Mogućnosti unutarnjih poslova za djecu: Stvorite elegantnu bajku (+38 fotografija)

Anonim

Odrasla osoba ne treba mnogo prostora za spavanje i rad, koje ne možete reći o djeci. Već u fazi distribucije za dječje sobe vrijedi odabrati najlakšu i prostranu sobu. Kakve će fotografije u unutrašnjosti dječje sobe izgledati organski, kako pravilno organizirati prostor i koje ideje trebaju uzeti kao osnova? Ta bi se pitanja trebala tražiti u planiranju prostora. Mogućnosti unutarnjih poslova djece su vrlo raznolike, međutim, odabrati nešto specifično, vrijedno je s obzirom na dob i spol djeteta.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Zoniranje i planiranje sobe

Ako je dijete u svjesno doba, odabiru unutrašnjosti sobe, potrebno je uzeti u obzir njegove preferencije. Glavna stvar je da se vrijedi razmotriti - omiljene i nevoljene boje Čad. Dokazano je da određene nijanse mogu imati ozbiljan mentalni utjecaj na osobu. Unutrašnjost dječje spavaće sobe mora biti izvedena u mirnim nijansama, poželjna je plava i svijetlo zelena.

Osim mjesta za spavanje i odmor, dječja soba trebala bi uključivati ​​i zone kao:

  • Kutak za kreativnost i hobije. Vrlo je važno za dijete kada roditelji podržavaju svoje hobije. Za modeliranje ili crtanje dovoljno male tablice, bolje je instalirati na sunčanu stranu. Igrači i budući programeri su dovoljni za kupnju velikog tablice koja se može koristiti i pri radu domaće zadaće. Neobični dizajn dječje sobe pridonijet će razvoju kreativnog mišljenja.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Mjesto učenja. Da bi domaća zadaća ne nadgledala život Čad, trebali biste napraviti radničko područje ergonomskim i pristupačnim. Big Desktop, bilješke Board i udobni štandovi za olovke - sve to će učiniti svakodnevne lekcije ugodnim i fascinantnim. Klizanje dječje sobe za djevojku, ne biste se trebali popeti na radnu površinu sa svim vrstama gadgeta i igračaka.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Zona za komunikaciju s prijateljima. Komunikacija s vršnjacima je vrlo važna za djecu. Dijete ne bi trebalo blistati njegovu sobu, tako da vrijedi razmotriti svoje dobi i okusiti u svom dizajnu. Za goste bi trebalo biti kauč ili kompaktne stolice, puffs - tako će se dijete osjećati kao "vlasnik", čak i ako ima uskom dječjoj sobi, na primjer, na potkrovlju.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Mjesto za njegu. Vrlo je važno da je dijete imalo mjesto gdje može mirno izabrati svoju odjeću i položiti kosu. Da biste to učinili, u sobi mora postojati veliko zrcalo. Ako je soba duga i uska, onda je savršeno rješenje garderoba s ogledalom. Unutrašnjost dječje sobe za djevojku može uključivati ​​kompaktni toaletni stol.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Sportski dio. Ako dijete odlazi u krugove i dijelove, onda ne biste trebali nositi sobu masivnom sportskom opremom. Da bi se održao fizičko zdravlje, bit će prilično švedski zid (klasik). Također možete instalirati horizontalnu traku male veličine.

Članak o temi: Dječji u stilu Provence: komad Francuske za dijete

Mogućnosti unutarnjih poslova

Stvaranje dizajna interijera dječje sobe, morate odvojiti jednu zonu od druge. Za to korištenje različitih nijansi. Međutim, nije potrebno uključiti se u to, moderan interijer uključuje od 3 do 5 osnovnih boja i njihove različite varijacije. Drugi način razlikovanja prostora - podij. Ova tehnika je bolje koristiti ako je soba velika. Podiumi zauzimaju mnogo prostora, ali su dobro odvojeni prostorom na zoni.

Dizajn dječje sobe u modernom stilu s krevetima uključuje razdvajanje prostorije na zoni s namještajem: dvostrane knjige ili police.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Rješenje stila i boje

Projektiranje klasične dječje sobe je mudra odluka. Međutim, mišljenje koje samo prigušene ili vrlo svijetle boje treba koristiti u dizajnu dječje sobe, pogrešno. Najbolja opcija je kombinirati suzdržane i zasićene boje. Postoje neke značajke dizajna dječje sobe, koje treba uzeti u obzir pri odabiru boje. Često u takvim prostorijama čine svijetle namještaj i dosadne zidove. Dječji interijer izveden na ovom načelu ne opravdava se i izgleda nezanimljivo.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Planiranje Kako organizirati zidove, morate obratiti pozornost na sigurnost materijala. Bolje je dati prednost za pozadinu ili boje s minimalnom količinom kemije.

