Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Anonim

Rasvjeta je najvažnija komponenta unutarnjih poslova. To je iz osvjetljenja koje ovisi udobnost udobnosti našeg stana. Igra svjetla i sjena omogućuje vam da pobijedite pobjedničke trenutke interijera i skrenite pozornost iz neuspješnih trenutaka. I također - svjetiljke, svjetiljke, lusteri i svjetiljke stvaraju tu atmosferu koju nazivamo "kuću". Napravite boravak samo "vaš", osobni, individualni će pomoći jedinstvenim svjetiljkama i najbolji način - da napravite lampu s vlastitim rukama. Domaći plafoni i svjetiljke su konj, koji će dodijeliti vaš dom od drugih.

Sigurnosne riječi

U proizvodnji svjetiljki, svjetiljki i lustera u industrijskim okruženjima, minimalna udaljenost od "tijela" svjetiljke do materijala je prethodno izvedena. To ovisi o udaljenosti od napajanja i toplinskog zračenja žarulje i na tipu (zapaljivosti) materijala iz kojeg se proizvodi nijansa stropa / lampe. Kod kuće je malo vjerojatno da će se netko gnjaviti s takvim izračunima. A da ne bi stvorili opasnu situaciju, trebali biste se pridržavati određenih pravila.

  • Koristite žarulje male snage koje ne razlikuju mnoge topline. Postoje dvije opcije - "Čuvanje" i LED. Prilikom odabira LED svjetiljke, morat ćete kupiti skupo, kao što vam je potrebna svjetiljka s dobrim radijatorima - metalom i keramikom, rasipanje topline. Ovo je daleko od jeftinih primjeraka. Može se sastojati da emitiraju glatko svjetlo i imaju vrlo dugi vijek trajanja (u teoriji, nekoliko desetaka godina).

    Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

    Prije nego što to učinimo lampa, razmislite o sigurnosti

  • Ako je moguće, koristite keramičke, a ne plastične patrone. Bolje se zagrijavaju.
  • Nemate zapaljive materijale (papir, karton, pamuk i sintetička tkanina) 5-7 cm do svjetiljke.

I općenito, stvaranje svjetiljke i instaliranje, u prvih nekoliko dana, obratite pozornost na to postoji li strop. Grijanje se smatra povećanjem temperature iznad okoliša. Ako se strop osjeća kao "toplo", promijenite žarulju u manje moćne. Provjeri ponovno. Sve dok se domaća lampa neće zagrijati.

Gdje dobiti okvir

Ako želite preoblikovati staru svjetiljku, svjetiljka, mozak, čija je stara svjetiljka došla u zapuštenost, možete jednostavno koristiti postojeće temelje, prihvatili stari materijal. Prije početka rada, izgledati dobro za okvir, ako postoji hrđa negdje ili oštećena prevlaka, može li to učiniti i ponovno obojiti? U isto vrijeme, boja se može promijeniti. Ako nema starih okvira, možete kupiti jeftinu svjetiljku (u trgovini ili na buvljaku) i učiniti iste operacije s njom. Nisu loše lampe mogu se obaviti iz košara za smeće. Oni su žice, postoje plastike. Glavna stvar je pronaći prikladan oblik i veličinu. Onda napravite rupu ispod spremnika. Dalje - to je ukras / trim, i ovdje morske mogućnosti.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Domaće svjetiljke su pogođeni različitim oblicima i materijalima

Ako je ova metoda nedostupna, možete napraviti nijansu žarulje bez okvira (postoje takva) ili sami napravite okvir. Materijal za izradu okvira za svjetiljke radi sami. To je: žica, drvo (drveni ili bambus štapići, izrezati posebno elemente), plastične boce.

Kako napraviti okvir za domaću oznaku od žice

Žica za okvir svjetiljke potrebno je aluminij ili čelik. S aluminijskim radom lako, ali je lako. To nije jako važno kada je lampa već iskorištavana, ali se ta činjenica mora uzeti u obzir tijekom rada: možete pokvariti obrazac. S druge strane, takva plastičnost vam omogućuje da lako i jednostavno napravite promjene u obliku. Tako da opcija nije loša. Aluminijska žica može biti "minirana" iz električnih kabela. Morat ćemo ukloniti zaštitnu ljusku i može se koristiti.

