Sve o zahodu odvodnog oštrice

Anonim

Kupnja preljeva kompleta, procjenjujemo svoj vanjski oblik i estetiku, zaboravljajući da je posebno posebno zainteresiran za ono što je unutra mehanizam odvodnog spremnika. Sjećamo se o njemu tek nakon instalacije i kada se pojavi buka ili propuštanja vode.

Sve o zahodu odvodnog oštrice

Ulazni krug i spajanje odvodnog spremnika.

Potrebno je znati da se uređaj odvodnog spremnika WC-a čini jednostavnim, u stvarnosti je to prilično osjetljiva stvar.

To zahtijeva pažljivu cirkulaciju i povećanu pozornost, inače su problemi neizbježni. Zapamtite da će ispravno podešeno pojačanje toaleta odvodnog spremnika spasiti susjede s dna od poplava, a vi ste od nepredviđenih financijskih troškova.

Odabir odvodnog spremnika

Prilikom instaliranja ispustanog spremnika, ventil za isključivanje mora biti instaliran za preklapanje vode, jer je potrebno pregledati uređaj za zaključavanje godišnje. Ventil je najvažniji i složeniji dio toaletnog kompleta. Njegov zadatak je pružiti potpunu i brzo ispiranje sadržaja WC-a, a zatim se automatski ispunjava vodom do određenog volumena. Ovaj se uređaj često prodaje s odjeljkom WC-a.

Sobbitnost rada je jedan od glavnih znakova kvalitete odvodnog spremnika. Obratite pozornost na ovo - snažnu buku pri punjenju odvodnog spremnika s vodom ukazuje na pogrešnu instalaciju ili prisutnost proizvodnog braka u proizvodu. Da bi se od toga osigurao, bolje je kupiti toaletne posude u visoko specijaliziranim trgovinama gdje možete dobiti jamstvo.

Odabir spremnika za ispuštanje, pogledajte vrstu spremnika i što je njegov položaj u odnosu na WC. Postoje uzorci s odvojenim mjestom i zajednički. Odvojeno mjesto je obično suspendirani spremnik, koji je pričvršćen na posebno dizajniran okvir. Kapacitet prema vašoj želji može se postaviti na bilo kojoj visini. U zajedničkim modelima montira se na zahod (odozgo) i postoji prikladna ili čvrsta.

Članak o toj temi: Instalacija stropa sušilica za posteljinu na balkonu

Što su sustavi za ispuštanje vode

Dijagram odvodnog spremnika.

Odvodni spremnici su različitih vrsta i dizajna. Postoje modeli s sustavom s dva gumba. Kada pritisnete jedan gumb, od 6 do 8 litara vode, drugi je ispušten s 2 do 4 litre. To je, naravno, vrlo zgodan mehanizam koji doprinosi ekonomskoj potrošnji vode, što je posebno vrijedno u prekidima vode.

Standardni volumen vode u spremniku za ispuštanje WC-a je 6 litara, zabilježeno je čak iu nekim visokim. To je dovoljno za učinkovito ispiranje otpada. Ali to se događa volumen spremnika i 8 ili 10 litara. Neki toaleti su opremljeni sustavima gospodarstva odvoda, što nam omogućuje da potrošimo samo dio tog volumena, takozvanog pola odvoda. Događa se da puna šljiva nije uvijek potrebna - na primjer, za ispiranje male količine ljudskog životnog otpada, dovoljno i polovicu spremnika. Ova značajka je korisna za koju je ušteda vode (instalirani su brojači).

Postoje tenkovi s automatskim odvod. Ovaj sustav ispusta eliminira vas od ručno spuštanja vode. Djeluje s senzorom koji odgovara na prisutnost osobe: zabilježena je prisutnost osobe, a kada ode, senzor daje tim za ispuštanje otpada. Takav odvod sustav je posebno prikladan i koristan u zajedničkim toaletima - u uredima, institucijama, industrijskim prostorijama, što je moguće higijenski, jer isključuju izravan kontakt s WC-om. Ali može se instalirati u kućnom WC-u.

Vrste odvodnog spremnika WC

Sve o zahodu odvodnog oštrice

Dijagram uređaja i princip rada slobodnog spremnika.

Odvodni spremnici su izrađeni od različitih materijala i lijevaju željezo, plastike i faience. Tenkovi od lijevanog željeza visokog mjesta gotovo nisu instalirani; Plastični spremnici srednjeg raspona su jednostavni i praktičniji, ali nisu pouzdana podrška za odvodne kontejnerske priključke i nisu prilično prikladni za porculanske i faier toalete.

Članak na temu: Kakva atraktivna srebrna pozadina u unutrašnjosti

Najčešći su sada porculanski odvodni spremnici s niskim položajem, onima koji su ugrađeni samo na zahod.

U obliku i veličini, ispusni spremnici su vrlo raznoliki. Ako se oblika paralelov s prednjim licem dominira prije, sada proizvođači čine širok raspon oblika, povlačenjem ih ili istezanje uz zid kako bi zauzeli minimalno mjesto i mogao se stisnuti u kut ili u tehnički Kabinet.

Ispusni spremnici od plastike su povećani, srednji i minimizirani volumen. Glavne prednosti su: snaga (nemojte puknuti i ne boriti se), olakšati, praktičnost prilikom instaliranja i jednostavnosti armature. Voda se može spojiti i sve odmah i male porcije - samo pritiskom na izbočeni dio plovka.

Spremnici odvoda Faians su teže od plastike i krhkije; Oni su instalirani na vrh toaleta i imaju složeniji unutarnji uređaj koji se sastoji od nekoliko pokretnih metalnih dijelova. Spremnici modernih modela daju mogućnost smanjenja vode na različite načine: cijeli volumen je odmah (od 6 do 8 l) ili njegov dio (od 3 do 6 litara) ili se spuštaju s dijelovima dok je ključ za pokretanje je pritisnut.

Dizajn spremnika za ispuštanje WC-a je izrađen od punjenja uređaja, odvoda i preljeva. Volumen spremnika nadopunjuje se vodom kroz metalni ili plastični vrh dovodne cijevi, koja se preklapa na plovka ventila kada je spremnik napunjen do određenog volumena.

Dreniranje vode se provodi pomoću ventila od šljiva, koji je vođen, vrijedi pritiskati ili odgoditi glavu ventila. Transfuzija viška vode dolazi kroz preljevu cijevi. Mnoge smetnje koje proizlaze u radu spremnika za ispuštanje su povezani s radom od 2 ventila - odvodnog ventila i ventila za punjenje.

Kvaliteta mehanizma toaleta odvodnog spremnika u velikoj mjeri utječe na kvalitetu vode, ali ako je uređaj siguran, onda se problemi mogu brzo ukloniti. Profesionalac je dovoljan samo za podizanje pokrića kapaciteta i gledajući ga ispunjavanjem i drastičnim vode, određuje uzrok problema i eliminira ga. Ako mehanizam nije važan, morat ćete tinker.

Članak o temi: Apartman na 10 četvornih metara. M: kompaktni i svijetli dizajn

Kupnja prikupljanja kompleta, treba imati na umu da tankovi za uvoz obično imaju prilično složeni unutarnji uređaj koji radi pouzdano samo s dobrim tlakom vode. Budući da vodovodni radovi nisu prikazani u trgovinama i ne provjerava, kupnja uvezenog wc s spremnikom treba znati unaprijed vodovodni tlak koji se isporučuje u vaše kućište i pitajte kako takve vodoinstalateri imaju druge potrošače.

Čitaj više