Da bi smislio projekt dizajna dječje sobe, vrijedi uvesti kombinaciju boja. Najpovoljnije rješenje je diskretno ritam boje. I svijetli i umjereni tonovi trebali bi biti prisutni u cijeloj sobi. Za zonu za spavanje prikladne su duboke i suzdržane tonove, a dječja igraonica trebala bi biti svijetla - može biti narančasta, crvena, plava. Ove preporuke su osnovne.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Mogućnosti dizajna za sobe su vrlo raznolike. Oni su standardni ili originalni. Na primjer, stil u unutrašnjosti vrtića može biti neuredan. Ako za roditelja, pozadina ili namještaj s malim uzorkom izgleda unaprijed, onda za dijete to je najbolja opcija. Za razvoj pamćenja i pažnje, obilje manjih i zanimljivih detalja je važno. Dizajn klasične djece se provodi s ovim stanjem.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Najviše od svega treba brinuti o pojavi namještaja, već o njegovoj funkcionalnosti i sigurnosti. Mnoge ideje su iracionalne s ove točke gledišta. Ako je soba namijenjena djetetu od 2 do 7 godina, svi kutovi i otkrivaju dijelovi moraju biti zaokruženi (klasični stil). Najbolji materijal za dječji namještaj je drvo. Prirodne tkanine i vune pogodne su za presvlake i tepihe.

Zanimljivo je unutrašnjost mjesta bijele djece - ovdje sve nijanse od mlijeka do nježne boje.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Prilikom odabira stila dječje sobe, trebali biste izbjegavati sljedeće tehnike:

  • Šumski dizajn dizajna. Višestruki stropovi, suhozijska pregrade, masivni stupci - sve to pretjerano preopterećuje unutrašnjost vrtića. Prostranija soba, to je veće mjesto za igre i razvoj. Za raspored sobe s vikend krevetom dopušten je samo mali zaslon u obliku zavjese.

Članak na temu: Boja za dječje sobe Djevojke i dječak: Optimalna rješenja i savjeti o registraciji

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Dragi dizajnerski namještaj. Ljubitelji roditelji ne žale ništa za svoj Čad, uključujući sredstva za popravke. Ali stalno rastuće dijete je razarač, jer kupiti skupo dizajner pozadinu ili antikni namještaj u dječjoj sobi besmisleno, u takvim slučajevima imaju kratak život. Priprema malog dječje sobe za djevojku još uvijek treba pretpostaviti korištenje dekorativnih elemenata.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Popraviti "na rastu". Dijete, osobito novorođenče, raste brzo i zahtijeva mnogo potrošnje. Stoga mnogi roditelji žele spremiti na popravak i kupiti krevet ili radnu površinu za rast. Često izgleda neprikladno u unutrašnjosti i neugodno za dijete. Ali najgore - namještaj koji nije prikladan za dob može štetiti razvoju i zdravlju djece.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Uglavnom dati dijete izbor, utjeloviti njegove ideje. Bolje je izabrati 3-4 kako bi odgovarao vašoj sigurnosti i rasponu cijena opcije i ponuditi da odaberete dijete. Ovaj pristup će naučiti njegovu odgovornost.

Mala princeza soba

Dizajn dječje sobe za djevojku odlikuje se prisutnošću "nježnih" nijansi. Ako postoji želja za malom princezom, vrijedi raditi romantičnu unutrašnjost. Za to se ne primjenjuju vrlo svijetle nijanse. Među njima može biti bež, blijedo ružičasta, koralja. Odabir boja, vrijedi izraditi 2 osnovna: jedan će prevladati, a drugi je pridružiti ga.

Dizajn dječje sobe s 9-godišnjom djevojčicom može se izvesti u tonovima breskve. U nekim slučajevima se koristi naranča. Možete utjeloviti ideje same kćeri.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Tkivo je bolje kupiti prirodno, kao što je svile i pamuk. S obzirom na unutrašnjost spavaće sobe za djevojku s dječjim krevetom, namještaj treba odabrati elegantan, s visokim uzglavljima i rezbarenim nogama. Masivna prsa je savršena za takve krevete. Ako je soba velika, u njemu je instaliran noćni stol, kao i stol za djevojčice i kozmetike. Za učenicu trebate pisaći stol.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Stvaranje dizajna dječje sobe za djevojku, trebate obratiti pozornost na male detalje. Važni elementi su pribor, razne jastuke, svjetiljke, fotografije koje vrijedi viseći na zidovima u dječjoj sobi. Tako se stvaraju posebne stilistike.

