Montaža s vlastitim skladišnim strukturama dizajna

Anonim

Možete učiniti sve, od suhozida, sve što trebate poboljšati svoje stanovanje i brzo i učinkovito. Kako bi se shvatili što je više moguće, kako se strukture instaliraju iz ovog materijala, morate znati koji se proizvodi koriste za okvir okvira, koji je zaplijenjen od strane gipsane ploče.

Montaža s vlastitim skladišnim strukturama dizajna

Vrste nosača gipsa.

Što je potrebno za montažu strukture gipsane ploče

  1. Metalni profil. Najpopularniji proizvodi ovog plana - PP 60/27 (profilni strop s veličinom rebara 6 cm i 2,7 cm), PPN 28/27 (Profil Vodič s veličinom rebara 2,7 i 2,8 cm), PS ( profil rack) s dimenzijama REB 50/50 i 50/75. Standardna duljina proizvoda - 3 m, ali ima 4 metra.
  2. Suspenziju ravno ili skraćeno. To je tanka, ali čvrsta metalna ploča, koja ima nekoliko redova rupa. Ovaj proizvod je namijenjen za fiksiranje metalnih proizvoda u određenom "suspendiranom" položaju, koja je na nekoj udaljenosti od zida ili stropa. Montaža suspenzije je jednostavno: prije svega treba biti savijena iznad postojećih žljebova i dati joj oblik oblika. Tada se suspenzija nanosi na betonsku ili drvenu bazu, au rupama koje se nalaze u gornjem dijelu metala, vijci su pričvršćeni. Perforacija, koja se nalazi na oba kraja suspenzije, služi za pričvršćivanje metalnih proizvoda na njega.
  3. Proljetna suspenzija. U slučaju da visina "nogu" izravne ovjesa nedostaje i dizajn se mora spustiti dobro ispod, koristite proizvode koji imaju žicu s kukičanom na kraju. Njegova standardna duljina je 12,5 -15 cm.
  4. Spojni elementi. To je prilično velika skupina proizvoda koji se koriste kada je potrebno povećati duljinu profila (priključak za priključak), ojačati mjesta njihovog križanja križanja (konektor s jednim razinama raka), nošenje profila u kutovima (kut Konektor), Povežite profile (priključak za obostrani ispis). Postoje i druge opcije za zatvarače, ali se na popisu koriste najčešće.
  5. Pile. Za pričvršćivanje metalnih proizvoda jedni s drugima i spojnih elemenata, uzimaju se čireve 3,5 / 11, koji su označeni u trgovinskoj mreži kao vijak samo-tapkanje s akutnim kraj ili s bušilicama na njemu. Graditelji se nazivaju "oštrim sjemenkama" ili "sjemenke s vježbom". Možete koristiti i samo-tapkanje s press perilicom. Za montiranje na okvir gipsane ploče, koristite vijke za samostalno uzimanje ili vijke za samozaštimanje na GWL-u.
  6. Tiple i sidra. Ovi zatvarači su potrebni za popravak profila vodiča i suspenzija na betonsku bazu.

Članak o temi: Kako donijeti krevet kukaca kod kuće od strane narodnih lijekova

Poravnajte zidove s suhozidom

Montaža s vlastitim skladišnim strukturama dizajna

Dijagram poravnanja zida s gipsanom pločom.

Da biste napravili glatke i izdržljive zidove u apartmanu, trebat će vam PPN 28/27, str. 60/27, ravna suspenzija (ako se planira da se zid poravnanja postavi prilično blizu glavnog, možete uzeti suspenziju) , Drywall i vijci. Ako je potrebno, možete koristiti titke ili sidra. Trebat će vam odvijač, rulet, olovku, razinu izgradnje i možda perforator. Za rezanje profile trebate škare za metal.

