Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Anonim

Slikanje zidova boje vode-emulzije popraćena je izborom: napraviti ili tražiti pomoć od stručnjaka. U našem članku, pokušat ćemo vam pomoći i reći da kada se pridržava određene metode i tehnologije, možete postići kvalitetu rada samostalno.

Odaberite boju

U većini supermarketa trgovinskih materijala, izbor perive vode-emulzijske boje je tako velik da ponekad riskiraju pogrešan izbor. Što trebam naglasiti: cijena (visoka cijena ne znači uvijek visoku kvalitetu), slavu proizvođača ili samo oslanjajući se na vlastiti ukus?

Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Prilikom odabira materijala, prije svega trebate odrediti:

  • Površinu s kojom ćemo raditi (zidovi, kat, vanjski ili unutarnji ukras);
  • smjer dizajna;
  • tehnologija bojenja;
  • Nijansi popravljanja posla koje trebate znati.

Za i protiv

Alkyd, ljepilo, silikatne i emulzije koriste se za ukrašavanje površina.

Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Boja za izradu vode ima svoje prednosti, naime:

  • brzo se suši;
  • Lako se primjenjuje samostalno;
  • To je apsolutno bezopasno i za vrijeme popravka i sušenja;
  • Karakterizira se visoka mogućnost koja se može prati koja sprječava pojavu prašine i prljavštine;
  • Uvijek u prisutnosti široke palete boja.

A ako shvatite točnije, to treba napomenuti da odabirom smjera dizajna i palete boja, kada kupujete građevinski materijal, to će biti dovoljno za kupnju osnovnog tona, a nakon dodavanja raznih pigmenata u boji doći do željene otopine boja , Bojanje je sastavni dio dizajna.

Zbrinjavanje vode na ispravno pripremljenoj površini je lako primijeniti i dobro ići u krevet. Nakon sušenja kada udari u prašinu ili prljavštinu, oslikana površina je lako čista. Radni alati također će odgovarati najčešćim: četkima ili valjcima.

Treba napomenuti da je boja pranja, naravno, praktična, ali u isto vrijeme ne savjetuje vas da ga primijenite u sobama s visokom vlagom, ili se mjesto površina površina trebaju maksimalno razlikovati od izvora vlaga, voda.

Članak na temu: Kako staviti gipsanu ploču na strop s vlastitim rukama?

Vrste materijala za površinu za pranje

Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Da biste znali koliko je vaš rad spremio, morate naučiti kako odrediti neke elemente njegove kompozicije i vrste:

  • Akrilne boje sadrže akrilne smole, koje će dugo vremena omogućiti da održavaju svoj izvorni izgled. Međutim, treba imati na umu da je takva vrsta premaza prikladna samo za rad s dobro objavljenim suhim površinama, jer je prozračnost vrlo niska.
  • Mineralne boje i lakovi nastaju na temelju negiranog vapna i cementa. Niska cijena takve materijale koju malo vjerojatno da ćete zadovoljiti u vezi s vijek trajanja usluge: površina će uskoro trebati ponovno slikanje.
  • Silikatne boje temelje se na tekućem staklu, razlikuju se u njegovoj jeftinoj cijeni i istodobno dugi vijek trajanja. Međutim, ovi materijali su slabo otporni na vodu.
  • Silikonske boje smatraju se najskuplja vrsta premaza, ali se razlikuju u dugom servisnom životu, otpornosti na vlagu, dobru sposobnost preklapanja nepravilnosti.

Svi navedeni materijali se prati, razlika je samo u sastavu i svojstvima, stoga treba napomenuti da je izbor prioriteta prioriteta "cijena" ostaje vaš. Glavna stvar je da rezultat opravdava sva očekivanja i izračune.

Površina za kuhanje

Dobro pripremljena površina - jamstvo kvalitete rada.

Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Prije svega, potrebno je ukloniti sve dodatne predmete na udaljenosti od 1,5 m od površine s kojom ćemo raditi. Prije nego što slikamo zidove, savjetujemo vam da držite postolje, Kanta na stropu, zglobove na zidovima s posebnom vrpcom, koja će osigurati točnost rada. Na udaljenosti od 1 m od zida prekrivamo pod. Ako se bavimo bijelim stropom, morate pokriti pod, pokriti namještaj od mogućih kapi boje. Naravno, nego dobri materijali za ispiranje površina u popravku, tako da se to može ispraviti pogreškama. Ali još uvijek oprez i točnost u radu neće ometati.