Uz dovoljno prostora u zatvorenom prostoru s dječjim krevetom, također možete staviti dimove. Takav interijer mora nužno imati kušati malu princezu.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Na videu: Dizajn za djevojčicu.

Soba za dječaka

Unutrašnjost dječje sobe za dječaka također ima mnogo detalja koje treba uzeti u obzir. Glavna stvar je biti udobna u sobi. Dizajn bi trebao biti strože od sobe za djevojku. Neće dopustiti dječaku često kapricious. Za takvu sobu, svaka nijansa je prikladna, koja nije "ženska" kao ljubičasta ili ružičasta.

Članak o toj temi: Značajke dizajna rasadnika za dvije djevojke (+35 fotografija)

Sjeni sobe izabrana je prema dobi djeteta. Ako je preschooler, vrijedi obratiti pozornost na zelenu, žutu, naranču ili plavu. Jedini uvjet - sve boje treba učiniti blijedo. Dječji interijer za dječaka ne bi trebao biti previše pržen - ometa dijete iz igračaka i domaće zadaće.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Ako je soba mala (oko 9 četvornih metara. M), to bi trebalo biti svijetlo. Zbog toga će se njegova veličina vizualno povećati. Kada dječak postane školarac, morate dodati svijetle nijanse u paleti boja (narančasta, žuta). Dizajn malo vrtića pretpostavlja prisutnost velikog ogledala nasuprot prozora.

Za dvoje djece

Da biste razumjeli kako organizirati dječju sobu, potrebno je uzeti u obzir pod i razlika u dobi djece koja žive zajedno. Na primjer, ako je jedan vrlo mali, a drugi je već hodao u školu, vrijedi cijepiti sobu na pola. Starija će trebati radnu zonu, a mlađa je igra.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Za raznoliku djecu se izvodi Shirma. Nedostatak prostora rješava se stjecanjem transformirajućeg namještaja za dječju sobu. Takvi ormari su opremljeni velikim brojem kutija i police. Da biste napravili ormariće raznobojne, možete kupiti samoljepljivi film različitih boja (narančasta, plava, crvena, zelena).

Dobske osobine

Kada je soba očišćena, potrebno je navigirati, prije svega, u dobi djeteta. To će stvoriti prikladniju atmosferu:

  • Za dijete 2-3 godine. U ovom dobi, beba ne može samostalno odlučiti kako izdati unutrašnjost svoje sobe, tako da je najvažnija zadaća osigurati maksimalnu sigurnost. Dječji dizajn za djevojku treba imati svjetlije tonove.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Ako je beba stara 4-7 godina. Bojanje može imati svijetle nijanse, a stroga razlika na zonama se može izbjeći. Jedino pravilo nije stvoriti više od 3 nijanse.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Dijete 9-12 godina. Postupno, možete ukloniti one stvari i igračke iz soba koje dijete više nije potrebno. Sada će odabrati koje će boje biti prikladnije i kako opremiti radni prostor. Djevojke u tom razdoblju obično se stječu ljubičaste nijanse.

Mogućnosti unutarnjih poslova

  • Djeca za tinejdžer. Soba za dijete neaktivne dobi postaje istovremeno mjesto samoodređenja, ureda, spavaće sobe i dnevnog boravka. Na primjer, djevojka stvara osobni prostor oko sebe. Za učenicu je važno stvoriti vlastiti svijet. Tijekom tog razdoblja potrebno je obratiti pozornost na sitnice, mudro pomoću svakog četvornog metra. Možete pokušati stvoriti vlastiti izvorni interijer s djetetom.

Mogućnosti unutarnjih poslova

Dakle, stvoriti dječji interijer u modernom stilu, vrijedi promatrati sve ove savjete. Oni će pomoći u određivanju boje, zoniranja, izbore namještaja i pribora za malu djecu (ne više od 9 četvornih metara. M). Ideje stvaranja interijera soba s krevetima će doći do sebe čim započne proces planiranja.

Dizajn ideje za djecu (2 video)

Opcije dizajna (38 fotografija)

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Dječje mogućnosti dizajna prostora: stil i rješenje boja

Čitaj više