Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Anonim

Mnogi vlasnici plaši izraz "opće čišćenje stana." Svaka žena je upoznata s željom da joj odgodi drži što je više moguće. Ali ipak trenutak dolazi kada morate "ruku" s krpe, deterdžentima, mop i usisivač i pokrenuti posao.

Kako pravilno napraviti opće čišćenje stana ili vikendice, a ne izaći iz snage u početnoj fazi? Postoje li načini na koje možete brzo ukloniti kućište s vlastitim rukama i ne osjećati se kao "stisnute limun"?

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Ovaj članak prikazuje korisne savjete o organiziranju procesa čišćenja u stanu ili kući.

Najčešće, opće čišćenje stana u Rusiji i zemljama CIS-a uobičajeno je učiniti prije uskršnjih praznika u proljeće, kada se već nasmijao na ulici i možete otvoriti prozore i u jesen tijekom razdoblja " Beba ljeta "kada još uvijek postoje topli dani kada možete brzo uspjeti.

Provjeravamo dostupnost inventara

Prije izrade plana čišćenja vlastitim rukama odredite koji inventar trebate raditi i provjeriti je li sve dostupno. To će vam omogućiti da ne budete rastreseni u procesu planinarenja u trgovinu ili potragu za alternativom. Napravite popis potrebnih unaprijed i provjerite, ako je potrebno, čineći potrebne kupnje.

Što može biti potrebno:

Uvjerite se da usisivač radi dobro, deterdženti su dovoljni i dovoljni su ubluci tkiva i tkanine. Ne zaboravite na vreće za smeće, trebat će mi mnogo, pogotovo ako je to očistiti vikendicu ili stan nakon popravka ili izgradnje.

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Baciti nepotrebno: balkon, spremište i poluzanje

Opće čišćenje stana ili vikendice neće biti učinkovit bez emisija nepotrebnih stvari. Gdje je smeće, koje se odvija samo u vašem domu? U pravilu, na balkonu i mezaninu, kao iu skladišnoj sobi.

Rastavljajte stare "dodge" i riješite se nepotrebnih stvari. Koliko je smeća pohranjeno u apartmanima "samo u slučaju", a ovaj slučaj nikada ne dolazi! Djelujte na načelu: Ako mi stvar nije bila korisna tijekom godine, ne trebam je! Razmislite, dobro, što je smisao iz Split cvijet lonca, dječji tricikl (kada vaša djeca već završavaju školu) ili iz slomljene stolne svjetiljke, koji nitko nikada ne popravlja? Oslobodite prostor i vidjet ćete da je u vašem apartmanu ili kućici postao mnogo korisniji prostor.

Članak na temu: Srce od Rafaello: Master klasa s fotografijama i videozapisima

Ako se provodi čišćenje nakon popravka ili izgradnje, od ostataka pozadine, prazni spremnici s montažne pjene ili limenki od boje trebaju se riješiti prvog.

Kada je prostor očišćen od smeća i nepotrebnih stvari, temeljito operite balkon, spremište, uklonite prašinu s antleolom i nastavite do sljedeće faze čišćenja.

Plan trenutnog općeg čišćenja stana

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Lakše je odvojiti rad na faze i postupno slijediti algoritam. Kućanstvo nije iznimka. Prije početka, napravite plan za opće čišćenje stana ili vikendice.

  • Uklonite zavjese i zavjese. Često akumuliraju puno prašine. Ako ostavite ovu stavku za kasnije, prilikom uklanjanja, sva prašina će pasti na već isprane površine i vaši će napori biti uzalud.
  • Ako možete, bolje je ukloniti tepihe iz zidova i ukloniti palače i tepihe s poda. Oni se mogu očistiti ili izbaciti i preklopiti dok se čišćenje neće završiti i bit će moguće u čistim poda. Hodanje oko kuće u ovom trenutku je bolje u papučama ili kućnim cipelama.

Uvijek počnite čistiti od vrha do dna i iz susjeda do susjeda.

  • Obrišite prašinu i uklonite mrežu na stropu. Ako trebate hodati vlažnom krpom uz zidove i kutove između namještaja. Stretch stropovi mogu se oprati, slijedeći pravila.
  • Operite lustere i gornje svjetlo.
  • Operite prozore i baterije.

Čišćenje u sobama

Kabineti i montirane police

Namještaj u sobama

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

  • Uklonite cjevčice i prekrivače s tapeciranim namještajem, posteljinom od kreveta. Sve što trebate poslati na pranje.
  • Očistite, odaberite, dodajte mekani namještaj i krevete. Ne zaboravite obrisati prašinu na netkane elemente namještaja.
  • Operite pod.

Kuhinja

Čišćenje u kuhinji provodi isto načelo kao u sobama.

Mislite da ćete to učiniti, i slijedite ovaj plan strogo. Tijekom rada morat ćete napraviti neke prilagodbe, ali u svakom slučaju, vaš rad neće biti spontani i kaotični, što znači da ćete se brzo i učinkovito nositi s njim.

