Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

Anonim

Do danas jedan od najvažnijih procesa u popravku ili izgradnji je izolacija zidova. Ispravno odabrani materijal za izolaciju treba biti prvenstveno ekološki prihvatljiva, ne - zapaljivi i obavljaju sve funkcije dodijeljene. Nepravilna izolacija zidova može dovesti do najtužljivih posljedica, od kojih je jedna dodatna vlaga u zidovima i reprodukciji plijesni unutar zidova. Danas građevinsko tržište predstavlja veliki raspon izolacije raznih brandova, koji se razlikuju po cijeni i svojstvima. Pokušajmo shvatiti kako odabrati najbolju opciju za vaš dom ili stan. Dakle, izolacija za zidove unutar stana, što je bolje?

Mane unutarnje izolacije

  1. Debljina zida će se povećati u unutrašnjosti, zbog čega se područje prostorije smanjilo.
  2. Izolacija zidova iznutra može dovesti do pogoršanja mikroklima u zatvorenom prostoru.

  3. Zahtijeva obveznu dobru ventilaciju unutar apartmana ili kod kuće.

Što bi trebalo biti izolacija unutar stana?

Prije svega, izolacija za zidove unutar stana ili kuće treba biti ekološki prihvatljiva, a ne imati kemijski miris i ne dodijeliti toksične pare.

Osim sigurnosti okoliša, materijal mora biti izdržljiv, a ne bojati se vatre, biti otporan na starenje i dovoljno otporno na vanjske čimbenike, a ne bojati se insekata, glodavaca, ne žuriti i ne raspadanje kada više puta prelazi pozadinu.

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

Izolacija za unutarnje zidove mora imati dobru toplinska izolacijska svojstva.

Da biste ispravno odabrali izolaciju zidova unutar i unutar, potrebno je razumjeti koje na sve postoje izolacijske materijale. Pogledajmo što može ponuditi potrošaču kao izolacije za zidove unutar i unutar apartmana ili kuće proizvođača toplinske izolacijske materijale.

Vrste toplinskih izolacijskih materijala

Toplinska izolacija uključuje pluća, obično poroznih materijala koji imaju nisku koeficijent toplinske vodljivosti. Prema obliku, oni su podijeljeni u:

  • Organski

Članak na temu: Brtvljenje pjene nakon instalacije plastičnih prozora

Organski uključuje:

  1. Konoplja. Ovo je prirodno vlakno, koje nisu užasne štetočine i stoga je idealan izolacijski materijal za privatnu kuću. Unatoč činjenici da je konoplja izložena vlazi, vrlo je izdržljiva, što jamči konstantnu visokokvalitetnu izolaciju. Osim toga, konoplja podržava savršenu mikroklimu u zatvorenom prostoru i lako funkcionira s njim.

  2. Posteljina. Izolacijski laneni materijali s toplinskom vodljivošću od 0,04 pripadaju kategoriji izolacijskih materijala prirodnog podrijetla i posjeduju jednu od najboljih toplinskih izolacijskih svojstava.

  3. Mekana drvna vlakna. Ovdje se koriste sirovine industrije pilane, uglavnom drvne vlakno od crnogoričnog drveta.

  4. Čep. Izolacija pluta je izrađena od korteksa korteksa.

  5. Granuliranje iz raž. Koristi se kao punilo za toplinski izolacijski materijal za zidove i na krovu, kao i za zvučnu izolaciju poda.

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

  1. Ovčje vune. Ovčana vuna se koristi za zidnu izolaciju, strop, krovne prostore i za izolaciju zračnih kanala i cijevi za grijanje.

  2. Štap. Zbog visokog sadržaja silicija, trska u suhom obliku ne ugrožava utjecaj gljivice, niti glodavce niti trulež.

  • Anorganski

    1. Svjetlo beton

    2. Bulk Ceramzit

    3. Rog pemba

    4. Granulirana šljaka

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

    1. Šetali perlit

    2. Šljade goriva

    3. Agoperit

    4. Beton

    5. Gazobutton

    6. Gazilikat

    7. Grbav beton

    8. Opilk beton

    9. Stiropor

    10. Porozna plastika

    11. Polistirenska pjena

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

  1. Mior.

  2. Penasop

  3. Sotoplasti

  4. Aluminijska folija

  5. Mineralna vuna

  6. Staklena vata.

  7. Foumglo

  8. Cement fibrololit

  9. Arlit

  10. Organizam

  11. Azbestste karton

  12. Poliuretanska pjenasta izolacija

Pregled oznaka

  • Isoroc (mljevenje). Isorok je brand izolacije na temelju kamena (bazaltni) vlakna. Brand mljevenja se povoljno razlikuje od konkurenata proširene linijom materijala. Tvrtka proizvodi izolacijske ploče različite gustoće ovisno o tome koji građevinske strukture iu koji će klimatski pojas biti izoliran s njima.

  • Rockwool (Rockwill). Ovo je jedan od najznačajnijih i najpoznatijih brandova izolacije za zidove, koje se čine na temelju kamenih vlakana. Rockwill Izolacija ima vrlo širok raspon primjena. Posebno obilježje ove izolacije je umanjenje vrijednosti deformacije.

