Kako ukloniti mrežu od tave s ne-stick premazom

Anonim

Mnogi domaćice pogrešno vjeruju da ako tava teflona ima ne-stick premaz, gar se ne naseljavati na njemu. Međutim, to nije slučaj, i prije ili kasnije vanjska i unutarnja površina posuđa prekrivena je debelim smeđim cvatom. Ovo je Nagar, od kojeg je nemoguće riješiti uobičajenog sredstva za pranje posuđa.

Prije prelaska na pitanje kako očistiti tavu s ne-stick premazom vani i iznutra, potrebno je shvatiti što se grli i zašto se formira.

Zašto je Nagar formiran

Kako ukloniti mrežu od tave s ne-stick premazom

U procesu kuhanja u tavi, u pravilu se koristi biljno ulje ili životinjska mast. Splara masti padaju na površinu posuđa, a visoke temperature doprinose činjenici da je tvar poput "bicikala" u tavi i izvan i iznutra.

Kao što se koristi tava, ima sve više takvih mrlja, a na kraju se formira labava flare u obliku spaljenih masti. To se zove Nagar, ukloniti koje trebate napraviti neke napore.

Trenutno možete pronaći mnogo kemikalija za čišćenje spremnika s ne-stick premazom, ali ne i svaki domaćica ima materijalnu priliku za takvu kupnju. U većini slučajeva, gelovi i prašci nisu suzid, štoviše, oni sadrže jake tvari koje mogu uzrokovati alergije.

Kako vratiti nekadašnju vrstu teflona tava kod kuće i ne štetiti vašem zdravlju? Metode ljudi borbe protiv Norhoregil masti doći će do spašavanja.

Kako se riješiti "svježeg" nagara

Ako je tijekom kuhanja u posudi formirana jaka oznaka, moguće je dobiti osloboditi od mrlja od masti kod kuće, premjestiti ga u perilicu posuđa. Međutim, ne postoji takva jedinica na svakoj kuhinji, ali možete koristiti sljedeće načine:
  1. Trebat će vam farmaceutska bura (10 g) i amonijak alkohol (5 kapi). Otopite tvari u jednoj čaši tople vode, i, loyiring pjene spužve u otopinu, očistite tavu.
  2. Popunite jela toplu vodu i dodajte na 1 žlicu sode hrane i senf u prahu. Ostavite posudu pola sata, nakon čega temeljito operite spužvu od pjene.
  3. Ako je tava izgorjela jako puno, nije uvijek moguće odmah oprati. Napunite kantu ili zdjelicu s toplom vodom i ostavite posuđe da "istrošite" noću. Nakon toga, operite uz pomoć spužve i deterdženta za jela.

Članak o temi: tkanina Saten: Sastav, svojstva i sorte materijala (fotografija)

Zapamtite da tava teflona ne tolerira oštru razliku u temperaturi i nastavite čišćenje ili pranje u perilici posuđa tek nakon hlađenja. Također, nemoguće je koristiti tvrde posuđe i abrazivne praške, pokvarit će premaz, i to će biti nemoguće vratiti ga.

Kako oprati solarnu oznaku u tavi

Kako ukloniti mrežu od tave s ne-stick premazom

U slučajevima kada se mast nakupilo dugo vremena, potrebno je više radno intenzivnih metoda. Operite domaće domaći unos na vanjskoj strani i iznutra može biti kako slijedi:

  • Ulijte tavu vodom i stavite polaganu vatru. Kada voda kuha, izvadite posuđe iz vatre i dodajte nekoliko alata za pranje posuđa i 1 žlica sode kalciniranog. Nakon 45-50 minuta, očistite tavu uz pomoć spužve i uklonite ostatke deterdženata, kuhati u njemu čistoj vodi.
  • U posudi ispunjenoj vodom, pumped ½ bara, zgnječen na grateru kućnog sapuna i kuhati na niskoj temperaturi najmanje 30 minuta. Nakon što se voda dopusti da se ohladi pola sata i očistila jela iz Nagare. Zatim kuhati čistu vodu u tavi.

Ukrcaj tave

Ova metoda je univerzalna i prikladna ne samo za čišćenje tave s ne-stick premazom kod kuće, nego i za jela iz drugog materijala. Međutim, moguće je koristiti samo ako spremnik ima izmjenjivu ručku. Trebat će vam:
  • Soda hrane (0,5 kg);
  • Ekonomski sapun (1 komad);
  • Silikatna ljepila (2 paketa).

Ispunite velikim tanceom i zagrijte se na sporim vatrom. Zatim dodajte naređeno sapun, ljepilo i sok i pažljivo promiješajte. Ako su formirane kvrge od ljepila, treba ih ukloniti, kao i komadići ne-otopljenog sapuna. Do gotovog alata, spustite tavu i "kuhati" 10-15 minuta. Zatim isključite vatru i ostavite spremnik 3-4 sata, pokrivajući poklopac. Nakon obnove tave u perilici posuđa ili ručno.

Članak o toj temi: Plaid kukiča iz dvobojnih kružnih motiva. Glavni razred

Na taj način moguće je oprati čak i vrlo snažno i bojenje nagara i vratiti oštećeni izgled posuđa.

Kako spriječiti obrazovanje nagara

Kako ukloniti mrežu od tave s ne-stick premazom

Mnogo je lakše redovito brinuti za jela, ne dopuštajući formiranje prljavštine i čađe. Za to je dovoljno da ga temeljito oprati ručno ili koristiti perilicu posuđa nakon svake aplikacije.

Dakle, da vam je tan služio dugo vremena, moraju se slijediti sljedeća pravila:

  1. Očistite mrlje nastale nakon svakog kuhanja. Trebat će malo vremena, a kao rezultat toga, vaša jela uvijek će imati uredni izgled.
  2. Nemojte zagrijavati tavu iznad 250 stupnjeva, inače će premaz početi s kolapsom i deformirati, kao posljedica toga što će hrana početi redovito izgorjeti na oštećeno dno. Osim toga, namakanje takvih jela postat će mnogo teže.
  3. U procesu kuhanja izbjegavajte kontakt ne-stick premaz s metalnim objektima. To dovodi do formiranja pukotina i ogrebotina, koji će stalno prodrijeti i akumulirati masnoće, ukloniti ga gotovo nemoguće.
  4. Tijekom pranja, tava ne koristite žičane usne, ne čistite mrlje nožem i eliminiraju uporabu abrazivnih sredstava za čišćenje.
  5. Redovito čistite vanjsku površinu posuđa. Potrebno je to učiniti najmanje jednom tjedno pod uvjetom svakodnevnog korištenja tave.

Ova jednostavna pravila pomoći će u održavanju ne-stick svojstva teflonskih jela dugo vremena.

Čitaj više