Kako popuniti rasuti spol: alate, pripremu, tehnologiju

Anonim

Maseni podovi u izgradnji i tržištu završnih materijala pojavili su se relativno nedavno, ali su već uspjeli dobiti popularnost među onima koji su samostalno uključeni u popravak njihovog stana. To je prvenstveno zbog činjenice da kada je zamrznuta smjesa za pod formira savršeno ravna površina, koja je pogodna za polaganje bilo kakve završne obloge (linoleum, tepih, pločica itd.), I za uporabu bez premaza. Dodatna dekoratativnost rasutih polu može dati masu (3D) tehnologiju, crtanje slike ispod 2. sloj smjese ili upotrebu raznih punila i boja za smjesu.

Uređaj masovnog poda.

Priprema temelja i potrebnih alata

Da bi se dobio dobar rezultat, preduvjet je ispravna priprema površine na kojoj će se provesti primjena samoizrezive mješavine masovnog spola. Ako već postoji betonski estrih u sobi, onda morate se pobrinuti za poravnavanje njegove površine tako da je visina razlika ne više od 2 cm na kvadratu cijele sobe.

Potrebno je brtvljenje pukotina i crijeva, uklanjanje izbočenja preko ukupne površine formiranja (u priljevu betona, izbočenih kriški ruševine, itd.).

Da biste to učinili, navodna površina se tretira brusičem ili se primjenjuje dodatni sloj estriha.

Sljedeća operacija pripreme osnove je prajmer. Za to, mješavina goriva od rasute preporučuje proizvođač odabranog sastava tla ili "konkretni kontakt". Glavni uvjet treba biti formiranje grube površine baze, koja će olakšati adheziju smjese na beton. Solar se primjenjuje s bojom četkom ili valjkom.

Na obodu prostorije na zidovima, tanke tračnice su položene, koje će se morati ukloniti nakon izlijevanja kompozicije za skupno seks.

Kako popuniti rasuti spol: alate, pripremu, tehnologiju

Materijali za uređaj polimerne podove.

Dobiveni depoziti (prigušeni šavovi) spriječit će deformaciju premaza zbog promjene temperature u volumenu monolita. Isti šavovi moraju biti izrađeni na velikim područjima iu zglobovima ploča ploča.

Članak na temu: WC u Hruščov: Dizajn i popravak, fotografija ideja o dogovoru

Alati i materijali koji će biti potrebni tijekom rada:

  • Kompozicija za samonivelirajuće masovne podove (epoksi, metil metakrilat, poliuretan ili cement-akril);
  • Lopaticu, pravilo ili uklanjanje - za usklađivanje sastava natočeni na temelju;
  • Valjak za iglu - za uklanjanje mjehurića zraka iz smjese;
  • Izbušite mikser mlaznice i spremnik za reljefni sastav.

Ako je pod zamišljen s uzorkom ili volumetrijskim inkluzijama u obliku kovanica, kuglice ili šljunak, onda će vam trebati ispisano u bankera s željenim uzorkom ili željenim ukrasnim elementima.

Tehnologija proizvodnje pod

Rad počinje s reljefnim sastavom, koji će se temeljiti na osnovi. Prilikom primjene suhe cement-akrilne smjese, on će se miješati sadržaj vrećice s količinom vode navedenom u uputama. Dvo-komponentne tekuće mješavine se miješaju prema uputama, dodajući potrebnu količinu druge u spremnik s jednom komponentom.

Za miješanje pripravka, prikladno je koristiti bušilicu s miješalom koji vam omogućuje postizanje maksimalne homogenosti. Potrebno je brzo miješati trošenjem ne više od 2-5 minuta. Gotovo rješenje se primjenjuje na projiciranu bazu.

  1. Smjesa je izlijevanje trake duž jedne od zidova sobe. Cijela površina je uskladiti dugo pravilo koje se koristi za žbukanje ili izradu estriha betona. Posebni alat (RAKLYA) značajno će smanjiti troškove rada.
  2. Roller igle je nekoliko puta valjao sloj smjese, uklanjajući mjehuriće zraka iz njega. Idite na primijeniti sljedeći pojas, postupno pokrivajući cijelu površinu poda.
  3. Zamrzniti 1. sloj se događa nekoliko sati, i moguće je početi 5-7 dana za primijeniti ciljni sloj. Dekor se primjenjuje pod njim, banner se drži s uzorkom ili ručno izvodi mozaik. U ovoj fazi, tračnice se uklanjaju iz prigušivača i udubljenja su ispunjene brtvilom.

Prilično dugotrajan rad na primjeni mješavine tekućeg poda imat će briljantan rezultat, ako pažljivo pripremiti osnovu i ispravno ulijte masovni seks. Dobiveni premaz bit će lijep i održiv tijekom rada dugi niz godina.

Članak o toj temi: Kako provesti svjetlo u staji i kokoši Coop to učiniti sami

Čitaj više