Šall žica više elastičnije, tako da zadržava oblik dobro. Može se pretražiti na građevinskom tržištu. Radite s njom više. Poželjno je da su u blizini bilo jakih muških ruku.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Oblik svjetiljki koji se mogu napraviti vlastitim žicom

Osim žice za rad, potrebne će snažne čepove i odlomak. Sjena svjetla obično se sastoji od dva prstena i spajanje njihovih regala. Od veličine prstenova i oblika regala ovisi o obliku budućeg svjetiljka. Pitanja se mogu pojaviti po broju regala i načina za pričvršćivanje. Broj regala ovisi o veličini prstenova i koliko "okrugli" želite napraviti lampu. Što više regala, to će više "glatko" tkanina pasti. Zato odlučite za vas, ali optimalna udaljenost između regala duž donjeg kruga je oko 5-6 cm.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Prijeme za stvaranje žice

Metode oblikovanja Stack na prstenove svjetla ovise o debljini i vrsti žice, kao i od vaših alata koje imate. Najlakše - napraviti malu kuku na kraju, a zatim ga čvrsto stegnite. I tako da prsten ne klizi desno lijevo, pre-žicu u mjestu vezanosti za liječenje brusnog papira s velikim zrnom. Ovo je opcija za gustu aluminijsku žicu. Ako je čelična žica, promjera 1,2-2 mm ili više, najbolji način je zavarivanje. Likovanje se može rezati i vjetra oko prstena ili također napraviti kuku.

Ako napravite kuke, uvucite žicu, izgled je daleko od takvog ideala, poput tvorničkih okvira. Ali ta nesavršenost će biti pokrivena sama lambaža. Ako je još uvijek zabrinuta, pronađite vrpcu prikladne boje (obično pokupite boju u igri) i pažljivo omotajte rezultirajući okvir. Će biti mnogo bolji. Vrpca se može označiti PVA i, mokrim, čvrstim, dvaput iza skretanja, omotajte okvir.

Od žičane mreže

Ako možete pronaći tanku žičanu mrežu, možete brzo napraviti gotovo savršeni cilindrični kljunar za podove, stol za stol, noćno svjetlo, strop za instaliranje svijeće, itd. Ukupno i potrebno je odrezati komad mreže željene duljine i širine, uvući u prsten i pričvrstiti žice, zamotati ih oko police.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Cilindrični okvir za svjetiljke od žičane mreže

Tako da se mreža ne ispravi, odsiječe komad, izrezati duge slobodne krajeve s obje strane. Pričvrstit će cilindrični oblik. I nesavršenost gornjeg i donjeg prstena može se maskirati s vrpcom željene boje.

Od plastične boce od pet litre

Zanimljiv oblik svjetiljke može postati iz plastične boce velikih legla. Postoje boce od 5-6 litara, pa čak i na 10. ovdje ih možete koristiti. Iz spremnika, odrežite vrhove idu na dno - ovisno o tome što vam se više sviđa. U izrezanom dijelu napravimo prsten ispod spremnika. Ako se gornji dio izreže, vrat se može koristiti za neke patrone. Za onog promjera, morat će rezati.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Plastična boca

Zatim izrežite dodatnu plastiku, formirajući rub i police stropa. Da ne bude pogrešan, možete pre-crtati sve linije s oznakom. Rez će biti lakši. Osnovno. Zatim samo ukrašavamo. I da, izrezati plastiku nužno, inače neće biti toplog zraka.

Izrađujemo lampe na okvir

Mogućnosti za način na koji se može donijeti slučaj lampica:

  • Šivati ​​iz tkanine.
  • Vezati. Kukičane ili pletenje iglice.

    Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

    Vezati slučaj na snazi ​​može biti pletena ili kukičana

  • Mi kočione niti, cvine, užad.
  • Reljef uz pomoć vrpca.

Od traka

Najlakši i najbrži način da transformirate staru nijansu svjetiljke za podne ili stolne svjetiljke za korištenje vrpce. Potreban je okvir ili žarulja u obliku cilindra. Može biti "goli" ili prekriven tkaninom. Ako koristite "goli" okvir, svjetlo će se probiti kroz utore, koje će stvoriti zanimljive svjetlosne efekte, ali rasvjeta će biti nehomogena. Neugodno ste čitati s takvim svjetlom - to je unutarnje rješenje. Ako trebate glatku rasvjetu, prvo pokriti okvir tkanini. To može biti ista boja koju trake, na nekoliko tonova tamniji ili lakši, mogu biti kontrastne. Sve ovisi o vašoj želji. I zapamtite da će tamnija biti tkanina, manja svjetlost preskače lampu.

