Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Anonim

Svi materijali za izgradnju zidova: cigla, beton, kamen u različitim stupnjevima apsorbiraju vodu. Zimi oblikovani kristali ledeni uništavaju materijal iznutra. Kuća postaje hladna, sirova i crna mrlja plijesni pojavljuju se. Za očuvanje mikroklima stanovanja i zaštita zidova od uništenja, napravljena je scad fasada kuće. Koji materijal je najprikladniji, u svakom slučaju od strane vlasnika kuće i njegove sposobnosti.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Očuvati stambenu mikroklimu i zidnu zaštitu od uništenja, okrenuta prema fasadi kuće

Wood Facades su jedinstvene i uvijek u brandu

Tree je najtopliji materijal s jedinstvenim crtanjem linija. Svaka pasmina ima svoju posebnu nijansu, mijenjajući se pod utjecajem sunca i kiše. Moderni dizajneri koriste se kao materijal umjetno starije stabla prekrivene mat laka. Učinkovito gleda na pozadinu sjajnih plastičnih i metalnih površina, sjajnog stakla.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Kuća za završnu obradu fasada

Proizvođači nude nekoliko vrsta fasada fasada s prirodnim drvom:

  • Blok kuća - zaobljeni dnevnik;
  • Paneli iz tračnica - ponovite planirani i lijepljeni bar;
  • oblaganje;
  • Broda;
  • Planken;
  • ploče od ploča i tankih drvenih ploča;
  • Masivna ploča.

Stablo štedi toplinu i omogućuje zidovima da dišu. Zbog visoke vagine vagine, izgled na otvorenom. Suočavanje od drva stvara zdravu mikroklimu. Veličanstveni materijal pretvara standardnu ​​kuću od opeke u luksuznu terasu.

Na profil su pričvršćeni ploča i ploča od prirodnog drva. Planken i masivna ploča instalirana su razmakom za proširenje i ventilaciju. Kalupljenje i brodska ploča su montirana na grubi. Ostalo su povezani s utorima.

Članak o temi: Stucco na fasadama kuća, lagana verzija teške dekor

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Obrezivanje obrezivanja fasada

Čips i piljevina s kompozitom dostojnom zamjenom skupa materijala

Prirodno drvo skupo materijal zahtijeva redovitu skrb. Polimerni kompozitni i drugi završni materijali izrađeni od komprimiranih piljevina i sintetskih punila imaju specifikacije malo gore. Ali cijena je znatno niža. Suočavanje proizvoda za fasade su potpuno ponavljani oblik i crtanje prirodnih. Premaz pouzdano ih štiti od vlage i izgaranje na suncu. Fasada kuće izgleda prirodno. Približavanje samo blizu možete vidjeti koji se materijal zapravo koristi.

Glavne tehničke karakteristike materijala za fasadne fasade izrađene od drva i kompozita s čipovima.

MaterijalGibroskopskiVodna savijanja,%Životni vijek bez premaza, godinaSprej
drvoupija vodu1225.gorući
DPK.Ne apsorbira vodujedanpedesetne gori

Toplinska provodljivost i propusnost pare se malo razlikuju. Drvo zahtijeva stalnu skrb, zaštitna sredstva za zaštitu od insekata i vlage. Sve potrebne komponente dodaju se u DPK u proizvodnji.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Fasada DPK.

Fasada prirodnog kamena - izdržljivi luksuz

Prirodno pretražan kamen izdržljiv. On daje zgradu luksuzni izgled. Dovoljno je odvojiti tlo s mramornim, diritskim ili stjenovitim stijenama tamnih tonova odabirom velike veličine materijala, a kuća dobiva masivnost.

Fasada izgleda plemenito od mekih pasmina:

  • dolomit;
  • tuf;
  • pješčenjak;
  • vapnenac;
  • Sklonište.

Imaju nijanse pastelnih i toplih tonova bež, žute, smeđe i kreme. Ovisno o želji, uobičajena se struktura pretvara u drevni dvorac, tvrđavu ili nevjerojatan dom dobrog kralja. Zgrada dobiva individualnost. Stvorite dvije identične fasade pomoću prirodnog kamena, to je nemoguće.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Fasada prirodnog kamena

Završetak zahtijeva skrb. Jednom u 3-5 godina poželjno je pokriti fasadu kuće zaštitnom smjesom. Kamen upija vodu unutar 3%. Međutim, otopina s kojom je spojena je higroskopna i uništava vlagu. Rad na završnoj obradi fasade treba provoditi stručnjak.