Članak o toj temi: Kombinirajući nespojivo: Pribor i namještaj od tračnica i praga (13 fotografija)

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

  • Izovol (IS). Izolaciju serije iZove proizvodi ne samo teške bazaltne minerale, već i više pluća (kvarcni pijesak, vapnenac, itd.). Oni su više jeftini u proizvodnji i cijeni i termalne izolacije karakteristike njih nešto niže od one od bazaltne vune. Jeftina izolacija je pogodna za južne geografske širine gdje se naglasak stavlja na higroskopni i ne zapaljivi materijal.

  • Knauf (Knauff). Knauf Tvrtka koja stalno poboljšava tehnologiju proizvodnje mineralne vune i razvija nove. Tvrtka Knauf proizvodi najsuptilnije mineralna vlakna, koja apsolutno ne podliježe deformaciji.

  • Penoplex. Proizvođač izolacije iz ekstrudirane polistirenske pjene. Izolacija za zidove polistirenske pjene pogodna je za zidove s jasnom geometrijom, jer je to gusti materijal koji ne savijanja.

  • Solo. Jedan od najvećih domaćih proizvođača pjene. Polyfoam ostaje danas najjeftiniji toplinski izolacijski materijal. Ova vrsta toplinske izolacije koristi se kao vanjska izolacija zidova. Prije početka rada na toplinskoj izolaciji potrebno je odlučiti kako riješiti izolaciju na zidu. Kada radite s pjenom, to je najlakše to učiniti, za pričvršćivanje pjene, njegova površina je jednostavno obložena otopinom ljepila. Potrebno je postaviti samo na ravnu površinu, tako da su zidovi prije polaganja pjene unaprijed pripremljene.

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

  • Polifoam (polif). Izolacija ispod pozadine je izrađena od polietilena u postupku pjenjenja, zbog toga se dobije se pjenasti materijal s zatvorenom strukturom stanica. Od gore navedenog, polietilenska pjena je prekrivena posebnim uskim papirom. Glavna svrha je izolacija zidova iz unutrašnjosti apartmana ili kod kuće. Vaš stan će biti potpuno zaštićen od hladne, vlage, plijesni i, sudeći po recenzijama, zvučna izolacija unutar stana također se poboljšava.

  • Ursa. Ovaj lagan elastični materijal koji ima dobru toplinu i zvučnu izolaciju.

  • Gomeltechnostroy. Tvrtka proizvodi: karbamidna pjena - univerzalni toplinski zvuk izolacijski materijal na temelju karbamidne smole, punjenje pjene; ploče karbamidne pjene; Mats s mrvice karbamidne pjene, u filmu za hidrookreciju. Kao i polistilenske ploče na bazi polistirena pjene, srebrnu sivu pjenu s dodatkom grafita, što materijalu daje veću gustoću i povećava termalne izolacijske kvalitete. Prema mišljenjima građevinskih tvrtki danas, ovaj materijal radije koristi većina potrošača. Cijena - kvaliteta nema jednaku.

  • Technonikol. Tekhnonikol Corporation predstavlja širok raspon sustava za toplinsku izolaciju. Moderni sustavi za toplinsku izolaciju kuće pružaju mogućnost smanjenja troškova grijanja, osim toga, imaju svojstva koja apsorbiraju zvuk, očišćeni vibracijama. Za proizvodnju sustava, takva termalna izolacijska materijala se koriste kao kamena vuna, polistirenska pjena - svi visokokvalitetni materijali, što omogućuje izgradnju za toplinsku izolaciju kuće ili stana kao učinkovita, sigurnost okoliša i izdržljiva.

Članak o toj temi: Kako poljski namještaj kod kuće

Što odabrati izolaciju za zidove unutar stana?

Skupimo: izolacija za zidove unutar kuće ili stana treba biti izrađena od visokokvalitetnih materijala i biti ekološki prihvatljivi. To koristi nekoliko metoda unutarnje izolacije:

  • Zagrijavanje po taloženju

  • Zagrijavanje s toplom žbukom

  • Način izolacije zidnog okvira

Što je bolje izolirati zidove iznutra?

Iz unutrašnjosti možete izolirati svoj dom i apartman bilo kojim modernim materijalima koji su prikazani na tržištu za vaš izbor. Ako se pridržavate ekološkog načina života, organski materijali će biti prikladniji za vas. Ali cijena od njih će biti skuplji, a manje su izdržljivi.

Ako ste navijač modernih tehnologija i materijala, ovdje postoji mnogo opcija. A vaš zadatak je odrediti iznos novca koji ste spremni potrošiti na izolaciju zidova i odabrati dobru građevinsku tvrtku koja će ispravno osigurati izolaciju koju odaberete.

Video "Zidna izolacija. Praktični savjeti »

Video prikazuje kako u praksi primjenjuju izolaciju za toplinsku izolaciju stana iznutra.

Čitaj više