Koji materijali zaklonište strop

Anonim

Kako iskoristiti strop s velikim raznim materijalima za završnu obradu? Izbor ovisi o mnogim čimbenicima. Može biti drvene, metalne tračnice i gipsanu ploču, koja su pričvršćena na strop. U intervalu između granica i završnog materijala, toplinski i zvučni materijal je položen, možete sakriti komunikacije. Ali, prema tome, visina stropa će se smanjiti na visinu strukture, mora se razmatrati prilikom instaliranja u niskim prostorijama.

Koji materijali zaklonište strop

Glebač se potiče ekološki prihvatljivi materijal, s dugom servisnim životom, kao i svojstva audio i toplinske izolacije.

Strop obrezivanje gipsana ploča

Koji materijali zaklonište strop

Boja vanjskog papira gipsane ploče određena je svojim karakteristikama. Siva - obična, zelena - otporna na vlagu, crveno - vatrostalno.

Gipsboard - ekološki prihvatljiv materijal s dugom servisnim vijekom. Ima dobru zvučnu i toplinsku izolaciju, savršeno razina površine stropa. No, značajan nedostatak je da je suhozid, ako nije otporna na vlagu, vlaga se boji, a vlaženje se deformira. Registracija takvog stropa je dugotrajan i kreativan proces. Postoji veliki broj dizajnerskih rješenja. No, potrebno je uzeti u obzir da je samog gipsana ploča vrlo teška, a okvir mora biti dovoljno jak. Za strop, bolje je izabrati gipsanu ploču otporna na vlagu, jer će svaki interijer pljačkati.

Uobičajena gipsana ploča ima sivu boju, a otporna na vlagu - zelenkast.

Spojevi se lako zatvaraju s kitom. Pod dizajnom takvog stropa možete sakriti razne komunikacije: ožičenje, ventilacija.

Za ugradnju takvog stropa bit će potrebni sljedeći materijali i alati:

Koji materijali zaklonište strop

Elemente okvira suspendiranog stropa.

  • Profili vodič i strop;
  • Traka za brtvljenje;
  • Sidreni klinovi;
  • Nokte;
  • razina;
  • uređaj za zavjese;
  • Razina izgradnje (laserski, mjehurić, hidroelektranski sustav);
  • Aluminijsko pravilo 2,5 m;
  • kit;
  • Serpenta (vrpca za šavove);
  • rulet;
  • čekić;
  • pribor ili poseban nož za rezanje gipsane ploče;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • Vijci samo-tapkanja i press perilica;
  • akril prajmer;
  • izravne suspenzije;
  • Konektor na jednoj razini "rakovi";
  • toplinske i zvučne izolične materijale;
  • Škare za metal;
  • skup spatula;
  • gips ploče;

Članak o temi: Završna faza fasadnih radova je uokvirivanje sustava Windows kod kuće

Koji materijali zaklonište strop

Korištenje hidroetera uvelike pojednostavljuje graničnu oznaku.

Najbolje je koristiti suhozid, Knauf profile i suspenzije. Što je manja debljina lista, manje je vjerojatno da će se strop spasiti. Prvo je odrediti najniži kut u sobi. To se radi s ruletom na podu s poda do stropa. Zatim se povucite iz stropa: 5 cm za strop bez svjetiljki, sa svjetiljcima - 8 cm. Tada se horizontalno odloži Hydrorer. Sljedeći korak će biti instalacija profila vodiča. Jedan profil treba imati 3 točke pričvršćivanja. Tada je traka za brtvljenje zalijepljena na njemu i pričvršćena na zid na noktima, suspenzije su vezane, također s brtvljenom vrpcom. Nakon toga, profili na suspenziju su montirani, u rasponu od kutova sobe, "rakovi" vise na mjestu zglobova profila. Ali ako se strop planira smanjiti malo, moraju se umetnuti u glavne profile prije instalacije. Poželjno je staviti sloj materijala za zaštitu od topline i vlage u dizajnu.