Uzmite traku širinom od 1-2,5 cm. Popravit ću ga s pogrešne strane lampica uz pomoć PVA ljepila, dodatno pričvršćivanje PIN. Ako smo uzeli žičani okvir bez tkanine, pričvršćeni na gornju ili donju liniju (možete šivati ​​ruke, možete koristiti ljepilo). Tada počinjemo omotati cijeli okvir, od vrha do dna, stavljajući vrpce blizu jedan drugome, ali bez adhezije.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Kako napraviti s oznakom za ruke od vrpca

Nakon što završite krug, okrećemo vrpcu na 90 °. Popravite u ovom položaju (igla s nizom ili ljepilom pluga, ljepilo iz pištolja, pričvršćivanje privremeno PIN, pritiskom na štitniku). Daljnja vrpca Preskočimo ispod prve vrpce, izvucite se, stavite na drugi, a zatim se ponovno spustite, povucite kroz jednu traku. Dakle, postupno, stvaramo tkanje, ispunjavajući cijelu lampu.

Alternativno, možete preskočiti dvije vertikalne trake. Ali onda je potrebno osigurati da svaki sljedeći redak pomakne jedan križ. Tada će ispasti još jedan tip tkanja. Takva lampa je idealna za podove, jer će se spustiti svjetlo, disperzija kroz zidove će biti male.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ova tehnika je vrlo plastična i omogućuje vam da dobijete različite rezultate.

U ovoj izvedbi, trake mogu biti iste, mogu - jedna boja, ali različitih tekstura, mogu se razlikovati na nekoliko tonova ili biti kontrastni. U krugu, traka se može dopustiti čvrstim i moguće je - nakon određene udaljenosti. Ako nađete široku vrpcu i nametnute ga s ometom, onda će uopće biti horizontalni. A ako koristite pleteni ili upleten kabel (na donjoj fotografiji na desnoj strani), dobivamo potpuno drugačiji tip lampe. Dakle, samo ovaj tehničar završen lampica daje mnogo opcija.

Zanimljive opcije

Ukratko zamislite ideje. Postoje mnoge opcije za koliko nestandardne načine da napravite standardne okvire za lampe. Prva metoda je već izrazila: možete spojiti kućište na lampu na igle ili kukičanje. Nekoliko opcija na fotografiji.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Crochet-pletene svjetiljke za noćnu svjetiljku

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Plesti odvojeno fragmenti koji su vezani za okvir

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Nekoliko vrsta pletenih svjetiljki

Ne mogu svi plesti. Lakše je raditi s perlicama, pogotovo ako je zalijepljen. Možete ukrasiti staru tkaninu pomoću perli, šljokica, kuglice različitih oblika i veličina. Takva "novogodišnja" sjena za žarulje to učinite za nekoliko sati. Pokupimo odgovarajuće dekoracije, ribanje tkanine s PVA ljepilom, stick dekoracije. Da biste dovršili sliku, možete prikupiti suspenzije iz perli i perli, koje su pričvršćene na donju liniju, ali je već mukotrpan rad. Iako je učinak zanimljiv.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ažuriranje lampica može se ažurirati s perlicama, perli, šljokicama

Možete šivati ​​novu oznaku tkanine. Ali nije potrebno učiniti ga ažuriranom kopijom starog. Trebalo bi biti uključeno fantazija! Ako lampica ili podne svjetiljke stoje u djevojčinoj sobi, novi slučaj na lampera može se napraviti u obliku suknje. Odaberite stil suknje sami. Zanimljivo je pogledati u preklop. S rufflima i bez.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Nosite stolnu svjetiljku u suknji))))

U dječakovoj sobi možete koristiti staru geografsku kartu. Oni su na gustom papiru. Ako papir nije dovoljno dovoljan, najprije trebate staviti karticu na karton, a zatim iz tako praznog ljepila žaruljicu.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Možete koristiti geografske karte

Izvorni plavničari dobivaju se ako gotov okvir trese niti ili užad. Užad može biti prirodno. U ovom slučaju, oni su siva, smeđa bež. Možete pronaći fine sintetičke boje. Od njih će se pojaviti više "zabava" u boji proizvoda. To je još lakše za slučaj s nitima za pletenje. Oni su tanki, debeli, teksturirani, s glatko mijenjaju boju. Općenito, masovne opcije.

