Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Anonim

Ponekad se čak i jednostavno, čini se, zadaci se stavljaju u slijep. Na primjer: objesiti ogledalo na zidu kupaonice, hodnika, svlačionice, na vratima ormarića. Kako ako nema okvira ili drugih zatvarača? Zapravo, pričvršćivanje zrcala na zid je jednostavan zadatak. Ako znate načine i metode.

Ogledala za oblikovanje ogledala

Tijekom popravka ili rasporeda stana, kod kuće ponekad je potrebno popraviti zrcalo na kojem nema okvira. Nedavno je ovo najpopularniji način dizajna. Općenito, metode pričvršćivanja su pet. Odaberite ih, ovisno o vrsti baze, na koju će se instalacija napraviti i područje površine zrcala. Ogledalo možete objesiti na sljedeće načine:

  • Zadirite na površinu s posebnim ljepilom ili ljepilom za brtvljenje.
  • Instalirajte posebne držače na zid.
  • U zrcalu, izbušite rupe, pričvrstite ih do zida ili vrata namještaja. Možete koristiti konvencionalne vijke za točenje, ali postoji poseban zatvarač s plastičnim kompenzatorima koji ne "povlače" zatvarači i štite pukotine.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Objesiti ogledalo na zidu kupaonice, hodnik, predsoblje s pričvršćivačima, ljepilom, montažnom vrpcom

  • Ugradite dekorativni profil na zid, kako biste izostavili donji rub zrcala, vrh kako biste pričvrstili jednu od opisanih metoda.
  • Držeći se posebnoj adheziji (3M montažna traka).
  • Pričvršćivanje zrcala na zid bez bušenja moguć je samo za ljepilo ili posebnu bilateralnu traku. To se može zahtijevati pri montažu na zid od gipsa, pjenastih particija, drugih materijala s niskim nosivosti. Ova metoda je korisna i ako ne želite pokvariti pločice, vrata namještaja itd. Sve ostale metode povezane su s rupama za bušenje.

Na kojoj visini

Visina ugradnje ogledala ovisi o mjestu ugradnje i odredišta. Objesi se u kupaonici tako da je sredina zrcalne površine na razini oka. Rast života može biti drugačiji, ali u prosjeku centar nalazi se na visini od 160-165 cm od poda.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Visina ugradnje zrcala u kupaonici

Kada visi u hodniku, ogledala garderobe obično postaju duge i uske. U njima se osoba treba prikazati u punom rastu. Da biste to učinili, gornji rub mora biti malo iznad glave - za 3-5 cm. Kada visi na vratima ormara, kao referentna točka koristi svoj gornji rub. Ako je kabinet visok, ogledalo je također fiksirano s nekoliko centimetara iznad glave.

Metode zrcala i metode ugradnje

Ako je nakon nekog vremena ogledalo moralo ukloniti / zamijeniti, to je prikladnije instalirati na držače. Oni su dvije vrste:

  • križanje;
  • Sestra (obična).

Redovi se instaliraju na zidu ili vrata, rub ogledala je umetnut u njih. Mogu se pričvrstiti gotovo blizu ravnine zida / vrata, a mogu biti s uklanjanjem. U drugoj varijanti između zida i zrcala nalazi se jaz od 5 mm do nekoliko centimetara. Ona štedi po potrebi instalacija na neravne zidove.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Držači za pričvršćivanje zrcala na zidu

Kada koristite konvencionalne držače, stavili su dva na dno (ako je ogledalo malo, možete staviti jedan na dno - u sredini), dva sa strane. Kada instalirate, potrebno je temeljito mjeriti i odgoditi dimenzije. Dno držači se nalaze strogo vodoravno na ravnopravnoj udaljenosti od ruba, a strana je stavljena tako da je rub zrcala lako otići na njihove utore. U ovom slučaju, ne bi trebala ispasti čak i uz maksimalni pomak na jednoj strani. Obično, udaljenost postavke držača treba biti 2-3 mm široka od zrcala, ali mogu biti opcije - ovisno o dizajnu držača.

Članak o temi: Mansard izolacija pjene - opasno!

Druga je opcija dva na vrhu i dnu. U ovom slučaju, udaljenost između pričvršćivača je također nekoliko milimetara veći od visine ogledala.

Komferi koriste ako postoje rupe pod pričvršćivačima u zrcalnoj površini. Mogu se obaviti u staklenoj radionici. Sami nositelji su obični vijci za samo-tapkanje ili nokte s plastičnim oblogom i ukrasnim kapima različitih oblika i promjera.

Instalirani su kao obični tiple. Prvo, rupe se stavljaju na instalaciju (nanesite ogledalo na zid, olovka ili marker za označavanje), rupe su izbušene, ugrađeni su plastični čepovi ispod dowel. Zatim pričvršćivači s plastičnim utikačem, on je napunjen kroz rupu u površini zrcala i instaliran je na mjestu. Konačna faza je ugradnja ukrasnih obloga.