Gipsana ploča prije instalacije treba ležati nekoliko dana u sobi, aklimatizirati, nužno u horizontalnom položaju. Nakon što je svi gipsboard fiksiran, mora biti prerano i izoštren, provesti srp i dobiti sloj kita. Ali postoji mogućnost pucanja stropa da ga isključi, može se spasiti po veličini stakla. Postoje na jednoj razini i višestruki stropovi. Više razine strop može imati razne oblike, boje, djelovati kao separator zone. Kada instalirate tako strop, razine su montirane u red.

Metalni repni stropovi

Koji materijali zaklonište strop

Plastične ploče otporne na vlagu idealne su za obrezivanje stropa kupaonice.

Oni rangiraju drugi u popularnosti nakon gipsane ploče. Strop od metalnih rijeka se ne boji vlage, nije deformiran, to je svjetlo, vatrootporno, ima antikorozivno raspršivanje i dugi vijek trajanja. Slično na stropovima od gipsane ploče, instalacija se provodi na okviru, koriste se supstrati zvučne izolacije. Komplet za instalaciju uključuje suspenzije koje će olakšati i ubrzati. Nedostatak takvog stropa je nemogućnost demontaže jedne željeznice. Stoga se električno ožičenje i druge komunikacije ne skrivaju. Možete provesti djelomično rastavljanje kada koristite tanjure metalne kazete. Lako se razmjenjuju i izvana nalikuju stakloplastici, ali su u cijelosti napravili aluminij ili čelik. Unutra postoji zvuk i toplinski izolacijski sloj.

Članak o toj temi: Tihi ventilator za kupaonicu s provjerom ventila

Strop iz PVC panela

Vrlo ekonomična, otporna na vlagu, koja ima dobru zvučnu izolaciju, ali zapaljivi materijal. Plastične ploče se lako mogu montirati, ali su vrlo krhke, tako da ih morate kupiti za ukras s blagim marginom. Takvi paneli se proizvode u velikoj raznolikosti boja: s ispisom fotografija, ispod stabla, kamen. Plastika se lako čisti, ali samo meka spužva i bez abrazivnog znači, jer ga je lako ispočetka. Montiran, u pravilu, na metalnom profilu, ali u sobi ili drugoj prostoriji bez visoke vlažnosti, možete ga zamijeniti drvenim šipkama.

Stablo i clapboard

Stablo je najupečatljivija i skupa vrsta završne obrade koja ima dugi vijek trajanja. Ali takav strop ne može se montirati u zatvorenim prostorima s visokom vlagom ili vrlo suhim zrakom. Nedostatak je potreba za dodatnim ventilacijskim uređajem. Najlakše je montirati dvostruki sanduk, prvo za navigaciju željeznicom do preklapanja, a zatim konsolidirati drugi sanduk paralelan s prvim. U tom slučaju, visina stropa će se smanjiti, ali će se životni vijek povećati. Ugradnja drvenog stropa zahtijeva pažljivu pripremu, mjerenje. Prava se mogu lako skrivati ​​pomoću dodatnog pohrane. U barovima. Ali prije takve vrste završiti, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je dizajn vrlo težak. U usporedbi s drvenim panelima, obloge je manje prepoznatljiv i vrijedi mnogo jeftinije. To zahtijeva lakiranje premazivanje jednom svakih 5 godina.

MDF ploče za strop

Dobro držite toplo i apsorbirajte zvuk ploča od stabala. Oni su sjajni za strop, ali kreativni dizajni ne stvaraju s njima. Ispada uobičajenu glatku površinu. Za kuhinju se mogu koristiti ploče otporne na vlagu. Sami paneli nisu teške i lako montirane vlastitim rukama bez pomoći stručnjaka.

Uz odgovore na pitanja nego što možete skloniti strop u sobi s visokom vlagom, što je bolje odabrati za ove materijale i kako vidjeti strop, profesionalci će uvijek pomoći.

Članak na temu: Izvorne kutije i kutije za skladištenje malih

Čitaj više