Članak o temi: Surround razglednica pop-up s mačićem

Opće čišćenje može potrajati od jednog dana do tjedna, ovisno o svom području i stambenom području. Začinite svoje zadatke na dane i onda ćete mnogo brže rukovati.

Plan za čišćenje apartmana nakon popravka

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Prije svega, nakon popravka, potrebno je napraviti emisiju građevnog otpada.

  • Uklonite građevinske materijale na mjestu, koji mogu biti korisni i odbacivati ​​nepotrebno;
  • Obrišite stropove i zidove iz građevinske prašine;
  • Operite pod;
  • Uspostaviti namještaj;
  • Ljubavni tepisi i tragovi.

Opće kupka za čišćenje i WC

Sada možete nastaviti čišćenje kupaonice.

  • Miša preko zatvorenih ormarića.
  • Uzmite sve što može biti: tepisi, bazen, ručnici, pribor za kupanje (sapun, pranje tkanina, svi pribor). Potrebno je da kemikalije ne padnu na njih.
  • Operite ventilacijske mreže.
  • Nanesite deterdžent na mikser, površina kupelji i sudoper, ulijte dezinfekciju u zahod.
  • Tijekom vremena, dok će prljavština i napad na vodovod biti "slomljena", operite zidove, zavojnice, baterije, vrata i police.
  • Zatim očistite vodovod.
  • Kada je vodovod čist, možete oprati ogledalo i staviti sve na čiste police.
  • Operite podove.

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Župnija

Završna faza čišćenja stana ili vikendice je vodstvo reda u hodniku.

Čistoća za važne sitnice

Ako ste pronašli snagu da započnete opće čišćenje stana ili vikendice, bez obzira, nakon izgradnje, popravak ili "struje", ne zanemarite bilo koji kutak.

  • Ako postoje unutarnje biljke, i posude s cvijećem stoje u svakoj sobi? Platite im pozornost, izrežite žuljete i osušene listove, izbrišite prašinu od cvjetnih posuda, oprati postolje.
  • Imaš li kućnih ljubimaca? Stavite u red njihove zdjele i operite leglo, i ako vaš omiljeni živi u kavezu, neka bude čist i tamo.
  • Jeste li prikupljali statuete, ili je vaše dijete izdvojilo na polici u svojoj sobi male (samo 150 osoba) obitelji plastičnih dinosaura? Najbolje strpljenje i oprati kolekciju, puno na njemu.
  • Ako su fotografije, slike ili dekor obješene na zidovima - obrišite prašinu, koja se može sušiti ili puniti staklena sredstva za pranje.
  • Pomaknite kopajuću pozadinu i postolje.
  • Miša do novčanika i vrećice.
  • Očistite računalo od nepotrebnih datoteka i ostataka.

Članak o temi: Kako napraviti masku od žbuke ili lica slijepih

Završna faza: Završi čišćenje

Korak-po-korak algoritam za provođenje općeg čišćenja

Posljednja faza općeg čišćenja je ispiranje podova i pranje stvari (pokrivene, zavjese).

  • Operite pod u svim sobama, čak i ako ste njihovi sapuni odvojeno.
  • Tepisi i tragovi bolje očistite unaprijed. Imanje sve čiste tepihe na čistom podu.
  • Pust i širi svoje stvari.
  • Pusti i širiti prekrivače, poklopci, ogrtači za namještaj.
  • Posjeduju i objesite zavjese i zavjese.

Kako napraviti čišćenje brzo i ne umorno

Kako napraviti opće čišćenje stana ili vikendice, a ne izaći iz snage? Iskoristite ove savjete kada napravite kućište u redu:

  1. Planirajte posao. U kućanstvu, ovaj pristup nije ništa manje važan nego u bilo kojem drugom slučaju, tako da sve napišemo u svom planu koji trebate učiniti i ne ometate algoritam.
  2. Slobodno za čišćenje vlastitim rukama cijeli dan i početi od jutra. Tako ćete imati više vremena za sve. Osim toga, pranje prozora i ogledala je bolji u dnevnom svjetlu nego s umjetnom rasvjetom.
  3. Nemojte uzeti svu rad u rukama, ali distribuirati između članova obitelji. Privucite sve, uključujući djecu. Naravno, da bi se povjerio pranje prozora, prvi razreda nije vrijedan toga, ali za prikupljanje stvari u vrećicama, namijenjenim za oslobađanje ili donijeti red u svojim igračkama i knjigama koje je dijete sposobna.
  4. Provjerite dostupnost opreme za čišćenje, kako ne biste bili ometeni pješačenjem u trgovinu i ne trošite previše vremena.
  5. Učinite nekoliko stvari u isto vrijeme, ako želite brzo voditi kućište u redu. Dok rublja radi, možete operiti pod. Ili, nakon nanošenja deterdženta na površini ploče i pećnice imate pola sata za pranje sudopera ili stropa u kuhinji.

Nakon dane preporuke, možete zadržati cijelu kuću čistu, bez trošenja puno vremena. Redovito čistite čišćenje, a vaš će dom uvijek biti u savršenom stanju. Pročitajte kućanske aparate: pećnica, mikrovalna pećnica, štednjak.

Čitaj više