Suočavanje s fasadom s prirodnim kamenom skupom. Ona je za ljude s prosperom i ambicijama. Ovaj materijal govori o dobrom ukusu vlasnika i njegovoj jedinstvenosti.

Nedostaci zidova kuća kod kuće s prirodnim kamenom, postoji velika težina. Ako je tijekom izgradnje zgrade položen standardni temelj, mora se ojačati. Filue i završni materijali moraju kupiti posebne, već gotove dodatke.

Članak o temi: rukohvati za osobe s invaliditetom u kupaonici i WC-u

Umjetnički kamen za završnu fasadu - proračunska verzija stvaranja remek-djela

Najčešći umjetni kamen koji se koristi za izgradnju i završnu obradu je opeka.

Za obloge, materijale izrađene od crvene gline za različite tehnologije:

  • klinker paneli s izolacijom iu obliku ploča;
  • Terrakotta ploče;
  • Okrenuta od opeke.

Materijali se karakterizira proizvodne tehnologije. Klinker se pritisne i spaljio na temperaturi od više od 1000 stupnjeva. Ostaje bez pora i mjehurići zraka. Kada se sintering formira sjajna čvrsta površina. Klinker gura vlagu. Ne reagira na većine kiselih i alkalnih kemijskih reagensa. Visoka otpornost na brisanje čini ga izvrsnim materijalom za bazu.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Fasada trikla clinker pločice

Suočavanje s opekom i terakote ploča u malim količinama apsorbiraju vlagu. Fasada kuće, uređena u takvom materijalu, potrebno je odmah nakon sušenja ljepila i biti prekrivena zaštitnim mješavinama svakih 3 godine.

Obložena žarenom glinom, fasada kuće izgleda novo. Veliki izbor boja omogućuje kombiniranje i stvaranje jedinstvenih opcija.

Polimer i vinil punilo s pijeskom i cementom u fasadnim pločama oponašaju oblik, boju i teksturu prirodnog kamena, opeka, drva:

  • porculanski kamen;
  • Fibrokomen;
  • staklofibobeton;
  • porculanski kamen;
  • Vinilske ploče.

Oni su značajno jeftiniji od prirodnih materijala. Montirajte ih na zid i temelj se može obaviti s vlastitim rukama. Ovo je opcija proračuna za stvaranje veličanstvene fasade s izvrsnim karakteristikama. Propustili su razlikovati, sintetički materijal od prirodnog, nemoguće.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Fasada okretanja opeke

Proračunska žbuka i kombinacija opcija s drvom i kamenom

Klasični završetak fasade za mnogo desetljeća je žbuka. Nanosi se na mokru fasadu u nekoliko slojeva. Moderni završni materijali u obliku boja i dekorativnog kita postali su pouzdani zaštitnik zidova iz vlage. Veliki izbor boja i tekstura omogućuje stvaranje pojedinačnih fasada za svaki ukus.

Žbuka je savršeno u kombinaciji s različitim materijalima. Baza kamena i obloga uglova daje kuću. Završni prozori ističe ih i čini više. Gledajući i obojeni zidovi naglašavaju lakoću. Koristite i kombinacije s drvenim elementima. Broj opcija je beskonačan.

Članak o toj temi: Metode aparata i vješanje rogova

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Žbukanje savršeno u kombinaciji s različitim materijalima

Odvojite se tri dana

Za one koji žele zaštititi pročelje kuće i učiniti sve s najmanjim troškovima, možete montirati sposovanje:

  • vinil;
  • akril;
  • metal.

Montaža na sanduku uz pomoć vijaka za samo-tapkanje i povezivanje između sebe u bravi omogućuje vam da brzo napravite lice s vlastitim rukama. Trošak sporednika je nizak. Znatno skuplji dovoljno elemenata i profila. Stoga je potrebno izmjeriti sve i izračunati tok da ne kupi previše.

Lijepa i izdržljiva fasada prema kući, koji je materijal bolje izabrati

Fasada trim vinil

Paneli štite fasadu od vlage. Oni imaju laminirani ili laking premaz. Odbijte prljavštinu i jednostavno operite vodom. Instaliran na ventiliranoj fasadi. Tanki materijal je dobro izrezan metalnim škaračima. Ima težinu do 5 kg. U zaštitnoj obradi ne treba. Životni ciklus 10 - 25 godina.

Suočavanje s opcijama za suočavanje. Svaki vlasnik kuće odabire svoje.

Čitaj više