, četka mora biti zamijenjena bušicom s posebnom mlaznicom.

Sljedeći korak će odmastiti površinu. Za to se koristi otapalo. Zatim se primjenjuje na kit na parcelama pogođenim hrđem. Morate im dati sušiti i zatim brusiti kako bi poravnali površinu.

Zemljište odvojene površine aerosolnim pripravcima.

Nakon što se prajper osuši, boja je sutražena. Potrebno je primijeniti s oprezom tako da se ne formira, vrata se postavljaju u horizontalnom položaju. Ako se prvi sloj osuši, površina se brusi, primjenjuje se sljedeći sloj. Nakon sušenja vrata, ručka i brava je ugrađena na mjesto. Nakon cijelog postupka ažuriranja montiran je na mjesto.

Kako rastavljati ručku na željeznim vratima?

Kako rastavljati metalna vrata: Uređaj za vrata

Shema rastavljanja metalnih vrata.

U slučaju popravka vrata ili u slučaju kvara, također mora rastaviti ručku vrata. Da bi ga demontirali, prvo se uklanja ukrasna sluznica, koja je pričvršćena na dva vijka. Morate ih odvrnuti s odvijačem, držeći ruku kako biste izbjegli njihov pad. Unutarnji mehanizam nije potreban dodirivati.

Pomoću kliješta, upletene ručke. Pomiče se dok unutarnji mehanizam ne izađe iz dvorca. Postoje takve modele brave u kojima se ručka uklanja kao neovisni element i bez uporabe alata.

Sljedeći korak će biti uklanjanje mehanizma, zahvaljujući kojem se proizvode okreta jezika. Da biste ga uklonili, samo ga trebate ukloniti iz vrata s proljećem. Odvojite proljeće i očistite ga mekom krpom.

Članak o toj temi: Novo u zavjesama za dizajn za knjiku 2019

Uz odvijač, uklonjen je vadičep. Nakon toga se ukloni perač. Zatim, koristeći isti odvijač, uklonite gornju perilicu.

Kako biste saznali uzrok kvara, morate proučiti načelo izvora izvora. Kada slabe ili kvarove, potrebno je zamijeniti ga.

Što se tiče montaže, ona se proizvodi obrnutim redoslijedom.

Nakon ispitivanja uputa o rastavljanju pojedinih elemenata metalnih vrata, moguće je lako nastaviti s neovisnim demontaže.

Čitaj više