Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Anonim

Takvo podne obloge poput linoleuma vrlo se često koristi u modernim domovima i apartmanima, ali bez obzira na to koliko je izoliran njegov temelj, i dalje će zahtijevati dodatnu izolaciju. Budući da se takva prevlaka na podovima iz betona prolije, posebno hladno, možda neće biti dovoljno toplo. Ako je kuća na zemlji ili na donjem katu, ima lošu toplinsku izolaciju, u ovom slučaju, zimi, morat ćete nositi tople cipele. Takav se problem može riješiti ako znate kako izolirati pod linoleum.

Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Izolacijski dijagram Pavao pod linoleum.

Postoji nekoliko načina izolacije seksualnih podova, a najjednostavniji i ne vrlo skupo je uobičajeno polaganje linoleuma s osnovicom koja sadrži grijač ili dovoljno debeli sloj. Ova metoda će doprinijeti dobru toplinsku izolaciju, ali ga usporediti s pod, koji je bio izoliran posebnom izolacijom, dovoljno teška.

Još jedna dobra opcija za izolacijske podove pod linoleumom je plutač krevet, koji je pred-stavljen na betonsku površinu. Takva izolacija poslužit će kao zvučna izolacija i toplinska izolacija. Ali postoje kontra takve izolacije styling: to je da nakon određenog vremena mogu se pratiti sve nepravilnosti i djelovati na linoleum. Pogotovo ako se koristi premaz s tankom bazom, ovdje možete primijeniti uobičajenu stropnu pločicu.

Što bi moglo biti za izolaciju podova

Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Shema podloge.

Naravno, posebna priprema polaganje takvih podnica, kao što je linoleum, ne zahtijeva. Ali trebali biste znati da ako želite postići toplije i udobne podove, onda morate misliti na sve detalje. I prije početka rada, zaliha sve potrebne za rad. Što će biti potrebno za izolaciju podova pod linoleumom?

  • podloge za linoleum (sa sintetičkom ili prirodnom bazom);
  • Isolon, Pagoloplex;
  • Vlakna ploča, šperploča;
  • Scotch;
  • polietilen film;
  • Montažne materijale (poseban ljepilo, nesebičnost ili vijci);
  • Odvijač ili odvijač, elektrolovka, nož i škare.

Članak o toj temi: Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Kako izolirati spol: radni nalog

Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Vrste podloga pod linoleumom.

Ako ste odlučili napraviti svoj spol, na kojem je seksualni premaz već riješen, topliji, onda prije nego što počnete raditi, morat ćete ga ukloniti i izgledati dobro za podove ispod njega. Ako je ploča dobro očuvana, nije trulež i nema kalupa, možete početi raditi na izolaciji.

Odlučite se s visinom koju možete i želite podići podove, ne zaboravite obratiti pozornost na vrata, tako da nema problema s otvaranjem i zatvaranjem u budućnosti.

Možete početi polaganjem podloge pod linoleumom. Ako ste poznavatelj prirodnih materijala, odabirom podloge za linoleum, obratite posebnu pozornost na osnovu kabelskih vlakana, koji je prirodan i ekološki prihvatljiv materijal. No, potrebno je uzeti u obzir da se takva osnova smatra kratkotrajnom, to će biti prašina i dovoljno brzo, a više i drugi insekti često počinju u njemu.

Taj se problem može riješiti pomoću inferma ili izolona, ​​takav materijal ima foliju s jedne strane.

Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Polaganje podloge za laminat duž smjera ploča.

Prije nego što ga rip, morate izrezati na dijelove veličine, onda ga možete razgraditi na površini i kopodu uz pomoć vrpce svih zglobova.

Zatim ide sloj šperploča, koji je potrebno biti bakar između vijaka Penplex ili izolona i šperploča ili samo-crtež. To će doprinijeti tvrdoći i krutosti površine, i neće dati spolni pokrivač.

Ako vas šperploča organizira kao grijač, onda će biti moguće zaustaviti, samo poseban ljepilo ili mastiks će se primijeniti na faukera, s kojim će ga zalijepiti u unutrašnjost linoleuma i ne dopustiti mu da ga ostavi u budućnosti i potez.

Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Redoslijed polaganja DVP pod linoleumom.

Vrlo je dobro postići tople etaže, pribjegavanjem uz pomoć ekstrudirane polistirenske pjene (pričvršćivači), naravno, namijenjen je vanjskim građevinskim zgradama, jer će razlikovati parove koji sadrže štetne tvari i slabo utječu na vaše zdravlje i članove vašeg obitelj.