Prije izgradnje okvira morate odlučiti hoće li zid biti izoliran ili jednostavno poravnati. To ovisi o tome što će udaljenost od glavnog zida biti gipsana ploča. Zbog činjenice da postoje suspenzije, širina otvora može se mijenjati, što se tiče duljine njihovih bočnih strana omogućuje. Nadalje, treba napomenuti da će svaki vertikalno instalirani profil zahtijevati najmanje 3 suspenzije (sa standardnom visinom prostorije 2,5 metara). To jest, metalni stalak mora biti fiksiran na dnu (ne više od 30 cm od poda ili stropa), iznad i u sredini. Udaljenost između vertikalnog profila treba biti 40-50 cm.

U skladu s ovim preporukama, na zidu olovke postoje točke na pravim mjestima, koje su pričvršćene na vijke ili titke zakrivljene u obliku suspenzija slova P. Zatim biste trebali instalirati profil vodiča. Da biste to učinili, udaljenost je odabrana na koju se gipsana ploča trebaju biti poražena od zida, a strogo nasuprot drugome, na podu i stropu, PPN 28/27 se pouzdano fiksira. U njemu je umetnuta iz stropnog profila 60/27. Treba napomenuti da se ne smiju uvesti u načelu vodiča. Obavezno odobrenje od najmanje 1 cm, koji će spriječiti deformaciju okvira, ako se soba na bilo koji način "ponaša".

Montaža s vlastitim skladišnim strukturama dizajna

Shema poravnanja zidova gipsanih ploča na Krakasu.

Još jedna važna nijansa je instalirati plastične obloge za vertikalne police od metala. Činjenica je da kada je hodanje moguće da se spusti pod i, tako, profil će se "pokušati", mijenjati u odnosu na drugo. Izgubljeni plastični ili gumeni elementi pomažu izbjeći ovaj neugodan trenutak. Dovoljno su staviti samo na taj kraj stalka koji počiva na podu. Dakle, suspenzije su fiksirane, vodilice su fiksirane, regali iz PP 60/27 su izrezani u visinu. Sada ostaje svaki od njih naizmjenično umetnuti gore i dolje u vodič i moliti se samo-tablicama s suspenzijama. Vertikalnost regala se prati pomoću razine.

Članak o temi: Cement obrt za vrt: više od 20 ideja, uputa i majstora

Nadalje, ako je osigurana izolacija na zidu, izolacija je položena u produbljivanje između okvira. Najčešće koristi mineralnu vunu u obliku prostirki ili u valjanoj verziji. Možete uzeti pjenu ili polistirensku pjenu, to jest, ista pjena, samo viša gustoća. Debljina izolacijskog sloja odabire po vlastitom nahođenju. Nakon izvršenja ove faze rada, idite izravno u okvir okvira okvira gipsane ploče.

Tajne i nijanse radova s ​​gipsanom pločom

Da biste napravili kvalitetan popravak vlastitim rukama, morate znati osnove rada s takvim materijalom kao što je gipsana ploča. Nitko neće pojaviti poteškoće u pričvršćivanju lista GLC na okvir i učvršćuje ga s samoizvlačenjima. Ali kako bi se naknadno ne pojavile pukotine, destilacije ili druge površine površine, potrebno je promatrati neke značajke rada s gipsanim pločama, koje su poznate samo stručnjacima.

Montaža s vlastitim skladišnim strukturama dizajna

Shema pravilnog rezanja gipsane ploče.

