Kako napraviti pukotine na stropu od gipsane ploče

Anonim

Unatoč dobrom popravku, ne postoji jamstvo da se nakon nekog vremena pukotine neće pojaviti na stropu od gipsane ploče.

Oni mogu nastati iz raznih razloga i na kraju trebaju visoko kvalitetno brtvljenje ne-psihičke štete.

Kako napraviti pukotine na stropu od gipsane ploče

Najčešći uzrok pukotina na stropu suhozida je kršenje tehnologije stropa.

Uzroci pukotina na stropu

Jedan od glavnih uzroka pukotina na stropu od gipsane ploče može se skupljati kod kuće. Možete ih eliminirati tek nakon što je izgradnja povlačenja konačno završiti. Također, šteta se pojavljuje na prostranom suhozidu, ako je veličina prostorije vrlo velika, a GLC je montiran bez pomaka šava lista u list. Kao rezultat toga, veliki automobil koji uzrokuje male oscilacije koje prolaze u blizini kuće mogu izazvati lančanu reakciju od najslabijih mjesta, a zatim strop pucketi diljem šava.

Kako napraviti pukotine na stropu od gipsane ploče

Pukotina na stropu mora biti pažljivo za kit.

Drugi razlog za nastupe pukotina u suhozidama - tiple koji se koriste u procesu instalacije koji se prodaju zajedno s vijcima. Obično nisu u stanju izdržati mnogo težine, jer je promjer vijka u odnosu na promjer dlaka je premalen, kao rezultat zida kostila, oni su slabo otvoreni u rupi i ovaj set je Izvukao se iz preklapanja, formirajući proviziju.

Ako je u vrijeme kada je napravljen opći popravak, došlo je do pogreške u procesu montaže okvira - postoji opasnost od pucanja. To znači da su P-oblike suspenzije na strop pričvršćene za uši, a ne za glavni skakač. Suspenzija vezana za uši postupno se rasteže i tako uništava strukturu smrznutog kita.

Također se događa da na stropu nije unaprijed bio mjesta dizalica od gipsane ploče ili stropne površine nije prethodno bio prerano. Stoga, Putty nije ušao u adheziju s površinom od gipsane ploče zbog prašine, koja će se instalirati na GKC.

Članak na temu: Firewall: Izrada vlastitih ruku

Drugi strop od suhozida može probijati zahvaljujući susjedima odozgo, ako ispunjavaju stanare od dna do vode. I naravno, čak i najotporniji potres može uzrokovati sličan nedostatak na glatkoj stropnoj površini.

Važnim uvjetima prije nego što vile pukotine

Ako su nedavno nedavni popravci, već postoje pukotine na stropu - ne morate nastojati odmah ih zatvoriti, jer se svi radovi na kraju mogu učiniti uzalud. Prije svega, potrebno je saznati glavni uzrok oštećenja. Najčešće se pukotine na površini gipsane pojavljuju zbog deformacije stropa i ako se ne zaustavi, tada će se taj proces nastaviti u budućnosti. U tom slučaju, bliske pukotine nema smisla, bolje je ponoviti cijeli strop. To je osobito istinito kada se strop od gipsane ploče počne kretati rukom kada se pritisne na njega. Progetna pukotina u ovom slučaju, to je besmisleno - strop mora preusmjeriti ili demontirati na novu.

Što je potrebno za brtvljenje pukotina

Kako bi zatvorili pukotine u suhoziku, potrebni su sljedeći alati:

  • Tvrda kratka lopatica;
  • dlijeto ili nož;
  • šmirgl papir;
  • Lopaticu za završnu obradu širinom od 100-150 mm;
  • Vuneni valjak i kupka za slikanje stropa.

Popravak pukotina na stropu nije moguće bez takvih građevinskih materijala kao:

  • prajmer;
  • Sangips;
  • fugenfulller;
  • boja.

Kako napraviti pukotine na stropu od gipsane ploče

Ako je napravljena pogreška prilikom instaliranja stropa, najvjerojatnije će zamjena biti podložna većini cijelog stropa.

Ako su pogreške izvršene u procesu montaže stropnog okvira, najvjerojatnije će biti potrebno zamijeniti cijeli komad stropa. U tom slučaju trebat će vam skup alata koji se koriste za svoj dogovor.

