Kako ne bi ući u žicu dok bušimo zid i strop

Anonim

Često, osoba ima potrebu da napravi rupu u zidu, potrebno je kako bi se objesila slika, instalirali luster i instalirali strop napetosti. Međutim, tijekom bušenja, neki ljudi uspijevaju oštetiti električnu ožičenje. Zapravo, ako je zakačen, možete dobiti veliku trenutnu struju, što može dovesti do smrti ili će se dogoditi zatvaranje. U najboljem slučaju, svjetlo će jednostavno izaći, jer će prekidač će raditi. Stoga smo u ovom članku odlučili reći kako ne ući u žicu dok bušimo zid i strop u kući.

Kako ne bi ući u žicu dok bušimo zid i strop

Kako ne bi ući u žicu u zidu

Prije svega preporučujemo gledati našu logiku i općeprihvaćenu pravila. Također pročitajte naš članak: Kako pronaći žicu u zidu, ovdje ćete naći detaljnije informacije. A sada ćemo nam reći glavno pravilo: ožičenje kabela prolazi ispod stropa na udaljenosti od 15 centimetara iz nje, a onda se spušta u utičnice. Vi samo trebate izbjeći ta mjesta, onda nećete imati nikakvih problema. Pogledajte kako to telefoni na fotografiji:

Kako ne bi ući u žicu dok bušimo zid i strop

Također morate pronaći spojnu kutiju koja također može dostaviti mnogo nelagode. U pravilu je u praznini, tako da ga neće biti teško detektirati. I tako slijedite općeprihvaćena pravila za postavljanje žica i kabela u stan.

Da biste bili suzdržani, možete koristiti detektor skrivenog ožičenja, ali je daleko od svih. Mi ne preporučujemo kupnju bez posebne potrebe, sada možete napraviti metalni detektor vlastitim rukama, što će vam omogućiti da pronađete ožičenje u zidu kako biste napravili normalnu rupu.

Kako ne bi ući u žicu dok bušimo zid i strop

Članak o temi: Plastične zavjese: vrste i njihova uporaba

Kako ne bi ući u žice na stropu

Mnogo je lakše pronaći žicu na stropu, jer ovdje samo trebate instalirati lustere ili svjetiljke. Sada možete dodijeliti nekoliko pravila koja će vam omogućiti da izbjegnete sve moguće probleme:

Kako ne bi ući u žicu dok bušimo zid i strop

  1. Prije bušenja stropa preporučuje se da se malo mjesto gdje ćete obaviti bušenje. Ovdje ne postoji ništa strašno, jer će nakon ovog mjesta biti instaliran luster, koji će sakriti sve moguće nedostatke.
  2. Ako imate monolitno preklapanje, tada je ožičenje do okomito. Stoga se povlače od mogućih žica i napraviti rupu tamo.
  3. Ako trebate pronaći žicu na stropu u privatnoj kući, što možete vidjeti ispod žbuke, što se ističe.
  4. Neke žice pregrijavaju i crvene tragove lijevo. Ako nađete takve, onda žica leži na ovom mjestu, tako da možete napraviti rupe bez ikakvih rizika.

Napomena, tijekom bušenja bolje je isključiti svjetlo, a zatim uključiti stroj i provjeriti hoće li ništa raditi. Da biste povezali perforator, možete koristiti duge utičnice i struju od susjeda. Ako živite u privatnoj kući, možete pokrenuti svjetlo iz staje ili garaže.

Također pogledajte video: kako pronaći žicu u zidu tijekom bušenja.

Zanimljiv članak o temi: Što učiniti ako susjedi ukradu električnu energiju.

Čitaj više