Kako promijeniti mikser u kupaonici?

Anonim

Kako promijeniti mikser u kupaonici?

Prije mijenjanja miksera u kupaonici, lijepo je razumjeti teoretski u samom procesu. Općenito, u svakom apartmanu masa uređaja i predmeta, koja, ako se želi, možete se popraviti, mješalice su uključene u njihov broj.

Prije pozivanja majstora, čije će usluge koštati danas, pokušajte se nositi s zadatkom.

Slavine za umivaonik prekidaju se s većom ili manje frekvencijom. Sve ovisi o početnoj kvaliteti uređaja i metala, od kojih se radi.

Jeftini legure neće dodati vijek trajanja u vašem mikseru. Najčešći problem u takvim dizalicama je hrđa. Može se tijekom vremena potpuno ukloniti mikser, a posljedice mogu biti iznimno negativne.

U pravilu, razlozi zašto vlasnik odlučuje zamijeniti mješalicu u kupaonici, dva:

  • razbijanje s navojem koja čini rad dizalice u daljnjem nemogućnosti;

  • Propuštanje vode s omotanim ventilom dizalice, koji, iako nije tako opasan, ali uskoro počinje smetati.

U svakom slučaju, ako je spremnik miksera oštećen, voda vode i sadrži male čestice, mikser, prije ili kasnije, ne uspijeva. I naš zadatak kompetentno zamjenjuje ne dovodeći u pitanje obiteljski proračun.

Kako samostalno mijenjati miješalicu u kupaonici

Počnimo s činjenicom da će to zahtijevati određeni skup alata. Poželjno su unaprijed skuhati. Trebat će vam:

  • nekoliko podesivih ključeva;
  • Pakle i bolja fi traka;
  • brtvilo;
  • kliješta;
  • Vodovod;
  • brtve s promjerom od ¾ i ½ inča;
  • Grafitne trake.

Također trebate pripremiti spremnik za tekuću vodu. Na početku rada morate zaustaviti podnošenje vruće i hladne vode u dizalici. Prekrižite dizalice, spustite pritisak u cijevi otvaranjem ventila obje dizalice.

Kako promijeniti mikser u kupaonici?

Ovdje je potrebno spremnik za vodu da ostaci tekućine u dizalicama teče u pod. Sada morate isključiti velike matice miksera, koji služe za pričvršćivanje miksera na ekscentrične adaptere. U isto vrijeme, provjerite, možda su sada potrebni ekscentrici.

Otkrivajući maticu, zaustavite vezu cijevi za tap s dizalicom. Možete ukloniti stari mikser.

Ekscentrici nisu uzalud privukli našu pozornost. Osim njihovog stanja, također ćete morati biti sigurni da se nalaze na odgovarajućoj udaljenosti jedan od drugoga.

Tipično, udaljenost između cijevi za opskrbu vruće i hladne vode do slavine je oko 15 centimetara. U praksi, ovaj segment ne ima uvijek tako duljinu. Uz pomoć mlaznica i uklapanjem ekscentrične možete postići željenu udaljenost potrebnu za novi mikser.

Da bismo sigurno popravili instalirane ekscentrike, trebat će nam vodovod lanac i stripper. Osim toga, se koristi brtvilo. Svi ovi materijali mogu uspješno zamijeniti fi traku, pod uvjetom da je možete ispravno koristiti.

Ekscentrici se primjenjuju kao točno i sinkrono jedni s drugima. Ako se to ne izvrši, mikser nakon instalacije će biti odabran.

Kako promijeniti mikser u kupaonici?

Konačno, možete instalirati samog miješalice. Postoji mali trik, kako zaviti velike orahe, bez oštećenja matice, ni same dizalice. Omotajte prije vijanja matice s vrpcom. Tek nakon toga, uz pomoć kliješta ili podesiv ključ, čvrsto zategnite matice.

Ovo je dovršeno na ovom procesu instaliranja nove miješalice. Jedino što treba reći je o važnosti pravog izbora novog miješalice. Nemojte pokušavati uštedjeti na kupnji vodovodne opreme kupaonice.

Visokokvalitetna oprema ne služi samo duže, već iu operaciji koja se ispostavlja da je mnogo sigurnija. Torn dizalice i poplavljeni susjedi odozdo - to je način na koji se može ispasti rezultat spašenog novca.

Članak na temu: Što očistiti montažnu pjenu od linoleuma: Savjeti

Čitaj više