Ideje od boje stropne pjene stropne pločice

Anonim

Slikanje stropnih pločica, jeftin, jednostavan za rad i lagan završni materijal, postaje sve popularnije. To je zbog činjenice da je bojenje pločica omogućuje ne samo da bi bilo lijepo i neobično, već i produžiti život takvog materijala. Kako odabrati boju, pripremiti i premaz, reći ćemo u ovom članku.

Odabir boje

Moguće je obojiti stropne pločice kako bi se stvorila pouzdana površinska zaštita od temperaturnih skokova, prekomjerne vlažnosti zraka u sobi, moguće mehaničko oštećenje. U slučaju primjene materijala za boje s izvrsnim vodootpornim karakteristikama, strop u budućnosti može se lako očistiti od prljavštine. Drugi razlog za bojenje je želja vlasnika prostora kako bi strop završio i skladan dio interijera, koji se zapravo postiže odabirom cvijeta na vašem ukusu i naglašavajući stil sobe.

Ideje od boje stropne pjene stropne pločice

Polyfoam je prekrasan moderni materijal, ali ima malo nedostatka. Nakon vremena, nekada bijela boja stječe neželjenu žutu, koja će pomoći sakriti sloj boje.

Kako slikati stropne pločice? To možete učiniti kupnjom emulzije vode ili akrilne boje. Svaka vrsta je predstavljena na tržištu građevinskog materijala u velikom asortimanu i ima niz prednosti. Zajedničke prednosti oba materijala, stručnjaci nazivaju veći stupanj gustoće, otpor, umjereno sjaj, povećanu otpornost na štetne mikroorganizme, sposobnost zaštite površine od vlage.

Mnogi odabiru akrilna boja. Moguće je to učiniti, jer nema neugodan miris, ne može naškoditi zdravlju i okolišu, ima bogatu paletu boja, čak i pridošlica može raditi s njom. Akrilna boja je izrađena od poliakrilata, savršeno prenosi oštre promjene temperaturnih načina, otporan na ultraljubičasto zračenje. Na površini obojen takvim materijalom, prašina se ne smiri. Nedostaci uključuju visoku cijenu, nisku paru! Ako se pojavi sloj materijala previše debeli, boja može početi mjehurić i posuti.

Članak na temu: Kako napraviti desktop svjetiljku učiniti sami?

Ideje od boje stropne pjene stropne pločice

Možete zaustaviti izbor na ploči na rivi. To je nešto inferiorno od akrila u svojim svojstvima. Njezini pluses uključuju otporne na paru, sigurnost za ljudsko tijelo. Takav materijal je jednostavan za rad. Boja na razini vode ostavlja na površini gust sloj, umjereno sjaj, ima prihvatljiv trošak, predstavljen širokim izborom boja, vatrootporan, savršeno se suprotstavljaju ulazak i širenje mikroorganizama. Razmjena vode treba koristiti samo u suhim prostorijama - to je nestabilna prije vlage čak i nakon sušenja. Nemoguće je primijeniti takav materijal previše debeli sloj, jer onda može biti posipana komadima kao akrilna boja.

Priprema

Prije slikanja stropne pločice iz pjene, potrebno je prethodno pripremiti.

Trebat će vam sljedeće alate i inventar:

  • ljestve;
  • ladica ili drugi spremnik za boje;
  • valjci i četke imaju različite veličine;
  • Posebne zgrada naočale za zaštitu očiju;
  • Zaštitna odjeća.

Ideje od boje stropne pjene stropne pločice

Kako bi zaštitili namještaj i opremu od onečišćenja, treba ih uzeti iz sobe ili barem pokriti film. Također trebate zaštititi zidove i pod ako vaši planovi ne uključuju završnu površinu površina. S stropa morate ukloniti webu i prašinu. Da biste zaštitili svoje zdravlje i imali uredni izgled, koristite zaštitnu odjeću, stavite posebnu glavu, na ruke rukavica, očiju.

Priprema površine prije slikanja podrazumijeva se penjanje uz pomoć odlaganja dizalica između pločica, nakon čega slijedi njihov potonući plitkog papira. Potrebno je da površina stropa postane najjednostavnija i ugodna glatka na dodir.

Bojanje

Zaštita i unutarnje stavke, možete početi slikati stropne pločice.

Prije korištenja postupka za bojenje s akrilnim sastavom, svi šavovi su ugrađeni s kitom, supen stisnut. Zatim je površina obrisana suhom krpom ili četkanjem prašine s kistom. Dakle, da je rezultirajući sloj bio gladak, pločica je prvi prekriven prajmerima, čiji je glavna komponenta također akrilna. Boja se uzgaja vodom, izlivena u ladicu i napravi kontrolu nad denoćima i bojama. Da biste to učinili, preporuča se pokriti sastav malog dijela pjene.

Članak o temi: Kako postaviti dimnjak iz sendvič cijevi

Ideje od boje stropne pjene stropne pločice

Slikanje se provodi pomoću valjka namijenjenog za slikanje. Za mjesta u kojima je teško slikati, postoji četkica male veličine. Kako bi dobili zasićenu lijepu boju, površina je ponovno obojana, ali morate čekati dok prvi sloj ne umre normalno. Valjak se mora kretati samo u jednom smjeru - tako stvarno dobiti ravnomjerno oslikani strop.

Ako postoji pločica s uzorkom reljefa na stropu, preporuča se slikanje slikanjem boje. Savršeno prodire u svu konveksnost olakšanja, sigurno ih ispunjavajući. Djeluje tako alat u načinu spreja na površinu.

Kada završite s bojom na razini vode, isti su alati potrebni kao nanošenje akrilnog pripravka. Prije svega, slika se na slikanju mjesta zidova zidova i strop se provodi. Četka je uronjena u boju, lagano pritišćem, a zatim su napravljeni oko perimetra stropa do 5 cm. Tada valjak neće moći okrenuti površinu zidova u daljnjem radu.

Ideje od boje stropne pjene stropne pločice

Boja se mora primijeniti u 3 sloja. Za to se uklapa široki valjak. Rad se savjetuje da počne iz lijevog kuta zida, na kojem se nalazi prozor. Prema tretiranoj površini stropnih ploča, gotovo lišena boja s valjkom. To će ukloniti višak boje. Okomita na prvi sloj obložen je drugom slojem. Treći put se primjenjuje boja, počevši od kuta zida, koji se nalazi nasuprot prozoru. Prije nanošenja svakog sloja potrebno je osigurati da se prethodna normala tretira. Vrijeme sušenja sloja takve boje je 8 - 12 sati. Treći sloj je bolji za primjenu novog suhog valjka - zatim se površina može sigurno nazvati homogenom.

Ne možete otvoriti prozore i vrata u zatvorenom prostoru dok ne budete sigurni da je površina suha. Bolje je zaštititi svježe obojenu površinu i od sunca - dovoljno je zatvoriti prozore guste zavjese. Upravljačka boja je napravljena, odlaska na strop. Takav jednostavan test će pokazati koliko dobro je lako emulzijska boja.

Članak na temu: Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Video "stropne pločice pjene"

Ovaj mali video će dati ideju o prednostima pjene pločica za strop i odgovoriti na pitanje nego što možete slikati.

Čitaj više