Gilza gml

Anonim

Da biste postigli neprekidnu opskrbu električnom energijom, trebali biste osigurati pouzdanu vezu svih žica. Obično se metoda uvijanja koristi za rješavanje takvih svrha, ali nije uvijek pouzdana. Sve žice koje su povezane na sličan način skloni su pregrijavanju i oksidaciji. Kako biste izbjegli slične probleme, koristite bakrene rukave.

Gilza gml

Bakar lug rukavac

U ovom članku pregledali smo sve značajke bakrenih rukava koji su bili mezani. Ovi atributi savršeno su prikladni za spajanje žica.

Što je GML

Korperi se nazivaju GM. GML je bakreni rukav, koji je podvrgnut mezzanijem postupku. Nakon proizvodnje, na njega se primjenjuje poseban sloj limenog bizmuta. To je posebno potrebno za proizvode koji su izrađeni od bakra, jer se mogu previdjeti.

Gilza gml

GML se prikazuje u širokom rasponu

Posebni premaz osigurava pouzdanu zaštitu od formiranja korozije. Međutim, potrebno je zapamtiti da je zabranjeno koristiti slične proizvode s aluminijskim žicama. To je zbog činjenice da se komprimira, zaštitni premaz može srušiti i GML rukavac će ući u kemijsku reakciju s aluminijom.

Glavne vrste rukava

Povezni rukavi mogu imati sljedeće sorte:
  1. Ha. Ova oznaka sugerira da se proizvodnja rukava dogodila iz aluminija. Ovaj tip se može koristiti samo za povezivanje aluminijskih žica.
  2. GAM. Ovo je kombinirani tip koji je popularan. Proizvodi se mogu koristiti za stražnjice spojeva aluminijskih i bakrenih žica.
  3. Gs Spajnički rukavi predstavljaju konzervirane proizvode na koje će se primijeniti izolacija polivinil klorida. Uviljenje se događa s posebnim krpeljima izravno kroz premaz.

Kako biste osigurali vezu u kontrolnim i mjernim instrumentima ili električnim panelima, možete koristiti cijevi za spajanje kabela za napajanje. Kabelski rukavi bit će vrlo otporni na deformaciju i moći će zaštititi žicu od različitih mehaničkih oštećenja.

Članak na temu: Debljina parketa: Kako odabrati stan, klasifikacija je najbolja, najistaknutija širina, video

Sorte kabelskih rukava

Ovisno o metodi ugradnje, rukav se može podijeliti u sljedeće kategorije:

  • za lemljenje;
  • Za uvijanje;
  • Za spajanje vijaka.

Svaka zasebna vrsta može imati svoje značajke s kojima se morate unaprijed upoznati.

Odaberite odjeljak

Dimenzije i odjeljak mogu biti raznoliki. Minimalni dio danas je 1,5 četvornih metara. mm. Bakar konzervirani rukavi u odjeljku treba u potpunosti pridržavati žice. Dizajn rukava također može biti raznolik. Ovisno o dizajnu, mogu se razlikovati sljedeće sorte:

  1. Kroz. Dizajn ovog rukava je najjednostavniji i predstavlja uobičajenu cijev.
  2. Gml s pregradom u sredini. Ovaj tip se može koristiti za pridruživanje.

    Gilza gml

    Presjek Gils

Izdužene žice mogu se spojiti pomoću posebnih cijevi koje su opremljene particijama. Načelo kompresije rukava je vrlo jednostavno. Da biste to učinili, dovoljno je da koristite pritisak s krpeljima za ubijanje rukava. Osigurati pouzdanost, stisnuti rukav je bolji na nekoliko mjesta. Nakon izvođenja tih stupnjeva moguće je biti izolirano sa skupljenjem cijevi.

Faze uvijanja

Da biste izveli ubijanje uz pomoć rukava, morate slijediti sljedeće korake:
  1. Prije svega, odlučite koja tip rukava planirate koristiti. Žičani materijal mora u potpunosti uklopiti materijal čahure. Bakreni priključci koriste za kabele koji su izrađeni od aluminij se ne preporučuju, kao što se može pojaviti kemijska interakcija.
  2. Unutar rukavca mora se liječiti kvarc-vazelin paste.
  3. Sada je vrijeme za pripremu vena spojenih žica. U ovoj fazi potrebno je ukloniti izolaciju od žica.
  4. Nakon uklanjanja izolacije, vene treba očistiti. Na kraju ove faze, površina žice mora kupiti metalni sjaj.
  5. Stavite pripremljene žice koje povezuju lijake. Prilikom obavljanja ovog rada potrebno je osigurati da su se krajevi spojenih žica usidreli u središtu rukava.
  6. Obavite poseban tlak alata. Akcija se mora izvršiti sve dok matrice potpuno ne dolaze.
  7. Propoliti mjesto veze. Da biste to učinili, možete koristiti kasetu ili toplinu skupljajuće cijevi. Za ulivanje cijevi za korištenje konstrukcijske sušilo za kosu.

Članak o temi: Section Gates za garažu: Kako odabrati

To su glavne faze koje treba izvoditi za organizaciju visokokvalitetnog križanja. Tehnologija se može koristiti za povezivanje žica s velikim poprečnim presjekom ili za žice u liniji visoke opterećenja.

Uobičajene pogreške u prešanju

Često majstori nemaju posebne alate za krimiranje. U tom slučaju možete koristiti kliješta. Međutim, ne preporučuje se to učiniti, budući da postoje posebne matrice na krpeljima.

Gilza gml

Kliješta za origivanje rukava

U odsutnosti bakrenog spojnog rukava može se koristiti konvencionalna cijev. Slobodan prostor između i zida bakrene cijevi može se ispuniti uz pomoć dijelova drugih živjela. Ako ste kupili GML s neprikladnim presjekom, neki potrošači smanjuju dio vodiča.

Ako je izabran prevelik GML, onda pri spajanju višenaponskih žica, ne mogu se presaviti i uvrnuti u čahuru. Da biste spojili žice pomoću rukava, ne morate koristiti lemljenje željeza ili zavarivanja stroj.

Preporučujemo čitanje: vse-elektrichestvo.ru/elektromontazh/instrumenty-elektrika/pasatizhi-mame-elektrika.html.

Čitaj više