Montaža zrcala na zid s ljepilom

Lako je instalirati zatvarači u svakom zidu. Na primjer, da biste nešto objesili na particijama ili zidovima, to je potrebno ili ugraditi pričvršćuje na mjestu gdje profil prolazi, ili koristiti posebne leptirske vrtke. Svaki takav nosač je izdržati oko 20 kg. Montirati ogledalo ovoga, ali ne i svatko želi spavati zidom. Ako su zidovi glatki ili ogledalo treba instalirati na vrata ormarića, drugi objekt namještaja, može se zalijepiti.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Na glatkoj površini ogledala možete lijepiti

Što ljepilo odabrati

Za ugradnju se koristi posebni ljepilo, koji se zove - "ljepilo za ogledala". Oni se razlikuju od običnih u tome što ne oštećuju amalgam premaz. Važna točka je da sastav mora imati dobru adheziju (stisak) s površinom koju ste prikupljali kako biste zalijepili ogledalo.

Evo nekoliko imena popularnih sastava:

  • Trenutak instalacije tekuće nokte. Na temelju sintetičke gume, nakon sušenja ne stvrdnjava, ostaje elastična. Pogodno za nanošenje drva, žbuke, obojenih površina, metala. Spremnik za građevinski pištolj 310 ml košta 160 rubalja.
  • Soudal 47a. Pripravak je sintetička guma, prikladna za lijepljenje na beton, opeku, keramike, ožbukane baze. Ima nisko vrijeme stvrdnjavanja, ima dobru ljepljivu sposobnost. Sadrži slabo otapalo, koje može oštetiti niske kvalitete amalgam. Ako sumnjate kao premaz, morate imati test prije uporabe. Tuba od 310 ml košta 190 rubalja.

    Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

    Pričvršćivanje zrcala na zid je moguć s posebnim ljepilom

  • Tytan za ogledala. Na temelju sintetičke gume i smole. Pogodno za lijepljenje na poroznim površinama (beton, žbuka, opeka, drva i drvnih materijala, gipsana ploča). Ruši u 10-20 minuta, boja - bež. Spremnik od 300 ml košta 170 rubalja.
  • Penosil Mirrorfix H1296. Baza je sintetička guma, može se zalijepiti na kamen, drvo, staklo, metal, beton, obojene površine, gipsa. Pogodno za instaliranje ogledala debljinom do 6 mm (osim onih prekrivenih epoksidnim prahom). Boja bež, postavka vremena - 10-15 minuta. Tuba od 310 ml košta 260 rubalja.

Pripravci još uvijek mogu biti mnogo, opisani najčešći. Oni brzo "hvataju", ali konačno sušenje događa se tek nakon 72 sata ili više.

Što još možete lijepiti

Neutral silikonski brtvilo prikladan je za lijepljenje ogledala. Ima izvrsnu sposobnost ljepila i ne oštećuje amalgam. Prema trošku ljepila za ogledala i silikonske brtve približno isto, vrijeme postavljanja je također isto. Prilikom odabira, budite oprezni: kisele (octene) silikonske brtve uništiti amalgam. Stoga, pažljivo pročitajte sastav i opseg.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Silikonski neutralni pohranili su izvrsni

Bilo koji sastav je prikladan, ali pričvrstiti ogledalo u zid u kupaonici, bolje je uzeti s anti-grib aditivima. To će upozoriti razvoj gljivica i plijesni. Također u vlažnim prostorijama možete koristiti silikon za akvarije. Uvijek je napravljen na temelju silikona, neutralan, ne izgleda gljiva i plijesni. Trošak može biti malo skuplji od običnog sanitarnog silikona.

Tehnologija lijepljenje

Pričvršćivanje zrcala na zid s postupkom ljepila je jednostavan, ali postoje neke točke koje trebate znati. Prije lijepljenja površine na kojoj će se zrcalo zalijepiti, a stražnja strana se očisti od prljavštine, prašine, odmašćuje (obrišite alkohol, oprati i suhi i suhi). Bend ljepila se primjenjuje na "zmija" ogledalo, pritisnuto na zid na mjestu ugradnje. Pripravak ljepila može se primijeniti i uočiti u redoslijedu kontrole duž svih površina. Takvo pričvršćivanje zrcala na zid je siguran, ali ako je potrebno, bit će potrebno razbiti, bit će potrebno očistiti ljepilo s lopaticom, instalirati novu.

Da biste ga objesili glatko, možete unaprijed držati liniju na kojoj se spušta donji ili bočni rub.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Primjena ljepila na stražnjoj površini zrcala

Prilikom lijepljenja ogledala velikog područja, tehnologija se lagano mijenja. Ljepilo se primjenjuje na poravnate, preljeveni i osuši zid, distribuira se preko cijele površine s lopaticom s vrlo malim zubom. Takvi se spatule koriste za ljepljenje utikača. Nemojte ih zbuniti s onima koji nanose ljepilo na pločici. Imaju previše udaljenosti između zuba. Zrcalo je zalijepljeno na pripremljenoj površini. Prenosi se i održava posebne ručke s usisnim šalicama.