Članak o temi: Krajobraz

Također koristite vlaknastu ploču kao grijač, koji će također omogućiti ovaj seksualni premaz da ne obavlja i padne, takav materijal je vrlo težak, pa čak i. Važno je provesti hidroizolaciju tako da u budućnosti nema oticanje.

Da biste to učinili, polaganje plastičnog filma ispod njega bit će dovoljno, a to je važno unaprijed na sloj (povjerenje) sloj vlaknaste ploče. Zatim je potrebno pohraniti još jedan sloj polietilena s gornje strane.

Da biste dobili osloboditi od prodiranja vlage, možete koristiti posebne postolje za pravokutni linoleum.

Pa, zatvorite sve zglobove, ako je moguće, kupnju listova seksualnog premaza takve širine tako da nemaju spojeve.

Toplina "topli kat" samostalno

Kako izolirati pod pod linoleumom: postupak za obavljanje posla

Opcije izolacije poda po pjena.

Trenutno se mnogi koriste kao grijač filmski sustav "topli kat", koji dobro zagrijava podove, iako zahtijeva određene troškove električne energije. Ova izolacija je vrlo popularna već duže vrijeme. Izolacija "topli kat" obavlja dodatnu značajku grijanja. Da bi to učinili sami, to će biti dobro čitati korak po korak upute. Evo nekoliko savjeta za izolaciju podova na ovaj način:

  1. Nakon što se svi izračuni proizvode i sve potrebne kupnje već su napravljene, možete nastaviti s pripremom podova za izolaciju. Prije svega, potrebno je osloboditi sobu iz svih namještaja i starog seksualnog premaza. Dalje, uz pomoć razine, izvrše se sva potrebna mjerenja, a kada je to potrebno, površina će morati biti poravnana.
  2. Prije početka instalacije odredite mjesto na zidu, gdje će se instalirati termostat, s kojim će se uključiti sustav grijanja, ona također izvodi funkciju upravljanja napajanjem. Uz pomoć perforatora potrebno je produbiti na betonskoj površini zida željene veličine.

Sljedeći korak će biti polaganje toplinske izolacije. Da bi se na razini poda, ne u velikoj mjeri, možete koristiti foliju pjenu, omogućit će vam da postignete potrebnu debljinu, jer je njegova debljina samo 10 mm. Folol mora biti položen na foliju, polako puni cijelu površinu sobe. Zatim se moraju kombinirati međusobno viski.

Članak o temi: zavjese za kafiće i restorane: tajne pravog izbora

Izolacija kate: Konačni procesni trenuci

Montažni dijagram pluće izolacije pod linoleumom.

Zatim idite na ugradnju grijaćeg kabela, ali budite vrlo pažljivi, izbjegavajte kontakt s kabelom s pjenom, može izazvati pregrijavanje. Dakle, to se ne dogodi, stavite izolacijski sloj koristeći ojačanu građevinsku mrežu. Takva izolacija također će poslužiti kao estrih.

Pažljivo se pobrinite da ne postoji odvijač ili paljenje kabela grijanja, sve to može oštetiti. Montažna traka pomoći će pravilno staviti kabel, dovoljno je da ga probiru kroz pjenu s pod uz pomoć vijaka ili tikla. Pridržavajte se udaljenosti od 50 do 70 cm. Prekrijte kabel za grijanje s petlji na udaljenosti od 20 cm. Zatim se žice iz koje će se struja stići kombiniraju s dijelom grijanja i uklapaju se u žlijeb u zidu.

Zatim instalirajte toplinu, bez kojih "topli kat" neće ispravno raditi. Da biste mogli promijeniti senzor, ako je potrebno, bez razbijanja poda, to će biti bolje staviti ga unutar jedne od kabelskih petlji. Za skrivanje kanala pod izolacijskim slojem potrebno je "utopiti" u pod poda, nakon što je prethodno izbacio poseban žlijeb u zidu.

U zaključku, prije nego slijeva kravatu od betona, nacrtajte shemu polaganja kabela. Svi koraci skice moraju biti izrađeni s točnošću tako da u budućnosti nije potrebno razbiti dizajn u slučaju problema s instalacijom i ne naići na poteškoće. Betonski estrih mora biti debljina od najmanje 3 cm.

Da biste razjasnili ispravnu instalaciju sustava podnog grijanja, koristite tester. Grijaći kabel mora imati isti otpor koji je naveden u putovnici.

Možete učiniti svoje podove sami toplije, neće biti teško za svakog vlasnika. Najvažnije je uskladiti sa svim potrebnim pravilima i preporukama. Ako postoji prilika, možete potražiti savjet profesionalcima, a topli katovi će vas oduševiti dugi niz godina.

Čitaj više