Mi preuzimamo okvir i prema određenoj shemi njegovog ogromnog. Možete početi s policama. Svaka stalak s pigtailom (duljina niti trebala bi biti 3 puta više od visine stalka). Kada je ovaj rad gotov, počnite istezanje niti / uže između regala. Oni će morati proći kroz pigtails, tako da je s nitima prikladnijim za to uz pomoć igle, a užad se može uključiti i tako.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Nekoliko načina za označavanje niti okvira

Druga opcija - prvo je prazno horizontalno cijeli okvir, a zatim položite stalak. Pigtail neće uspjeti ovdje, samo trebate pričvrstiti skretanje na stalku s određenom nagibom. Ova izvedba je donekle jednostavnija, ali "pigtails" izgledaju više uredno.

Domaće zrake bez okvira

Mnogi materijali su dovoljno tvrd da bi svoj oblik vlastiti i, u isto vrijeme, oni su dovoljno plastike da bi im nešto zanimljivo. Postoji mnogo takvih domaćih svjetiljki. I gotovo svi koštaju vašu pažnju. Ovdje dajemo samo dio, drugi dio će ići u odjeljku za fotografije (vidi dolje).

Od pletene čipke upkins

Crochet-plesti nafkinsome imaju mnogo i leže u "saće", jer je šteta da izbaci, i ne znaju kako. Postoji vrlo zanimljiva ideja - napraviti od njih lampa za luster na suspenziji. Osim salveta, trebate veliki balon ili napuhavanje lopte, ljepilo za teške pozadine (vinil, tiskanje svilenog zaslona, ​​itd.), Četka.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ovaj šarm može biti izrađen od čipke ubrusa.

Strojno ljepilo u skladu s uputama, čekamo dok ne padam. Napuham loptu ili uzimam loptu, objesiti. Kada je ljepilo spremno, na nekoj čistoj površini postavljamo ubrus, operemo ga ljepilom, postavite na loptu.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Radna procedura

Potrebno je izvesti s takvim uvjetom da će centar ostati u središtu. Jedan po jedan držemo ubrus. Potrebno je postaviti tako da se rubovi malo preklapaju. Kada su svi salventi položeni, ponovno ih peremo s ljepilom i ostaviti do sušenja. Kada je ljepilo suha, puhati loptu ili kuglu (lopta se može probosti ako ne bude žao) i izvadite kroz rupu. To je sve, čipka Abazhur je spremna.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Koraci za završnu obradu

U nekim slučajevima postoje problemi s načinom na koji je spremna žarulja za spuštanje na uložak. Problem je riješen jednostavno - uzeti transparentnu plastičnu bocu, odrezati joj vrat, ako je potrebno, proširiti rupu na željene dimenzije (tako da je čvrsto stavljen na uložak), a zatim izrežite plastiku tako da se ispostavi Prsten od 5-7 cm širine. Ovaj prsten je širina i iznutra loptu se obložava na lampu.

Okrugli rafoni s niti

U gotovo istoj tehnologiji možete napraviti okrugli i polukružni elegantni plaffioni. Odaberite boju frakture. Njihov sastav je apsolutno nevažan - boja, debljina i tekstura je važna. Oni mogu biti ispucali, glatki, upleteni, fond i temeljito. Izgled ovisi o tome. To je najpogodnije raditi s pamučnim nitima srednje debljine. Dobro apsorbiraju ljepilo, a zatim nakon sušenja savršeno držite oblik.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Trebate loptu, ljepilo i nit

Još uvijek treba loptu ili loptu. To će biti temelj lampica, koji postavlja obrazac. Veličina baze je željena. Teme treba ljepilo, za to će vam trebati PVA ljepilo. Prenosi se na spremnik, razrijeđen s vodom u omjeru 1: 1.

Možete koristiti još jedno ljepilo. Važno je da postane transparentno nakon sušenja. Ovo je WB-29 Tytan Professional i D2 ljepilo za stolarski rad. Ako koristite neke od ovih vrsta ljepila, pročitajte upute.