Pričvršćivanje zrcala na zid s ljepilom smatra se pouzdanim. Ova metoda se koristi u kupaonici, ako je potrebno da je cijeli cilj u istoj ravnini. U ovom slučaju, prvo postavite pločicu, a zatim je ugrađeno ogledalo. U isto vrijeme, kada instalirate donji rub na pločici, potrebno je staviti polaganje nekoliko milimetara debljine. Isti razmak ostaje na stranama i ispod. Nakon sušenja ljepilo, ispunjen je silikonskim brtvilom ili fugiranjem, koji je korišten za zglobove šavova. Ovaj jaz će nadoknaditi razliku u toplinskoj ekspanziji materijala - keramike i stakla je drugačiji. Također, ovaj jaz će spriječiti izgled pukotina tijekom skupljanja i poteza kuće.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Brodari za ljepilo

Budući da ljepilo ne zamrzne odmah, ogledalo može početi kliziti uz zid. Držeći sve 15-20 minuta, zapravo ne želim, jer poduzimaju akciju za preliminarnu fiksaciju. Da biste to učinili, prije nanošenja ljepila na stražnjoj strani, nekoliko komada bilateralne trake je zalijepljen. Držat će ogledalo dok se ljepilo ne osuši.

Druga mogućnost je zalijepiti šipku na zidu, koji će poslužiti kao naglasak. Ljepilo se pokupi tako da se dobro vjeruje u površinu. Ako je moguće, možete vrtjeti nekoliko vijaka itd. Općenito, bilo koji naglasak koji će održati težak komad stakla (1 četvornih metara 4 mm teži 10 kg) na mjestu.

Kako lijepiti ogledalo za dvostranu traku

Mali po veličini i težini ogledala mogu se zalijepiti na poseban dvostrani viski 3m. Na pjenasti polietilen ili poliuretan s dvije strane primijenjeni su ljepljivi sastav. Pjenaca kompenzira neke nepravilnosti baze, a također služi za depreciranje baze baze. Debljina baze (traka) može biti od 0,8 mm, do 1,6 mm, širina vrpce je 6-25 mm.

Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobe

Na poseban montažni bilateralni šetina 3M ljepilo brzo i pouzdano

Na čistoj bazi zalijepljenih zalijepljenih kaseta. Ravnomjerno se distribuira preko cijele površine. Nije vrijedno držati oko perimetra, bolje je zalijepiti sve komade okomito u redoslijedu na daljinu od oko 10-12 cm. Potrošnja trake ovisi o području zrcala, a eksperimentalni podaci prikazani su u tablici.

Potrošnja dvostrana pjena za lijepljenje ogledala

Kvadratno ogledalo SM2.3 mm debelo zrcalo4 mm debelo zrcalo5 mm debelo zrcalo
Širina trake 19 mmŠirina vrpca 25 mmŠirina trake 19 mmŠirina vrpca 25 mmŠirina trake 19 mmŠirina vrpca 25 mm
600.14 cm11 cm19 cm14 cm24 cm18 cm
800.19 cm14 cm25 cm19 cm32 cm24 cm
1000.24 cm18 cm32 cm24 cm39 cm30 cm
1200.28 cm22 cm38 cm29 cm47 cm36 cm
1400.33 cm25 cm44 cm34 cm55 cm42 cm
1600.38 cm29 cm51 cm38 cm63 cm48 cm
1800.43 cm32 cm57 cm43 cm71 cm64 cm
2000.47 cm36 cm63 cm48 cm79 cm60 cm
2200.52 cm40 cm69 cm53 cm87 cm66 cm
2400.57 cm43 cm76 cm58 cm95 cm72 cm
2600.62 cm47 cm82 cm62 cm103 cm78 cm
2800.66 cm50 cm88 cm67 cm111 cm84 cm
3000.71 cm54 cm95 cm72 cm118 cm90 cm

Posljednji dodir je ukloniti zaštitni film iz lijepljenih komada i ugradite zrcalo na mjesto namijenjeno za to. Proizvođači ove vrste viskija daju jamstvo na 10000 gluposti, pa ako je pogrešno instaliran, možete ga popraviti.

Pričvršćivanje zrcala na zid uz pomoć ZM Scotch je pouzdan - ovaj materijal se koristi u industriji za ljepilo glatke fragmente. Ovaj se spoj ne boji ultraljubičastog, ima širok temperaturni raspon upotrebe (od -40 ° C do + 90 ° C). Pripravak ljepila savršeno se opire izloženosti vode. Jedino ograničenje je na poroznim površinama, ova traka je zalijepljena mnogo gore. No, s keramičkim pločicama, laminirana MDF ili DSP adhezija je izvrsna. Ako sumnjate, možete provesti eksperiment - ljepilo nešto teško, a zatim ga pokušati rastrgati. Prema rezultatima, sami napravite zaključak.

Članak na temu: Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Čitaj više