Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

Anonim

Korištenje nekreatora za zidove jedan je od najtraženijih načina za završetak vertikalne površine. Pravi drvo savršeno zadržava toplinu, ima svojstva zvučne izolacije. U hladnoj sezoni, proizvod ne dopušta zidovima i održava optimalnu razinu vlage.

Topli paneli su najbolji materijal za trim. Za vertikalne vertikalne površine se obično koriste ravne ploče.

Prednosti i nedostaci vlaknastih ploča

Prednosti i nedostaci fibrearda ovise o njegovoj tvrdoći. Tvrdoća se određuje u svrhu eksploatacije materijala. Danas proizvođači nude meke, polukrute, čvrste i superhard ploče. Potonji se koriste u procesu izgradnje i izrade struktura za namještaj nosača.

Prednosti:

  • Vlaknasta ploča (organa) proizvodi se pritiskom na drvnu vlakna pod utjecajem visokih temperatura. Izdržljivo je, zaštićeno od otekline, otporan na materijal za paljenje.
  • Vlaknačka ploča je ravan proizvod. Napravljena je sušenjem, pritiskom na tipku veziva. Na vrhu vlaknastih ploča, drveni sloj je obično smreka ili borova. Kako bi se naglasio uzorak prirodnog drva i prenoseći dekorativnu površinu, izvodi se lakiranjem ili prekrivenim umjetnom patinom. Ponekad se provodi obrada sredstva za furnira ili nijansiranja. Ukrasni paneli s nizom i modeliranjem. Sve te tehnologije omogućuju vam da panele učinite prezentivnijim.

Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

  • Ploče dolaze u različitim oblicima i veličinama. Postoji veliki broj nijansi: od nježno bež do crvene, ljubičaste. Proizvodi prikupljeni putem nekonvencionalnih metoda vrlo učinkovito gledaju, na primjer, koristeći ogledala.
  • Warflake ploče imaju izvrsnu otpornost na vlagu. Zbog kojih se ovaj materijal često koristi za dovršavanje kupaonica.
  • Površina se lako očisti vlažnom krpom. Nije poželjno snažno mokro, a još više oprati ploču s prahom.
  • Još jedna prednost zidnog obloge s drvenim panelima je da zidovi ne nužno leveal. Osnovno stanje - površina mora biti suha. To će smanjiti vrijeme obloge.

Članak o temi: Instaliranje ulaznih vrata u drvenoj kući

Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

  • Niska cijena od ploče od cijene čini ovaj materijal jedan od najpopularnijih na građevinskom tržištu.
  • Pravilan rad proizvoda osigurava njegovu snagu, trajnost.
  • Materijal se lako upravlja bez mijenjanja njegove strukture.
  • Laminirani produkt se koristi u proizvodnji namještaja.

Jedini nedostatak DVP-a je mala debljina lista, koja ograničava opseg primjene ovog materijala.

Međutim, opseg njegove uporabe nije ograničen na izgradnju, ali se primjenjuje na proizvodnju namještaja, automobilske, izgradnje automobila, proizvodnje stolarije.

Pravilna priprema - ključ uspjeha

Svaki posao mora biti unaprijed planiran kako bi se izbjeglo višak vremena provođenja, snagu i gotovinu.

  1. Razmislite koliko novca možete potrošiti na kupnju materijala. Ova prva točka i bit će odlučujuća u izboru varijante ukrašavanja dekorativnog zida.
  2. Izvedite crtež prostorije ili napravite fotokopiju tlocrta. To će pomoći izračunati potrebnu količinu materijala. U isto vrijeme, nije potrebno premjestiti sve stropove, podove i zidove.

Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

  1. Analizirajte tržište proizvodnih tvrtki i cijena za svoje proizvode. To će pomoći napraviti pravi izbor. Možete pronaći razne zanimljive opcije. Na primjer, određeni modeli ili popust na ravnotežu kvalitetne robe.
  2. Izračunati broj potrebnog materijala. Da biste izračunali područje proizvoda koji se suočava, morate pomnožiti duljinu duljine, uzmite područje prozora, vrata i dodajte 10%.
  3. Kupnja na veliko je obično jeftinija od maloprodaje. U tom slučaju bit će objavljene dodatne uštede na prijevozu robe. Često građevinske tvrtke - proizvođači nude besplatnu dostavu za kupnju veleprodaja.
  4. Pripremite sve potrebne alate. Da biste uštedjeli novac, mogu se iznajmiti.
  5. Ako su zidovi odvojeni drvenim panelima kako bi naredili, ploče se strogo proizvode parametrima prostorije. To omogućuje korištenje svih kupljenih proizvoda bez otpada.

Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

Ugradnja panela

Distribucijske ploče mogu se pričvrstiti na stezaljke, nokte ili mastiks. Rad ne zahtijeva posebna znanja i vještine, tako da se može učiniti s vlastitim rukama. Prije početka, potrebno je raspakirati materijal i ostaviti je na sobnoj temperaturi tijekom dana. Mora se prilagoditi vlažnosti u sobi. Ako su zidovi vrlo neujednačeni, onda ih morate roditi i poravnati.

  1. Jedna od popularnih metoda instalacije je korištenje posebnih fiksatora brave. Tijekom proizvodnje, ploča je opremljena popravljanjem detalja na krajnjim i lateralnim ravninama. Ova metoda omogućuje brzo obavljanje montaže zbog pričvršćivanja dna rupa i igala. Od gore navedenog ploča je pričvršćena zaključanim bravama s kamerama i izrezima. Ovi dijelovi omogućuju maksimalno povećanje položaja vlaknaste ploče ploče. Oni također ne zahtijevaju zaštitu od korozije.
  2. Okvir za ploču vlakna može se pričvrstiti na čavle. Prva ploča je montirana iz kuta s prednjom stranom. Da biste okviri drvena ploča montirana s noktima. Sve naknadno čvrsto povezane zajedno i moraju biti usidreni u utoru. Zatim se izvodi površinska završna obrada s dekorativnim elementima.

Članak na temu: Kako sami odrezati petlju u snimljinom?

Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

  1. Najčešće u popravku, pričvršćivanje drvenih panela nalazi se pomoću mastiksa (adhezivni sastav). Ali pod uvjetom da su zidovi savršeno glatki. Ljepljiva tvar bi trebala biti gusta i plastika. Mora se ravnomjerno primijeniti na zid s nazubljenom lopaticom s debljinom nekoliko milimetara. Zatim čvrsto pritisnite svaku ploču. Koji od metoda instalacije odabrati je riješiti vas, i bolje je konzultirati se sa stručnjakom. Zidovi zidova vlaknastih reprodukcija je lako. Vi samo trebate napraviti malo truda.

Koristan savjet

  • Bez obzira na mjesto privitka, obradite drvo za sanduk s visokokvalitetnim tlom. To će povećati operativno razdoblje cijelog dizajna.
  • Pokrijte panele u sustavu zaključavanja, koji će stvoriti lijep dekorativni izgled.
  • Zatvorite zglobove dekorativnim umetcima.
  • Zidni paneli kombiniraju s pozadinom ili dekorativnom štukatom. To će donijeti novosti i sorte u bilo koju interijeru. Dakle, pojava prostorije može se mijenjati po želji. U isto vrijeme, financijska ulaganja bit će minimalna. Dovoljno je samo zamijeniti pozadinu ili preraditi zid.

Suočavanje s zidovima s DVP panelima - 3 načina

  • Pričvršćivanje padobackera ispod sanduka pomoći će izbjeći pojavu kondenzata na zidovima.
  • Parobararier je film koji štiti od formiranja kondenzata.
  • Određena serija robe mora se kupiti u isto vrijeme od jednog proizvođača. Jer različiti proizvođači primjenjuju vlastitu tehnologiju. Kao rezultat toga, mogu se razlikovati svojstva i sastav materijala s istim imenom u različitim tvrtkama.
  • Pogodno je koristiti elektrolovku za rezanje lukova i drugih elemenata.

Video "Instalacija MDF ploča na zidu"

Pogledajte videozapis na instalaciji panela ispod stabla, njegova instalacija je slična, s instalacijom iverice, samo s malim razlikama.

Čitaj više