Članak o temi: Kako brzo riješiti plijesni na zidovima

Površina se mora pažljivo očistiti od nepravilnosti slojeva stare boje. U tome ćemo dobro pomoći razraditi abrazivni papir i lopaticu.

Sada je glavna stvar temelj. To je prajmer koji će pružiti dobro prianjanje metabija, zaštitnog filma na njegovoj površini.

PRIMER se također nanosi s valjkom preko cijele površine. Vrijeme sušenja - 5-6 sati. Nakon što možete početi slikati zidove ili strop i biti sigurni u postizanje željene mane, bez mrlja i sklonosti.

Treba napomenuti da broj slojeva prajmera ne utječe na kvalitetu daljnjeg slikanja. Kada radite s prajmerima, najvažnije je primijeniti na cijelu površinu, a jedan debeli sloj će biti dovoljno.

Odabir kernela

Dizajn interijera će izgledati moderno i zanimljivo kada je ispravno odabrana shema boja zidova. I to je mogućnost bojenja boje vode-emulzije koja je jedna od njegovih glavnih prednosti.

Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Na građevinskim tržištima možete zadovoljiti dvije vrste teladi: od prirodnih slikarskih komponenti i od neprirodnih. Razlika je u tome što se radite s prirodnim pigmentima, dobit ćete više bogatih boja, ali vjerojatnost njihovog brzog izgaranja na suncu je visoka. Stoga, kel s organskim sastavom savjetujemo vam da se prijavite u prostoriju, u koju ravan sunce ne pada. Ali anorganska boja nije tako svijetla, ali otporna na svjetlost.

U postizanju potrebne boje neće koštati bez pokusa. Možete kontaktirati stručnjaka koji, uz pomoć posebnog stroja, visoke kvalitete i brzo miješa temelj s pozivateljem na odabranu na paleti nijansi. To će uštedjeti vaše vrijeme. Ali savjetujemo vam da sve učinite sami, jer boje na paleti ne odgovaraju uvijek onome što se događa kao rezultat. Da, i tijekom samo-miješanja možete doći do dubine, zasićenja i svjetline koju želite. Ne treba reći da kada kupujete veliki volumen bijele boje, možete kupiti nekoliko različitih boja i sudjelovati u pravoj kreativnosti. U isto vrijeme, dizajn vaše sobe bit će u potpunosti u vašim rukama.

Članak o temi: Kako to činite s vlastitim rukama obrada stabla?

Treba napomenuti da se kole postupno dodaje, stalno miješajući prije dosega homogene boje. Još bolje, ako provodimo suđenje bojanje u malom zasebnom spremniku. Nakon nanošenja boja na zidu, čekaju njegovo cjelokupno sušenje, kao što se pravi valjak manifestira samo nakon 1-2 dana.

Slika

Upute o slikarskim zidovima vode-emulzijske boje

Idite na najvažnije - slikanje zidova. Ovaj fascinantni proces prati kreativnost. Međutim, nije potrebno učiniti bez pridržavanja nekih pravila. Prvo, alati. Vodootporna boja za zidove se primjenjuje pomoću četke, valjka ili spužve. Valjak mora biti udoban, a gomila je mekana sredstva. Valjak se koristi prilikom slikanja velike količine posla. Također trebate posebnu kadu. Spužve se obično koriste u ukrašavanju zidova. Prilikom primjene tekstura na zidu možete postići zanimljiva rješenja dizajna.

Prije početka rada, mali volumen boje mora se izlijevati u kadu. Ako radite s valjkom, to bi trebao biti malo mokar.

Zapamtite Pravilo: Alati moraju apsorbirati dovoljno boja, ali ne tako da teče pad. Za to, valjak, četka i spužva lagano pritisnute u kadi.

Slikanje zidova preporučuje se od vrha do dna kako bi se spriječilo vanjštine i razvoda. Pakeri stropova provode se, u pravilu, od centra do ruba i nužno s dobrom rasvjetom.

Nakon sušenja prvog sloja primjenjuje se drugi završni sloj, koji dovršava naš rad.

Treba pamtiti da je potrebno primijeniti boju, maksimum pritiska na površinu tako da sloj boje koju odaberete bio je gladak, bez razmaka.

Video "Rad s bojom na razini vode"

Ovaj kratki video će vam reći o svim tajnima rada s emulzijom vode: od odabira boje i alata do tehnike primjene zida.

Čitaj više