  1. Preporučuje se izbjegavanje oštre i dugotrajne temperature u prostoriji u kojoj se javljaju s GLC-ovima.
  2. Ciklus "vlažnih radova" treba dovršiti tako da ne postoji prekomjerna vlažnost.
  3. Prije početka okvira okvira treba napomenuti da se gipsana ploča treba prilagoditi najmanje dva dana na temperaturno okruženje prostorije.
  4. Glk je prilično jednostavan, uz pomoć konvencionalne akutne pribora. Da biste to učinili, dovoljno je smanjiti karton i napraviti malo produbljivanje u gipsa. Ne bi trebalo podnijeti pritisak na list s puno truda: to će puknuti na pravom mjestu i iz malog tiska.
  5. Ne smijete dopustiti da budete dopušteno da budete gipsboard, čvrsto prilagođavaju list na listu. Potrebno je ostaviti malu prazninu, koja naknadno sprječava površinsku zastrašivanje i deformaciju.
  6. Ako su rubovi plahte povezani, koji nemaju tvornički rub, i predstavljaju vlastite narezane komade, što znači da se zglobovi moraju odrezati Chperpper pod kutom od 45 *.
  7. Montaža suhozida na okvir treba biti na takav način kako bi se izbjegli napon u njemu. Da biste to učinili, upotrijebite dvije metode: vijci za samo-tapkanje nalaze se od sredine do rubova ili s dvije strane jednog izravnog kuta GLC.
  8. U trgovinama koje prodaju građevinske materijale, nude se tri vrste pojačanih traka za brtvljenje: mreža (zmija), fiberglass i papir. Odaberite posljednji.
  9. Prije početka rada na treptaju površine, on proizvodi svoj vlast s obveznom pojavom praznina između listova GLC-a.

Članak o temi: Talijanska kuhinja unutrašnjost

Montirajte luk za gipsanu ploču

Montaža s vlastitim skladišnim strukturama dizajna

Shema lučnog otvaranja suhozida.

Za ukrašavanje vlastitim rukama dnevni boravak s tako lijepim elementom kao luk, vrlo jednostavan. Razmotrite opciju kada je montirana na vrata. Da biste obavili posao, trebat će vam: dva lista GLC debljine 12 mm, jedan list s debljinom od 6,5 mm, četiri ppn 28/27 i jedan pp 60/27, par ojačanih lukavih kutova. Također je potrebno odlučiti o radijusu luka. Najprihvatljivija opcija je ona u kojoj je njegova visina jednaka 1/2 širine otvora.

Kako bi se napravila prekrasna lučna ručica, prvo treba nacrtati na limu od 12 mm. Da biste to učinili, sjedeći na podu i naoružani olovkom, nastavite s crtanjem radijusa. U ovom slučaju, postoji mali trik koji vam omogućuje da dobijete besprijekoran polukrug željenog promjera. Za koje je u početku potrebno pronaći sredinu lista i provesti okomitu liniju kroz nju. Zatim, povlačenje s donjeg ruba GLC-a par centimetara, vijči vijak za samo-tapkanje na koji trebate pričvrstiti snažnu nit ili tanki kabel, na slobodnom kraju kojim biste trebali napraviti petlju i gurnite u nju. Odabrali smo željeni radijus i držimo kabel širine, nacrtajte luk sa savijanjem vlastitim rukama.

Nakon toga, morate primijeniti obje plahte gipsboard s debljinom 12 mm stražnje strane jedan na druge i smanjiti rezultirajuću sliku. To se može učiniti s električnim biciklom ili tiskarskim nožem. Nakon dva luka elemenata su spremni, možete nastaviti s instalacijom okvira. Da biste to učinili, potrebno je osigurati na obje strane vrata PPN 28/27 na takav način da dva identična slova P. Visina "nogu" oblika mora odgovarati polumjer lukova. Nakon toga, suhozid je uključen na dobiveni dizajn.

Okret je došao do uređenja lučnog otvaranja vojske. Da bismo to učinili, vodili smo vodič škarama za metal svakih 5 cm i savijajući ga kao što je potrebno. Nakon toga, ovaj "proizvod" je pričvršćen sa samoizvladi duž cijele duljine na obje liste GLC. Zatim su postavljeni skakači iz PP 60/27, čija duljina treba odgovarati debljini luka. Ostaje za montiranje vlastitog savijanja ruku od suhozida. Da biste to učinili, segment fine GKC treba navlažiti vodom i popeti se na stol ili stolicu. Nakon što postane dovoljno plastike, možete organizirati lučni otvor.

Čitaj više