Ako trebate ojačati okvir zamjenom stropa, onda se popravak reiningeted zone provodi na istom principu kao i brtvljenje pukotina. Da biste to učinili, bit će potrebno stvoriti monolitnu površinu s istom razinom, a zatim se nalazi na zglobovima ploča za žbuke za obavljanje sličnih djela.

Članak o temi: Specifikacije vrsta sjenila

Prije popravka stropa potrebno je točno osigurati da se više neće dogoditi njegovoj deformaciji i radu neće biti ispunjeni uzalud.

Kako riješiti pukotinu?

Prije zatvaranja pukotine, mora se stiskati. To znači da uz pomoć lopatice, noža ili dlijeta, trebate ukrcati na kit na list gipsane ploče i povećati pukotinu na širinu do 5-10 mm. Kao rezultat toga, možete jednostavno ukloniti sve loše držanje i smanjivanje čestica kita. Ako će se u procesu pukotina pukotine ispostavilo da je širi od 10 mm - nije zastrašujuće. Sve što pada je bolje ukloniti odmah tako da se nova pukotina ne pojavi pored već zatvorenog.

Na rubovima napuknutih pukotina unutar 1-3 cm, potrebno je ukloniti boju. To se može učiniti s nožem, lopaticom, dlijetom ili brusnim papirom. Takvo pometanje pomoći će novi sloj kit siguran na površini.

Prije nego što zatvorite šav, mora se liječiti četkom ili metlom da biste dobili osloboditi od svih dijelova preostale prašine. Nakon toga, obrađuje se premamer i lijevo do potpunog sušenja. Prajmer može koristiti bilo koji brand, jer se proizvodnja bavi dovoljno velikom broju tvrtki, stoga je ovaj građevinski materijal obično dobre kvalitete.

Početna faza pukotina za sjeme

Kako napraviti pukotine na stropu od gipsane ploče

Završna faza uklanjanja pukotina u stropu od GLC je slika.

Često pukotine blizu uobičajenog kita, također ga koristiti na zglobovima. Nakon toga, pukotina je dodatno prekrivena ljepljivom vrpcom i na samom kraju - satihip. No, bez vrpce i istovremeno dobiti čvrsto ugrađene šavove, potrebno je iskoristiti foogenel.

Foogencil je poput kita, samo on brže hvata i postaje teže kada se skrutne. Dakle, upravo takav građevinski materijal bolje se primjenjuje na zglobovima i za brtvljenje pukotina u suhozidu.

Članak na temu: Bed Clamshell to učiniti sami: dizajn proizvoda

Važno je posvetiti posebnu pozornost na to kako će se vezeni šav biti postavljen uz pomoć foogeneza. Spachable strop ima glatku površinu i ako se na mjestu pečata pojavljuje mali tuberkul, onda će se vidjeti nakon završetka svih djela. Da bi se to izbjeglo, potrebno je pričvrstiti na površinu lopatice tijekom ograđivanje fogenerala. Dakle, dovoljno je jednostavno napraviti razinu kita kao identičnu razinu lista gipsane ploče, a ne cijelu površinu. Tada će biti moguće primijeniti satenggips, a šav će biti gotovo oštećen.

Finalni pucanje

Nakon što je foogenciji potpuno suh tijekom dana, moguće je nastaviti do konačnog liječenja pukotina. Od gore navedenog, morate nanijeti još jedan sloj prajmera i pričekati nekoliko sati tako da postane čvrsto.

Sada je potrebno staviti Stengips ili završiti kit na mjesto pečata. Obično nakon što je pukotina ugrađena s završetkom kit, ne treba dodatnu obradu brusnog papira. Široka lopatica snima cijelu širinu površine površine i čini ga savršeno glatkom. Glavna stvar u ovom slučaju sprječava ulazak u rješenje za kit stranih abrazivnih tvari.

Da biste dovršili popravak stropa gipsane ploče, nakon sušenja završetka kit, mora biti obojana.

Da bi se dobila homogena boja stropa, bolje ga je potpuno obojiti, tako da se reinimirana mjesta neće izdvojiti na općoj pozadini.

Naravno, bolje je u početku napraviti visokokvalitetne popravke u skladu sa svim tehnologijama za montažu gipsanu ploču, jer je teže zatvoriti pukotine nego spriječiti njihov izgled. Ali ponekad su okolnosti jači, dakle, potrebno je izdržati neke gubitke.

Čitaj više