Na lopti ili zdjelu nacrtajte krug koji će biti nešto manji od spremnika u svjetiljku. Na suprotnoj strani crpimo više opsega - to će biti donji rub stropa. Sada je sve spremno, možemo nastaviti.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Probudimo navlaženu navodu u ljepilo, ostavljajući rupe

Peremo nit ljepilom i probudimo ih na loptu u kaotičnom redoslijedu. To je prikladnije za to ako se ljepilo izlije u spremnik - možete spustiti sve načine, i samo povući konac polako. Uz ljepilo u cijevi, sve nije tako udobno: potrebno je propustiti duljinu područja do metra, vjetra, ponovno zamotati. Vrijeme ostavlja mnogo dulje. Ovo je ako se ne koristi PVA. No, proizvodi se dobivaju kruti i ne suspendiraju, ne mijenjaju obrazac tijekom vremena, jer se može dogoditi s neetarijanim svjetiljkama na PVA.

Kada namotavajuće niti na lopti, marljivo idu okolo krugovima. Ako se slučajno popeli na "zabranjeni teritorij", jednostavno stavite niti, formirajući glatki (više ili manje glatkog) ruba. Kada su niti završene ili odlučite da je gustoća dovoljna, proces se može zaustaviti. Rub niti je gorivo između drugih. Sve. Nadalje, lopta s nitima rana ponovno pratimo ljepilo (PVA se može izliti) i ostaviti za sušenje (najmanje 2 dana). Da ne vozite loptu, nalazimo zdjelu ili lonac i koristite ga kao postolje.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ovisno o nitima, dobivamo različite svjetiljke za spustane svjetiljke

Posljednja faza - puhati loptu ili loptu. Ako lopta ima bradavicu, pritisnite ga s tankom žicom, oslobađajući zrak. Nakon što je zbunio loptu. Na ovome se sve može trgovati unutar svjetiljke i testirati lampu.

Tehnologija je ista, ali izgled je vrlo različit ...

Prema gore opisanoj tehnologiji, ne možete ne samo okruglih greda. Pravokutni, trokutasti, trapezoidni. Odaberite temelje koje je lako ukloniti, vjetra navlažiti navlažiti u ljepilo, pletenica, čak i štap, novine, itd. Nakon sušenja izbrišete temelj i tako ste napravili lampu s vlastitim rukama. Nekoliko primjera na fotografiji ispod.

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ako uzmete kabel, operite s ljepilom, preklopite zmiju iz njega i pričekajte dok se ne osuši, ispostavit će se da je potpuno drugačiji s obzirom na vrstu stropa / lampa

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Od tanke plastike ili kartona, umotana s hranom koju stvaramo cilindrični miris niti

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

A također možete koristiti štapove .... Samo lopta također omotava hranu i koristi PVA ne ljepilo, već prozirni stolar

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ovo je pasty polimerna glina u cijevi, koja je nanesena na paket od mlijeka, zatim se osuši i paket je uklonjen ...

Kreativne domaće zrake za svjetiljke, svjetiljke i lustere

Samo Diva se daje, od kojih samo ljudi ne čine lijepe i neobične stvari. PLAFOF iz šalice, rešetke, boce, pivo ili staklene staklenke, metalne dijelove i prstenje iz piva limenki ... čini se da možete koristiti sve ...

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Idealno za stil potkrovlja

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Abazhur od starog sita ... Moderan

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ima li starih tobogana i kamera? Napravite jedinstvenu svjetiljku za fotografa!

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Bolje, nećeš smisliti: Plafoni za lustere u kuhinji šalica

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Svijećnjaci se pretvaraju u svjetiljku ... mogu biti bez ukrcaja

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Samo prolijevanje donla i ekskluzivnih plafona za elegantnu stropnu lampu spreman

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

To nikada ne bi pala na pamet da se pivske banke i boce mogu koristiti kao plafoni

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Drugu opciju za potkrovlje

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Milje i izvanredni

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

U tankoj plastici za kovrčave rupe - lijepa lampa za noćno svjetlo spremno. Umoriti - možete učiniti drugog

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

U životu nećete reći, ali ti plafoni su izrađeni od kuka, koje otvorene metalne limenke za piće i konzervirane hrane ... Ako ih slikate, bit će još zanimljivije

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Kolaps iz papirne cijevi i preklopite plaff - hladnu ideju

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ima li banke vitraža? Plafoni na lusteru u kuhinji

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Tko bi mislio da će to izgledati

Kako napraviti lampu (strop) kod kuće

Ne znam što učiniti s baka kristalom? Napravite plafine iz nje ...

Članak o toj temi: Ako laminat škripe nakon polaganja: Razlozi, odluka

Čitaj više