Ugradnja postolja iz MDF: Osnovne metode ugradnje (video)

Anonim

Plint je izrađen od raznih sirovina, uključujući MDF. Prikazana je u obliku ploče ploče srednje gustoće. Štetovina je napravljena zbog suhih čipova pod značajnim tlakom i temperaturom. Instalacija postolja iz MDF-a lako se provodi vlastitim rukama.

Ugradnja postolja iz MDF: Osnovne metode ugradnje (video)

Plinth iz MDF-a neće se raspadati i ne trebaju posebnu skrb.

Glavni način

Proizvod koji se razmatra podložan je ugradnji u prostorijama s različitim prevlakama za završnu obradu:

  • pločica;
  • linoleum;
  • Tepih.

Ugradnja postolja iz MDF: Osnovne metode ugradnje (video)

Instalacija MDF postolja na posebne isječke.

Da biste instalirali MDF Plintus, posebni dodaci neće biti potrebni, u zadatku koji je uključen veza 2 letvice u kutovima. Stoga su prisluškivali. Treba napomenuti da se takva instalacija provodi pomoću posebne opreme.

Ovaj se rad provodi na nekoliko načina:

  • zbog vijaka za samozadočavanje;
  • s ljepilom;
  • na okovima.

Prije početka instalacije postolja, morate poravnati zidove. To se objašnjava činjenicom da je MDF vrlo krhki materijal. Što se tiče upotrebe posebnog alata, ova jedinica je predstavljena u obliku stvrdnjavanja. Pomaže smanjiti postolje na određeni kut, pružajući savršeno kucanje slojeva među sobom. Ako je ovaj proizvod neravnomjerno izrezan, tada se dobiveni jaz protrlja uz pomoć brtvila. Treba napomenuti da takav brak neće raditi. Plinth iz MDF je lakši od drva, tako da se lako instalira.

Primjena ljepila i vijaka

Ugradnja postolja iz MDF: Osnovne metode ugradnje (video)

Dijagram montaže plinte s vijcima.

Najlakši način popravljanja postolja MDF-a osigurava uporabu ljepila ili tekućih noktiju, Stouch, razinu, mjeru trake. Ova metoda je ljepila ovaj proizvod na zid. U početku, otključajte željenu količinu tračnica, uzimajući u obzir navedeni kut. Da biste odrezali izmjereni dio proizvoda, trebat će vam stub. Zatim se ljepilo nanosi na postolje i nanesena na površinu zida. Dakle, da je veza bila pouzdanija, onda se preporuča primijeniti ljepilo 2 puta.

Članak o toj temi: Princip rada termopara

Instalacija postolja na takve tehnologije ima neke nedostatke. U slučaju njegovog rastavljanja, zid je oštećen ili lijepljena ograda. Trajanje takvog postupka povezano je sa zahtjevima koji su prikazani na površinu zidova zidova. Ako se ugradnja postolja provodi na neravnim zidovima, tada se montaža ne smatra pouzdanim.

Druga metoda instaliranja MDF postolja uključuje uporabu vijaka za samo-tapkanje, odvijač, razinu, Stusl i Line. Reiki je ispran uštedi. Potrebno je uzeti u obzir da se vijci za samo-tapkanje nalaze u sredini pluta 50 cm jedan od drugog. Za neravne zidove, ovaj pokazatelj je smanjen na 30 cm. Prvi zatvarač mora biti pričvršćen na 10 cm od ruba tračnice. U završnoj fazi morat ćete sakriti vijke pod posebnim kapovima. Moraju biti odabrani u boji postolja. U tu svrhu dopušteno je korištenje kita. Ova se tehnika smatra pouzdanim i omogućuje vam da popravite postolje na zid. Ako je potrebno, tračnice se lako rastavljaju. Međutim, stručnjaci se ne preporuča provoditi takav rad. Nedostatak ove metode je složenost i visoki zahtjevi koji su prikazani točnosti.

Furnitura vam omogućuje da izvršite instalaciju tračnica, bez oštećenja na postolje i zidove.

Prisutnost u fleksibilnom sustavu posebnih kanala za kabel omogućuje skrivanje u priboru žica različitih komunikacija.

Uz pomoć daska napravite oznake na kojima će biti postavljene rupe ispod elemenata za pričvršćivanje. U početku, kotli ubacuju u rupe. Zatim pričvrstite vijke. Dopušteno je da ne zajebavate, već pribor za lijepljenje. U tom slučaju postoji značajno vrijeme štednje.

dodatne informacije

Ugradnja postolja iz MDF: Osnovne metode ugradnje (video)

Za izrezivanje MDF postolja pod željenim kutom koristite poseban alat - stub.

Za postavljanje postolja (bez obzira na odabranu tehniku), koriste se kiše različitih duljina. Treba napomenuti da je MDF proizveden u duljini od 2,6 m. Da biste ga instalirali, bit će potrebno saznati parametre sobe. Preporuča se dodati 2-3% na dobiveni rezultat. To će vam omogućiti da nadoknadite materijal tijekom podrezima.

Članak na temu: tkanina roleti na prozorima s vlastitim rukama

Često je plint ovog tipa pričvršćen na zid s kukama. Njihova širina je 10-15 cm. Oni su pričvršćeni na zid samoizvlačenjima i tiklima, čije su dimenzije jednake 6x40 mm. U perimeru prostorije instaliraju se s intervalom od 50-60 cm. Tada se tračnice prešaju u brave. Za njihovo pristajanje vanjskih i unutarnjih plastičnih kutova.

Da biste izrezali MDF, možete koristiti metalni hacksaw. Takav postupak se izvodi s niskim vibracijama, dok je grablje u smjeru pauze minimalno opterećenje. Potrebno je uzeti u obzir da je montirani proizvod ima visoku zaštitu vlage. Međutim, nije otporna na mehaničke utjecaje. Stoga stručnjaci ne preporučuju montažu postolja iz MDF-a u dječjoj sobi. U tom slučaju, morate dati prednost u Riks iz PVC-a.

Ako trebate promijeniti kontrast postolja, zatim ispred instalacije MDF je prekriven bojom željene boje. Dakle, kućanstva mogu izbjeći obavljanje dodatnih i dugotrajnih postupaka. Dopušteno je izvršiti takav posao nakon postavljanja postolja. U ovom slučaju, tračnice i zidovi štite od boje s posebnom bojom vrpcom. Za završne prevlake iz parketa i laminata preporuča se koristiti MDF širok. To ne samo da ima izvorni izgled, već se također smatra praktičnijim postoljem ovog tipa.

Čitaj više